Odpovedajte podľa toho koľko míňate, koľko šetrite a či ste s vašou finančnou situáciou spokojný a či vám to celkovo vychádza..... presné sumy mňa ani nikoho iného nezaujímajú
Aktuálne mám na sporiacom o pár € viac ako na normálnom..je to veľmi málo ale ešte z toho žijem a pokiaľ nemusím brať z toho sporiaceho beriem to že je to ok
Na pár mesiacov živobytia by to možno pri mne bolo, ak by som nemusel platiť skutočne všetko a nič by sa nekazilo ...ale na veľké investície ako dom som veľmi vzdialený ...aj na auto by som musel stále len ďalej zarábať, ale čo zrobím, keď došla situácia, že som zatiaľ nezamestnaný
aktualne v podstate nic frajo ma nastastie robotu istu, ale ja teraz robim menej a momentalne vacsina z toho, co zarobime s frajom, ide na splacanie byvania, auta a člna... inak setrime investiciami do zlata ale aj to musi teraz pockat...
Tolko, že by som s tým bez problémov dokázala vyžiť bez toho, aby som vôbec pracovala do konca života. Teda za predpokladu, že by som umrela hneď zajtra.
Euro nie je moja mena, ale aj tak to nie je uplne slavne, v podstate vsetko sme minuli na dom. Ale dolezite pre mna je, ze moje prijmy maju stupajucu tendenciu a podla vsetkeho aj nadalej budu mat.
vacsinu penazi mam investovanych, kratkodobo sa snazim setrit, na dovolenky, veci ktore by som potreboval, pripadne opravy do auta, a celkovo aby clovek mal kludny spanok, ak by nahodou prisiel o zamestnanie. Naucil som sa byt trocha viac setrni a neminat na zbytocne chujoviny, zivot ma naucil..celkovo som na tom ok, no vzdy je na com pracovat vzdy je co zlepsovat
@tequila nehalucinuj, karci. len mi prislo vtipne, ako si platenie byvania a kupovanie jedla nazval "v poslednej dobe viac minam", lebo vacsina ludi v tvojom veku tomu zvykne uz cca tak 5-10 rokov hovorit "bezne naklady na zivot"
@tequila lebo donedavna si byval u manky v detskej izbe a flexil si kolko si odkladas. teraz uz u manky v detskej izbe nebyvas a flexis ze kolko minas. dve a dve su styri
@notmehofejk nezabudni zas poznamenat, ako ta vbc nezaujimam, ked mi nabuduce budes spisovat moje CV odkedy som sa odstahoval, minam vyrazne viac na vsetko, aj dovolenky a tak. a za to jedlo davam tiez desiatky € denne... co chapem, ze je tazke pripustit, ked zijes cely den z tekuteho chleba v miestnej vieche
@tequila ale jasne, ze ma zaujimas, kajko. vzdy vravim, ze si nekonecna studnica zabavy. len s tebou obvykle nerad priamo interagujem, lebo to je obvykle nuda. a s tym flexenim sa nemusis namahat, lebo kto ta pozna vie ze klames, ja ti zase neverim a nik iny toto forum uz necita. len taka mensia rada do buducna - ked chces davat taketo flexy, priprav si lepsi backgroud. lebo ked si tu zase naposledy flexil platom (a to teraz stedro predpokladam, ze si neojebaval), tak ta suma veru nestala za vela
@kubbox pozri sa. keby som sa mal porovnávať ako moje kresťanstvo napríklad s inými náboženstvami, spýtaj sa tých veriacich, prečo netrvajú na tom, aby boli bohatí. Chtiac nechtiac ideou každého náboženstva je pozdvihnutie človeka z pút toho, čo ťa robí neslobodným. v človeku je prirodzené, že pracuje. keď pracuješ zarábaš, keď zarábaš máš peniaze. postupom času v podstate každý si niečo šetrí, kým sa dá niečo si dopraješ. aj ja som si doprial. na tom nevidím nič zlé. nemám nadštandart, ale pre moje uspokojenie mi to stačí. a snažím sa ďalej denne pracovať (okrem nedele kedy svätím, tak ako dnes, budem omšu sledovať z telky zanedlho) aby som jedol môj zarobený chlieb. a keď sa nedá inak, no tak snažím sa robiť to, čo mi príde pod ruky. pozri. v marci sa dovalila obrovská kríza, ktorá sa len začala a prepukla len teraz. či sú alebo nie nejaké opatrenia, či je zákaz vychádzania zhromaždovania, rušenie bohoslužieb v kostoloch, vyučovaní v školách, bude extrémne ťažké zháňať potravu. Uvedomuješ si to? Môže pokojne nastať situácia, že sa začne kradnúť. pokojne. nič sa nedá vylúčiť. Teraz je čas, aby svet sa nastavil na iné prežívanie hodnôt. Aj tento čas je na to, aby si niečo prehodnotil. Minimálne ty, ja v podstate každý človek v čase prvej vlny a teraz druhej pochopil, že materializmus ťa nespasí, a je potrebné aj niečo iné do života. ak sa vyznáš v ekonomike, euro celkom isto môže teraz brutálne oslabiť. nechcem písať o ekonomike, ale. začnú miznúť ponuky pracovných miest. možno sa stane že nastane naozaj ekonomický a hospodársky výpadok. Ludia sú zničení a malých podnikateľov to veľmi rujnuje. Čo chcem povedať. Práve teraz je čas, aby si aj ty, aj ja, všetci sa zahĺbili duchovne do seba a sústredili sa na to, že my nemôžeme myslieť len na materiálne hodnoty. ja som zdravotník, a 4 roky som robil v tomto odbore. Azda najťažšie, čo som kedy robil. A zarobil som veľmi veľa! ale mne je jedno koľko mám. rozhodujúce je iné. Ak ti to mám ekonomicky povedať, teraz je najvhodnejši čas na investície. v kríze sa oplatí investovať. cena nehnuteľnosti ti bude len rásť, ale peniaze stratia hodnotu. v tom zmysle že euro už nemá tú hodnotu 30 korún, čo bolo roku 2009. Keby si investoval do nehnuteľnosti, v čase krízy na tom len zarobíš. takto to robíme aj my. rozumieš? Boh ti dal rozum, ktorý máš používať. a či ho užiješ dobre, je len na tebe. lebo mnohí sa len sťažujú, ako sa niečo nedá, ale neriešia, ako sa niečo dá. sťažovať sa je to najjednoduchšie. dalšia vec. koľko máš našetrené z hľadiska ľudskosti nie je dôležité. podstatné je, či si ostal človekom tým, ktorým si bol stále. preto ja zdôraznujem v mojich článkoch duchovné hodnoty, pretože tie sú neviditeľné. prečo. pretože bohatí ľudia sú častokrát duchovne veľmi vysporiadaní, pretože vedia presne, čo chcú. nehovorím že oproti stredná vrstva nevie. to vie každý! ale nie každý vie, ako naložiť s tým čo má. a to je umenie! a mnohí sa boja rizika! kto neriskuje nemá nič! nič! takže asi tak.
@notmehofejk tazke priznat si pravdu, vsak darmo, ja furt hovorim, ze kerrang, ty a wistingher (v tomto poradi) ste sv. trojica aspergerov zijuca vo vlastnom vesmire
@tequila ešteže je to čo ty vravíš medzi top 10 najbezvyznamnejsimi vecami na svete. Ale vidíš, o tom vravím, priama interakcia s tebou je kurva nuda, lebo ty prakticky cely čas len halucinujes. Chod si radšej zas nájsť nejakú labilnu obeť čo ta bude brat vážne, nech je sranda.
@tequila preco sa vobec snazis? uvedomujes si, ze tuna niesi vo svojom obvyklom prostredi - v kolektive hlupych zien? ze tuna klebety a vymyslacky nebudu fungovat, toboz nie na mna?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
predložím tvoju žiadosť správcovi môjho majetku...