Na slušnej komunikačnej úrovni nemecký, anglický a poľský, pasívne ešte japonský (aj keď som sa až teraz znova dokopal k opakovaniu ). A snaď mi teraz vyjde ešte perzský a ruský.
čo je to ovládať?
anglicky viem dosť dobre (myslím)
s nemčinou je to horšie, väčšinou rozumiem, ale rozprávam ako maďar
s fínčinou je to ešte horšie, ale menej komplikovaným textom rozumiem (takže knihy asi nie, ale chcem sa tam dostať)
rozumiem spolužiakovým statusom v nórčine, aspoň do väčšej miery, ale povedať viem tak to, že mi korytnačka zjedla domáce úlohy a že som spáchala vraždu
a keďže viem toto, tak rozumiem aj ľahkým švídskym vetám, ale poveda´t viem len to, že Fyra má štyri dáždniky
Angličtina bez problémov, franinu by som mal vedieť najlepšie, lebo bilingvál, ale slovíčka zabúdam ( so sad ), no rozumiem v pohode, napriek tomu viem anglicky lepšie. Nemčinu viem podla duolinga na 20 % DD a tak, polština mi nerobi problem ked sa započúvam
V angličtine som pokročilí ale to my nestačí
Ruština ale to sú základy ale nezaujal ma ten jazyk takže pri základoch asi aj zostanem. No a chcel by som vedieť po čínsky/japonsky taká úchylka
Angličtinu zvládam celkom dobre.
Nemčinu som vedela kedysi celkom dobre, chcem sa k nej vrátiť. Španielčinu som vedela nejaké tie základy ale väčšinu som pozabúdala, mám v pláne sa zapísať tento semester spolu s Afrikaans (základy, asi dva semestre som mala pauzu ale chcem sa k tomu vrátiť) a Írštinu (základy, začala som s ňou minulý ročník a mám v pláne pokračovať naďalej). Predpokladám, že tento semester sa mi neujdú dobré predmety tak by som si to týmito jazykovými vynahradila :happy:
Anglicky rozumiem takmer vse, dorozumiem sa. Nemecky rozumiem aj sa dorozumiem a tak to je vsetko... Samozrejme cestina a nejake slovanske jazyky mozno porozumiem zaklad.
A inak s nemcinou je dost easy porozumiet aj pisanej svedstine a norstine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
a z nemčiny, rumunčiny, fínštiny a esperanta, mám základy
anglicky viem dosť dobre (myslím)
s nemčinou je to horšie, väčšinou rozumiem, ale rozprávam ako maďar
s fínčinou je to ešte horšie, ale menej komplikovaným textom rozumiem (takže knihy asi nie, ale chcem sa tam dostať)
rozumiem spolužiakovým statusom v nórčine, aspoň do väčšej miery, ale povedať viem tak to, že mi korytnačka zjedla domáce úlohy a že som spáchala vraždu
a keďže viem toto, tak rozumiem aj ľahkým švídskym vetám, ale poveda´t viem len to, že Fyra má štyri dáždniky
zo španielčiny mám základy tak na úrovni A2, ktoré plánujem prehlbovať
ja som len bývalýfínčinár s nutkaním učiť sa kadečo a nevedieť to poriadne
-česky (knihy čítam po česky s hovorením je to horšie
-anglicky (to je tak úroveň A2)
-rusky (písať a základy)
A ty?
Ruština ale to sú základy ale nezaujal ma ten jazyk takže pri základoch asi aj zostanem. No a chcel by som vedieť po čínsky/japonsky taká úchylka
anglicky B2, rusky B1, španielsky A2, takže zatiaľ nič moc. musím sa posnažiť dačo zlepšiť, ale neni čas a príležitosť :/
Nemčinu som vedela kedysi celkom dobre, chcem sa k nej vrátiť. Španielčinu som vedela nejaké tie základy ale väčšinu som pozabúdala, mám v pláne sa zapísať tento semester spolu s Afrikaans (základy, asi dva semestre som mala pauzu ale chcem sa k tomu vrátiť) a Írštinu (základy, začala som s ňou minulý ročník a mám v pláne pokračovať naďalej). Predpokladám, že tento semester sa mi neujdú dobré predmety tak by som si to týmito jazykovými vynahradila :happy:
A inak s nemcinou je dost easy porozumiet aj pisanej svedstine a norstine
Francúzsky sa tiež chcem učiť...