@kissmeplease
mas pravdu, ale povedzme si narovinu, ak sa tu najde taka, co dieta nechce zubami nechtami... iste sa uz stretla s neprijemnymi reakciami... alebo partner to nedokaze pochopit... alebo rodina po case zacne tlacit ze chce vnucata...
Čo, vobec, ja chcem deti, asi tak dve až milión, uvidím.
A @calwen3 mi bude pomáhať ich stajlovať do dupačiek s triceratopsami a jednorožcami a pokrčenými psami
akoze tiez ma vobec nelaka predstava nadobudnutia statusu matky
a predstava, ze mi daco zive (potom, ako to 9 mesiacov vo mne prebyvalo) vychadza z nejakeho telesneho otvoru uz vobec nie
br
och a dufam, ze sa mi tieto predstavy nebudu zdat minimalne v najblizsom desatroci atraktivne
@netuska7809 veď hej.. a práve tomu sa čudujem.. s partnerom by si to mali vyriešiť hneď od začiatku,nie že sa to dozvie po niekoľkých rokoch, keď už je neskoro... a rodinu si myslím, že konkrétne do tohto nič a okolie už vôbec nie
@netuska7809@9 tak pokial ma clovek partnera co ma uplne ine hodnoty a casto aj protikladne ako toto, tak tyto dvaja ludia nemaju byt pri sebe ani nahodou... toto su pravazne tie veci co musia byt spolocne.
a rodina je nepodstatna, co by niekoho malo zaujimat ci budes mat dieta alebo nebudes.
kissmeplease
ja mam taky problem ze do oci mi priatel povie ze nechce ale v skutocnosti v buducnosti chce mat deti... len sa snazi ma nezatazovat a dufa ze to casom na mna pride. mam pocit ze je to klamanie seba. a vzdy ked sa s nim chcem vazne rozpravat zacne si robit srandu. tak parada.
@netuska7809 vieš ale ono je to reálne možné že to na teba neskôr príde 23 nie je veľa ale zas spoliehať sa na to.. neviem či to je rozumné z jeho strany :/
ani moc nechcem ale je dosť možné, že keď prídem do toho správneho veku a všetci naookolo budú mať deti tak aj ja budem chcieť nejaké. ale zas tiež si neviem predstaviť tehotenstvo a mám z neho paranoju už len preto, lebo zopár žien z môjho okolia malo veľmi problematické tehotenstvo s dlhodobými následkami. zas nie je to len tak poveda si spravím si dieťa
odjakživa nechcem deti a čím som staršia, tým som si týmto rozhodnutím istejšia. neviem, mne to problém nerobí a zatiaľ mi to ani jeden partner nevyčítal, aj v mojom okolí a rodine sa nikto nad tým nikto nepozastavuje, okrem babky, tá je vždy zhrozená a vyčíta mi aké to mám preboha hodnoty, keď nechcem deti a bla bla
Ja si ešte nie som istá. Do 20ky som chcela deti a potom sa vo mne niečo zlomilo a momentálne po nich netúžim, ale aj tak sa to ešte môže zmeniť alebo sa niečo pošmykne.
Ak mám pravdu povedať, nie som veľmi vo vytržení, keď si predstavím, že by som mala mať deti. Nechcem ich. Ale ak by sa stalo, že by som otehotnela, asi by som nedokázala to decko nemať rada....
@fxx v roznych clankoch a knihach som citala ze muzi maju ovela silnejsi pud zanechat tu po sebe potomka...ako zena. teda muzi chcu deti hlavne z tohoto dovodu.
@tasha5 presne tak ako vravis proste niekto nema na to geny. moj otec opustil a rozviedol sa s matkou ked zistil ze je tehotna... nikdy viac mna a moju sestru nechcel vidiet. ja mu to nevycitam.. je to dedicne - nechciet dieta
Netúžim po deťoch možno sa to za xy rokov zmení ale viem si bez toho v pohode predstaviť život. Ale to neznamená, že všetky deti do jedného neznášam or wut Aj keď drvivá väčšina z nich je dnes príšerne (ne)vychovaná, čo je samozrejme chyba rodičov...
som veľmi prekvapená, koľko žien sa vyjadruje proti deťom
@netuska7809 je dedičné nechcieť dieťa?! wtf?! to máš odkiaľ? akože keď už je toto pravda, tak odpadla som!
ja by som chcela mať detičky ale nie teraz, resp. keby sa to dalo a mala by som partnera, ktorý by sa o nás vedel postarať, možno by som až tak proti nebola. Ale to by musela byť láska ako hrom.
Keď ma raz pochytí naozaj silná túžba sa o niečo starať, tak si zaobstarám domáce zviera (čo by som síce brala aj teraz, ale nie kvôli potrebe sa o to starať, skôr preto, že ono je to super všeobecne).
Keď zistím, že počet zvierat v mojom byte je už nejako podozrivo vysoký alebo čo, potom sa tým budem zaoberať a zamýšľať sa nad tým, či som si nekompenzovala nejaké prebúdzajúce sa materinské pudy.
Ale v súčasnosti by som si fakt netrúfala vychovávať ani morča či mačku, nie tak ešte decko.
ja mam to stastie ze mam o 10 rokov mladsiu sestru a zivo si pamatam ako vyvadzala aky hluk robila ked sa narodila. a neviem ci by som take nieco este raz vydrzal. musel by som si kupit vypchavky do usi - minimalne.
myslim si, ze toto rozhodnutie zavisi od mnohych faktorov.
tu je plno ludi pod 25, takze odpovediam sa vobec necudujem. vacsinou este studuju, uzivaju si relativne bezstarostny zivot a na take veci nemyslia.
dalsia vec je, ci mas toho spravneho partnera, s ktorym by si si to vedela predstavit a ci to chce tiez.
no a posledna, ktora ma napada, je, ze tuzba by aj bola, ale vzdy je nieco, kvoli comu by sa to este mohlo odlozit... /kariera, cestovanie, stavba domu, atd./. za seba si myslim, ze keby som to chcela nedajboze planovat, tak decko nemam nikdy, pretoze vzdy by bolo nieco "dolezitejsie", co chcem este stihnut bezdetna.
ale ano, deti mat chcem /teda zatial uvazujem o jednom/, ale ako zmysel zivota by som to nevidela. skor ako prijemny bonus, ak teda bude zdrave.
Kedysi som deti fakt nechcela, navyše pôrod a tehotenstvo boli pre mňa čistý humus - maximálne som uvažovala o adopcii. Necítila som sa na to proste, nevedela som, či by som bola schopná vychovať dobrého človeka.
Ale teraz... mám super priateľa a ľudia ako on by sa mali množiť neviem, či chceme mať dieťa, ale s ním by to bolo nádherné
samozrejme že áno nie teraz...tak o 10 rokov...jop a predstava rodenia, aj tehotnosti ma trocha desí...som strašné ohreblo furt sa trieskam a padama zakopavam a okydavam, oblievam horucou vodou a taketo haluze čiže aby som nam neublížila nejak
ale keď budem za tých 10rokov zabezpečená dostatočne (nebudem to konkretizovať)a mať dobrého partnera tak why not! s deťmi je srandy kopeeec!!!!
trochu sa neviem stotožniť s názorom dievčat,ktore deti moc nechcu, ako neodsudzujem ho, len sa mi to tazko chápe, ale to asi preto, lebo ja proste deti určte chcem..
ale tak raz ma fat dost zarazilo ked mi kamoska povedala ze nechce deti,lebo si pokazi postavu...
Deti mám rada, ale malé bábätká ma vždy desili, nikdy som namala potrebu robiť ťuťuťu do kočíka, ani som sa nehrala s bábikami a keď mi nejaké dieťa dajú na ruky, tak sa bojím, že ho nejak zle chytím alebo čo.
Ale viem, že keď raz budeme mať naše vlastné, tak ich budem ľúbiť najviac na svete.
@lawey mal som podobný názor, ako ty... detaily ako jebanie sebou o zem vynachávam.
Teraz som už starý (chren) a už začínam mať potrebu niekoho vychovávať a kibicovať, urobiť si vlastné decko.
Momentalne som vo veku ked mi znicenie postavy a neskutocna bolest ked sa mi moja utlucka panva bude musiet roztiahnut aby cez nu preslo nieco o velkosti melona nestoji za to aby som po tom vsetkom stravila niekolko rokov menenim plienok a bezsennych noci kvoli tej veci ktoru by som sa v tomto meste vobec bala pustit von ked vidim ako ludi formuje okolie a tu je to samy fetak ci miss hlupana
A akurat nedavno som si uvedomila ze by som mala milionkrat vacsiu radost zo steniatka nez z decka
Mozno je to vekom a mozno miesto deti si postavim utulok ..who knows
Ked som bola mladsia, nenavidela som deti a nevedela som si predstavit mat vlastne.
Teraz som uz zmenila nazor, ale aj ked si to teoreticky viem predstavit, prakticky urcite (zatial) nie. Sice nemozem vediet co sa stane v buducnosti, ale vo vseobecnosti by som sa tomu NESKOR o niekolko rokov nebranila az tak...
ja nie som typ vhodný na matku ja by som na dieťa nervy nemala. ale celkove netúžim po dieťati. je možné že sa to časom zmení, ale skôr nie ako ano. my s priatelkou sme obe na tom rovnako, vlastné nechceme, radšej budeme dobré teti pre budúce deti jej sestier a môjho brata to postačí
@pijemzelenycaj jj, "pokazim si postavu" ma bavi... stale nejake vyhovorky. decko, antikoncepcia, stitna zlaza... a pritom si iba nechcu pripustit, ze je za tym hlavne zranie a nedostatok pohybu.
zatiaľ netúžim ani po partnerských zväzkoch , nieto ešte po deťoch. Najprv by mal byť človek zabezpečený a pripravený že sa o to dieťa dokáže postarať aj sám. Ono je to všetko krásne ked je to malinké možeš to držať na rukách, ale málokto si uvedomuje koľko tomu treba aj venovať.
Momentálne (ani v blízkej budúcnosti) netúžim, ale raz to na mňa asi príde, predpokladám.
a tehotenstvo a pôrod ma nejako extra nedesia, ako určite to nie je príjemné, ale keď už by som chcela to dieťa, tak ma asi trocha bolesti neodradí. Skôr je na zváženie tá námaha potom.
mňa osobne hlavne zarazilo, koľko ľudí - žien má strach z tehotenstva, pôrodu a detí všeobecne... tak neni to sranda, ale strašiť sa tým predom mi pripadá zbytočné... a tiež nechápem to zmýšľanie, že do tohto sveta by som dieťa nepriviedla... no jo, úplne strašne sa máme, že máme čo jesť, kde bývať a ešte aj na akých smartfónoch sa hrať.
ja som deti odjakživa chcela, do istej doby možno aj priveľmi, kým som nepochopila, že sa nedá tlačiť na pílu, veci by mali mať svoju postupnosť a našla som krásne čaro aj v partnerskom vzťahu vo dvojici. no raz určite deti chcem...
a nechcem sa nikoho dotknúť, ale podľa mňa ak človek deti nechce, tak má sám so sebou nejaký problém - napr. veľmi zlý vzťah s rodičmi...
Mám rada deti...ale nechcem byť tehotná...nechcem to cítiť v sebe...nechcem rodiť..desí ma že by vo mne niečo rástlo. Aj ked hovoria ze je to nádherný pocit..mne na tom nič nádherné nepríde.
absolutne do bodky suhlasím s @kitty7@72 podla mna sa skor ci neskor u kazdej zeny prejavy materinsky cit, ale v 60ich sa už asi porodiť vlastné nepodarí.---
@lenulita sú ženy, na ktoré to nepríde nikdy, ale to sú výnimky... toto obecenstvo tu je ešte mladé a hlavne strašené všetkým možným, kedysi sa nad tým toľko neuvažovalo... samozrejme, naše mamky tehotné v 19, čo ešte neboli pripravené psychicky na materstvo sú odstrašujúci príklad, ale človek, čo uvažuje dostatočne kriticky nebude kričať hop, kým nepreskočí... neviem, čo bude napr. o 5 rokov. na druhej strane si myslím, že dnešným mladým ľuďom chýba zodpovednosť, inač by sa jej nebáli ako čert svätenej vody. súhlasím s tebou, že odkladanie materstva do 60-ky je tiež kravina.
@kitty7 skôr by som povedala, že ženy majú dnes príliš veľa iných možností ako mať dieťa. v minulosti to bolo tak zaužívané, že žena je doma a stará sa o deti a chlap je živiteľ rodiny. a neuvažovali nad tým. a teraz si už môžu vyberať. nemusí to mať vôbec nič spoločné s psychikou a podobne.
nechcem dieťa, je to zlaté a tak, ale predstavuje pre mňa istý druh nehorázneho obmedzenia, stereotypu a usadenosti, čo som sa vzhľadom k minulým myšlienkam - o tom, ako z monotónnosti vyviaznuť - rozhodol, že nechcem mať stabilné zázemie. Ja sa potrebujem hýbať a nie stagnovať, potrebujem priestor, rozmanitosť, čo najviac nezáväzných vecí.
Navyše si s deťmi nerozumiem, a absolútne si seba neviem predstaviť ako otca.
@tichyrok myslieť si, že s deťmi mi skončí spoločenský a pracovný život je tiež asi chyba kdesi v psychike v každom prípade, uprednostniť jedno pred druhým, alebo sa na to "necítiť" je iné, ako deti vyslovene nechcieť - a o tom som ja práve písala.
@kitty7 tak ovplyvní to tvoj spoločenský život, nemôžeš hovoriť. že nie. a zas vždy lepšie nemať deti vôbec akoby stále malo byť len s opatrovateľkou hlavne v prvých rokoch života aby žena stíhala aj prácu aj malé dieťa. a to je realita, že sa nedá stíhať aj malé dieťa aj práca súčasne a nie chyba v psychike
@tichyrok pracovat budes pri dnesnych pomeroch do sedemdesiatky, takze si nemyslim, ze tych par rokov venovanych dietatu by ta malo o nieco ukratit. a naviac je tu este aj otec dietata, ktory by ta v idealnom pripade mal podporit.
ale chapem, ze clovek, ktory o deti nestoji a s tym konfrontovany, hlada argumenty, ako to vysvetlit okoliu.
@tichyrok je len jediná vec v živote ženy, ktorá nepočká a to je plodnosť kariéru môžem budovať aj potom. aj študovať môžem potom, aj cestovať môžem potom, aj chodiť na diskotéky môžem potom. pokiaľ mám stabilný vzťah a aké-také finančné zabezpečenie, nevidím dôvod čakať.
tuším je čím ďalej tým viac dievčatá nechcú deti....bohužiaľ ani ja nemám k nim vzťah ale spolieham sa na našich čiernejších spoluobčanov, že zachránia ľudstvo
Ja ich budem pomáhať stajlovať @deminiqangel , pretože to je jediné, kvôli čomu by som dieťa na chvíľu chcela. Majú omnoho viac cute šaty, ako dospelí často a ja mám na to oblečenie úchylku.
Ale vlastné nechcem. Nemám k tomu vzťah, nepríde mi to nejak extrémne úžasné, ani rozkošné a keď už trocha podrastú, skôr mi naháňajú hrôzu. Niesom príliš na deti a preto ich ani nechcem mať
@calwen3 ved ale mas 21 rokov omg! tak isto zakladatelka fora @netuska7809 , Ty mas zase 23 - co uz ten Vas zivot konci? Co ak sa tieto Vase pocity/postoje v najblizsich 5 rokoch zmenia? Tak co tu robite vsetky melodramy dziizs...
@delpurr Nikde som nepoužila slovo nikdy.
Samozrejme, postoje sa menia, ale zrovna deti sú subjekt, pri ktorom mám pocit, že valná väčšina žien (hovorím tak 90%) vie, na čom je. Vie, či sa bude niekedy v živote chcieť starať o dieťa a či k nim vôbec má vzťah.
Otázka stála, koľké z nás netúžime po vlastných deťoch. Nie či ich niekedy budem mať, alebo či sa to niekedy zmení.
Ja si neviem predstaviť, že by som deti nemala. Pre mňa je predstava bytia bez deti také.. vedenie neuplneho života. Chcem niekoho priviesť na svet, kúsok zo mňa, vychovať ho a potom ho poslať do sveta. A dúfam, že ich bude viac ako 2 kusy.
@calwen3 ja si myslim, ze materinsky pud je castokrat silnejsi, ako nejake momentalne mlade vedomie o tom, ze nechces vlastne deti ale nie som expert v danej oblasti, takze uz som radsej ticho
@kitty7 ano mas v mnohom pravdu. vies vela vicitit... je samozrejme ze ak zena nechce dieta , pripadne ma k materstvu az odpor, problem bude tkviet v skusenosti s rodinou a pod....a je uz len na tom ako sa to neskor vyvinie.
@delpurr vies ono je to nie o veku. mne sa zivot nekonci ak mam 23,,, ale ziadna zena nie je vecne plodna a idealne je aby mala zena dieta prave v mojom veku inak je to uz celkom rizikove a problematicke...
@netuska7809 áno, ale je to celkove zložitá téma, zasahuje do toho veľa vecí... zatiaľ máš čas, ale onedlho to budete musieť s partnerom naozaj vyriešiť...
teraz som si všimla aj tvoj koment, že otec vás opustil... chápem to, ale možno by si predsa, bez pocitu nátlaku mala nad tým porozmýšľať... a partnera chápem, pre mňa bolo tiež vždy ťažké začať si s niekým, kto deti nechcel a vyhýbala som sa potom tej téme...
@delpurr milujem, keď muži vysvetľujú, ako "fungujú" ženské hormóny.
Áno, mám "len" 21, som ešte mladá na to, aby som plánovala dieťa. Tá časť je pravdivá. Ale tiež, mám "UŽ" 21. Ak by som nejaké materinské pudy mala, už by som o nich vedela
Tuším každý chlap si myslí, že ženy sú stroje na to, aby vedeli čo s deťmi, mali ich radi a túžili ich mať. A ono by to tak malo samozrejme aj byť. Ale túžba po deťoch je ovplyvnená hlavne hormónmi. A tie, ako iste vieš, nefungujú každému rovnako, keďže každý sme iný, niektoré z nás produkujú menej, niektoré viac určitých hormónov. Vekom sa produkcia hormónov mení a preto samozrejme je možné, že ženy, ktoré predtým deti nechceli ich zrazu budú mať veľkú potrebu mať. Ale sú tu aj ženy, ktoré produkujú temer nulovú hodnotu týchto hormónov.
Takže sa prestaň opierať o materinské pudy. Nie som zajačica, ktorá má nutkanie premnožiť sa a poraziť tak tým svojho predátora, ani vlčica, ktorá chce udržať svoju svorku silnú a mladú.
@delpurr takže, aby som to zhrnula, nehovorím, že žena, ktorá teraz nechce deti ich nebude nikdy chcieť. Je dosť pravdepodobné, že sa v 25ke zobudí a bude túžiť po dieťati viac, než po čomkoľvek inom (well, vraj je to fakt také náhle Ale taktiež sa veľmi často stáva, že tieto hormonálne zmeny nikdy nenastanú.
Takže túžba po dieťati nemá v skutočnosti nič s vekom, ale dospelosťou tela. A väčšina žien, ktoré chodia pravidelne k doktorom vedia, ako na tom sú
@calwen3 takze aby sme to zhrnuli ak som napisal `Co ak sa tieto Vase pocity/postoje v najblizsich 5 rokoch zmenia? Tak co tu robite vsetky melodramy dziizs..`... tak je to vlastne priblizne to iste, co si mi rozpisala nervozne na tych 50 riadkov
pokoooj pokoj prosim Ta melodramy furt
tak je to najvacsie rozhodnutie v zivote. nie je to psik ani hypoteka, ani novy mobil. keby som mala na to peniaze, tak asi v blizked buducnosti. kezde nemam,nechcem skoncit niekde v podnajme, bez skoly a s s ,,najvacsim rozhodnutim,, v dvojizbovom byte. najprv na vsetko nasetrit a tak a potom chcem mat detiiiii aj 5
Chcem päť detí, vlastných.
Ale keď mi do života niečo príde, čo som neporodila ja (teraz nemyslím manželovu neveru!) tak to prijmem, ale zatiaľ si neviem predstaviť, či ho budem mať tak rada a to mi je smutno
mám len 16..ale neviem nejako netúžim mať deti ..a ani manžela..:/ ja by som rada mala akože priateľa s ktorým by som do staroby cestovala po svete,..viem ,že to nie je možné ale bola by to fakt pecka
@kitty7 nuz on sa nechce o tom rozpravat za ziadnej okolonosti... tym padom musim sa prestat zaujimat ... a ignorovat jeho caste narazky tipu /maminka ocinko/
@netuska7809 tak ja by som to na tvojom mieste nechala tak, keď sa o tom teraz nechce rozprávať, tak nech sa nerozpráva, ale časom bude musieť, čo spraví, vymení tabletky za cukríky, aby si splnil sen? nemôže nič urobiť za tvojim chrbtom...
tiež nechcem deti, čo je kameň uúazu v mojich doterajších vzťahoch. Všetci moji exboys boli extremne zaťažení na deti, chceli ich aj 3-4. A ja vôbec, ked vidim dieťa absolutne ťo so mnou nepohne. Čítala som však o tom nejaký článok, že je to normálne, proste niektoré ženy nemajú v sebe tento cit
rozhodne nechcem deti, nedokázala by som im dobrou matkou, nedokázala by som im dať to čo potrebujú a čo si zaslúžia...nechcem im dať také detstvo aké som mala ja (netvrdím že bolo nejaké extrémne hrozné, ale mohlo byť aj lepšie...o dosť), ale viem že by som to urobila...a neviem či je rozumné priviesť potomkov do sveta ktorý je v takom stave v akom je...a áno, stretla som sa s nesúhlasom okolia (hlavne u starších ľudí), ale netrápi ma to, lebo momentálne svoje rozhodnutie považujem za správne a logické, časom sa pravdepodobne zmení, netvrdím že je definitívne (veď predsa nič nie je definitívne okrem toho že raz zomrieme, nie?), ale teraz je také aké je a nemyslím že sa tak skoro zmení ak nepríde nejaká radikálna zmena, ktorá zmení môj pohľad na vec...
@lemontreegirlyesyours : presne toto! teda po tým pojmom priateľ vidím v podstate v mojom prípade to isté čo manžel, len nechcem svadbu takže ho nemôžem tak nazvať
A čo sa týka detí, nechcem. Desia ma, neprídu mi rozkošné ani zlaté a jednoducho mám k nim taký postoj že keď sa ešte usmievajú a sú ticho tak na vzdialenosť dvoch metrov a ďalej mi prídu... Fajn. Ale pripúšťam si možnosť že ak by som do 30 mala stabilný vzťah, partnera o ktorom viem že neni chuj a neopustí nás a veľkou náhodou by ma zrazu do hlavy udrel materinský cit a ja by som nemala chuť už deti zatvárať do klietok keď trucujú a kričia tak možno, možno by som sa na jedno podujala. Ale po 30 už nie, to je podľa mňa neskoro.
tiež nechcem... nemám rada malé deti a hlavne neznášam keď sa ma niekto opýta či ich mám rada a keď poviem že nie tak rovno musím počúvať: a jak ich nemôžeš mať rada? veď to sú krásne stvorenia.. veď aj ty si bola taká malá!... a podobné sračky.. alebo keď niekto uvidí decko a div sa celá ulica nepostaví okolo malého decka fakt to nechapem..
Mam rada deti len si myslim ze sa nemam rozmnozovat lebo na to nie som dost dobra osoba a preto mi to pride ako pruser keby sa take daco udialo takze radsej tomu predist.
Ach jaj, som znechutená z týchto typicky západných egoistických názorov. Nechápem, čo je tak príšerné a zaťažujúce na tom, že má človek deti. Vážne nie.
@inkheart tu nejde o to ze to je zatazujuce aj ked podmienky sa samozrejme zhorsili a financne to je ovela tazsie dokonca aj casovo. ale ak clovek nieco chce tak si za tym ide. a ak nechce tak to neriesi. takze nejedna sa o ziadnu zataz vyhradne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
126 komentov
mas pravdu, ale povedzme si narovinu, ak sa tu najde taka, co dieta nechce zubami nechtami... iste sa uz stretla s neprijemnymi reakciami... alebo partner to nedokaze pochopit... alebo rodina po case zacne tlacit ze chce vnucata...
A @calwen3 mi bude pomáhať ich stajlovať do dupačiek s triceratopsami a jednorožcami a pokrčenými psami
a predstava, ze mi daco zive (potom, ako to 9 mesiacov vo mne prebyvalo) vychadza z nejakeho telesneho otvoru uz vobec nie
br
och a dufam, ze sa mi tieto predstavy nebudu zdat minimalne v najblizsom desatroci atraktivne
@mefistofel začínam sa báť
a rodina je nepodstatna, co by niekoho malo zaujimat ci budes mat dieta alebo nebudes.
@kissmeplease to je dobre! 8)
dobreee
kissmeplease
ja mam taky problem ze do oci mi priatel povie ze nechce ale v skutocnosti v buducnosti chce mat deti... len sa snazi ma nezatazovat a dufa ze to casom na mna pride. mam pocit ze je to klamanie seba. a vzdy ked sa s nim chcem vazne rozpravat zacne si robit srandu. tak parada.
ale ktohovie, možno raz na mňa doľahne vekom :happy:
mame to v rodine... ide skor o odpor ako ignoraciu deti takze ak caka ze sa nieco vo mne prelomi tak je velka sanca ze sa to nestane..
a keby nahodou tak je to daleko. pre mna su otazky tohto dalekej buducnosti
@netuska7809 je dedičné nechcieť dieťa?! wtf?! to máš odkiaľ? akože keď už je toto pravda, tak odpadla som!
ja by som chcela mať detičky ale nie teraz, resp. keby sa to dalo a mala by som partnera, ktorý by sa o nás vedel postarať, možno by som až tak proti nebola. Ale to by musela byť láska ako hrom.
Keď ma raz pochytí naozaj silná túžba sa o niečo starať, tak si zaobstarám domáce zviera (čo by som síce brala aj teraz, ale nie kvôli potrebe sa o to starať, skôr preto, že ono je to super všeobecne).
Keď zistím, že počet zvierat v mojom byte je už nejako podozrivo vysoký alebo čo, potom sa tým budem zaoberať a zamýšľať sa nad tým, či som si nekompenzovala nejaké prebúdzajúce sa materinské pudy.
Ale v súčasnosti by som si fakt netrúfala vychovávať ani morča či mačku, nie tak ešte decko.
tu je plno ludi pod 25, takze odpovediam sa vobec necudujem. vacsinou este studuju, uzivaju si relativne bezstarostny zivot a na take veci nemyslia.
dalsia vec je, ci mas toho spravneho partnera, s ktorym by si si to vedela predstavit a ci to chce tiez.
no a posledna, ktora ma napada, je, ze tuzba by aj bola, ale vzdy je nieco, kvoli comu by sa to este mohlo odlozit... /kariera, cestovanie, stavba domu, atd./. za seba si myslim, ze keby som to chcela nedajboze planovat, tak decko nemam nikdy, pretoze vzdy by bolo nieco "dolezitejsie", co chcem este stihnut bezdetna.
ale ano, deti mat chcem /teda zatial uvazujem o jednom/, ale ako zmysel zivota by som to nevidela. skor ako prijemny bonus, ak teda bude zdrave.
Ale teraz... mám super priateľa a ľudia ako on by sa mali množiť neviem, či chceme mať dieťa, ale s ním by to bolo nádherné
ale keď budem za tých 10rokov zabezpečená dostatočne (nebudem to konkretizovať)a mať dobrého partnera tak why not! s deťmi je srandy kopeeec!!!!
trochu sa neviem stotožniť s názorom dievčat,ktore deti moc nechcu, ako neodsudzujem ho, len sa mi to tazko chápe, ale to asi preto, lebo ja proste deti určte chcem..
ale tak raz ma fat dost zarazilo ked mi kamoska povedala ze nechce deti,lebo si pokazi postavu...
Ale viem, že keď raz budeme mať naše vlastné, tak ich budem ľúbiť najviac na svete.
Teraz som už starý (chren) a už začínam mať potrebu niekoho vychovávať a kibicovať, urobiť si vlastné decko.
A akurat nedavno som si uvedomila ze by som mala milionkrat vacsiu radost zo steniatka nez z decka
Mozno je to vekom a mozno miesto deti si postavim utulok ..who knows
Teraz som uz zmenila nazor, ale aj ked si to teoreticky viem predstavit, prakticky urcite (zatial) nie. Sice nemozem vediet co sa stane v buducnosti, ale vo vseobecnosti by som sa tomu NESKOR o niekolko rokov nebranila az tak...
kto chce psa bit, palicu si najde
a tehotenstvo a pôrod ma nejako extra nedesia, ako určite to nie je príjemné, ale keď už by som chcela to dieťa, tak ma asi trocha bolesti neodradí. Skôr je na zváženie tá námaha potom.
ja som deti odjakživa chcela, do istej doby možno aj priveľmi, kým som nepochopila, že sa nedá tlačiť na pílu, veci by mali mať svoju postupnosť a našla som krásne čaro aj v partnerskom vzťahu vo dvojici. no raz určite deti chcem...
a nechcem sa nikoho dotknúť, ale podľa mňa ak človek deti nechce, tak má sám so sebou nejaký problém - napr. veľmi zlý vzťah s rodičmi...
Navyše si s deťmi nerozumiem, a absolútne si seba neviem predstaviť ako otca.
ale chapem, ze clovek, ktory o deti nestoji a s tym konfrontovany, hlada argumenty, ako to vysvetlit okoliu.
Ale vlastné nechcem. Nemám k tomu vzťah, nepríde mi to nejak extrémne úžasné, ani rozkošné a keď už trocha podrastú, skôr mi naháňajú hrôzu. Niesom príliš na deti a preto ich ani nechcem mať
Samozrejme, postoje sa menia, ale zrovna deti sú subjekt, pri ktorom mám pocit, že valná väčšina žien (hovorím tak 90%) vie, na čom je. Vie, či sa bude niekedy v živote chcieť starať o dieťa a či k nim vôbec má vzťah.
Otázka stála, koľké z nás netúžime po vlastných deťoch. Nie či ich niekedy budem mať, alebo či sa to niekedy zmení.
Ja si neviem predstaviť, že by som deti nemala. Pre mňa je predstava bytia bez deti také.. vedenie neuplneho života. Chcem niekoho priviesť na svet, kúsok zo mňa, vychovať ho a potom ho poslať do sveta. A dúfam, že ich bude viac ako 2 kusy.
teraz som si všimla aj tvoj koment, že otec vás opustil... chápem to, ale možno by si predsa, bez pocitu nátlaku mala nad tým porozmýšľať... a partnera chápem, pre mňa bolo tiež vždy ťažké začať si s niekým, kto deti nechcel a vyhýbala som sa potom tej téme...
Áno, mám "len" 21, som ešte mladá na to, aby som plánovala dieťa. Tá časť je pravdivá. Ale tiež, mám "UŽ" 21. Ak by som nejaké materinské pudy mala, už by som o nich vedela
Tuším každý chlap si myslí, že ženy sú stroje na to, aby vedeli čo s deťmi, mali ich radi a túžili ich mať. A ono by to tak malo samozrejme aj byť. Ale túžba po deťoch je ovplyvnená hlavne hormónmi. A tie, ako iste vieš, nefungujú každému rovnako, keďže každý sme iný, niektoré z nás produkujú menej, niektoré viac určitých hormónov. Vekom sa produkcia hormónov mení a preto samozrejme je možné, že ženy, ktoré predtým deti nechceli ich zrazu budú mať veľkú potrebu mať. Ale sú tu aj ženy, ktoré produkujú temer nulovú hodnotu týchto hormónov.
Takže sa prestaň opierať o materinské pudy. Nie som zajačica, ktorá má nutkanie premnožiť sa a poraziť tak tým svojho predátora, ani vlčica, ktorá chce udržať svoju svorku silnú a mladú.
Takže túžba po dieťati nemá v skutočnosti nič s vekom, ale dospelosťou tela. A väčšina žien, ktoré chodia pravidelne k doktorom vedia, ako na tom sú
pokoooj pokoj prosim Ta melodramy furt
Ale keď mi do života niečo príde, čo som neporodila ja (teraz nemyslím manželovu neveru!) tak to prijmem, ale zatiaľ si neviem predstaviť, či ho budem mať tak rada a to mi je smutno
A čo sa týka detí, nechcem. Desia ma, neprídu mi rozkošné ani zlaté a jednoducho mám k nim taký postoj že keď sa ešte usmievajú a sú ticho tak na vzdialenosť dvoch metrov a ďalej mi prídu... Fajn. Ale pripúšťam si možnosť že ak by som do 30 mala stabilný vzťah, partnera o ktorom viem že neni chuj a neopustí nás a veľkou náhodou by ma zrazu do hlavy udrel materinský cit a ja by som nemala chuť už deti zatvárať do klietok keď trucujú a kričia tak možno, možno by som sa na jedno podujala. Ale po 30 už nie, to je podľa mňa neskoro.
vyznie to kruto ale keď sa ma niekto spýta či nechcem deti tak niekedy odpoviem že ja radšej šteňa