Koľko druhov koláčikov pečiete na Vianoce? Máte nejaké obľúbené?
My máme tento rok 13 druhov a moje obľúbené sú vitrážkové (sú to vlastne linecké, ibaže v dierke je rozpustený bonpari cukrík, vyzerá to ako také farebné sklíčko)
@poke jasne ze nemame 19 ... mozno 5-6 ... len mi to prislo od 18 rocneho dievcata zakladat taku anketu trochu mimo ... a trochu samoucelne, ked vies co myslim .... radsej by si mala zakladatelka ten bonpari rozpustit v inej dierke jak v kolacikovej .... uz ked sa ludia musia ukazovat tym kolko druhov kolacov napiekli na vianoce tak je to fakt blbe .... lebo za ziadnym inym ucelom okrem tohto tato anketa nebola vytvorena hawk
@rothschild ty nevieš nič o tom, za aký účelom bola vytvorená. ľudia v mojom okolí pečú toľko (pre teba je to veľa) normálne 10-15 druhov na Vianoce prosto býva.
ale keď to berieš takto, tak za tou závisťou aj zadus
@amikadze nezavidim ti, hovorim len ze si prijebana .... je mi jedno ci mate 40 druhov kolacov, ci budes mat 50 darcekov .... namiesto kapra lososa z norska a neviem co ....
@235531 píšem AJ čo sa jedla týka nie LEN čo sa jedla týka.
@rothschild ja som doteraz nevedela o tom, že iní ľudia pečú tak málo, hovorím ti že pre mňa a moje okolie je toto normálne. to sa prosto stáva, nie? tak neviem kde berieš, že mám potrebu chváliť sa takou blbosťou, ako je pečenie koláčov. ale ty to prosto nepochopíš, ako vidím. ja ani netuším, aký máš problém, keď sa do mňa navážaš pre koláče.
@anitchka my tie koláče jeme ešte dlho po vianociach, možno preto sa zdá, že je toho veľa, rozhodne ani ja neobľubujem napchávať sa celý deň a po Vianociach sa nezmestiť do gatí
@tikalok nie, nemam rad userov ako je amikadze .... to je vsetko .... jak uboziak sa necitim tak si to odpust, dakujem .... neprosil som ta o vyjadrenie sa, ani o nic podobne .... ahoj a maj pekne vianoce
@rothschild necítiš sa? nič to nemení na tom, že ním si. teba tiež nikto neprosil o tvoje vyjadrenie a ja zase nemám rád ľudí ako ty, tak prečo by som sa nevyjadril aj ja.
@235531 moja maminka pečie rada a ja tiež, takže čas sa nájde, ešte aj sestra pečie
a my to jeme ešte po Silvestri, je to na dlho možno je to tak, že my máme viac druhov ale z každého druhu menej koláčov. a vy máte tri druhy a z každého viac (to aby si si nepredstavila, že toho máme nejako hrozne veľa, lebo asi si to každý tak predstaví, ako vidím, a nie je to pravda) a aké druhy máte vy?
@amikadze tak ja mám doma okrem mamky iba dvoch chlapov tak oni nepečú iba papajú my to máme iba na tieto dni potom celá rodina ideme k starým rodičom a oni tiež pečú tak veľa ako vy tak to sa ani tak veľmi nečudujem a iba také tradičné medovníčky, roládu a vanilkové rožky a vy ?
@235531 dve ženy pečú a dvaja muži jedia, aké vyrovnané sily a akú roládu? ak je to nejaká typická vianočná, tak ju nepoznám
my máme: medovníčky, linecké, vitrážkové linecké, vanilkové rohlíčky, nejaké iné rohlíčky s čokoládovými koncami, vínové hniezdičky, šuhajdy, kokosové guľočky vanilkové a čokoládové (niečo ako rafaelo a ferrero rocher), sucháre (sú v nich viaceré druhy orieškov, pečie sa to v srnčom chrbáte), včelie úle, burizónové karamelové guľočky a medové rezy.
ja ani neviem ako sa väčšina tých koláčov v origináli volá
My tak 5-6 druhov, potom ešte vymeníme časť z našich za babkine, čím nadobudneme takých 10 druhov. A najradšej mám také s bielkovou čiapočkou lepené džemom, alebo mandľové hviezdičky s čokoládou alebo medovníky.
@amikadze Technická zvedavosť - ako sa rozpúšťajú bon pari? Zatiaľ mám skúsenosť iba s rozpúšťaním cukríkov vo fľaši alkoholu ale toto asi nebude ten prípad, nie?
@naily mohla by si mi o tých obľúbených druhoch povedať viac? okrem medovníkov myslím, mandľové a medové s čiapočkou, lebo to nepoznám
a s tým rozpúšťaním je to tak, že do tej dierky na plechu sa položí kúsok cukríka a dá sa to upiecť do rúry to je všetko, to sa roztopí. ale nie celý cukrík, dávame polovičku alebo tretinu, podľa veľkosti dierky
Tie bielkové - takto z hlavy - tuším len obyčajné cesto (múka, žĺtka, soľ, tuk), povykrajovať kolieska o priemere 3-4 cm (tak aby boli jednohubkové keď sa zlepia), uložiť na plech. Inde vymiešať bielka s cukrom a lyžičkou urobiť na tie kolieska také biele čiapočky. Trocha menšie ako je priemer toho kolieska, pretože v trúbe sa zväčšia. Dať upiecť, a potom zlepiť tieto čiapočky džemom.
Mandľové - myslím že iba múka, tuk, pomleté mandle nie úplne na prach a čokoláda rovnako - urobiť z toho cesto, povykrajujeme hviezdičky alebo hocijaký iný tvar, aj orechy sa môžu použiť iné, ide o to aby to cesto bolo také orieškovo čokoládové - niečo na štýl cookies. Dať upiecť (sú asi za 10 minút) a potom keď sú upečené, do stredu lyžičkou nanesieme roztopenú čokoládu a na ňu prilepíme polovičku mandle. Alebo lentilky. Teda tá čokoláda stuhne a bude ako lepidlo medzi mandľou a koláčikom.
ty vole som zvedava kolko tem tu bude potom o povianocnych dietach a o chudnuti
ja neviem preco ale ja na kolace velmi nie som, hlavne nie na tie kupene, tych sa vacsinou ani nedotknem. Domace su domace no. A ja radsej kolekcie MNAM alebo normalne jedlo alebo ovocie. Aj ked nehovorim, niektore kolace su pecka, ale tych je velmi malo a musim mat naladu na jedenie kolacov , lenze ja nepeciem a ani neviem ako sa volaju .
My mame 15druhov a nikdy mi to neprišlo vela ani čudné.... Od malicka si pamätám ze sme toľko piekli, možno este aj viac. Ale sú to vsetko take pre nás tradične koláče ze ich pečieme naozaj len na Vianoce a tie suché dojedame este v januári
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
to pečiete po päť druhov z každého, alebo je vás 10?
my máme 5 druhov: medovník, tie suché s džemom neviem ako sa volajú, potom také z listkového cesta, potom taký s kyslou smotanou, s karamelovým krémom
ale keď to berieš takto, tak za tou závisťou aj zadus
Ľudia už zabudli na pravý význam vianoc
nejak mi nechýba ku šťastiu len tak sa celý deň napchávať
@rothschild ja som doteraz nevedela o tom, že iní ľudia pečú tak málo, hovorím ti že pre mňa a moje okolie je toto normálne. to sa prosto stáva, nie? tak neviem kde berieš, že mám potrebu chváliť sa takou blbosťou, ako je pečenie koláčov. ale ty to prosto nepochopíš, ako vidím. ja ani netuším, aký máš problém, keď sa do mňa navážaš pre koláče.
@anitchka my tie koláče jeme ešte dlho po vianociach, možno preto sa zdá, že je toho veľa, rozhodne ani ja neobľubujem napchávať sa celý deň a po Vianociach sa nezmestiť do gatí
a my to jeme ešte po Silvestri, je to na dlho možno je to tak, že my máme viac druhov ale z každého druhu menej koláčov. a vy máte tri druhy a z každého viac (to aby si si nepredstavila, že toho máme nejako hrozne veľa, lebo asi si to každý tak predstaví, ako vidím, a nie je to pravda) a aké druhy máte vy?
my máme: medovníčky, linecké, vitrážkové linecké, vanilkové rohlíčky, nejaké iné rohlíčky s čokoládovými koncami, vínové hniezdičky, šuhajdy, kokosové guľočky vanilkové a čokoládové (niečo ako rafaelo a ferrero rocher), sucháre (sú v nich viaceré druhy orieškov, pečie sa to v srnčom chrbáte), včelie úle, burizónové karamelové guľočky a medové rezy.
ja ani neviem ako sa väčšina tých koláčov v origináli volá
ale u nás sa to zje hneď
ty si dobre psycho o___O
úplne ma niekto potrebu chváliť sa koľko druhov koláčov má doma -.-
@amikadze Technická zvedavosť - ako sa rozpúšťajú bon pari? Zatiaľ mám skúsenosť iba s rozpúšťaním cukríkov vo fľaši alkoholu ale toto asi nebude ten prípad, nie?
a s tým rozpúšťaním je to tak, že do tej dierky na plechu sa položí kúsok cukríka a dá sa to upiecť do rúry to je všetko, to sa roztopí. ale nie celý cukrík, dávame polovičku alebo tretinu, podľa veľkosti dierky
Tie bielkové - takto z hlavy - tuším len obyčajné cesto (múka, žĺtka, soľ, tuk), povykrajovať kolieska o priemere 3-4 cm (tak aby boli jednohubkové keď sa zlepia), uložiť na plech. Inde vymiešať bielka s cukrom a lyžičkou urobiť na tie kolieska také biele čiapočky. Trocha menšie ako je priemer toho kolieska, pretože v trúbe sa zväčšia. Dať upiecť, a potom zlepiť tieto čiapočky džemom.
Mandľové - myslím že iba múka, tuk, pomleté mandle nie úplne na prach a čokoláda rovnako - urobiť z toho cesto, povykrajujeme hviezdičky alebo hocijaký iný tvar, aj orechy sa môžu použiť iné, ide o to aby to cesto bolo také orieškovo čokoládové - niečo na štýl cookies. Dať upiecť (sú asi za 10 minút) a potom keď sú upečené, do stredu lyžičkou nanesieme roztopenú čokoládu a na ňu prilepíme polovičku mandle. Alebo lentilky. Teda tá čokoláda stuhne a bude ako lepidlo medzi mandľou a koláčikom.
ja neviem preco ale ja na kolace velmi nie som, hlavne nie na tie kupene, tych sa vacsinou ani nedotknem. Domace su domace no. A ja radsej kolekcie MNAM alebo normalne jedlo alebo ovocie. Aj ked nehovorim, niektore kolace su pecka, ale tych je velmi malo a musim mat naladu na jedenie kolacov , lenze ja nepeciem a ani neviem ako sa volaju .