no nebyvam u rodicov takze si platim najom, stravu, cestovanie... tak 400e, zatial som to platila z nasetrenych a od oktobra uz budem dostavat vyplatu jupii :letim:
neviem ked berem du úvahy fakt len koničky, oblečenie, kozmetiku tak v priemere sa v bežný mesiac určite zmestím do nejakých 30 eur .. niekedy 10, niekedy 50..
všetky moje koníčky sú platené, čiže na nich zarábam, jem jednoduchú stravu - alkohol takmer vôbec nekupujem tabak mám svoj cestujem len výlučne autostopom, štúdium ma nestojí nič kozmetiky mám zásoby ešte ke´d som bol márnotratný pako telefón mám len na príjimanie hovorov ke´dže internet mám zadarmo a tam môžem vyriešiť všetky veci rýchlo pohodlne a bez poplatkov, účet mám zrušený bývam doma ... všetko čo zarobím a ušetrím dávam do svojich priorít ktoré rozširujem a profitujem na nich ... a nejem okrem svojho medu nič sladké ak by sa mi podarila ešte jedna vec mať takú svoju minifarmu a jednoduché eko bývanie ktoré by prakticky nemalo nijaké náklady tak by som dokázal žiť bez akýchkoľvek peňazí
no keby si vezmeme uplynuly rok,toho bolo dost,lebo som sa viac-menej neobmedzovala,ale kedze teraz mam asi 3x drahsie byvanie,tak sa obmedzovat budem a tym padom by som sa rada zmestila do tych 50€,co urcite nebude problem
Kozmetiku a oblečenie si zásadne kupujem len vtedy, ak potrebujem. V minulosti som míňal veľa peňazí na zbytočnosti, neskôr som si uvedomil, že je treba si rozmyslieť, či naozaj danú vec potrebujem. Teda, ak mi niečo dôležité chýba idem si to kúpiť. Nikdy nekupujem tovar podľa toho, ktorý je v akcii.
cojavjem.
byvam u rodicov, dakedy pokupim ale nejake jedlo tiez aj zo svojho, ale nie casto, cestovanie ma neviem kolko vyjde,ale asi najviac aj s jedlom. To je take hlavne. A to idem na polku s rodičmi.
celkovo oblecenie, kozmetika a nejake konicky, vylety nejak vyrazne nenarusuju moj rozpocet, mesacne mam dost z brigady a nejak casto nechodim shoppingovat a ja ani neviem vlastne, na co minam tie € ...
oblecenie, kozmetika a konicky? tipla by som tak 20eur priemerne, viac asi nie, kozmetiku kupim ked mi nieco dojde a vydrzi mi to dlhsie, napr teraz som kupovala makeup a spiralu a vydrzi mi to asi 2-3 mesiace
Ako kedy. Ale približne 100€. Rátam v tom jedlo, ale to kupujem menej, väčšinou míňam na záľuby - fitko, umelecké potreby, občas knihy.. a potom rada často kávičkujem a samozrejme v tej najdrahšej kaviarni v meste (nie z frajeriny, ale robia tú najlepšiu kávu za 2,60€). Oblečenie málo čo, kozmetika ešte menej. No akurát teraz som minula dosť peňazí na vytúžený červený rúž, a iné.
galérie mám zadarmo, divadlo mám zadarmo, kníh mám nakúpených do zásoby a nestíham čítať... takže ja vlastne všetky svoje peniaze prechlastám a prefajčím
neviem ci sa rataju cigarety, ale za tabak dam okolo 30€, inak si asi dokopy nic okrem jedla nekupujem sem tam nejaku kozmetiku, ale to si zvyknem narazovo nechat kupovat od manky, takze pocitam ze tak 10-15€ mesacne max
musim prispievat 100€ rodicom na domacnost , 30€ kancelaria,20€ pausal , ked si rozratam poistka na mesiac to je 10€ , nafta okolo 100-120€ ,vonku dakych 40-50€ aspon ze nepijem uz 3roky lebo by to bolo viac, zdravotka 55€, a oblecenie v priemere ja neviem zo 30-60 ako kedy niektory mesiac si kupim za viac iny za menej,20€ posilka, a dakych 50€ na doplnky vyzivy... tak hadam dakych nieco cez 500
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ale tak nejako okolo 50€? Idem ale šetriť!
ja som to tak nemyslel , ze kolko na zivobytie
inak cca kilo, dve za mesiac
byvam u rodicov, dakedy pokupim ale nejake jedlo tiez aj zo svojho, ale nie casto, cestovanie ma neviem kolko vyjde,ale asi najviac aj s jedlom. To je take hlavne. A to idem na polku s rodičmi.
celkovo oblecenie, kozmetika a nejake konicky, vylety nejak vyrazne nenarusuju moj rozpocet, mesacne mam dost z brigady a nejak casto nechodim shoppingovat a ja ani neviem vlastne, na co minam tie € ...
zaluba nema cenu, cisti mi to hlavu
(ber/nehaj tak)
nuž, som rozmaznané decko
ale zarábam na to sama.
Niedy sa rozkokoším tak je to aj 3,90€
to by již byla jiná