Ahojte. Chcel by som si poskladať PC, nič extra, moc sa v tom nevyznam a kamará mi našiel takúto zostavu no ale ja neviem, vyjadrite sa čo sa vam nepači a popripade mi pošlite link na komponent ktorý by ste nahradili:
@igorv ssd disk nema nic spolocne s funkcnostou hry, na hru a programy to ma dopad len v tom ze sa to skor nacita a ssd je sam o sebe dost draha vec a pritom zbytocna pokial neskladas pc cez 1000€
neviem ti presne povedat ci mas diely dobre ale myslim ze to bude pc okolo 400 € radsej si mal napisat aj cenu aku mas
ja som mal dobry zlozeny na alze za 867€
1.) pocitac idealny do kancelarie, popripade vhodny pre zakladne multimedialne pouzitie (graficka karta nepouzitelna na hranie)
2.) nenapisal si rozpocet, ani naco pocitac ma sluzit
3.) jedno zo smutnejsich veci je, ze chladic na CPU je pomaly v rovnakej cenovej hladine ako zakladna doska a pritom ZAKLADna doska je ZAKLAD! celeho PC
4.) nemas tam zdroj
5.) naco ti je v 2015 MECHANIKA PREBOHA ZIVEHO ?
6.) bedna vyzera strasne, ako pre male deti, ziadne odhlucnenie tej hlucnej grafiky, malo priestorov pre HDD (rozsirenie, popripade SSD)
-----------------------
napis rozpocet a urcenie PC a dam ti sem zostavu, ktora nebude vyzerat ako keby ju skladal dochodca pre vlastne pouzitie "zo super navodov"
@nahaku -> no ak si to aj kupoval z alzy, tak pre mna niesi zdravy clovek, lebo alza v slovenskych kruhoch IT sluzi iba ako katalog, zdravy clovek kupi PC v hodnote 867€ o 60-100€ lacnejsie a moze investovat do toho SSD, popripade lepsej grafiky.
@erjedna tak to chem videt obchod kde to co som mal nachystane, nekupoval som to neni su keše, tak kde to zozenes lacnejsie ani v cech po priratani dopúravy to nebolo lacnejsie
a to som si vyberal komponenty, nie cely pc...
atcomp.sk, velkosklad odkial nakupuju najvacsie slovenske eshopy, staci sa tam zaregistrovat a vypytat si dealerske ceny, ktore su spravidla o 10% lacnejsie ako na alze ja som tam dlhorocny partner a ceny mam este nizsie
Ak chces herny komp ktory ti ma aj nieco vydrzat tak jednoznacne intel, investuj do procaka a GPU, na ostatnych komponentoch mozes setrit, napr procak intel i5 3570k je vynikajuci kompormis cena vykon, ak chces hernu grafiku tak by som zvolil nvidiu s 256bit. zbernicou, dobre skusenosti mam aj s ati 7950 ktore maju dokonca 384bit. zbernicu, ramky minimalne 8gb, maticnu dosku by som zvolil jednu z lacnejsich pre 1155 socket, napr dosku od asus alebo gigabyte, pre zaciatok ti bude bohate stacit dat 2x500gb S-ata3 hdd a dat ich do raidu 0, to ti zabezpeci vysoku zapisovaciu a citaciu rychlost, v buducnosti mozes dokupit 2x128gb ssd ako upgrade,
tuto zostavu som postavil kamosovi a je to delo:
Intel i5 3570k- pretaktoval som to na 4.5gh stabilne
Asus sabertooth p67
sapphire Ati 7950 0C 3gb
corsair Vengeance 16gb ram 1866mh xmp
ocz vertex 2x128gb ssd - v raid 0 zapisuje 800mb/s a cita 850mb/s
seagate baracuda 2x1tb hdd
bedna cool master cosmos
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
neviem ti presne povedat ci mas diely dobre ale myslim ze to bude pc okolo 400 € radsej si mal napisat aj cenu aku mas
ja som mal dobry zlozeny na alze za 867€
podla toho na aky ucel skladas pc, ked na hry neviem ci 2gb graficku by som tam davala.D
2.) nenapisal si rozpocet, ani naco pocitac ma sluzit
3.) jedno zo smutnejsich veci je, ze chladic na CPU je pomaly v rovnakej cenovej hladine ako zakladna doska a pritom ZAKLADna doska je ZAKLAD! celeho PC
4.) nemas tam zdroj
5.) naco ti je v 2015 MECHANIKA PREBOHA ZIVEHO ?
6.) bedna vyzera strasne, ako pre male deti, ziadne odhlucnenie tej hlucnej grafiky, malo priestorov pre HDD (rozsirenie, popripade SSD)
-----------------------
napis rozpocet a urcenie PC a dam ti sem zostavu, ktora nebude vyzerat ako keby ju skladal dochodca pre vlastne pouzitie "zo super navodov"
@nahaku -> no ak si to aj kupoval z alzy, tak pre mna niesi zdravy clovek, lebo alza v slovenskych kruhoch IT sluzi iba ako katalog, zdravy clovek kupi PC v hodnote 867€ o 60-100€ lacnejsie a moze investovat do toho SSD, popripade lepsej grafiky.
aj bez sarkazmu a nadavok... deju sa zmeny
Ako dlho to vydrží:
Do 3 dní: 1,30
Do Týždňa: 1,15
Do mesiaca: 1,05
kurzy mas vypisane opacne
DVD-ROM stojí 16€, čo nie je závratná položka a zíde sa
(ja wom to nevyberal)
a to som si vyberal komponenty, nie cely pc...
atcomp.sk, velkosklad odkial nakupuju najvacsie slovenske eshopy, staci sa tam zaregistrovat a vypytat si dealerske ceny, ktore su spravidla o 10% lacnejsie ako na alze ja som tam dlhorocny partner a ceny mam este nizsie
tuto zostavu som postavil kamosovi a je to delo:
Intel i5 3570k- pretaktoval som to na 4.5gh stabilne
Asus sabertooth p67
sapphire Ati 7950 0C 3gb
corsair Vengeance 16gb ram 1866mh xmp
ocz vertex 2x128gb ssd - v raid 0 zapisuje 800mb/s a cita 850mb/s
seagate baracuda 2x1tb hdd
bedna cool master cosmos