keď som mal 6, tak ma to obmedzovalo stále, teraz mám 12 a viac potrebujem len veľmi výnimočne alebo nikdy. ale vďaka cachovaniu súborov z HDD je každý gigabajt pamäte využitý....a keby mám tak 40+GB pamäte, tak by som si vytvoril RAM disk, a to je už celková rýchlosť PC o niečom úplne inom. ale zatiaľ mi stačí aj tých 12.
mam viacej strojov takze som nehlasoval, a takto to mam-
Notebook Lenovo G500=4GB(windows 8), Notebook ASUS K550=6GB(windows8), Notebook HP Pavilion DV6100=2GB(windows xp), Netbook MSI(Typ neviem)=2GB(windows xp), starucky stolny pc=128MB(windows 98), druhy stary stolny pc=768MB(windows xp)
ja mam standartne 8GB pamete, ale v buducnosti by som to chcel zvysit. o 2xsobok.
Ale len vtedy ked vyde DDR4.
ALza je sice draha,ale Ram pamete isli posledny rok hore.
ja som kupoval ,pred 3 rokmi dole uvedene pamate za 41,98/krabicka » www.alza.sk/corsair-4gb-kit...
teraz su za 62 Euro.
A vtedy sa mi to zdalo vela .
@zmarek20
+keď už sa zaoberáš tým že kde veľké a kde malé písmená (lebo píšeš Ram), tak to už aspoň píš správne, RAM, lebo je to skratka, random access memory.
(to nie je zjeb, len hovorím, zdá sa že ti na tom záleží, keď tam to veľké R píšeš furt, tak predpokladám že ti záleží aj na tom aby si to naozaj písal správne)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
*Bavim sa o operacnej pamete ktora sa vklada do tych sacht na Maticnej doske.
mám 6 GB pamäte + virtuálnu asi 10 GB
Niektore dosky zoberu maxinalne 32GB alebo 64GB ale to je uz velmi vela a nevyuzitelne. A samozrejme drahe.
Notebook Lenovo G500=4GB(windows 8), Notebook ASUS K550=6GB(windows8), Notebook HP Pavilion DV6100=2GB(windows xp), Netbook MSI(Typ neviem)=2GB(windows xp), starucky stolny pc=128MB(windows 98), druhy stary stolny pc=768MB(windows xp)
Ale len vtedy ked vyde DDR4.
ALza je sice draha,ale Ram pamete isli posledny rok hore.
ja som kupoval ,pred 3 rokmi dole uvedene pamate za 41,98/krabicka
» www.alza.sk/corsair-4gb-kit...
teraz su za 62 Euro.
A vtedy sa mi to zdalo vela .
32bitová doska ti vezme maximálne 4 giga, a aj to len dokopy s RAMkou grafiky. (to len pre historickú úplnosť)
"ale to je uz velmi vela a nevyuzitelne."
každý priestor sa dá využiť
+keď už sa zaoberáš tým že kde veľké a kde malé písmená (lebo píšeš Ram), tak to už aspoň píš správne, RAM, lebo je to skratka, random access memory.
(to nie je zjeb, len hovorím, zdá sa že ti na tom záleží, keď tam to veľké R píšeš furt, tak predpokladám že ti záleží aj na tom aby si to naozaj písal správne)