kolko krat? to je diskutabilne. U kazdeho jedinca to je ine. Za moj cely zivot to bolo len par krat. ja osobne som sa za moj cely zivot zalubil len 7 krat. na to, ze mam 19 rokov to je malo. Aspon sa mi to tak zda.
Scopia. jas om ale bol zalubeny ale oni o tom nevedeli. Ja ano a oni nie . ... a ked som to uz aj povedal. cize vyznal tak som pohorel na plnej ciare. takze dakedy je lepsie sa nezalubit. a zalubit sa iba raz a mat v tom proste stastie
Bolo by potrebné definovať čo vlastne slovo zaľúbiť sa znamená - môže to byť detská láska zo škôlky - keď ti anička dala pusu na čelo ale môže to byť aj niečo viac.
No to môze povedat len málo ludí, ze takýto vztah má, ak ak môze, tak vtedy hovoríme o láske, dovtedy je to.........hm, co ja viem....co to je dovtedy ?
Kavovar: No to je pravda, ale tak vacsinou to tak býva.........nie je to pravidlo, to samozrejme nie, no je to tak v povedomí spolocnosti, ze ked mas vztah, tak by si správne mal byt aj zalubeny a naopak.
Podľa mňa je rozdiel v zaľúbení sa a láske... Zaľúbiť sa môžme sladko, trpko, platonicky, vášnivo... Láska je niečo iné, niečo viac... Aspoň u mňa to tak funguje. A tá je zriedkavejšia...
Kavovar: no vidís, tak to uz je tá nedokonalost, ked to nie je tak ako by to malo byt, ked sa jeden zalúbi a druhý nie...........
A ja osobne si myslím, ze medzi muzom a zenou nemôze byt kamarátsky vztah......vzdy je tam aspon tá fyzická, alebo psychická prítazlivost, proste cisto kamarati byt nedokázu,...podla mna.
Scopia: Ako žena čo vyrastala vždy iba medzi chalanmi ti vravím že nemaš pravdu... Ale ak si to mysliš.. Ty si dosť často pletieš pojmy, veď príťažlivosť a zalúbenosť je rodiel. Tak isto ako som sa ti snažila obklukov naznačiť, že zalúbenie nie vždy môžeš spájať zo vzťahom...
Kavovar: Nemyslím, ze si jediná, čo vyrastala medzi chlapmi, ja mam troch bratov, ziadnu sestru a 12 bratrancov a len 2 sesternice........a rástla som na ulici, kde bolo jedno dievca , co sa odstahovalo............tak neviem, kto mal okolo seba viac chlapcov, preto asi viem o com hovorím. A s chalanmi mam bezne uprimne rozhovori o tom, co ocakavaju.
Kavovar. To bol len priklad. dakedy je lepsie sa nezalubit ako sa zalubit a mat v laske nestastie. potom sa clvoek len trapy. alebo zasa hlupost?
A ak sa zalubi tak nech iba raz a nech ma ten doticny v tom stastie. Tak prezije lasku dokonca zivota pri milovanej osobe nie? Clvoek musi mat v tomot smere stastie bud ho ma alebo trpi. zasa lupost? pises ako keby bola v tomo sere majsterka ale je to len tvoj nazor takze to akceptujem ale zober to prosim ta aj z tej druhej stranky a treba pri vstkom aj porozmyslat. aspon pri tom co pisem ja. dakujem za pochopenia
Kasko: Môj nazor + nazor inych = diskusia... o tom je forum. Ale laska a pod. sú temy ktore sa nikdy neuzavru a budu mať viac stran ako nejaka minca. A môj nazor, je proste môj nazor...Ako inak ako diskusiou si ho môžem presadiť, či vyvratiť nazory druhych ak niesom rovnakeho presvedčšenia...
Treba rozmyšlať to jo... pri tom čo píšeš ty? Tak si to ešte raz prečítaj čo si napísal a porozmyšlaj pekne.,..
na to neexistuje konkretna odpoved, to je ako predpovedat o sebe, nikdy neviem, ako sa zmenim, a tak, napriklad este pred piatimi rokmi som si myslela, ze nikoho nemozem milovat,len toho trula zo strednej , na zakladke bol tiez jeden, teraz si vravim, ze nechcem nikoho aspon desat rokov, no mozno zajtra sa to zmeni, a po 50tke si mozno poviem, ze chcem sa zalubit este, aj ked som rozvedena je to v povahe cloveka, co chce
myslim ze sa to neda presne urcit. zalezi to od kazdeho jedinca osobitne. ja mam 18, o 2 mesiace 19 a bol som zalubeny len raz, a poriadne. Bol by som stale, keby som nedostal kopacky.
myslim ze clovek by sa mal zalubit len raz, ale je to nad ludske sily...
je vsak tiez diskutabilne co je to vlastne laska...
odkedy moze byt laska skutocna? ludia vravie ze 13, 14 rocne "deti" nic take nemozu citit. tak kedy? v 15, 16, 17? Nech sa najde ten kto mi povie v ktorom veku sa to da. SU na to nejake vzorceky ci co sakra? Aha uz viem. To pochopim "ked vyrastiem".
Trochu od temy ale ma napadlo ze by som napisal ze som uz bol naozaj zalubedy ale asi by ste ma spicovali ze nech si idem robit domace ulohy a korcolvat sa, lebo mam len 14...
a jak to vlastne ty beres ako zalubit sa alebo milovat??lebo to je dost rozdiel...zalubit sa mozes aj do auta lebo je dobre,do dievcata lebo je pekne..zalubit sa nic neznamena tak co ta na tom vlastne akoze trapi???
Zaľúbiť som myslela ako naozaj, ze vies, ze uz nikto nikdy nebude taký ako tento človek, ktorého mas momentálne pri sebe......nie zalúbit sa, ako v zmysle zalaskovanie, ale zalubit sa = laska, v tomto zmysle.
Ale ved kazdý si to vysvetlí po svojom, o tom je fórum.
Ja osobne si myslím, ze clovek sa môze zaľúbiť len raz a aj to si myslím, ze nie na prvý pohlad.......na to neverím. (ale nehovorím, ze v co neverím, sa nemôze zmenit.....ale zatial v to neverím)
Podla mna to je zdlhavé a laska je podla mna o vsetkom, nie len o kráse, ci len o psychike, ale o kalokagatii........cize nájst cloveka, ktorý vám sedí vo vsetkom a kedze na svete nie su dve rovnaké osoby, tak nájst aspon tú podobnú je prakticky nemozné a preto je podla mna len málokto v zivote naozaj zamilovaný a nájde tú "pravú" lásku k sebe
2 Kasko: "Za moj cely zivot to bolo len par krat. ja osobne som sa za moj cely zivot zalubil len 7 krat. na to, ze mam 19 rokov to je malo. Aspon sa mi to tak zda." /// ty snad robis prdel...7 krat ? to je na moj vkus dost vela..to ja mam 22 a podarilo sa mi to 4 krat aj to sa mi zda byt moc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
A preco sa clovek zalubi? lebo ....
Ja si niekedy myslím, ze nezalúbit sa je horsie ako zalúbit a pohoriet.......... ( to zálezí na okolnosti a debilite opacného pohlavia).
A naopak inokedy je lepsie sa zalubit, a riskovat a príst o to, ako nikdy nelubit.
Zaľúbiť sa - proces , ktorým dôjdeme k láske
Dôležité je podotknúť že je to vzťah založený na dôvere a úprimnosti - čo nemôže každý povedať že na to mal šťastie.
No to môze povedat len málo ludí, ze takýto vztah má, ak ak môze, tak vtedy hovoríme o láske, dovtedy je to.........hm, co ja viem....co to je dovtedy ?
Čiže niekto sa môže zaľúbiť aj každý druhý deň...
Prečo? Lebo to potrebuje
A ja osobne si myslím, ze medzi muzom a zenou nemôze byt kamarátsky vztah......vzdy je tam aspon tá fyzická, alebo psychická prítazlivost, proste cisto kamarati byt nedokázu,...podla mna.
A ak sa zalubi tak nech iba raz a nech ma ten doticny v tom stastie. Tak prezije lasku dokonca zivota pri milovanej osobe nie? Clvoek musi mat v tomot smere stastie bud ho ma alebo trpi. zasa lupost? pises ako keby bola v tomo sere majsterka ale je to len tvoj nazor takze to akceptujem ale zober to prosim ta aj z tej druhej stranky a treba pri vstkom aj porozmyslat. aspon pri tom co pisem ja. dakujem za pochopenia
kasko
Treba rozmyšlať to jo... pri tom čo píšeš ty? Tak si to ešte raz prečítaj čo si napísal a porozmyšlaj pekne.,..
myslim ze clovek by sa mal zalubit len raz, ale je to nad ludske sily...
odkedy moze byt laska skutocna? ludia vravie ze 13, 14 rocne "deti" nic take nemozu citit. tak kedy? v 15, 16, 17? Nech sa najde ten kto mi povie v ktorom veku sa to da. SU na to nejake vzorceky ci co sakra? Aha uz viem. To pochopim "ked vyrastiem".
Trochu od temy ale ma napadlo ze by som napisal ze som uz bol naozaj zalubedy ale asi by ste ma spicovali ze nech si idem robit domace ulohy a korcolvat sa, lebo mam len 14...
Dost blbe mi to pride.
Zipporah (42): Nespavosť to vystihol
Ale ved kazdý si to vysvetlí po svojom, o tom je fórum.
Ja osobne si myslím, ze clovek sa môze zaľúbiť len raz a aj to si myslím, ze nie na prvý pohlad.......na to neverím. (ale nehovorím, ze v co neverím, sa nemôze zmenit.....ale zatial v to neverím)
Podla mna to je zdlhavé a laska je podla mna o vsetkom, nie len o kráse, ci len o psychike, ale o kalokagatii........cize nájst cloveka, ktorý vám sedí vo vsetkom a kedze na svete nie su dve rovnaké osoby, tak nájst aspon tú podobnú je prakticky nemozné a preto je podla mna len málokto v zivote naozaj zamilovaný a nájde tú "pravú" lásku k sebe