Nepite kofolu lebo budete nadopovaný hormóonmy !!! a budu zmutovanie rybie filé na pultoch predajných (radšej si daj 300x prevarenú vodu, lebo podla wanda.sk neprevarená obsahuje zrnka piesku ktoré sú karciogénne ) @depropex
ja sa ale vyjadrím solídne. Kofola obsahuje vela cukru = rednutie kostí , kofein ma aj priaznive učinky, konzervanty možu byť karcinogenne a ečka su všade a aj tak ich žereme. Ale neni to na smäd, iba na zapitie jedla a pre chuť. Ja osobne po kofole skoro vždy pohár čistej vody, lebo mám v hube pachuť po presladení.
A rozkladá vápnik čiže aj zuby tým trpia. Ale myslím že len debo by pil denne 1l coly , to je na hlavu
@v3nty to všetko sú veci ktoré sa dajú vynechať alebo obmedziť ale obaja vieme ako to je s autami a ropou, že autá treba a vynálezy sú, no zamknuté v šiflíku
no sak kofein a moc cukru a ktovie co este , ale aj tak je to asi naj malinovka , coca-cola a pesi-cola sa nechytaju ani z daleka ... len skoda ze v senkoch uz original kofolu ani nenajdete
btw. vyhoda kofoly oproti CC a pod. je vraj v tom, ze obsahuje o 30% menej cukru, 50% menej kofeinu a hlavne neobsahuje kyselinu fosforecnu! No docital som sa, ze obsah kofeinu je rovnaky. Akorat obsahuje 1 E, ktore je vysoko skodlive. Takze myslim, ze je to lepsia alternativa nez coca cola a pod. Dokonca aj Pepsi je lepsie uz len preto, ze neobsahuje tie umele sladila ako cyklamat sodny a ascelufam K. A uplne bezna vec je, ze v roznych krajinach ma coca-cola odlisne zlozenie, ale to je zrejme politkou spolocnosti..
ja keď to hneď neprehltnem, tak hrozne sladké sa mi to zdá , nechutí mi kofola, ale tak na oslavách sa premôžem a pijem , aj keď ma ptm bolí žalúdok a tak ..
kofolu vyrábaju v Rajeckej Lesnej neďaleko Žiliny, v závode robi aj moj známi a povedal, že by ju v živote nevypil, je to všetko umelina a k tomu aj škodlivá...
takým Jupikom si môžte krásne vyčistiť rychlokanvicu od kameňa, keď ju v nej uvaríte.......
alebo bylinkové vody Rajec, samá esencia, voda zo studne nič viac........
Kofola NENI nezdravá. Síce neni ani taká chutná ako iné coly, ale neni nezdravá. Kofola neobsahuje fosforečnú kyselinu, t.j. neničí zuby ani nespôsobuje osteoporózu. Kofola akurát obsahuje cukor resp. glukózový syrup. Ale tejto prísade sa len ťažko vyhneš
cyklamát sodný, ascelufam K a aspartám obsahuje len kofola bez cukru. rovnako ich obsahuje aj cola light a zero. pepsi light a max obsahuje len druhé a tretie spomenuté. ale na tom nezáleží lebo aj tak všetky tri sú vysoko karcinogénne a už v minimálnych dávkach môžu spôsobovať mnoho nežiadúcich účinkov od nádorov po oporuchy zraku, sluchu atď
Kofolu nemám veľmi rád ale akože vypijem ju....Coca Colu mám najradšej...proste Cola mi lepšie chutí...nepijem ju často..možno 1 za 2 mesiace takže nebudem tuto panikáriť že mi rozožere žalúdok..
@picasso To je sice pekne, ze kofola menej skodi, ale je, zial este stale dost draha
Je sice lacnejsia ako Pepsi alebo Coca cola, ale dat za take nieco jedno euro je stale moc. Preto si ludia vacsinou kupuju lacnejsie nahrady, ktore maju spominane vedlajsie ucinky
@azel nemyslím si že je to o cene. niektorí ludia kupujú lacné colové sračky ktoré sú zmesou umelých sladidiel a umelých konzervantov preto že im to je asi jedno. pretože mnohým z nich neprekáža vyhadzovať 3éčka za krabičku cigariet alebo 80centov za 0,5l plechovku piva, čo vychádza 3,20 za 2 lire, čo je nič oproti 1 euru čo stojí priemerná cola
@etelnair v pohode, len mi pride vtipne, ze na kofolu nadavaju a chodia do mekdonaldu, alebo piju kokakolu...ktora je este menej zdrava...a potom, diskusia o kvalite dnesnych potravin je...asi vies
@pershing363 ja by som to nebral ako nadavanie, proste ten cukor a kraviny v nej su, ked sa ma niekto spyta co je na nej zle tak mu poviem ze hento a toto a moze to sposobit toto a toto ale inac ma to nejak netankuje a pijem ju aj tak
a myslim ze ten mcdonald a cocacolu by skritizovali minimalne rovnako
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ja sa ale vyjadrím solídne. Kofola obsahuje vela cukru = rednutie kostí , kofein ma aj priaznive učinky, konzervanty možu byť karcinogenne a ečka su všade a aj tak ich žereme. Ale neni to na smäd, iba na zapitie jedla a pre chuť. Ja osobne po kofole skoro vždy pohár čistej vody, lebo mám v hube pachuť po presladení.
A rozkladá vápnik čiže aj zuby tým trpia. Ale myslím že len debo by pil denne 1l coly , to je na hlavu
skús dať zub do koly, ono ho to po čase rozpustí
ale ja mám colu rád, len ju obmedzujem
takým Jupikom si môžte krásne vyčistiť rychlokanvicu od kameňa, keď ju v nej uvaríte.......
alebo bylinkové vody Rajec, samá esencia, voda zo studne nič viac........
akurátne čo je dobré su reklamy!.........filip
no ale čo je dneska zdravé jesť a piť?!
cyklamát sodný, ascelufam K a aspartám obsahuje len kofola bez cukru. rovnako ich obsahuje aj cola light a zero. pepsi light a max obsahuje len druhé a tretie spomenuté. ale na tom nezáleží lebo aj tak všetky tri sú vysoko karcinogénne a už v minimálnych dávkach môžu spôsobovať mnoho nežiadúcich účinkov od nádorov po oporuchy zraku, sluchu atď
Okrem toho vraj sladke vody strasne skodia na zuby (podobne ako cukriky), cize ak nechcete nosit protezu, tak s mierou
Je sice lacnejsia ako Pepsi alebo Coca cola, ale dat za take nieco jedno euro je stale moc. Preto si ludia vacsinou kupuju lacnejsie nahrady, ktore maju spominane vedlajsie ucinky
... a ak si dám kofolu raz za čas tak ju miešam s vodou 50/50 ...ale to vlastne všetko tak miešam či džús alebo všetky tie sladké vody
a myslim ze ten mcdonald a cocacolu by skritizovali minimalne rovnako
Kofola je napoj zdravi - zenam zvira, muzum stavi