Robím ako čašníčka v reštike, robíme po jednej, cez obedy po dve. Nedávno sa mi stalo, že po odchode "vypomáhajúcej" kolegyne mi v kase chýbalo 20€. Povedala som to šéfovi, neriešil. Doplnila som z vlastných tringeltov.
hlavne nechapem preco ju ten sef nevyhodi O_____O normalne by som na truc odisla, nech si ju tam ma a nech mu dalej kradne, potom ju mozno prepusti a ty sa budes moct vratit
@hoperpohroma to sa sakra že čudujem aj ja. Aj všetci ostatní zamestnanci ...
Ja jej aj preto nechcem vravieť, lebo keď viac menej viem, že ju tam nechá, tak len narobím dusno na pracovisku. Stále s ňou budem musieť pracovať a neviem, či to zvládnem v "nafučanej" atmosfére, ak máme po sebe pol dňa len zazerať a štekať. To už by mi bol fakt milší ten odchod
@mauinka ten odchod je asi najlepsie riesenie. taketo veci ma riesit zamestnavatel a nie ty, co nad nou nemas ziadnu moc. ak budes takto dalej dokladat zo svojich tak to pre teba nebude vobec dobre, cize ja by som ju nechala tak, ked ju tam chce, nech ju tam ma..
@4 to sa lahko hovori ale ako to ma vyriesit preboha? taka osoba sa ti vysmeje do ksichtu a nie ze sa zlakne a zmeni
@mauinka ja by som na tvojom mieste zavolal inšpekciu do vlastného podniku. Áno, SOI-ka príde a pán majiteľ sa možno zbadá.
A majiteľ je s prepáčením dobrý idiot, keď si nechá okrádať svoje zamestnankyne, ktoré musia z vlastného dopĺňať kasu. Pohybujem sa v reštauračnom biznise už pár rokov aj keď len okrajovo, ale nezažil som to nikde. Majiteľ je zodpovedný za svojich zamestnancov, nie zamestnanci medzi sebou.
Alebo sa poraď s prevádzkarkou. Najlepšie je aj tak pristihnúť ju pri čine a vyhodiť ju zo smeny na svoju zodpovednosť.
co je to za sefa ? Normalny veduci by to s nou uz davno riesil. Sa ani necudujem ze si dovoli brat peniaze ked veduci mi pride v tom co si napisala ako tajtrlik. Ty budes z vlastneho davat to co zarobis ona si to bude brat a veducemu to bude tak ci tak jedno ved on neskoduje. Gratulujem
Súhlasím tuna s chalanmi, ten šéf je dobrý debil, keď s tým nič nerobí. By som mu povedal, že ja tie peniaze z vlastných do kasy dopĺňať nebudem. Takže buď prestane drahá kolegyňa kradnúť, alebo si môže hľadať novú (namiesto mňa).
@seagull1 to sa nedá, robíme tri - jedna má dlhý týždeň, druhá krátky, a tretia chodí vypomáhať na osmičky. Keďže sa to každý týždeň strieda, aby nám vyšli hodiny, tak - nemožné
normálne ju nepustím ku kase a všetko mi bude vyúčtovávať..na ruku, proste by neprišla do styku s peniazmi..na kase máš kľúč a buxu pri sebe nie? a ako som pochopil tak ona tam vypomáha.. tak by mi tam len nosila objednané veci na stôl a odnášala špinavé a ja by som si robil objednávky a účtoval.. preboha.. veď mysli.načo odchádzať.. a keď by mi chýbali prachy v základe ráno tak jednoducho nepreberiem smenu a nech sa šéf stará!neotvorím a basta..a keď je idiot tak tam zavolám fízlov že podozrenie s krádeže..toto mu navrhni či bude súhlasiť alebo či niečo konečne spraví on..
a hentú by som si zavolal niekam bokom chytil pod krk a povedal že ak niečo zmizne tak ju budem kopať cez celú reštiku von a už si ani kurva neškrtne.. môže byť rada že má aspoň aký-taký príjem.. ne?
Ja by som to riešila tak, že z vlastných by som určite nedávala, keď nastane nejaký hlboký deficit, potom to už šéfa snáď začne zaujímať... ale to ti tu už v podstate radili
@mauinka Takéto veci by mal riešiť šéf. Len samozrejme on sa od toho dištancuje, lebo má určite ´´kopec´´ iných problémov. Povedz jej, že ti chýbajú peniaze.
@magick55 za prvé - je prevádzkarka. Za druhé je o 20 rokov staršia ako ona a za tretie - ona jej tú robotu našla. Podľa jej slov to však teraz dosť ľutuje.
Ak viem ze skoda nieje mojou vinou, tak ju len oznamim vedeniu ako skutocnost a hotovo. Dalej to uz nieje moj problem.
Horsie je ak sa vedenie rozhodne, ze si to kazdy zo zmeny zaplati a rozrata skodu na vsetkych. Len to si myslim nemoze len tak dovolit. Horsie je tiez ak ma clovek zodpovednost za peniaze na prevadzke. Ak pokladna nesedi, nepreberat! S pokladnou ma narabat len ten, kto je na nej prihlaseny a t. d.
nepochopím tvojho (aj teda aj jej) zamestnávateľa...prečo ju nevyhodí? na ulici behom 10 minút nájde 10 ľudí ktorí ju budú vedieť a chcieť zastúpiť...osobne by som to netoleroval, a vyhodil ju...
na tvojom mieste (keďže nahlásiť ju nemôžeš pretože by si poškodila šéfovi a on potom tebe) by som prišiel k nej, dal jej 2 facky a opýtal sa či vie začo...ak áno, tak by som ju požiadal aby to nerobila, ak by povedala že nevie prečo dala by som jej ďalšiu a pokračovala by som v tom až kým by mi na kolenách neodprisahala že to viac neurobí...
pretože ak okráda šéfa nie je to tvoja vec...ale tým že spôsobuje škodu ktorú musíš ty uhrádzať to už je tvoja vec a preto by som si to riešil tvrdo a nekompromisne...
Osobne by som si ju odchytila bokom, chytila drsnejšie buď za ruku alebo za golier a povedala, že ak sa to bude ešte raz opakovať, budeš do riešiť inak a nebude jej to príjemné.
Ani za živého boha by som nedoplnil kasu zo svojho. Poviem trikrát šéfovi, potom idem za kolegyňou a uplatním pravidlo "neprijebeš-nevysvetlíš" a ide sa ďalej. Keď to bude pokračovať tak polícia/SOI.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
lebo neviem ci pomoze ked jej nieco povies
hlavne nechapem preco ju ten sef nevyhodi O_____O normalne by som na truc odisla, nech si ju tam ma a nech mu dalej kradne, potom ju mozno prepusti a ty sa budes moct vratit
ale tak nikdy nevies no..
Ja jej aj preto nechcem vravieť, lebo keď viac menej viem, že ju tam nechá, tak len narobím dusno na pracovisku. Stále s ňou budem musieť pracovať a neviem, či to zvládnem v "nafučanej" atmosfére, ak máme po sebe pol dňa len zazerať a štekať. To už by mi bol fakt milší ten odchod
nervy mas len jedny a zbytocne si robis zle, ak si sikovna a mas trosku praxe, tak si najdes pracu ako casnicka hned
@4 to sa lahko hovori ale ako to ma vyriesit preboha? taka osoba sa ti vysmeje do ksichtu a nie ze sa zlakne a zmeni
A majiteľ je s prepáčením dobrý idiot, keď si nechá okrádať svoje zamestnankyne, ktoré musia z vlastného dopĺňať kasu. Pohybujem sa v reštauračnom biznise už pár rokov aj keď len okrajovo, ale nezažil som to nikde. Majiteľ je zodpovedný za svojich zamestnancov, nie zamestnanci medzi sebou.
Alebo sa poraď s prevádzkarkou. Najlepšie je aj tak pristihnúť ju pri čine a vyhodiť ju zo smeny na svoju zodpovednosť.
a hentú by som si zavolal niekam bokom chytil pod krk a povedal že ak niečo zmizne tak ju budem kopať cez celú reštiku von a už si ani kurva neškrtne.. môže byť rada že má aspoň aký-taký príjem.. ne?
"Doplnila som z vlastných tringeltov."
na to by som sa vykašlal keď o tom šéf vie a nerieši
Ja by som to riešila tak, že z vlastných by som určite nedávala, keď nastane nejaký hlboký deficit, potom to už šéfa snáď začne zaujímať... ale to ti tu už v podstate radili
Horsie je ak sa vedenie rozhodne, ze si to kazdy zo zmeny zaplati a rozrata skodu na vsetkych. Len to si myslim nemoze len tak dovolit. Horsie je tiez ak ma clovek zodpovednost za peniaze na prevadzke. Ak pokladna nesedi, nepreberat! S pokladnou ma narabat len ten, kto je na nej prihlaseny a t. d.
Ono ak by si chcela byť fakt že sviňa tak môžeš na úradoch nahlásiť že robí načierno a zamestnávateľ by dostal pokutu a ona by určite letela.
Inak ma napadá jedine kamera asi.
na tvojom mieste (keďže nahlásiť ju nemôžeš pretože by si poškodila šéfovi a on potom tebe) by som prišiel k nej, dal jej 2 facky a opýtal sa či vie začo...ak áno, tak by som ju požiadal aby to nerobila, ak by povedala že nevie prečo dala by som jej ďalšiu a pokračovala by som v tom až kým by mi na kolenách neodprisahala že to viac neurobí...
pretože ak okráda šéfa nie je to tvoja vec...ale tým že spôsobuje škodu ktorú musíš ty uhrádzať to už je tvoja vec a preto by som si to riešil tvrdo a nekompromisne...