cez net, resp písomne takmer komunikovať neviem
Preto sa snažím čo najviac komunikovať osobne, lebo to mi celkom ide (aspoň myslím) a cez net som na tom s komunikáciou dosť podpriemerne
cez internet je jednoduchšie preberať určité veci ktoré sú ťažšie na osobný rozhovor kvoli stresu, strachu, nepríjemnej atmosfére atď ... áno je to jednoduchšie ale lepšie sa mi komunikuje naživo ... toto je len text ... nevidím reakcie, nepočujem tón hlasu, ... toto je len nástroj ktorý by mal byť využívaný na komunikáciu keď nie je možný osobný kontakt...ten je samozrejme totiž najefektívnejší a najkvalitnejší ( zatial ) pretože veda ide dopredu ... a raz dúfam že bude možné priamo komunikovať myslou s človekom oproti vám ... to by ešte len bola komunikácia, oproti tomu tá dnešná by bola len primitivita na opičej úrovni pazvukov ... komunikaciu beriem totiž iba ako nástroj na výmenu informácií ... každý spôsob má niečo do seba ale každý predsa vie že osobný kontakt je zatial to najlepšie čo v komunikácií máme
Nikto mi nepíše a vonku s ľuďmi nechodím tak kecám len v škole čiže neviem ako sa mi lepšie komunikuje možno keby so mnou niekto chcel aj pisať tak by sa mi lepšie kecalo cez net
Ja mám ten problém, že s cudzím človekom sa nedokážem rozprávať, proste nič nepoviem. Trvá mi veľmi dlho aby som sa s nim v pohode rozprával. Dlho = roky.
Zavisi o co sa jedna, ako dlho toho cloveka poznam a ine drobnosti. Priklad niekedy cez skype viem povedat/napis veci, ktore sa osobne trosku bojim povedat a zas opacne. Takze je to dost individualne...
Nenavidim dopisovanie cez net, nieze by som to nedokazala, ale nemam to rada a s nikym si dlho nevydrzim pisat, nakoniec ani neodpisem. I ked sa mam dohodnut na stretku tak radsej cez mobil.
Nazivo sa viem slusne bavit, mozno az na moje hundranie popod nos a teda mi nie je rozumiet. Obcas som tichsia, ale to v pripade ked som mrte unavena, alebo ten vedla mna ma taky samostatny prud reci, ze nie je nutne sa pytat.
naživo pravdaže mám možnosť všímať si reč tela (čo pri písaní cez net nie je možné) .. no a čo poviem cez net to nemám problém povedať aj naživo .. akurát sa pri tom dosť často zakokcem
It depends. No väčšinou som taký, že čo potrebujem vyrozprávať vyrozprávam to takmer hocikomu. Ak niečo vážnejšie tak idem za kamošmi/om. No v poslednom čase sa snažím oveľa viac komunikovať mimo internetu a na nete riešiť len drobnosti, poprípade komunikovať s ľuďmi s ktorými nemám možnosť komunikovať face-to-face
Naživo je to ťažšie ale efektívnejšie. Nekonečné tliachanie o blbostiach na to je lepší internet.
Na druhej strane vzhľadom k tomu ako veľa ľudí nedokáže dodržiavať hovorené slovo, je lepšie všetko dôležité riešiť elektronicky. Hlavne ľudia čo majú na vizitkách projekt manager majú s hovoreným slovom problém.
vadí mi komunikácia cez net, nerada veci riešim a dohadujem písomne, a keď uź chcem niekoho nasrať alebo uraziť tak tiež radśej osobne, cez net to stráca to čaro
rozhodne naživo. mám rada gestikuláciu, rada sa pozerám do očí, vidím, ako sa ten druhý tvári, vďaka mimike dokážem pochopiť, ako čo myslí a mať ešte väčšiu radosť z toho, čo povedal.
cez net to beriem neutrálne. (preto aj zniem cez net väčšinou fakt divne )
ludia na mna najcastejsie reaguju zle, takze cez internet je to menej intezivne a lepsie tak znasam komunikaciu. nechapem srakzmus a ironiu, beriem to ako vysmech.
NIečo tak niečo tak.. ale naživo radšej, lebo keď niečo niekomu napíšem do chatu, tak sa bojím že to niekomu skopíruje alebo to neskôr zneužije proti mne
@patrikpierist pre mna nie je moc napln zivota neustale si s niekym pisat. popravde, ked sa niekto snazi o nepretrzitu komunikaciu, citim sa dost obmedzujuco.
@hoperpohroma jop.
ale to druhé aj tak krásne platí, ak ti niekto furt píše tak som si takmer istý že to dotyčného tiež silno obmedzuje (v iných činnostiach)
problem s komunikaciou mam cez telefon hrozne nerad telefonujem len s jednou osobou som volaval cez dve hodiny inak nevolam vobec v podstate ...a potom laksia je komunikacia na zivo ocny kontakt atmoska atd s gramaticky spravnym pisanim mam problem takze ustny prejav vyhrava
@unspoken aj moj kamarat neostale vola s priatelkou ked s nou nieje...a su spolu pol rok očom sa neustale rozpravaju? neviem si predstaviť z niekim prevolať pol dna
@patrikpierist tak dve hodiny nie su pol dna a tak ked si niekto s niekym rozumie alebo sa zaujima o to co robil ten druhy sa mozu bavit o hoci com dost dlho
Lepšie je to naživo ale ja zase ako som písal, nepoznám tak nič nepoviem a ako mám spoznať keď sa ani neozvem? Aj keď sa chcem ako prvý prihovoriť, nepoviem nič aj keby neviem čo. Proste taký blok v hlave, že to neviem prekonať.
jasne ze nazivo mozes si robit z ludi vacsiu srandu a aj je vacsia sranda nazivo ako cez net ..lebo cez net ked s niekym pisem tak vacsinou to udrzujem len ja mojim uzasnym humorom inac by to bolo suche ..co ja nie som nikdy
keď sa s niekym nemôžem vidieť osobne tak samozrejme píšem ale v ostatných prípadoch ma to vôbec nebaví a väčšinou sa s ľuďmi cez net len dohadujem na veciach čo vlastne dokážem v priebehu pár minút
Niektoré veci mi robí problém povedať človeku do očí,ale komunikáciou cez internet sa väčšinou všetko zhorší...teda aspoň u mňa je to tak...Vždy som všetko riešila cez internet a teraz som pochopila,že to nie je tá správna cesta a treba na to ísť inak.Treba nabrať odvahu a povedať človeku to čo potrebuješ rovno do očí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Preto sa snažím čo najviac komunikovať osobne, lebo to mi celkom ide (aspoň myslím) a cez net som na tom s komunikáciou dosť podpriemerne
ale je pár ľudii, s ktorýma sa mi lepšie komunikuje naživo..a cez net úplne 0 bodov
Nazivo sa viem slusne bavit, mozno az na moje hundranie popod nos a teda mi nie je rozumiet. Obcas som tichsia, ale to v pripade ked som mrte unavena, alebo ten vedla mna ma taky samostatny prud reci, ze nie je nutne sa pytat.
Na druhej strane vzhľadom k tomu ako veľa ľudí nedokáže dodržiavať hovorené slovo, je lepšie všetko dôležité riešiť elektronicky. Hlavne ľudia čo majú na vizitkách projekt manager majú s hovoreným slovom problém.
ale z dlhodobeho hladiska a hlbky vztahu urcite radsej a lepsie osobne
cez net to beriem neutrálne. (preto aj zniem cez net väčšinou fakt divne )
je to neosobnejšie, takže môžem povedať čo naozaj chcem
potom je tu otázka s kým vediem rozhovor...
(sorry, ale... taká pekná chybka
ale to druhé aj tak krásne platí, ak ti niekto furt píše tak som si takmer istý že to dotyčného tiež silno obmedzuje (v iných činnostiach)
ako s kým
Radšej mi píše na fb ako mi dačo hovorí normálne
Ja sa rada vykecávam naživo...