Koľko najdlhšie ste boli odlúčení od priateľa/priateľky?
Môj drahý mi odišiel na 4 mesiace študovať do zahraničia, príde síce v Apríli na týždeň, no aj tak, ako to zvládnuť? Ešte len včera odišiel a ja mám už teraz depresívne stavy.. Inak sme spolu 5 rokov a takmer každý deň spolu..
Od terajsej takmer 2 tyzdne a celkom mi chybala. Neviem ako to zvladat, snad len zamestnavat mysel niecim inym, ci uz pracou, alebo priatelmi. Ja som to riesil pivom
asi na 3 týždne.
prvé dni sú najhoršie hlavne, keď ste boli zvyknutí byť spolu často. ale neboj sa, časom to bude lepšie 4 mesiace sú síce dosť ale keď ti príde na týždeň, tak sa to dá zvládnuť.
prípadne ty za ním nemôžeš ísť na pár dní? neviem teda, kde je ale dnes vieš kúpiť letenky lacno.
a tak využi ten čas a venuj sa sebe, kamošom. nájdi si nejakú novú záľubu
@dadley Ja mám taký vzťah, že sme v podstate na diaľku stále, on má prácu, kde stále cestuje, teraz som pre zmenu zase preč ja a už sme sa nevideli vyše 6 mesiacov, až v marci sa uvidíme To ti ubehne veľmi rýchlo, neboj sa Hlavne ak nad ním nebudeš rozmýšlať
priatel bol v irsku 1/2 roka, tiez sme dovtedy boli skoro kazdy den spolu, resp. sme skoro 6 rokov spolu zili.
doma bol za tu dobu asi 2x, riesili sme to tak, ze sme skoro kazdy den skypovali. najhorsi bol prvy mesiac, potom som si tak nejak zvykla - a zacala vidiet vyhody zivota osamote
@tommyhot joj keby je preč len dva týždne, skáčem od radosti teraz len furt pozeram na odpočitávanie dní na mobil a staale tam je 39 dní
@greyness hej, aj ja si myslim, ze teraz je to také moc smutné preto, že to je ešte moc čerstvé..
A je v Krakowe, vsak snad sa mi podarí ísť tam, s niekym, aspoň raz chcem brigadu nejaku poriešiť aspoň.. Po nociach najlepšie lebo to je najhorší čas.. V noci sme vždy spoluu
@kt teraz si ma trošku ukludnila keď to zvládli iní, zvládnem to aj ja a určite je to pre náš vzťah dobré, budeme si o to vzácnejší... Aspoň že internet existuje a možme byť v kontakte aj každý deň
@9 veď Krakow je v pohode. kamoška bola takto v Ľubľane ( čo je z BA, neviem odkiaľ si , približne rovnako vzdialené ako Krakow. google mi povedal ) a viackrát ju frájo prišiel pozrieť
Ono nešiel tam s niekým zo školy? Tá moja kamoška išla ešte s jednou spolužiačkou, takže ich frajeri a rodiny chodili na striedačky autom. Takže sa fakt dosť často videli a nestálo ich to až tak veľa, keď sa plné auto poskladalo na benzín
@greyness hej no sú tam 11ti ale nikoho od nich nepoznám tak ja dúfam že sa mi podarí za nim isť niekedy, len nemám velmi ako, kedze auto nemam ani nikto doma... No uvidime, nech je uz ten apriil
@sheily mal mal...ale to bolo ešte predtym ako napadli letisko a opat sa zacali nepokoje,takze po viacerých rozhovor ,diskusiach atd od toho nastastie upustil. ale tak nie je vylucene,ze ked to zase trocha utichne,ze ten napad nedostane realnu podobu znova. toto je tazka tema
3 a pol mesiaca. zvladnut sa to da relativne v pohode. jasne, chybala mi, malo sme si pisali a facetimeovali tak raz-2x za tyzden, lebo mala vela povinnosti ale smutok by mi ju nedoniesol spat. obrnil som sa voci tomu a cakal.
moj vztah zije na skajpe uz tri roky. realne sa vidame cez prazdniny ked si vybavime volno obaja a naskrabeme na letenku na kratsie casove useky (par dni/tyzdnov). ale ked sa tak nad tym zamyslim, tak som to nevnimal tak tragicky, lebo bolo dost tazke nabehnut na novy sposob zivota (brigada + tazka skola, nove prostredia), cez den som stale nieco robil, po nociach som sa ucil, a do postele som lahol taky vycerpany ze som si ani nestihol uvedomit kto mi ako chyba. a potom neskor som to uz bral ako nevyhnutnost, a bol som rad ze mam aspon ten skype. takze odpovedou na tvoj problem asi bude najst si cinnost ktora ta rozptyli.
mali sme byť 4 mesiace, stiahli sme to na prvé dva, ktoré sme zaťali zuby a vydržali a potom sme sa navštevovali každú chvíľu. všetko sa dá ak sa chce. vždy bolo najhorších prvých pár dní po tom, ako sme sa videli, keď som ho ešte cítila v perinách, bola nastavená na jeho prítomnosť a bola taká síce rozhladkaná, ale zrazu na bežný deň sama. potom sa dá zvyknúť. záleží aj na tom, ako to berie druhá strana. ak fňuká a ľutuje, je to ťažšie. ak si venujete dosť času aj tak, pozriete spolu seriál na diaľku alebo urobíte niečo iné, je to hneď ľahšie. a krakow je kúsok, pár hodín vlakom, teraz sú aj nejaké zľavy u slovenských a českých vlakových dopravcov do krakowa.
@dadley
dá sa to zvládnuť, navyše keď ste spolu tak dlho. Prvé dni budú ťažké, ale postupne to prejde, a o mesiac si tak zvykneš, že keď sa vráti, nebude sa ti s ním chcieť ísť von
Jaj zlatí ste fakt, ulahčili ste mi to, už niesom taká smutná a neberiem to tak tragicky, no chyba mi velmi aj tak.. O tyzden mi aj skola uz zacne konecne, tak snad čas poletí ako letel zimný semester
nechcem byť zlá, ale píšeš, že máš 21 rokov a že ste spolu 5 rokov. Keď zohľadníš obidva faktory, ako je možné, že ti z toho vyšiel záver pýtať sa na takéto niečo ľudína sociálnej sieti? Snáď vy dvaja viete najlepšie, či vám ten vzťah stojí za to aby ste to zvládli alebo nie.. ale inak presne viem o čom hovoríš, aj my sme od seba..už druhým mesiacom. Budeme spolu len na Veľkú noc, cez leto a cez zimné skúškové. Depky som mala aj ja, ale ver tomu že ťa to rýchlo prejde.. a buď to váš vzťah upevní alebo rozbije, iné možnosti nie sú
Sory napísala som to dosť chujovo Myslela som tým, že keď ste spolu tak dlho tak proste choď ďalej a nepochybuj, lebo len čo sa začneš zamýšľať nad vecami ako to zvládnuť, príde aj otázka ČI to vôbec zvládnuť a či to stojí za to a to v prípade 5 ročného vzťahu by bola dosť škoda o tom začať uvažovať ( toto som tým myslela, len myšlienkové pochody sú rýchlejšie ako firmulácia myšlienok) proste Internet-skype-čo najviac nabitý deň a ubehne to jak by dal GL
Aj ja som bola 3 mesiace bez tomasa ked bol v UK. Ach vobec ti nezavidim a je mi to luto, viem jak sa citis je to strasne zlee. :/ ale to zvladnes aj pre mna to bolo zo zaciatku najhorsie ale po case sa das na ten rezim ze neni tu a bude to menej strasne, aj my sme boli kazdy den spolu a najhorsie bolo ze som nemala zrazu co robit. No a inak ubehlo mi to strasne strasne rychlo, tak ale ked som nebola s nim moj den vyzeral tak ze do skoly, zo skoly, spat, zobudim sa som na nete a zase spat. Cez vikendy som bola vacsinou v krcme s kamaratmi. a tak to islo Velmi ti drzim palce strasne moc, zvladnete to! Hlavne si najdi nieco cim vuplnis ten cas co zrazu mas. A este raz drz sa
@dadley my sme s mojim drahým tiež 5 rokov spolu, a najviac sme boli odlúčení mesiac, neviem čo by som robila keby to bolo 4 mesiace, asi by som si hodila skajpujte každý deň
to zvládnete ja asi najviac niečo vyše mesiaca... ale tak v podstate my sme sa zo začiatku stretavali len raz alebo 2x za mesiac čiže je to ťažké ale nie nemožné
What? Ved Krakow je tot za rohom...my sme fungovali na dialku prakticky 5rokov, kedze cestoval po celom svete a chodil tam na mesiac, dva, tri....potom zas bol par mesiacov doma atd atd...a to sa len tak nedalo povedat ze ... Zajtra idem za tebou do ciny milacik toto mas uplnu pohodku s krakowom i ked musim priznat, ze pocas tych rokov som ziskala velmi kvalitnu averziu voci skype a skypovaniu, ale tak bol to jediny mozny kontakt...a este s luxusnym 8h casovym posunom a uznavam ze najdlhsie ked bol prec vkuse 3mesiace tak uz som bola velmi zla a nervozna... Wtf ked tak na to spominam ja som bola inak hlupa ze som toto trpela 5rokov nasledne potom prisiel novy vztah a to bolo nieco tak dokonale, ze sme si len zavolali a za polhodku sme mohli byt spolu vzdy no drzim palce @dadley
@riri147 vobec nerozmyšlam nad takým, že by to náš vztah rozbilo, skor ho to môže len posilniť však v kontakte sme, ale tak prvé dni... To keď s niekým 5 rokov prakticky žiješ, asi je to aj normálne... A rozumiem, čo si chcela napísať nebola to blbosť, no zufala som bola a potrebovala som si prečitat aj skusenosti inych ludí, rozumieš
@noha05 ja uz chcem aby mi zacala skola a naivne si nahovaram, že sa aspoň budem viac a poctivejšie učiť nech dam letný semester ľavou zadnou ďakujem ti
Skoro dva mesiace.
A komunikovali sme minimalne, pretoze neboli vhodne podmienky... A dalo sa to zvladnut, ako pisu ini, prve dni su hrozne, ale potom je to lepšie, hoci stale som sa citila taka neuplna... Ako bez ruky a tak.
A ked sa vrátil strasne sme sa tesili a bolo to uplne najmilšie zvitanie...
Drzim ti palce
@pijemzelenycaj ďakujem, tieto prvé dni, to je katastrofa, a ja som taká strašná citlivka, že to znášam ešte ťažšie snáď to teda bude lepšie, ako mi všetci píšete :happy:
s mojím súčasným partnerom to bolo maximálne 5 dní a chýba mi ešte v ten deň, keď sme sa rozlúčili ale moja predchádzajúca skúsenosť je taká, že bežne aj mesiac sme spolu neboli... a tak to aj dopadlo :ehm: (ale to bolo celé divné, nebol to priamy dôsledok tohto)
my sme to vyriešili prakticky mali sme len ročný vzťah a potom on išiel na polroka na Erazmus do Dánska, tak sme sa rozišli vybavené.... smutné ale čo už, možno tak o 20 rokov sa dožijem aj toho, že by som bola cohotná ( a ten dotycny tiez ) a boli by sme ochotni prekusnut vztah na dialku dočasne
@alysia no tak ja beriem tenyo vztah velmi vazne, a myslim teda, ze aj on takze radsej budeme smutny mesiac a budeme sa na seba tesit ako keby sme sa zbytocne rozisli a smutili dlhšie a cele by to bolo o dosť negativnejšie..
ja idem za tyzden na necelych 5 mesiacov do zahranicia a skor ma trapi ako sa tam zorientujem a nie ze ci budem odlucena -.- to na mna pride asi az neskor
takže ja oželiem pokojne peniaze a všetko a pôjdem za ním aj na kraj sveta! a buď sa vrátime spolu, alebo tam voľakde ostaneme, alebo pôjdeme voľakam ďalej. :happy:
@momoglamorous podľa mňa to ten, ktorý odíde do zahraničia znáša lepšie, ako ten, ktorý ostane doma a všetko je tak zrazu neúplne... V zahraničí predsalen nemáš toľko času rozmýšlať, čo sa deje doma, ako keď sedíš doma, nudíš sa a čas ide taaaak strašne pomaly...
@abject1 už je to týždeň, čo odišiel a čo som to tu založila... nehovorím, že je to nejaké menej smutné, že je preč, ale každý deň si skypujeme, píšeme.. tak aspoň tak sa to dá zvládať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
prvé dni sú najhoršie hlavne, keď ste boli zvyknutí byť spolu často. ale neboj sa, časom to bude lepšie 4 mesiace sú síce dosť ale keď ti príde na týždeň, tak sa to dá zvládnuť.
prípadne ty za ním nemôžeš ísť na pár dní? neviem teda, kde je ale dnes vieš kúpiť letenky lacno.
a tak využi ten čas a venuj sa sebe, kamošom. nájdi si nejakú novú záľubu
doma bol za tu dobu asi 2x, riesili sme to tak, ze sme skoro kazdy den skypovali. najhorsi bol prvy mesiac, potom som si tak nejak zvykla - a zacala vidiet vyhody zivota osamote
ale samozrejme som sa potom tesila, ked prisiel.
mala som dva vztahy na dialku, sme sa vidali tak raz za dva tyzdne
@greyness hej, aj ja si myslim, ze teraz je to také moc smutné preto, že to je ešte moc čerstvé..
A je v Krakowe, vsak snad sa mi podarí ísť tam, s niekym, aspoň raz chcem brigadu nejaku poriešiť aspoň.. Po nociach najlepšie lebo to je najhorší čas.. V noci sme vždy spoluu
Ono nešiel tam s niekým zo školy? Tá moja kamoška išla ešte s jednou spolužiačkou, takže ich frajeri a rodiny chodili na striedačky autom. Takže sa fakt dosť často videli a nestálo ich to až tak veľa, keď sa plné auto poskladalo na benzín
A Krakow? Veď to je úplný luxus. Tam môžeš byť raz za mesiac ako nič (pokiaľ teda nie si extrémne časovo vyťažená).
Držím palec
dá sa to zvládnuť, navyše keď ste spolu tak dlho. Prvé dni budú ťažké, ale postupne to prejde, a o mesiac si tak zvykneš, že keď sa vráti, nebude sa ti s ním chcieť ísť von
A komunikovali sme minimalne, pretoze neboli vhodne podmienky... A dalo sa to zvladnut, ako pisu ini, prve dni su hrozne, ale potom je to lepšie, hoci stale som sa citila taka neuplna... Ako bez ruky a tak.
A ked sa vrátil strasne sme sa tesili a bolo to uplne najmilšie zvitanie...
Drzim ti palce
a to nevydržím.
takže ja oželiem pokojne peniaze a všetko a pôjdem za ním aj na kraj sveta! a buď sa vrátime spolu, alebo tam voľakde ostaneme, alebo pôjdeme voľakam ďalej. :happy:
Ale uz ked si clovek zvykne tak zacne smutit,vsak uvidim ako to bude so mnou
neznášam odlúčenie od partnera.