myslim si, ze na toto lieky nie su. proste prekonal nieco a zajakava sa ako aj jeden spevak. to asi nezmeni. staci aby sa ako dieta zlakol velmy. napr. nieco zle psravil a doneho nakrycali a uz je v tom. Mozno sa myslim, mozno mi vynadate. moznozeby pomohlo sa neustale rozpravat ale ... alebo spievat pri tom. vsak ked sa spieva tak sa zvycajne nezajakva. i ked by to bolo smiene keby zacal spievat prosim si jeden chleba . skuste zajt napr. za psichologom.
zajakávanie je bežné u každého,stačí,že ste trochu vyvedený z miery a máte v mozgu menší mess,ktorý nevie triediť informácie a rečové centrum sa zblázni a začne haprovať,infomácie z mozgu sa prenášajú,no spomalene a s časovým omeškaním,čiže daná osoba,vie,čo chce povedať,no trochu jej to potrvá.a potm je tu turborozprávanie a to je zase presne opačné,rečové centrum aj vie reagovať,ale nestíha posielať informácie,pretože je ich veľa a adresát nstíha zachytávať všetky informácie,pretože nie je pripravený na takýto rýchly sled
@5 no,kamoš sa zajakáva sústavne a bol u logopédov od detstva milionkrát a rovnako aj u psychológov,lenže mozog je trošku zložitejší ako lego,tam sú mnohé veci riešené svojsky
@6 ja viem aj ja som koktal ked som sa prelakol. ale dostal som sa s toho potom. ale o tom zakoktavani co si pisal mas pravdu. som to raz pocuval rozhovori po telefone co operatorom nadavaju a v tedy niektori exoti fakt koktaju
@7 jedna zo vzorových situácii niektorím ľudom sa podarí zbaviť sa koktania,ale koktanie treba čiastočne vnímať ako niečo dlhodobejšie napríklad môj brat má problém s rozprávaním,nie zrovna s koktaním,skôr ide o artikuláciu,v detstve navštevoval tiež logopéda,ale nepomohlo mu to veľmi,akurát,že prestal ráčkovať.niekto má proste šťastie na mozog
hh tak moj priatel koktal a ja som si to vobec nevsimla hh to bola sila....mi to povedaLI AZ JEHO KAMOSI A VTEDY MI TO DOSLO..HH ALE RAZ SA TEDA ZAJAKAVAL PARADNE...KED MI NAPOSLEDY CHCEL VSEEETKO VYSVETLOVAT...NUZ...nepomohlo ani to zajakavanie xixix
jhaaj moj chalan sa niekedy zajakava a o hovorim vopred koktanie nikdy nevyliecis u ani o steres nejde sa zajakava aj ked rozprava v klude pohodicke to je prostev hlave chyba na ktoru si bud zviknes alebo nie...a ak nie to su uz horsie pripady.
ja sa zajakavam uz 23 rokov. mam skvelu manzelku, syna, pracu, a priatelov. v podstate mi to ani nevadi. keby som sa nezajakaval urcite by som nemal to co mam teraz.
Ahojte .Ja mám chronické zajakávanie .Dostal som to keď som mal asi 8-10 od epileptického záchvatu . Ak pozeráte TV Markíza ? Tak ste ma mohli aj vidieť včera v Reflex .
@ernestx Ahoj,tuším že som videl tvoj príbeh,ale bolo to už dávno,tiež koktám a viem aké to je žiť s touto chorobou,síce nekoktám veľa,doma skoro vôbec,ale akonáhle som v spoločnosti,už mám stresy z toho či zlyhám v reči a podobne a nedokážem tvoriť krásne dlhé vety,strašne m to ruinuje . Chodím na Psychologiu,ale nemyslim si ze tymto sa mi odstrani blok,aj ked veľa na tom má aj stres,teraz sa chystám na logopédiu,dúfam že mi niečo na tom pomôže,lebo hlavou mi chodia fakt sprosté myšlienky už,aj ked koktavosť mám už zafixovanú,kedže mám 17 . Vám nejako pomohla logopedička ?
Ahoj, aj ja sa zajakavam. Bola som aj na lieceni v BA. Tam mi asi kazdy den davali 2 lieky - bieli a zeleny. Zeleny sa volal Guajakuran, myslim, a bol urceny na uvolnenie svalov. Bieli uz si nepamatam ako sa volal a na co bol urceny. Na cas mi to pomohlo. U mna je to tak, ze na jar a asi aj v lete moc kokcem a potom uz to je lepsie, ale neviem preco?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale tak to zalezi od cloveka,mozno ked je v strese tak sa zajakava viac a ked nie tak sa vobec..podla mna pomoze len stale a stale rozpravat..