neexistuje reastauracia ktora by mala v ponuke 1dcl vody z vodovodu... nemyslim si ze sa to malokedy stane, ked som fakt velmi smadny a nemam pri sebe ani cent co sa stava dost casto, tak pridem do restauracie a velmi VELMI PEKNE poprosim ci by mi nedali pohar vody z vodovodu.. tak v dvoch tretinach pripadov som uspesny..
Nic, pretoze v kazdej slusnej a normalnej restauracii maju vacsinou standardne priuctovanu k objednavke polozku, ktora zahrnuje "sprepitne" a ine naklady ako na stolovanie, voda, voda ku kave, umytie riadu a pod.
Vo vacsine drahsich restauracii na urovni to tak je. Taktiez ale mas istotu, ze je vsetko ciste a mas kvalitny servis. Nehovoriac o nachystanej malinovke na stole, cerstvych kvetoch a pod.
Momentálne mám dobru náladu lebo penazenka je zase tazsia, cize momentalne, keby som TERAZ sa ocitol v restauracii, tak by som dal casnicke tak 20 e za 1 dcl cistej vody so slovami: Drobné si nehajte...
Najprv by ma aj napadlo ze 50 ale to by bolo vyhazovanie uz velkych penazi von oknom...
Ja neprijem vodu z vodovodu.. Ak som smädný, tak si v reštaurácii vypýtam nejakú malinovku, colu, džúš, pivo, hocičo. A ak si by som z nejakych príčin nemohol tak si objednám ochutnú minerálku, jahodovú alebo nejakú inú
@iam1 ale to je cista voda ale nie z kohutika.. to je nejaka mattoni abo sodovka dajaka, proste nie ze zoberu pohar a naleju z umyvadla kohutika co maju v restauracii...
@moonlawoo Nuz, to je pravda. Je mi doplacu ked vidim ludi, o ktorych som si myslel, ze su na urovni, ako pridu do McDonaldu a naberu si plne vrecka sackoveho cukru a inych veci "zdarma" pretoze su "zdarma" .. potom sa cudujem, ze sluzby su u nas ake su. Je to smutne.
Ja osobne sa snazim vzdy nechat nieco naviac uz len ak som spokojny so sluzbami, obsluhou ci jedlom. Ak je to nejaka prevadzka kde je vysoky obrat ludi, aj 20 centov pomoze casnicke ked zisti, ze jej pri uzavierke chybaju v kase nejake peniaze, lebo zle vydali niekomu. Za vsetkym su veci, ktore ludia nevidia.
5 centov ( s tým že 1 dc čistej vody v reštaurácii si hodnotím na 2 centy a na 3 centy si hodnotím službu-čiže to že mi ju donesú spolu s jedlom napr. čo je vlastne samozrejmosť a tú si priplácam pri jedle vlastne akoby ) čiže 5 centov je celkom adekvátna suma ak zohľadním všetko okolo toho
Ale ked sa nato vezmeme z reálneho hladiska, voda je cennejsia jak zlato, diamanty, je to zaklad zivota... cize za 1 dcl cistej vody by sme mali popravde platiť tak... hmm.... 800 000 eur...
Poslem návrh do Bruselu...
@iam1 pijem 95% dňa čistú vodu, takže v reštaurácii by som to uvítala, ja som stále smädná, vypijem na jeden hlt aj liter takže takých 0,05 až 0,10 som ochotná dať za deco vody, viac asi už nie, lebo keď si zoberiem, že koľko by som zaplatila za ten liter vody preto teraz keď idem s niekým von, tak si idem kúpiť 1,5l nejaký Rajec bylinku do obchodu a prechádzame sa po meste
@relieforsaddist si mi pripomenul jeden vtip ... Príde východniar do krčmy a pýta sa krčmára: "Keľo stoji kvapka borovičky?" No, kvapka je zadarmo... "Hej ?! Ta mi nakvapkajce das tišic kvapkoch do tej dvojľitrovky"
@anitchka Myslel som si nechápem prečo automaticky musdia jebnúť ľad do vody , prečo niektorí ľudia majú problém vychlemtať čistú vodu bez ničoho úplne
@anitchka Videl som niekde ako rodicia kupia decku ovocie a k tomu zmrzlinu lebo zevraj aby to vedelo zjest ... hovori same za seba.
Prijebana spolocnost , preto zrejme vzdy vsetko co uz vyzera byt fajn , ze donesu cistu vodu potom niecim pokazia.
@anitchka u nas su stravovacie navyky o 10 levelov vyssie.
Ale jebnutych je tu dost. @Antifunebracka lad je studena cista voda
Ide o princip , ze preoste naco?
@antifunebracka uz aj ja som doma uz celim slovenskej realite zase
vies ale najlepsie, ze som prisla domov a aj tak niektori ludia z mojho okolia budu nadavat na USA stale (najlepsie taki, co tam ani nikdy neboli), ale aj tak im zavidia, ze tam maju vyssie platy
Vo všetkých kaviarňach/reštikách kam chodím, je zadarmo
ale ak si neobjednáš nič iné, len čistú vodu, tak by bolo čudné, keby si za ňu neplatil, takže v tom prípade by som bola ochotná dať 0,1€ za dcl
myslím že v žiadnej reštaurácii na úrovni si od zázkazníka nevypýtajú penazie za vodu z vodovodu, práveže by to mala byť samozrejmosť, napríklad v Kamile v BA sme vždy dávali hosťom na stôl džbán s čistou vodou ľadom, ovocím a tak zadarmo..
vacsinou ked už niekde idem,si dam bublinkovu vodu alebo iny napoj,aj ked tu som zvyknuta,ze vdu bud automaticky donesu,alebo si ju vsetci pytaju. neznasam ludi,co si ju vypytaju a potom ju nevypiju. lebo doma nikto nepije vodu z vodovodu,ale pome sa nazrat do restiky a vypytajme si ich hned 10,z toho ma ide rozjebat.
a k otazke. 0. ked si date niekde kavu tak vam vodu daju vacsinou k tomu zadara. inak neviem,neviem o tom,ze by na slovensku si pytal niekto vodu z vodovodu. ked som to raz skusila,divne na mna kukali (bola som fakt smadna) ale dali mi
to fakt si na slovesnku uctuju za vodu? Sa mi to tam este nestalo, ale citala som par rozhorcenych statusov To akoze ked do kaviarne vojde clovek, ze si prosi vodu, lebo musi zapit lieky, nauctuju mu 10centov? alebo ked je vonku 36 stupnov, uctuju ludom za vodu? vsak to je nemoralne uplne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
Vo vacsine drahsich restauracii na urovni to tak je. Taktiez ale mas istotu, ze je vsetko ciste a mas kvalitny servis. Nehovoriac o nachystanej malinovke na stole, cerstvych kvetoch a pod.
Najprv by ma aj napadlo ze 50 ale to by bolo vyhazovanie uz velkych penazi von oknom...
Ja osobne sa snazim vzdy nechat nieco naviac uz len ak som spokojny so sluzbami, obsluhou ci jedlom. Ak je to nejaka prevadzka kde je vysoky obrat ludi, aj 20 centov pomoze casnicke ked zisti, ze jej pri uzavierke chybaju v kase nejake peniaze, lebo zle vydali niekomu. Za vsetkym su veci, ktore ludia nevidia.
Poslem návrh do Bruselu...
S ľadom nosia aj v zime ?
Prijebana spolocnost , preto zrejme vzdy vsetko co uz vyzera byt fajn , ze donesu cistu vodu potom niecim pokazia.
@mm47 sak lad je tiez cita voda
Ale jebnutych je tu dost.
@Antifunebracka lad je studena cista voda
Ide o princip , ze preoste naco?
vies ale najlepsie, ze som prisla domov a aj tak niektori ludia z mojho okolia budu nadavat na USA stale (najlepsie taki, co tam ani nikdy neboli), ale aj tak im zavidia, ze tam maju vyssie platy
ale zas ked si predstavím,že mi tam príde partia a všetci si objednajú pohár čistej vody a sedia tam hodinu alebo čo ..tak čo s tým?
ale ak si neobjednáš nič iné, len čistú vodu, tak by bolo čudné, keby si za ňu neplatil, takže v tom prípade by som bola ochotná dať 0,1€ za dcl