Koľko peňazí miniete ročne na kozmetiku?Kolko ste investovali do kozmetiky? A aký druh kozmetiky si kupujete? (dekorativna, vlasová, telová, skincare, parfémy, štetce atd) Akej kozmetiky mate najviac doma?
málo... 20€ na farbu na vlasy za rok dám asi, nejaký opaľovací krém v lete za 10€, miniem asi jeden bronzer ročne to je 5€ a ešte používam taký kozí krém na tvár, nepravidelne, čiže povedzme že miniem dva, to je 8€, a nejaké čistiace gély to tiež mi vydrží j, takze povedzme 5€.. keď pripočítame nejaké drobnosti čo mi teraz nenapadnú a zaokrúhlime to, tak 100.
Najviac asi miniem na tie vlasy, keď pripočítam kondicionery a šampón a masky a sprcháče ? tak potom možno
ročne? stovky. v podstate každý mesiac nakúpim niečo minimálne za 50€, hlavne skin care - krém denný, nočný, očný, sérum, olejčeky, peelingy, kvetinové vody, čistiace gély a emulzie, to je dokopy asi najväčšia položka.
potom ofc šampóny, kondicionéry, masky na vlasy, termo ochrana, keď idem ku kaderníčke, vždy tam nechám tak stovku za strih a farbu, neviem, či sa to počíta sem-tam aj manikúra, pedikúra, kozmetika.
no a potom samozrejme sprcháče, peelingy, telové krémy a maslá, krémy na ruky a nohy, ale to mi zvykne vydržať celkom dlho. a drobnosti ako balzámy na pery.
cez koronu sa mi podarilo prejsť z konvenčného deodorantu na minerálny, ten tiež vydrží večnosť a parfémov mám doma asi 10, tak sa snažím minúť, čo mám a už do toho viac nevrážať. ale na jar možno neodolám a kúpim si nový
kozmetika, ktorú používam má z 90% HCS certifikát a väčšina je aj prírodná, niektorá zero waste, preto sú také drahé
jop a dekoratívku nepoužívam. mám doma jeden BB krém, jeden make up, dva rúže a jednu riasenku a napatlám to na seba raz za uhorský rok, asi to pri najbližšej revízii kozmetiky poputuje do koša.
Nie veľa, možno tak cca do 30 až 50€. Kupujem si všetko zvyčajne keď je alebo vidím za dobrú cenu v akcii, pričom niekedy keď sa mi zdá za nízku cenu kúpim aj do zásoby toho na nejaký čas, keď by mal byť ten produkt zdražený. Na tých produktoch čo používam sa nič nikdy nepokazilo a zvyčajne sa to rýchlejšie míňa, takže..
Ak rátame aj to čo podostávam, tak dokopy je to cca 30€. Používam vlastne len šampón, sprcháč, mydlo, zubnú pastu, toal. vodu, deodorant, penu na holenie a balzam na pery, krém na ruky a telové mlieko občas.
nemam sajnu
vsetky sprache mam darom
takisto vela dekorativnej kozmetiky mam od sestier a uz dlho som si nic nekupila, plus nejake dalsie kremy a veci som dostala
sampon s kondicionerom su sice drahsie,ale mi vydrzi mi to rok,lebo si casto neumyvam vlasy
jedine co si teda kupujem su nejake kremy na tvar, ruzova voda
- olejceky a picovinky na vlasy mimo zakl.starostlivosti,ale tie mam drahsie
hennu mam tu istu uz 2 roky som nakupila vela za lacno v jordansku a este stale neminula
nemam ale predstavu kolko to moze byt
Tipujem, že ročne niekde do 50€. Dekoratívnu kozmetiku nepoužívam vôbec. Nekrémujem sa vôbec, len občas opaľovacím. Takže len šampón, kondicionér, sprcháč... Voňavky tiež veľmi nepoužívam...
chcela som napísať, že celkom málo, lebo také najdôležitejšie - ako sprcháče, šampóny, a pod. dostávam vždy na vianoce v takom množstve, že mi to vydrží celý rok ale potom som si uvedomila, že doma vyrábam mydlá a na to som schopná minút milióny
Tak to radšej ani nerátam, mám podozrenie, že by som si už mohla za tú sumu kúpiť aj nové auto
Ale teraz kupovať nebudem, lebo potrebujem pomýňať, čo mám doma, nech sa to trochu preriedi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Najviac asi miniem na tie vlasy, keď pripočítam kondicionery a šampón a masky a sprcháče ? tak potom možno
Šampón, mydlo, telové krémy a podobne používam slovenské prírodné značky, čiže to zvykne stáť dosť peňazí.
Na tvár používam denný a nočný krém, olej a kvetovú vodu. (dokopy tak 60€ cca, miniem to za 2 mesiace).
A čo sa týka dekoratívnej kozmetiky - tej kupujem menej, ale dosť mi záleží na kvalite, čo sa dosť odráža na cene.
A kupujem 2 mascary ročne (teda 2x30€ cca), keďže sa to bojím používať dlhšie ako pol roka
Nejdem to sčítať dokopy, lebo sa rozplačem
potom ofc šampóny, kondicionéry, masky na vlasy, termo ochrana, keď idem ku kaderníčke, vždy tam nechám tak stovku za strih a farbu, neviem, či sa to počíta sem-tam aj manikúra, pedikúra, kozmetika.
no a potom samozrejme sprcháče, peelingy, telové krémy a maslá, krémy na ruky a nohy, ale to mi zvykne vydržať celkom dlho. a drobnosti ako balzámy na pery.
cez koronu sa mi podarilo prejsť z konvenčného deodorantu na minerálny, ten tiež vydrží večnosť a parfémov mám doma asi 10, tak sa snažím minúť, čo mám a už do toho viac nevrážať. ale na jar možno neodolám a kúpim si nový
kozmetika, ktorú používam má z 90% HCS certifikát a väčšina je aj prírodná, niektorá zero waste, preto sú také drahé
jop a dekoratívku nepoužívam. mám doma jeden BB krém, jeden make up, dva rúže a jednu riasenku a napatlám to na seba raz za uhorský rok, asi to pri najbližšej revízii kozmetiky poputuje do koša.
vsetky sprache mam darom
takisto vela dekorativnej kozmetiky mam od sestier a uz dlho som si nic nekupila, plus nejake dalsie kremy a veci som dostala
sampon s kondicionerom su sice drahsie,ale mi vydrzi mi to rok,lebo si casto neumyvam vlasy
jedine co si teda kupujem su nejake kremy na tvar, ruzova voda
- olejceky a picovinky na vlasy mimo zakl.starostlivosti,ale tie mam drahsie
hennu mam tu istu uz 2 roky som nakupila vela za lacno v jordansku a este stale neminula
nemam ale predstavu kolko to moze byt
Ale teraz kupovať nebudem, lebo potrebujem pomýňať, čo mám doma, nech sa to trochu preriedi
Aj teraz si pozeram a citam o dalsej kozmetike ktoru by som chcela skusit
Chcela by som byt youtuberka...