@black_soul asi preto su turne a live koncerty v podnikoch a ak nemaju CD podla mna su cenejsi
a inak mna by zaujimalo ci je trestne aj to ked niekto kupi CD a niekomu z neho posle ked uz ma v mobile pesnicku ako zvonenie na iny mobil v skole napr.
netuším kolko percent, mám asi tak 10-15 kúepných albumov a stiahnutej hudby okolo 50GB... inak by som si rád kúpil aspoň moje oblúbené albumy, ale dosť mi v tom bránia dve veci
1. kúpenú hudbu nemám v compe ale v poličke na cdčkách
2. kúpená v compe tvorí asi tak 0.5 - 2%, a väčšina z toho budú veci čo som si "vytrhal" z hier (kúpených väčšinou k časákom - score, level...)
3. + asi tak 1-2% tvoria veci nájdené na nete o ktorých ani poriadne neviem kto ich spravil, a teda neviem ako sú na tom s legalitou, alebo sú vyslovene pod nejakými creative commons, alebo proste "freeware".
4. keď k tretiemu bodu zarátam aj svoje pokusy, tak to stúpne asi na 3-4%
v tomto notebooku mám vlastne úplne 100% hudby je legálne (čiže žiadna nelegálna). problém je s tým, že niektoré veci sa nedajú kúpiť (a nehovorte mi že Apple iTunes Music Store, že tam kúpim všetko, tam nekúpim nič, lebo to neberie slovenské platobné karty to som už skúšal a nejde to
@freedomko@8 ty si môžeš robiť kópie kúpenej hudby sám pre seba a svoje použitie, čiže keď si kúpiš cédečko, tak si ho môžeš zálohovať, môžeš si ho dať do všetkých svojich kompov, ipodov, mobilov...
nesmieš to však predávať, prenajímať a šíriť ďalej... čiže teoreticky ak to niekomu inému skopíruješ, tak robíš zle... (ale na druhej strane, ak by prišla nejaká kontrola, tak ty máš svoj originál, čiže tebe nemôže nikto nič povedať, ak ťa neprichytia pri čine) to je môj názor
0%... radšej si kúpim lístok na koncert/festival ako by som si mal kupovať drahé CD z ktorého sa mi bude páčiť možno polovica, a aj tak do mesiaca bude v mojich podmienkach nepočuvatelne
w dnesnej dobe uz asi malokto kupi origos album.. aa keby som som mal kupit wsetko co mam w compe tak sa nedoplatim.heh a aj tak sa neda wsetko kupit..
Par rokov(5-6) dozadu by som hlasoval za moznost menej ako 25% avsak v sucastnosti to je az na par suborov vsetko zakupene . A tych par co mam doma "nacierno" stiahnute su v podstate vdaka licencii plno legalne. Pretoze mam v nej uz predplatenu pracu aj s takto ziskanymi kuskami. Ale v pripade ze by nahodou niektory statny slovensky organ mal predsa len pochybnosti ujo Juno Records to napravy .
mam kupene jedno origo cd The Great Punk Rock Swindle, inak stahujem pre seba a niekedy pre kamosa, ale ked mam prachy tak raz za cas podporim skupinu a kupim ich CD
absolutne nič... kúpenú hudbu mám akurát na pár cd či kazetách.. ale keď už chcem niečo hodiť do mp3ky tak som lenivý to ripovať takže ajtak to stiahnem nanovo
fuha, no tak kupil som si akurát tak raz CDčko PPE, inač hudbu nekupujem moc, možno ked si to budem môct dovolit tak potom si budem kupovat, ale teraz je to pre mna proste nerealne pri tych kvantach hudby co stale taham..
Jediné legálne albumy čo mám sú Thalario-Hellium,Perversity-Words Like Poison,Čad-Súkromná vojna=všetky som ich vyhral a ešte U.K.N.D. To si kúpila sestra.
nič ale ako celkovo hudba tak to pár kaziet petra nagyho a detí , potom maminu celin dion a eltona johna....potom tublatanku na cdcku....a asi také najnormálnejšie pre mna cd dole v dole od kabatov samozrejme vyhrane
ale v mp3 alebo v kompe nemam nic takeho ale keby neviem co z peniazmi tak by som si pokupoval hudbu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
172 komentov
a inak mna by zaujimalo ci je trestne aj to ked niekto kupi CD a niekomu z neho posle ked uz ma v mobile pesnicku ako zvonenie na iny mobil v skole napr.
dost zaujimava otazka podla mna
ale tú hudbu, co mam na cd-ckach... tak to mam mozno 90% kupenych albumov. no, co.. ak ja raz totalne zbankrotujem, tak to bude kvoli hudbe..
2. kúpená v compe tvorí asi tak 0.5 - 2%, a väčšina z toho budú veci čo som si "vytrhal" z hier (kúpených väčšinou k časákom - score, level...)
3. + asi tak 1-2% tvoria veci nájdené na nete o ktorých ani poriadne neviem kto ich spravil, a teda neviem ako sú na tom s legalitou, alebo sú vyslovene pod nejakými creative commons, alebo proste "freeware".
4. keď k tretiemu bodu zarátam aj svoje pokusy, tak to stúpne asi na 3-4%
radsej kapely podporim kupou listka na koncert alebo na festival.. aspon viac koncertuju ked z predaja moc nemaju...
nesmieš to však predávať, prenajímať a šíriť ďalej... čiže teoreticky ak to niekomu inému skopíruješ, tak robíš zle... (ale na druhej strane, ak by prišla nejaká kontrola, tak ty máš svoj originál, čiže tebe nemôže nikto nič povedať, ak ťa neprichytia pri čine) to je môj názor
a) to, čo počúvam tu ťažko zohnať
b) keď už sa to dá zohnať, tak je to príšerne drahé (40 € za cd mi príde veľa).
Takže asi tak...
cd som si naposledy kúpila....... nikdy
ale to možno aj preto, že jedným z hlavným pravidiel toho, čo ja počúvam je, že kopírovanie hudbu nie, že zabíja, ale rozširuje
ale v mp3 alebo v kompe nemam nic takeho ale keby neviem co z peniazmi tak by som si pokupoval hudbu