starý prijebaný kokot.. väčšinou viem dobre rozpoznať dobrých a zlých ľudí a z tohoto tá zloba normálne kričí.. neverím tomu, že si tá holka vymyslela, že všetko hento musí robiť.. uznávam, že to nemala písať na FB, ale už pri pohlade na toho chlapa je mi jasné, že to je typický zakomplexovaný despota, čo drží pod zámkou celú rodinu a ani trošičku by som sa nečudovala, keby si ich všetkých, vrátane ženy, tĺkol jak žito.. by som mu otrieskala ten notbuk o hlavu, stokilové prasa.. už len to, že si dovolí liezť dcére takto do súkromia, je maximálne zarážajúce. a pochopila som z toho, že zrovna 11 rokov nemá, aby ju musel chváliť.. toto je vyslovené kontrolovanie a zasahovanie do súkromia, proste aaaaaa totálne ma naštval
Typek sa len velmi nasral na svoju dceru, kedze sa v nej urcite velmi sklamal... Daval jej dokopy komp a dostal sa pri tom na jej fb. Pochybujem, ze to bola umyselna "spionaz"
Nezda sa ako despota, skor ako nekto komu disciplina mozno hovori trocha viac ako ostatnym, tot vse...
Ty by si ako reagovala, kebyze ta dcera pred polovicou mesta osere ako najhorsieho cloveka na planete, za trochu domacich prac... ?
na druhú stranu si myslím, že komunikácia je prvoradá. on je otec, on sa nemal správať ako jeho dcéra a verejne o nej hovoriť za jej chrbtom. mal sa s ňou porozprávať. a potrestať, prirodzene.
naco ma do boha sluzku ked jeho dcera musi robit aj za neho zatial co si on doma vala rit
bola by som taka rada keby si toto o sebe precital, lebo mne nemoze ani holy kokot
tiez svojich rodicov kritizujem na nete a jednoducho z toho dovodu ze to potrebujem zo seba dostat a nemam kde a ta kritika je opravnena
keby som bola velky chlap, hentomu kokotovi by som taku najebala ze by mohol byt rad ze ma este zuby. ludia by nemali mat deti na to aby z nich potom boli otroci. ten kokot si este ani peniaze nevazi, jak jej rozstrielal ten notebook. jemu by som rozstrielala pc, kokotovi.
a inak musím poznamenať, že je obdivuhodné, že v rodine, kde si platia slúžku, chápu to, že aj svoje dieťa musia naučiť práci a zapájajú ho do chodu domácnosti
@nobile hento čo tam vymenovala sa mi vôbec nezdalo, ako trocha domácich prác.. a nie, nie som lenivá, vždy som doma pomáhala najviac, ako som mohla, ale hento sa mi zdá príliš.. keby nemala podnet, asi by tak nereagovala
to som uznala, že s tým FB nemusela, ale to ako impulzívne reagoval on svedčí len o jeho blbosti podla mňa..
ja by som si to k manke napr. nikdy nedovolila, ani nič podobné.. ale vieš prečo? lebo ani ona sa nikdy hentak despoticky, prehnane autoritatívne a povýšenecky nesprávala ku mne.. má môj 100 percentný rešpekt, ale to hlavne preto, že aj ona ho mala ku mne, aj keď som jej dcéra.. čo sa o tom pánovi jednoznačne povedať nedá
keby ma moje dieta kritizovalo na nete, hladala by som hlavne chybu v sebe. rodicia a deti maju mat priatelsky vztah a deti nie su zle od prirody. su take, ako ich vychovaju rodicia. a ked sa im nepacia ich deti, bohuzial, dosrali si ich sami.
aj mna chce otec furt poslat k psychiatrovi a hovori mi aka som chora a nedojde mu, ze ON za to moze, ze ON to zo mna spravil, tym ze ma odkedy si pamatam fyzicky tyral, neskor presiel na psychicke. ked dieta nema rado schovich rodicov, chyba je v NICH. lebo aj keby som bola neviem aky hajzel a rodicia by sa ku mne spravali dobre a mali by ma radi taku aka som, urcite by som ich respektovala.
@grietusha lebo poznam hentakych kokotov jak je on.. a uplne to z neho ziari, uz mam nieco odpozerane.. ked ona robi VSETKY domace prace, co asi robi potom on? (okrem chodenia do prace, to je hadam povinnost rodica)
Neviem..za prvé.. na čo to vešal na facebook..ja neviem je to blbé.. nevravím,že je aj on bez viny.. decko, ako vlastne väčšina v dnešnej dobe.. niečo také nepatrí na fb. celé zle
@hoperpohroma riady, dlážka, ustlať posteľ a dať prádlo do práčky? to sú podľa teba všetky domáce práce? si ešte nebývala sama, však? to potom oceníš, čo všetko sa robilo okolo tvojho zadku.
Neviem, nepoznám ich, ale väčšiu vinu dávam dcére, ako jemu.
On v podstate mal dôvod byť nasratý a tak, len to spravil trošku zlým spôsobom. Je jedno čo doma musela robiť a čo nemusela, ako z toho vyplýva ona nepracuje a živia ju rodičia a už ten notebook svedčí o tom že sa zas tak zle nemá. A že musí umývať podlahy, spraviť rodičom kávu a umyť riady je úplne normálne. Oukej, aj mňa také veci niekedy nasrali keď som musel robiť, ale nikdy by som niečo takéto na svojich rodičov nenapísal. A už vôbec nie takto že to ukážem všetkým mojim kamarátom za ich chrbtom.
On zlyhal len v tom, že to riešil takto cez video a nie priamo s ňou. Ale na druhú stranu, ako sám povedal, môže to byť varovanie pre ostatných rodičov.
Vidím to docela opačne ako napríklad @11. A čo že majú slúžku? Práveže to je to správne, naučiť ju postarať sa o seba a o domácnosť. A že zničil notebook? Kúpil ho on, tak jeho vec, ale hlavne je to aj tým že proste tam je to iný svet trošku, vôbec ma napríklad neprekvapilo že ho rozstrieľal, tam je to bežnejšie.
@grietusha co si pamatam, stelie VSETKY postele, nei len tu svoju. nosi im caj a kavu na poziadanie aby oni mohli sediet na prdeli, umyva napriklad aj linku (neviem co vsetko bolo spomenute v tom videu). povies mi potom, naco maju tu sluzku, ked dcera mozno nerobi vsetku pracu ale podstatnu cast? a samozrejme, narozdiel od sluzky za to peniaze nema? ty asi zase za otca nemas despotickeho idiota, preto nerozumies o com rozpravam. ze proste tomu dietatu prasknu niekedy nervy, je to normalne lebo pokial je na dieta vyvijany natlak odmalicka, dospeje skorej a teda stresove situacie riesi rovnako ako dospely. rovnako ako on tiez vesal jej potupenie na net, ako ona. lenze on si mysli o sebe ze je svaty (evidentne).
Cha cha chaaaa Páči sa mi to riešenie 45-ťkou, pán je asi z Texasu
Decká majú tendenciu preháňať, veľa vecí si nevážia a berú ich ako samozrejmosť. Pochybujem, že tá puberťáčka musí robiť všetko o čom písala a aj keby, tie činnosti jej zaberú pár minút. Mimochodom, keď si všimnete, stred videa je odstrihnutý, originál má o tri minúty viac. Zaujímavé, že je odstrihnutá práve časť, kde jej otec upresňuje to, ako dcéra s výkonom povinností preháňa... Takýto status na FB je flusanec do ksichtu rodičom, ktorí sa o ňu starajú a investujú do nej omnoho viac ako im kedy ona v živote splatí. Keď sa jej niečo nepáči, dá sa to riešiť aj inak ako ich ponižovaním a ohováraním pred priatelmi na FB, ale keď to už urobila, dostala adekvátnu odpoveď. Myslím, že vďaka takémuto prístupu otca to bude mať dievča v živote o dosť jednoduchšie.
No dobre, zlikvidovaním notebooku by som to možno neriešil predsa len ho mohol skôr predať, ale oceňujem originalitu prevedenia likvidácie
@19 to napísala dobre, kým človek žije s rodičmi málokedy si uvedomuje čo všetko má zadarminko a čo všetko nemusí v súvislosti s bývaním robiť.
a delaj uz necakajte moje odpovede, odmietam tu s vami riesit picoviny. kazdy ma svoj nazor, tak sa neunuvajte vnucovanim mi toho svojho. to, co som napisala, ze ziadne dieta nei je od prirody zle a ak nema dobry vztah s rodicmi je to ich chyba - za tym si maximalne stojim. tak si nezodierajte pismenka
@semhamforas som asi jedina chora, ked si myslim ze je normalne, ze rodic chodi do prace z zivi rodinu. lebo decko co chodi do skoly a upratuje cely dom ma urcite cas na to, aby zarabalo plnu hodnotu na svoje uzivenie.
@hoperpohroma mala som despotického otca a nepotrebujem sa kvôli tomu vyrevúvať všade na internete.
ja svojej mamine tiež skáčem okolo zadku. bývam sama a keď prídem domov na víkend alebo na týždeň, tak pre ňu varím, robím jej raňajky, nosím jej kávu a tak. a čo? chcem svojej mame spraviť radosť.
môj názor na to, že majú slúžku a tá holka aspoň niečo mala robiť @13
nemá za to peniaze? ak si myslíš, že notebook, softvéry za 150 dolárov, tak prosím.
a keď človeku prasknú nervy, zvyknú všetko zhyperbolizovať. pochybujem, že musela prať každý deň, rovnako ako pochybujem, že im behá na zazvonenie s podnosom kávy za zadkom.
no boože.. ja tiež ked dojdem zo školy, tak umyvam riady po všetkych.. aj periem, aj roznesem čiste veci pre ďalšich štyroch členov domacnosti no a som tu.. a nesťažujem si na faku koli tomu.. americke decka... a keby hentake niečo napišem o fotrovcov, tak mi fotroš tiež zhabe noťas.. a možno aj otrepe o hlavu..
myslim si ze to by nasralo kazdeho, lebo mam podobneho brata si myslim ako je ona a nevazi si nic co pre neho niekto robi a verim ze ona neni nejake neviniatko a tie domace prace si za nieoc zasluzi a aj kebyn ie co sa bude len valat na riti nech nieco robi a chcel som tym len povedat to ze vzdy riadne nasere loveka a hlavne zamrzi ked sa snazi a niekto sa takto odplaca
v podstate urobil presne to co ona - nakydal na nu za jej chrbtom a pastol to na FB. kde je rozdiel?
mam k tomu len jednu poznamku. keby to zostalo len pri tom videu, bola by som ochotna uverit, ze je to rozmaznane decko a ze pravdu ma otec. ale to, ako tam demonstrativne vytiahol pistol a rozstrielal jej notebook pekne potvrdzuje ze je to podla mna absolutny idiot ktory mozno takymto podobnym stylom psychicky tyra celu svoju rodinu.
vazne vam pripada normalne ze niekto rozstriela notebook, preto ze ho vytocila dcera statusom na FB? a este ako pekne demonstrativne to urobil....no cisty kokot, co viac k tomu dodat?
@grietusha Tak niekedy, ked este deti nemali net, si popicovali samy pre seba... Mozno sa zverily nejakemu "dennicku" a ostalo to tam. Preslo to po par minut vnutorneho nadavaia a isli dalej...
Teraz ked maju net, tak sa navzajom maju moznost burcovat a provokovat k niecomu takemu... A vzdy ked sa prihlasai na nejaky FB tak to tam maju, podvedome sa znova startuju a tym je to podla mna horsie...
@horepohroma Ja si rad pozriem komentar, aj ked je opacneho nazoru... Ved o tom je forum, vymienanie si nazorov.
Ja chcem vediet aj o niecom, co s mojim vyjadrenim vobec nesuhlasi.
nebudem to pozerať celé videla som 5 sekúnd, ale ako čítam komentáre tolko môžem povedať že obaja sú mimo už len za to že niečo také riešia cez net a jej otec si dokonca spraví video O_o pravdepodobne to budú nejaký amíci...a to je sorta sama o sebe...
@nobile ja nemam potrebu vnucovat druhym svoj nazor, len obhajovat si ten svoj.. a preto rovnako nemam rada, ked mi niekto nadava do toho mojho.. lebo ja som tvrdohlava a aj tak moj nazor nezmenim, proste ten chlap vystupuje ako psychopat s chladnou maskou a to ja mam velmi dobre odpozerane. preto video v prispevku cislo 41 ani nejdem pozerat, lebo verim, ze aj ked ta jeho dcera zvelicovala, on sa zachoval ako obycajny ..... (moj oblubeny vulgarizmus). ani na to nemam cas, pocitam fyziku, preto som povedala, ze sa zu nebudem vyjadrovat.
@hoperpohroma vtipne taku odpoved som cakal lebo podla tych tvojich "prejebov" je to lahko citatelne si ako ta dcera vo videu urazas sa na rodicov sa vsetko to len davas najavo ze si slaby clovek tak si to piercingami kompenzujes necudoval by som sa keby ta jeho dcera ich mala tiez
(len keby si zase myslela ze mam nieco proti "poprejebovanym" tak sa mylis na hodine psychologii sa toho da vela dozvediet)
@hoperpohroma to video odporúčam si pozrieť, pretože to, čo bolo na mojevideo, je zostrihnuté tak, aby z toho vyšiel ako totálny idiot. v tej vystrihnutej časti je jasne vidno, ona ona preháňa, a ako on prehĺta, jak mu ide hrča v hrdle, že mu je ľúto to, čo jeho dcéra o ňom hovorí verejne.
@stahli nehovorim, ze tie piercingy nie su podvedome. mozno je to isty druh sebaposkodzovania. ano, som poskodena. ano, dakujem za to prave mojmu otcovi, ktory mi dojebal zivot a nikdy som nemala detstvo, narozdiel od inych deti. nehovorim ze nie. no len kokoti ako ty, co nikdy enzazili bolest, si z toho robia prdel.
@grietusha nepopieram ze prehanala. no trvam na tom ze on je psychopat, ona je dieta, on je dospely, tak sa problemy v rodine predsa neriesia. vyriesil to rovnako ako ona, zavesil to na net a este si aj uplatnil svoje destruktivne sklony na ntb, ktory jej dal preplatit.
@h8u Ja teda absolútne súhlasím s h8u. Dospievanie sa dosť zložitý proces pre dieťa a ak mu rodičia nepomôžu, nech mu aspoň neubližujú. Ja by som sa na mieste otca snažila pochopiť, čo dcéra prežíva, vypočuť ju, prísť spolu k nejakému riešeniu... Toto je celé zle.
@hoperpohroma ja som písala hore, že nesúhlasím s tým, že to riešil verejne. s dieťaťom sa má porozprávať a potrestať. nielen trestať. ty si tu začala vyťahovať despotov a vulgarizmy na ľudí, o ktorých vieš hm... nič?
mimo iné po pozretí tých vystrihnutých 3 min chápem, prečo to dal na net. teším sa na to, že v USA začne revolúcia rodičov, ktorí budú ničiť NB svojich detí
@hoperpohroma teraz si mu akrurát nahrala do karát, si prečíta tvoj post, vytiahne z toho to čo chce/čo jeho hlava dokáže zachytiť a spojiť si do kopy a bude ti ešte väčšie kokotiny písať jak doteraz a nikdy to nedopočítaš
@grietusha ten vulgarizmus si zasluzi a zasluzi si ich este ovela viac. ked da na rok dcere vazenie nijako jej to nepomoze, akurat z nej spravi este agresivnejsieho cloveka. kolko krat sem mam este napisat ze moj nazor este nikto neovplyvni? uz by ste fakt mohli prestat. ja psychopata rozoznam.
@hoperpohroma podla mňa sa vyjeb na celé toto fórum, lebo si myslím, že to človek, čo mal krásne, šťastné detstvo s pár občasnými hádkami nepochopí.. ja presne viem, koho mi henten človek pripomína.. môjho otca takisto jak tebe toho tvojho, lebo ja viem čo to je dostať bitku pomaly do bezvedomia, lebo si neuložím papuče, alebo neumyjem lyžičku od čaju.. mojho otca to našťastie po pár rokoch prešlo a prešiel do fázy maximálnej ignorácie, za čo mu vďačím, ale beztak som rátala dni a pakovala sa z domu okamžite, ako som mohla.. a proste úplne na tisíc milión percent ťa chápem, viem že to máš 1000krát ťažie než som mala ja a takisto viem, že som "poznačená" ako tu niekto spomínal, presne tak ako musíš byť ty..
jednoducho tí "ostatní" si povedia, že my, nevďačné decká preháňame.. ale ja nepreháňam, ja si vážim svoju mamu aj všetko, čo pre mňa urobila atď. a tiež som s ňou občas mala nezhody, ktoré považujem za normálne.. akurát u normálneho človeka "zlí rodičia" sú takí, s ktorými majú tie bežné nezhody, proste chcú po nich aby robili základné veci a občas na nich zvýšia hlas.. pre mňa je to predstava otca, jak mi šklbe vlasy a kope ma skrútenú na zemi, lebo som nevyniesla kôš (ako keby som vedela, že je plný).. a tento človek z videa má spôsob reči, prejav, proste VŠETKO ako môj otec, už v prvých sekundách videa ma striasalo.. podla mňa je to sadistický kkt a koniec, proste ako hovoríš, jak si decko vychováš, také ho máš..
@h8u mna otec ani nebil za hentake veci, on proste len niekedy chytil amok cisto zo vzduchu.. a inokedy som mohla mat bordel a bolo mu jedno.. ty si zase mala evidentne prisnejsi rezim..
mas pravdu ze ostatni proste nepochopia.. len ked ja som ten typ cloveka, co nedokaze ignorovat vsetky tie reakcie na jeho osobu -.- najma ked sa citim v neprave.. co uz no.. ja im neberiem ich nazory, len nech mna nechaju na pokoji.. ja mam ten svoj
jj mne zase nič nezakazoval alebo tak, mohla som ísť kam som chcela, akurát mu raz za čas preplo, tak si našiel nejakú sebemenšiu hovadinu a proste mi prijebal
inak ja to isté, ako si písala v @66 o__O a hrozne sa toho bojím celý život, že taká budem.. zatial ale násilie hrozne nenávidím, je mi z toho uplne zle, neznášam aj zbrane a také veci..
@hoperpohroma dievča, keby si mala takú traumu z rodičov, tak tu o tom ani nepíšeš, lebo by si sa bála. Chceš, aby sme ťa teraz ľutovali? Vtipné. Výstredný vzhľad je často prejavom pocitu menejcennosti. O tom si vedela?
@h8u ja neviem ze ci on byval taky vynervovany z prace ale tiez proste blik a bola som najhorsie decko na svete.. a vadilo mi ze sa mi nikdy neodpravedlnil, za to vsetko co spravil.. dalsi den sa na mna tvaril jak keby sa nic nestalo a to som uplne nenavidela.. aj cez vikend mi vypicoval za skolu a potom sa zase tvari ze nic.. ale uz s nim ani nekomunikujem, lebo som pacifista a nechcem sa s nim stale hadat.. tak ho len pozdravim a to je cela nasa komunikacia..
@72 ziadny nevidim ala "urazka od idiota sa ma nemoze dotknut"
@sturmer ja sa mojich rodicov nebojim. dovolim si povedat ze horsie ako to byvalo to uz nebude. narozdiel od toho dievcata, keby som dostala domace vazenie, vyjebala by som sa na to. a keby mi zbalili elektroniku, bez nej prezijem. a nepisem to aby ma niekto lutoval, lebo lutost mi nepomoze. pisem to preto aby aspon niektori pochopili, ze nie vzdy je otec ten svaty len za to ze je starsi. ludom ako ty to samozrejme, nepomoze.
@hoperpohroma ja som rád, že som mal takú výchovu, akú som mal. A som rád, že mi rodičia nedávali fyzické tresty (niektorí jedinci by ich však potrebovali, všakže?). Dostal som maximálne sem tam dáku facku. A čo? A že ty by si vydržala bez elektroniky??? Bola by si bez elektroniky a bez netu by si to (aspoň podľa mňa) nevydržala. Tak čo dávaš prosím ťa... Nerob formu, nerob formu...
ale tak aj ja som dcéra, čo býva s rodičmi hmm, tak by som mala držať s ňou
a vlastne sa mi to ani nechce komentovať, lebo som videla len toto video a nič viac, takže neviem jak to v skutočnosti je.
Len nechápem aký otec trávi voľný čas sledovaním svojej dcéry. myslím, že je je dobré, keď rodičia nevedia úplne o všetkom, čo ich dieťa robí, lebo by ich asi šľak trafil....a myslím, že niektoré deti sú dosť kruté vo vyjadreniach na svojich rodičov... keď som ja bola na nich za niečo nahnevaná tiež som vravela všeličo.
@sturmer aj tak som vacsinu casu u priatela, domov chodim len prespat. aj skolu mam v inom meste, cize vydrzala by som tu bez toho. a ak si tym "niektorí jedinci by ich však potrebovali, všakže?" myslel mna, tak si prosimta prijeb aj za tvojho otca, lebo ja som tych faciek a aj horsich veci dostala viac nez tvoji potomkovia schytaju za cely zivot O______o
@sturmer ja som na tvjich rodicov nic nepovedala, povedala som ti ze si mas prijebat za to, ze ti tvoj otec neprijebal. jeho vlastnosti ani nic nekomentujem.
no, ja si vážne myslím, že sa to nedá z toho videa objektívne posúdiť... samozrejme, že také veci sa nerobia, ale možno to fakt bolo až také zlé... a diskusiu hore som nečítal...
@82 Ak si taká "bitá" ako tvrdíš , choď si zarobiť sama na všetko(pri páse budeš mať dosť času na rozmýšľanie) alebo sa choď tlačiť s cigánmi na úrad práce poprípade si môžeš skúsiť jednu noc ako bezdomovec ....až potom pochopíš to čo ti tu ľudia tvrdia
neviem aká je pravda, ale otec sa mi od prvej sekundy javil ako neskutočné hrubiánske hovädo. dcéra asi tiež nebude zrovna anjel (hlavne ak je po ňom), ale.. (ach) takto by sme sa my v rodine k sebe jakživ nesprávali
hehe človek na chvíľku odbehne a tu sa to roztočí detiii kľuuud keby som bol vedel že vás to tak rozhorčí nedám to sem zo všetkého usudzujem...nie každý to ma v živote ľahké, z toho videa je ťažko usúdiť či mal pravdu otec alebo dcéra...možno keby bolo video ktoré by natočila dcéra bolo by to lepšie posudzovať..každopádne jej otec konal v amoku a trošku to prehnal..zase je to amerika, ale myslím že aj na slovensku sú čím ďalej tým viac týrané deti..máloktoré s tym dokáže vyjsť najavo..čo by mohlo viacerým veciam predísť..každý z vás tu mal kúsok pravdy, tak sa neurážajte preboha ako malé deti..s tým nič nedokažete každý ma svoj osud,život ktorý si z časti tvoríme mi..nie každý ma šťastie na krásne detstvo, ale aj s tým sa dá niečo robiť..život je krutý či už ako v detstve tak aj dospelosti, v dnešnej dobe je všetko zlé a kruté..treba si na to zvykať a vážiť si aspoň kúsok toho čo je dobré a užívať si to plnými dúškami toť vsjo
@hoperpohroma Zrejme nikto toho americana z videa osobne nepozna a spoznat cloveka z par minutoveho videa sa velmi neda...V niektorych veciach s tebou suhlasim ale taktiez treba brat na vedomie ze ak ma dceru v puberte tak ona vnima svet trochu inac resp mohla kopu veci zvelicit a taktiez vobec nemusi byt taka svedomita pri vykonavani domacich prac...Na druhej strane mas pravdu ten otec moze byt despota a moze bazirovat na uplne kazdej hovadine ...
btw takto riesit situaciu (natocenim videa a znicenim ntb) mi pride dost trapne...
@aguri500 a este mi to prislo tak, uz zo zaciatku videa, ze on si proste potrebuje dokazat ze ma moc.. a potrebuje si to dokazat aj pred jej kamaratmi, ked jej to zavesil na fb..
@hoperpohroma ja ho nechcem sudit lebo ho nepoznam ale je to tak ,ze niektori muzi si takto kompenzuju neuspech ,slabe financne zazemie,vzhlad a pod. a kedze su slabosi a na ineho muza by si netrufli tak si trufnu na zenu...
@hoperpohroma neviem ci prehanas a je mi to dost jedno.
a traged si, takych ludi mam "odpozeranych". urcite vies, ako to myslim
kazdopadne si tuto temu otocila uuplne na seba a tvoje hrozne nespravodlive a strasne detstvo. a netvar sa, ze vies respektovat cudzi nazor, lebo cely cas len presadzujes (nie obhajujes) ten svoj.
a taktiez si dovolim pochybovat o tvojej mentalnej vyspelosti, lebo tvoj prejav tomu odporuje. (asi mas skresleny pohlad na to, ako sa mentalny vyspelost prejavuje).
a dufam, ze si uz dopocitala tu fyziku, kedze nemas na nic ine okrem skoly cas.
@d0m1nika veď to je očividné tolko nadáviek čo ona použila :o
totálne predimenzované.. Ten chlap z videa je mi sympatický, ja už mám dieťa tiež a toto by som nechcel v žiadnom prípade zažiť.. možno by som sa zachoval aj horšie a stále by to bolo v rámci normy...
Proste Verejne na net toto o rodičoch.. na net, ktorí jej platia oni.. na notebooku ktorí jej kúpil on.. v izbe v teple ktoré jej on zabezpečil.. umytá a čistá, vo vode, ktorú zaplatil on.. chceli len aby umyla riad.. Ježiš.. stav sa že to decko je rozmaznaná čubka ktorá raz mala povysávať dom a toto z toho vzniklo
Čo ja viem, riešiť to mal, ale takto? Veď to dievča bolo vo fáze života kedy to robia takmer všetci a ja som to robil tiež....a vyrástol som z toho, sám, bez toho aby mi to niekto takto demonštroval alebo mi to niekto vyčítal. A vyrástla by z toho aj ona. Ale jej otec jej to sťažil a nielen jej, ale aj sám sebe. Negativitou dosiahne veľké hovno...
baby co tu vyhlasuju o sebe ako boli tyrane... nehovorim, ze klamu. ale...
ani samovrah o sebe nevyhlasuje, ze sa ide zabit. to robia len ti, co chcu na seba uputat pozornost.
mam z vas pocit, ze sa tu tym doslova chvalite. hlavne pohroma.
navzajom sa vsetci len urazate, pritom nikto z vas si nemoze byt isty svojou pravdou.
keby ste sa dokazali trochu respektovat.
a este na margo tyrania... kde su matky ked si otcovia toto dovoluju k svojim detom? ja by som sa pri prvej facke ci uz mne alebo mojmu dietatu odstahovala. nie su na vine za vase skazene detstvo len agresivni otcovia ale (podla mojho nazoru) hlavne matky, co sa len tupo prizerali, ako im niekto nici dieta.
lebo vacsia chyba je sa len prizerat a nechat to tak, ked niekto iny robi taketo svinstva.
syndrom can som studovala. viem, o com hovorim. a v mnohych pripadoch boli matky tie, ktore vdaka svojmu mlcaniu (casto len vdaka tomu, ze "paneboze! co povedia susedia keby sa to dozvedeli!") dieta psychicky znicili.
@elemia ta nenapadlo, ze ked jeden rodic nie je uplne v poriadku, tak sa ho druhy boji?
a preto ze to hovorim verejne si to musim vymyslat? ja som to vsetko napisala preto, aby ludia videli, ze nie vzdy je to chyba toho dietata. ked stretnem znameho na ulici nezacnem mu toto vykladat..
napisala som, ze nehovorim, ze klamete. lebo vas nepoznam. len mi to pride prehnane ako to silou mocou vykecavate pred vsetkymi.
nenapadlo ta, ze mozno viaceri maju rozvratene rodiny? ze mozno to maju este horsie? ze mozno viaceri zazivali agresivneho otca alebo dokonca oboch rodicov? ale nemaju potrebu to takto verejne prehlasovat.
a ty si to napisala skor preto, lebo si myslis, ze vzdy je chyba v rodicovi. ale to je blbost. rodic sa niekedy moze aj posrat od toho, aby dieta dobre vychoval. a aj tak z toho vyrastie nevdacny rozmaznany fracek.
a rovnako ako poznam ludi, ktori na tom boli v detstve mozno aj horsie ako ty (neviem posudit, nepoznam ta), tak poznam aj ludi, ktorym rodicia dali vsetko, ktorym sa venovali, starali sa o nich a vyrastli z nich kreteni, ktori si tych rodicov nezasluzia.
mozno by si sa niekedy na to mohla pozriet racionalnejsie a netahat do vsetkeho svoje emocie
a k tomu strachu matky... ano viem, casto je to tazke, muzi sa vyhrazaju, mlatia aj ich, lebo to zajde az pridaleko na to, aby to dokazala riesit. ale nikto ju nedrzal a kludne to mohla riesit uz pri prvej facke. zeny su casto proste hlupe. a myslia si, len preto aby zachranili rodinu, ze to prejde, ze to uz opat nespravi. pritom ju tymto naivnym premyslanim uplne znicia.
vcelku súhlasím.. aby takto pindala za to že musí doma pohnúť prdelou? mama-tata-hotel to predsa len nie je.. nie je tam naokrasu..
aj ked ten koniec totálne prehnal.. to nemal..
že natočil video.. nevadí.. že otvorene povedal, že je sklamaný.. chápem.. ale asi by som ten notebook zhabala/predala a skôr sa so svojou dcérou porozprávala..
Mam z toho zmiesane pocity....Na jednej strane aj suhlasim s nim ale na druhej strane sa mi zda, ze to bolo troska prehnane....A s tym ntbkom to uplne zabil...Proste to si uz fakt mohol odpustit...
Dobre akoze aj ja mam doma domace prace ako pridem zo skoly to vsetko co vymenovala musim robit aj ja....Upratat kuchynu, vsetky postele,vyniest smeti, povysavat niekedy musim aj zehlit....Aj ked mi ocino obcas dobre vypaali a mama mi nadava do najhorsich nadavok...Proste na nich nenadavam lebo viem co vsetko mi dali som im vdacna...
Fakticky je ten laptop jeho. Takže mohol ho rozstrieľať. Ak by si ho kúpila ona za vlastné, tak nie. Ale takto ničil svoj majetok.
Nafúkané detičky by si mali uvedomiť, že rodičia sú povinní im zabezpečiť len život na úrovni. A laptop je podľa mňa slušný nadštandard. Kopa detí si musí samo zarobiť aj na oblečenie.
zaujímavá debata, ktorá vznikla len na základe nejakého videa z Ameriky
zaujímavé pozorovať ako väčšina ľudí pod 20 rokov sa zastane skôr dcéry a naopak ľudia nad 20 rokov podržia stranu otca
podľa mňa ťažko súdiť, aký je ujo vlastne človek a je zbytočné robiť unáhlené závery o tom, ako to v tej jeho rodine naozaj chodí...nepoznáme ho...nepoznáme jeho, nepoznáme jeho dcéru, jeho rodinu...nevieme vlastne o nich (okrem tohto 8minútového videa) nič...navyše na akékoľvek úsudky mne osobne chýba dcérin postoj k celej záležitosti...sú to ľudia,čo žijú za veľkou mlákou a pravdepodobne život u nich funguje inak ako u nás...takto na slovenské pomery, áno ujo to možno s tou poslednou scénkou so zbraňou trochu prehnal, ale ak tomuto kroku predchádzalo niekoľko ďalších opatrení ( ako napr. rozprávanie sa s dcérou....) a toto bola posledná kvapka trpezlivosti, tak s ním súhlasím...za výchovu svojich detí sú síce zodpovední rodičia, ale od istého veku sa môžu rodičia aj na hlavu postaviť, lebo decko začne mať vlastný rozum a už s ním len máločo a málokto pohne...jeho svet sa stáva tým najkrajším, najsprávnejším a najdokonalejším a akákoľvek myšlienka, názor, ktorá by do tohto sveta nezapadala, sa stáva nežiaducou...ako pohnúť s osobou, ktorá je ešte decko a pritom si myslí, že zožrala všetku múdrosť sveta? fyzické a psychické tresty sú samozrejme neprípustné, dohováranie zväčša nezaberá, tak je jasné, že si to odskáču nejaké tie materiálne veci ( mobil, počítač, playstation a pod.), ktorých sa dotyčný ťažko vzdáva...keby nie sme až tak veľmi materiálne založený, problém by nenastal....celkový pohľad na život sa začne meniť a ustáľovať až o niečo neskôr, kedy takýto človiečik začne mať iné povinnosti, vyrastie a začne si uvedomovať, že možno i tí ostatní majú v niečom pravdu a nechcú mu až tak veľmi zle
@nobile nežijem vo veľkom meste cca 10-15000 obyvateľov , ale viem že v blave sa platí za tehlový 2 izbový byt okolo 500 euro aspoň tak to bolo keď som býval v blave pri starkom ako 16 ročný sopliak
Super. Keby bolo takych v USA viac rodin.. Kludne aj na Slovensku
Myslim si, ze zakomplexovani ludia povazuju za zakomplexovaneho jej otca. Jej otec uz bol kludny a robil veci ucelovo. Prehnal to neprehnal, z jeho pohladu urcite nie a ten laptop ma pre neho smiesnu hodnotu.
Ze spravil to iste, co spravila ona? Hm.. A ako inac jej mal ukazat, co urobila ona aby pochopila, co urobila? To neboli jeho komplexy, to bola vychova i za tu cenu, ze pred niekym so seba mozno spravil blbca, ale vychova jeho dcery mu za to stoji. Ale ako citam, ludia pod 20 to maju fakt problem pochopit a myslia si, ze zozrazli celu mudrost sveta. Hm, mozno som bol tiez taky ale tazko sa mi spatne hodnoti.
A skutocne si myslim, ze taka vychova je 1000x krat lepsia ako ta, ze rodicia nemaju na deti cas a preto som kupuju vsetko, co deti chcu v mylnej predstave, ze tak im davaju svoju lasku. Mozno Vam to unika, mozno nie, ale toto co urobil jej otec, to je laska.
Pod BirdzNickom hxtml nie je zaregistrovaný žiaden uživateľ na komunitnom portáli BIRDZ. V prípade, že tento nick v minulosti existoval, tak bol pravdepodobne zablokovaný.
Ak tento nick neobsahuje znaky, ktoré nie sú v registrácií povolené, môžete si ho zaregistrovať!" si sa unahlil, tento fejk este nemas zaregistrovany!
@borovy jeeezisi ty si vobec nepochopila co som tym chcela povedat. chcela som pohrome ukazat, ze jej nazor je znacne zaskatulkovany vdaka jej negativnej skusenosti a to, ze za vsetko mozu len rodicia svojou vychovou alebo teda otec (pripadne mama), ktory tyra, nie je tak uplne vzdy pravda.
a preco by som si tu ja nemohla povedat svoj nazor a svoje myslienky? aj tak cele toto forum sa od zaciatku ubera inym smerom ako bola prvotna otazka
@elemia vôbec nie je jej názor zaškatuľkovaný. jej negatívna skúsenosť je bohužiaľ, jej skúsenosť a preto má taký názor, aký má.
nemusí to byť úplne vždy pravda, decká sa môžu pokaziť aj v inom prostredí ako doma, lebo prostredie strašne vplýva na človeka, ale to hádam každý vie. ale keď máš rodiča, ktorý ťa týra, asi nebudeš hľadať príčinu niekde inde, že?
Hahahahahahahahahahahahahahaha!!!! Že "ja chodím do školy a nemám čas na prácu!"
Keď ju budeš potrebovať, budeš mať popri škole aj dve a hneď si nájdeš toľko času, že sa budeš diviť! Ako, máš pocit, že Ťa stredná vyťažuje? Ty budeš mať strašné problémy v budúcom živote...
@borovy prvymi dvoma vetami si odporujes a tou druhou si vlastne povedala to co ja. nedokaze sa pozriet na vec bez emocii, ktore ju sprevadzali a poznacili. teda jej nazor je vdaka tomu zaskatulkovany zo vsetkych stran negativnou skusenostou. a ja uz fakt neviem ako zrozumitelnejsie to napisat.
a teraz si povedala vlastne tiez to co ja. nie vzdy za delikventne spravanie mozu rodicia (co pohroma odmieta, pretoze jej nazor je, ze za to, ake je dieta, mozu vzdy rodicia).
a za nazorom, ze matky z niekedy nezmyselnych pricin (ako som uz pisala, elbo sa boja, co povedia susedia ak sa to zisti) nechaju svoje dieta mlatit alebo znasilnovat otcom, a teda v konecnom dosledku mozu aj ony za znicene detstvo a mozno aj cely zivot toho dietata, si stojim.
@hoperpohroma na strednú som tiež chodila do iného mesta. každý deň som vstávala o piatej, tiež mi cesta do školy a domov dokopy trvala 3 hodiny. medzi tým som hrala divadlo, chodila som na žurnalistické workshopy, na milión pacto krúžkov a neviem čo, učila som sa jak fretka a doučovala som druhých a vieš čo? BRIGÁDOVALA SOM.
@grietusha a musia to byt fakt nadherne spomienky na mladost, sama skola, ucenie sa, cestovanie a brigady.
ja bohuzial chcem mat aj osobny zivot O________-o a podme, este aj za to ma zjebte.. aj ked je to uplne prirodzene ale tu su tusim vsetci svati O________o
@grietusha ani ja nesedim na riti. asi 2 hodiny denne som s priatelom a neviem si predstavit ze miesto toho by som mala dvojhodinovu brigadu a aj by mi dala vacsi vynos nez precestujem. a potom by ma zaujimalo ci si spala 2 hodiny, ked si popri vsetkom vymenovanom mala este aj osobny zivot.
a energiu nemam, lebo ja bezne spim tak 5 hodin, stravu mam katastrofalnu a skola ma absolutne vystavuje, niekedy tam aj zaspim. cize ak nikdy nemam mat viac energie tak myslim ze za 5 rokov zomriem na starobu.
@154 Ty si feministka nie? mám na mysli tú stránku www.feministky.com určite by si sa tam našla ...skús to neolutuješ
@162 Teraz čo akože sa ti máme skladať na cestovné alebo ťa máme ľutovať? ja som chodil tiež 60km na strednú a nesťažujem sa a tiež som vydržal 4 roky čakať hodinu a pol na autobus po škole
@168 ty si taky dement alebo kde vidis ze hovorim ze sa mi mas skladat na cestovne? radsej si setri peniaze na implantovanie mozgu, potrebujes ich viac
@hoperpohroma Ja som na strednej tiež precestoval denne tri hodiny, lebo som študoval v inom meste (do centra MHD a medzimestským do iného mesta) a brigádu som mal.
Si ako myslíš teraz, že dospelí ľudia, alebo študenti, čo aby mali na nájom, tak musia mať aj 2 práce nemajú osobný život?
Čo asi tak môže byť Tvoj deň?
Vstanem o šiestej pred siedmou idem z domu o ôsmej začína škola. O druhej končím (najneskôr), o pol štvrtej som najneskôr doma. A čo teraz? Spať idem okolo jednej, keď hovorím, že spím 5 hodín, takže mám celých 8,5 hodiny voľna, z čoho 2 dám na priateľa, čo je celých 6,5 hodiny. Hodina na večeru. Denne máš 5,5 hodiny voľna a cez víkend máš cca 15 hodín voľna, keďže 5 hodín spíš, 2 si z priateľom a tak 2 hodiny ješ a ostatné veci.
Nevidím jedinú časovú prekážku v Tvojom osobnom živote prečo nemať tak 2 dni v týždni 4 hodiny brigádu a jeden deň cez víkend 8-12 hodín.
A len Ťa pripravujem, že v budúcnosti na tom s voľným časom budeš OMNOHO horšie, a tú brigádu mať budeš, pretože ju BUDEŠ POTREBOVAŤ! (pokiaľ nemáš bohatých rodičov, že?)
@hoperpohroma to si myslíš, že každý deň som mala všetky krúžky a brigádu? näh
inak hej, pri tomto tvojom stareckom ufrflanom prístupe sa nebudem diviť, ak budeš o tri roky zošuvérená stará babka, ktorá bude búchať deti paličkou v šaline, aby ju pustili si sadnúť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
170 komentov
Typek sa len velmi nasral na svoju dceru, kedze sa v nej urcite velmi sklamal... Daval jej dokopy komp a dostal sa pri tom na jej fb. Pochybujem, ze to bola umyselna "spionaz"
Nezda sa ako despota, skor ako nekto komu disciplina mozno hovori trocha viac ako ostatnym, tot vse...
Ty by si ako reagovala, kebyze ta dcera pred polovicou mesta osere ako najhorsieho cloveka na planete, za trochu domacich prac... ?
na druhú stranu si myslím, že komunikácia je prvoradá. on je otec, on sa nemal správať ako jeho dcéra a verejne o nej hovoriť za jej chrbtom. mal sa s ňou porozprávať. a potrestať, prirodzene.
naco ma do boha sluzku ked jeho dcera musi robit aj za neho zatial co si on doma vala rit
bola by som taka rada keby si toto o sebe precital, lebo mne nemoze ani holy kokot
tiez svojich rodicov kritizujem na nete a jednoducho z toho dovodu ze to potrebujem zo seba dostat a nemam kde a ta kritika je opravnena
keby som bola velky chlap, hentomu kokotovi by som taku najebala ze by mohol byt rad ze ma este zuby. ludia by nemali mat deti na to aby z nich potom boli otroci. ten kokot si este ani peniaze nevazi, jak jej rozstrielal ten notebook. jemu by som rozstrielala pc, kokotovi.
to som uznala, že s tým FB nemusela, ale to ako impulzívne reagoval on svedčí len o jeho blbosti podla mňa..
ja by som si to k manke napr. nikdy nedovolila, ani nič podobné.. ale vieš prečo? lebo ani ona sa nikdy hentak despoticky, prehnane autoritatívne a povýšenecky nesprávala ku mne.. má môj 100 percentný rešpekt, ale to hlavne preto, že aj ona ho mala ku mne, aj keď som jej dcéra.. čo sa o tom pánovi jednoznačne povedať nedá
keby ma moje dieta kritizovalo na nete, hladala by som hlavne chybu v sebe. rodicia a deti maju mat priatelsky vztah a deti nie su zle od prirody. su take, ako ich vychovaju rodicia. a ked sa im nepacia ich deti, bohuzial, dosrali si ich sami.
aj mna chce otec furt poslat k psychiatrovi a hovori mi aka som chora a nedojde mu, ze ON za to moze, ze ON to zo mna spravil, tym ze ma odkedy si pamatam fyzicky tyral, neskor presiel na psychicke. ked dieta nema rado schovich rodicov, chyba je v NICH. lebo aj keby som bola neviem aky hajzel a rodicia by sa ku mne spravali dobre a mali by ma radi taku aka som, urcite by som ich respektovala.
On v podstate mal dôvod byť nasratý a tak, len to spravil trošku zlým spôsobom. Je jedno čo doma musela robiť a čo nemusela, ako z toho vyplýva ona nepracuje a živia ju rodičia a už ten notebook svedčí o tom že sa zas tak zle nemá. A že musí umývať podlahy, spraviť rodičom kávu a umyť riady je úplne normálne. Oukej, aj mňa také veci niekedy nasrali keď som musel robiť, ale nikdy by som niečo takéto na svojich rodičov nenapísal. A už vôbec nie takto že to ukážem všetkým mojim kamarátom za ich chrbtom.
On zlyhal len v tom, že to riešil takto cez video a nie priamo s ňou. Ale na druhú stranu, ako sám povedal, môže to byť varovanie pre ostatných rodičov.
Vidím to docela opačne ako napríklad @11. A čo že majú slúžku? Práveže to je to správne, naučiť ju postarať sa o seba a o domácnosť. A že zničil notebook? Kúpil ho on, tak jeho vec, ale hlavne je to aj tým že proste tam je to iný svet trošku, vôbec ma napríklad neprekvapilo že ho rozstrieľal, tam je to bežnejšie.
Decká majú tendenciu preháňať, veľa vecí si nevážia a berú ich ako samozrejmosť. Pochybujem, že tá puberťáčka musí robiť všetko o čom písala a aj keby, tie činnosti jej zaberú pár minút. Mimochodom, keď si všimnete, stred videa je odstrihnutý, originál má o tri minúty viac. Zaujímavé, že je odstrihnutá práve časť, kde jej otec upresňuje to, ako dcéra s výkonom povinností preháňa... Takýto status na FB je flusanec do ksichtu rodičom, ktorí sa o ňu starajú a investujú do nej omnoho viac ako im kedy ona v živote splatí. Keď sa jej niečo nepáči, dá sa to riešiť aj inak ako ich ponižovaním a ohováraním pred priatelmi na FB, ale keď to už urobila, dostala adekvátnu odpoveď. Myslím, že vďaka takémuto prístupu otca to bude mať dievča v živote o dosť jednoduchšie.
No dobre, zlikvidovaním notebooku by som to možno neriešil predsa len ho mohol skôr predať, ale oceňujem originalitu prevedenia likvidácie
@19 to napísala dobre, kým človek žije s rodičmi málokedy si uvedomuje čo všetko má zadarminko a čo všetko nemusí v súvislosti s bývaním robiť.
ja svojej mamine tiež skáčem okolo zadku. bývam sama a keď prídem domov na víkend alebo na týždeň, tak pre ňu varím, robím jej raňajky, nosím jej kávu a tak. a čo? chcem svojej mame spraviť radosť.
môj názor na to, že majú slúžku a tá holka aspoň niečo mala robiť @13
nemá za to peniaze? ak si myslíš, že notebook, softvéry za 150 dolárov, tak prosím.
a keď človeku prasknú nervy, zvyknú všetko zhyperbolizovať. pochybujem, že musela prať každý deň, rovnako ako pochybujem, že im behá na zazvonenie s podnosom kávy za zadkom.
Ja by som sa mal velebit potom
A budem si kupovatt kazdy tyzden extra 5 gramov skunku na prijemne nedelnejsie poobedie pri Captainovi Morgenovy...
Mna len zaraza, ze dieta osiera verejne svojich rodicov... Aj ked su vselijaky, tak to sa jednoducho nerobi...
Tiez som nemal na ruziach ustlane ako decko.
Dobre viem co je to fyzicky a psychicky teror.
No neubudlo zo mna...
Skor si myslim, ze dokazem lahsie zvladat facky co zivot prinasa...
@horepohroma ...Ake sympaticke tagovat cislom komentara, namiesto niku
V reale by som to chapal, nieco ako "hej ty"...
Silno slusne a sympaticke
Sorry, netusim ake svinstva ti otec robi.
Ale je na kazdom, ako sa s tym vysporiada, niekto ma slabsiu psychiku a podlahne, druhy si aj z hovna vytazi pre seba co najviac...
"Mna len zaraza, ze dieta osiera verejne svojich rodicov... Aj ked su vselijaky, tak to sa jednoducho nerobi...
Tiez som nemal na ruziach ustlane ako decko.
Dobre viem co je to fyzicky a psychicky teror.
No neubudlo zo mna...
Skor si myslim, ze dokazem lahsie zvladat facky co zivot prinasa..."
mňa už ide potrhať z ľudí, čo furt verejne kydajú na svojich rodičov. furt.
v podstate urobil presne to co ona - nakydal na nu za jej chrbtom a pastol to na FB. kde je rozdiel?
mam k tomu len jednu poznamku. keby to zostalo len pri tom videu, bola by som ochotna uverit, ze je to rozmaznane decko a ze pravdu ma otec. ale to, ako tam demonstrativne vytiahol pistol a rozstrielal jej notebook pekne potvrdzuje ze je to podla mna absolutny idiot ktory mozno takymto podobnym stylom psychicky tyra celu svoju rodinu.
vazne vam pripada normalne ze niekto rozstriela notebook, preto ze ho vytocila dcera statusom na FB? a este ako pekne demonstrativne to urobil....no cisty kokot, co viac k tomu dodat?
poprejebovani ludia mi neprekazaju ja len ked je prilezitost tak trocha "podpichujem" len ludia to na birdzi beru neako vazne ako ty
a inac preco este pises ved @26 "a delaj uz necakajte moje odpovede"
Teraz ked maju net, tak sa navzajom maju moznost burcovat a provokovat k niecomu takemu... A vzdy ked sa prihlasai na nejaky FB tak to tam maju, podvedome sa znova startuju a tym je to podla mna horsie...
@horepohroma Ja si rad pozriem komentar, aj ked je opacneho nazoru... Ved o tom je forum, vymienanie si nazorov.
Ja chcem vediet aj o niecom, co s mojim vyjadrenim vobec nesuhlasi.
Mam tak moznost pouvazovat nad tym.
Moznost zmenit nazor ak ma oponent presvedci...
A to vobec nie je malo !
(len keby si zase myslela ze mam nieco proti "poprejebovanym" tak sa mylis na hodine psychologii sa toho da vela dozvediet)
@grietusha nepopieram ze prehanala. no trvam na tom ze on je psychopat, ona je dieta, on je dospely, tak sa problemy v rodine predsa neriesia. vyriesil to rovnako ako ona, zavesil to na net a este si aj uplatnil svoje destruktivne sklony na ntb, ktory jej dal preplatit.
Lil
mimo iné po pozretí tých vystrihnutých 3 min chápem, prečo to dal na net. teším sa na to, že v USA začne revolúcia rodičov, ktorí budú ničiť NB svojich detí
Ten notebook by som zobral tiež na strelnicu , keďže si ho dcérenka sama asi nekúpila...
ked ti na 6 hodin bude zvazovat ruky za chrbtom tak pochopis
ked ti bude vyhadzovat do kontajnera tvoje veci tak pochopis
ked ti bude nadavat do kuriev a lenivych vsi tak potom pochopis
ked ti bude cely zivot vtlkat do hlavy aky si bezcenny a nepouzitelny tak pochopis
nikdy nepochopis, TY nikdy nepochopis.
a inak, nenazvala som tak len seba, nazvala som tak tyrane deti.
jednoducho tí "ostatní" si povedia, že my, nevďačné decká preháňame.. ale ja nepreháňam, ja si vážim svoju mamu aj všetko, čo pre mňa urobila atď. a tiež som s ňou občas mala nezhody, ktoré považujem za normálne.. akurát u normálneho človeka "zlí rodičia" sú takí, s ktorými majú tie bežné nezhody, proste chcú po nich aby robili základné veci a občas na nich zvýšia hlas.. pre mňa je to predstava otca, jak mi šklbe vlasy a kope ma skrútenú na zemi, lebo som nevyniesla kôš (ako keby som vedela, že je plný).. a tento človek z videa má spôsob reči, prejav, proste VŠETKO ako môj otec, už v prvých sekundách videa ma striasalo.. podla mňa je to sadistický kkt a koniec, proste ako hovoríš, jak si decko vychováš, také ho máš..
zvykol pichať nožom do jadra v paneláku
budil ma a nadával mi do debilov do skorého rána
matka mi vyhadzovala veci cez okno keď som si ich neupratal
už ako 18 ročný som sa s ním pár krát aj pobil
očividne s tebou ešte jebe puberta
mas pravdu ze ostatni proste nepochopia.. len ked ja som ten typ cloveka, co nedokaze ignorovat vsetky tie reakcie na jeho osobu -.- najma ked sa citim v neprave.. co uz no.. ja im neberiem ich nazory, len nech mna nechaju na pokoji.. ja mam ten svoj
zaujimave, ze aj moj otec mal taku vychovu ako on preniesol na mna. ak mam byt aj ja v buducnosti taka, radsej nebudem mat deti.
cize rozhodne otcovi
jj mne zase nič nezakazoval alebo tak, mohla som ísť kam som chcela, akurát mu raz za čas preplo, tak si našiel nejakú sebemenšiu hovadinu a proste mi prijebal
inak ja to isté, ako si písala v @66 o__O a hrozne sa toho bojím celý život, že taká budem.. zatial ale násilie hrozne nenávidím, je mi z toho uplne zle, neznášam aj zbrane a také veci..
Vôbec ma nepoznáš Teodora
@72 ziadny nevidim ala "urazka od idiota sa ma nemoze dotknut"
ale tak aj ja som dcéra, čo býva s rodičmi hmm, tak by som mala držať s ňou
a vlastne sa mi to ani nechce komentovať, lebo som videla len toto video a nič viac, takže neviem jak to v skutočnosti je.
Len nechápem aký otec trávi voľný čas sledovaním svojej dcéry. myslím, že je je dobré, keď rodičia nevedia úplne o všetkom, čo ich dieťa robí, lebo by ich asi šľak trafil....a myslím, že niektoré deti sú dosť kruté vo vyjadreniach na svojich rodičov... keď som ja bola na nich za niečo nahnevaná tiež som vravela všeličo.
o 5:40 vypadnem z bytu a pridem sem 20:15.
ano, zijem len netom, pan internetovy psycholog co nema nic lepsie na praci nez sa hrat na nieco cim nie je.
hras sa na psychologa. za PC som len vecer, ked konecne pridem domov.
po pozore inak býva hlásenie alebo zdar, až potom rozchod
nemusíš platiť 260 eurové inkaso (3 izbový byt v paneláku)
nemusíš platiť za posratý internet 20 eur mesačne
nemusíš nosiť použité handry po druhých deťoch v decáku (príklad zo života: dcéra maminej sesternice ktorá umrela na rakovinu a otca má ožrana)
nemusíš stráviť v robote 10 hodín denne
....
....
....
Dúfam že raz v živote prídeš na to ako si tu serieš do huby a pochopíš význam svojich rodičov
btw takto riesit situaciu (natocenim videa a znicenim ntb) mi pride dost trapne...
a traged si, takych ludi mam "odpozeranych". urcite vies, ako to myslim
kazdopadne si tuto temu otocila uuplne na seba a tvoje hrozne nespravodlive a strasne detstvo. a netvar sa, ze vies respektovat cudzi nazor, lebo cely cas len presadzujes (nie obhajujes) ten svoj.
a taktiez si dovolim pochybovat o tvojej mentalnej vyspelosti, lebo tvoj prejav tomu odporuje. (asi mas skresleny pohlad na to, ako sa mentalny vyspelost prejavuje).
a dufam, ze si uz dopocitala tu fyziku, kedze nemas na nic ine okrem skoly cas.
totálne predimenzované.. Ten chlap z videa je mi sympatický, ja už mám dieťa tiež a toto by som nechcel v žiadnom prípade zažiť.. možno by som sa zachoval aj horšie a stále by to bolo v rámci normy...
Proste Verejne na net toto o rodičoch.. na net, ktorí jej platia oni.. na notebooku ktorí jej kúpil on.. v izbe v teple ktoré jej on zabezpečil.. umytá a čistá, vo vode, ktorú zaplatil on.. chceli len aby umyla riad.. Ježiš.. stav sa že to decko je rozmaznaná čubka ktorá raz mala povysávať dom a toto z toho vzniklo
je to výsledok dnešnej civilizácie, dnes si už nikto nikoho neváži, úcta, pokora, láska sa vytratila a na svete panuje len zlo a nenávisť..........
filip
baby co tu vyhlasuju o sebe ako boli tyrane... nehovorim, ze klamu. ale...
ani samovrah o sebe nevyhlasuje, ze sa ide zabit. to robia len ti, co chcu na seba uputat pozornost.
mam z vas pocit, ze sa tu tym doslova chvalite. hlavne pohroma.
navzajom sa vsetci len urazate, pritom nikto z vas si nemoze byt isty svojou pravdou.
keby ste sa dokazali trochu respektovat.
a este na margo tyrania... kde su matky ked si otcovia toto dovoluju k svojim detom? ja by som sa pri prvej facke ci uz mne alebo mojmu dietatu odstahovala. nie su na vine za vase skazene detstvo len agresivni otcovia ale (podla mojho nazoru) hlavne matky, co sa len tupo prizerali, ako im niekto nici dieta.
lebo vacsia chyba je sa len prizerat a nechat to tak, ked niekto iny robi taketo svinstva.
syndrom can som studovala. viem, o com hovorim. a v mnohych pripadoch boli matky tie, ktore vdaka svojmu mlcaniu (casto len vdaka tomu, ze "paneboze! co povedia susedia keby sa to dozvedeli!") dieta psychicky znicili.
a preto ze to hovorim verejne si to musim vymyslat? ja som to vsetko napisala preto, aby ludia videli, ze nie vzdy je to chyba toho dietata. ked stretnem znameho na ulici nezacnem mu toto vykladat..
nenapadlo ta, ze mozno viaceri maju rozvratene rodiny? ze mozno to maju este horsie? ze mozno viaceri zazivali agresivneho otca alebo dokonca oboch rodicov? ale nemaju potrebu to takto verejne prehlasovat.
a ty si to napisala skor preto, lebo si myslis, ze vzdy je chyba v rodicovi. ale to je blbost. rodic sa niekedy moze aj posrat od toho, aby dieta dobre vychoval. a aj tak z toho vyrastie nevdacny rozmaznany fracek.
a rovnako ako poznam ludi, ktori na tom boli v detstve mozno aj horsie ako ty (neviem posudit, nepoznam ta), tak poznam aj ludi, ktorym rodicia dali vsetko, ktorym sa venovali, starali sa o nich a vyrastli z nich kreteni, ktori si tych rodicov nezasluzia.
mozno by si sa niekedy na to mohla pozriet racionalnejsie a netahat do vsetkeho svoje emocie
a k tomu strachu matky... ano viem, casto je to tazke, muzi sa vyhrazaju, mlatia aj ich, lebo to zajde az pridaleko na to, aby to dokazala riesit. ale nikto ju nedrzal a kludne to mohla riesit uz pri prvej facke. zeny su casto proste hlupe. a myslia si, len preto aby zachranili rodinu, ze to prejde, ze to uz opat nespravi. pritom ju tymto naivnym premyslanim uplne znicia.
aj ked ten koniec totálne prehnal.. to nemal..
že natočil video.. nevadí.. že otvorene povedal, že je sklamaný.. chápem.. ale asi by som ten notebook zhabala/predala a skôr sa so svojou dcérou porozprávala..
Dobre akoze aj ja mam doma domace prace ako pridem zo skoly to vsetko co vymenovala musim robit aj ja....Upratat kuchynu, vsetky postele,vyniest smeti, povysavat niekedy musim aj zehlit....Aj ked mi ocino obcas dobre vypaali a mama mi nadava do najhorsich nadavok...Proste na nich nenadavam lebo viem co vsetko mi dali som im vdacna...
Nafúkané detičky by si mali uvedomiť, že rodičia sú povinní im zabezpečiť len život na úrovni. A laptop je podľa mňa slušný nadštandard. Kopa detí si musí samo zarobiť aj na oblečenie.
Druhá vec.... Čo tak právo na vlastné súkromie a sloboda prejavu?!
Ďalšia vec... vyvršovať sa na hmotných veciach? úbohé!..
A ak dievča nepomáha doma zato už môže výchova. Tomu ju mal učiť už odmalička a určite by to bolo inak....
1, TAKTO sa veci neriešia. Jednoducho neriešia.
2, Ja by som sa bála žiť s človekom, čo vlastní zbraň.
@8 @10 @20 @33 atď
@hoperpohroma
@h8u
povedali ste to za mňa.
to co ma to dievca doma nie je otec ale bezcharakterny chuj.
A ja by som jej ten nb ešte aj zapálila ,poskákala po ňom a hodila ho do Váhu Zaslúžila si .
zaujímavé pozorovať ako väčšina ľudí pod 20 rokov sa zastane skôr dcéry a naopak ľudia nad 20 rokov podržia stranu otca
podľa mňa ťažko súdiť, aký je ujo vlastne človek a je zbytočné robiť unáhlené závery o tom, ako to v tej jeho rodine naozaj chodí...nepoznáme ho...nepoznáme jeho, nepoznáme jeho dcéru, jeho rodinu...nevieme vlastne o nich (okrem tohto 8minútového videa) nič...navyše na akékoľvek úsudky mne osobne chýba dcérin postoj k celej záležitosti...sú to ľudia,čo žijú za veľkou mlákou a pravdepodobne život u nich funguje inak ako u nás...takto na slovenské pomery, áno ujo to možno s tou poslednou scénkou so zbraňou trochu prehnal, ale ak tomuto kroku predchádzalo niekoľko ďalších opatrení ( ako napr. rozprávanie sa s dcérou....) a toto bola posledná kvapka trpezlivosti, tak s ním súhlasím...za výchovu svojich detí sú síce zodpovední rodičia, ale od istého veku sa môžu rodičia aj na hlavu postaviť, lebo decko začne mať vlastný rozum a už s ním len máločo a málokto pohne...jeho svet sa stáva tým najkrajším, najsprávnejším a najdokonalejším a akákoľvek myšlienka, názor, ktorá by do tohto sveta nezapadala, sa stáva nežiaducou...ako pohnúť s osobou, ktorá je ešte decko a pritom si myslí, že zožrala všetku múdrosť sveta? fyzické a psychické tresty sú samozrejme neprípustné, dohováranie zväčša nezaberá, tak je jasné, že si to odskáču nejaké tie materiálne veci ( mobil, počítač, playstation a pod.), ktorých sa dotyčný ťažko vzdáva...keby nie sme až tak veľmi materiálne založený, problém by nenastal....celkový pohľad na život sa začne meniť a ustáľovať až o niečo neskôr, kedy takýto človiečik začne mať iné povinnosti, vyrastie a začne si uvedomovať, že možno i tí ostatní majú v niečom pravdu a nechcú mu až tak veľmi zle
kokotnosť vyššej úrovne...
a popri tom som si uvedomila že aj ja by som mala začať rodičom viac pomáhať.oveľa viac :/
Cca 500 len tak sfuci!
A pozeram po 3-4, lebo nie su zase o moc drahsie cca 200-250 naviac...
Ale tak staci zatial kym som sam
A ked mi raz bude decko usta oduvat, budem mu ukazovat ucty...
Ako tak vidim poniektorych pubertakov tutok
nie som žiadna Teodora a nedovoľuj si.
Myslim si, ze zakomplexovani ludia povazuju za zakomplexovaneho jej otca. Jej otec uz bol kludny a robil veci ucelovo. Prehnal to neprehnal, z jeho pohladu urcite nie a ten laptop ma pre neho smiesnu hodnotu.
Ze spravil to iste, co spravila ona? Hm.. A ako inac jej mal ukazat, co urobila ona aby pochopila, co urobila? To neboli jeho komplexy, to bola vychova i za tu cenu, ze pred niekym so seba mozno spravil blbca, ale vychova jeho dcery mu za to stoji. Ale ako citam, ludia pod 20 to maju fakt problem pochopit a myslia si, ze zozrazli celu mudrost sveta. Hm, mozno som bol tiez taky ale tazko sa mi spatne hodnoti.
A skutocne si myslim, ze taka vychova je 1000x krat lepsia ako ta, ze rodicia nemaju na deti cas a preto som kupuju vsetko, co deti chcu v mylnej predstave, ze tak im davaju svoju lasku. Mozno Vam to unika, mozno nie, ale toto co urobil jej otec, to je laska.
nadávaš na matky, ktoré čušia a pritom sama zakazuješ, aby sa niekto verejne vyjadroval.
Pod BirdzNickom hxtml nie je zaregistrovaný žiaden uživateľ na komunitnom portáli BIRDZ. V prípade, že tento nick v minulosti existoval, tak bol pravdepodobne zablokovaný.
Ak tento nick neobsahuje znaky, ktoré nie sú v registrácií povolené, môžete si ho zaregistrovať!" si sa unahlil, tento fejk este nemas zaregistrovany!
a preco by som si tu ja nemohla povedat svoj nazor a svoje myslienky? aj tak cele toto forum sa od zaciatku ubera inym smerom ako bola prvotna otazka
ale nech ja sa s tebou ani s nikym hadat nejdem.
nemusí to byť úplne vždy pravda, decká sa môžu pokaziť aj v inom prostredí ako doma, lebo prostredie strašne vplýva na človeka, ale to hádam každý vie. ale keď máš rodiča, ktorý ťa týra, asi nebudeš hľadať príčinu niekde inde, že?
Hahahahahahahahahahahahahahaha!!!! Že "ja chodím do školy a nemám čas na prácu!"
Keď ju budeš potrebovať, budeš mať popri škole aj dve a hneď si nájdeš toľko času, že sa budeš diviť! Ako, máš pocit, že Ťa stredná vyťažuje? Ty budeš mať strašné problémy v budúcom živote...
Alebo len trolluješ. Inak sa to nedá vysvetliť.
a teraz si povedala vlastne tiez to co ja. nie vzdy za delikventne spravanie mozu rodicia (co pohroma odmieta, pretoze jej nazor je, ze za to, ake je dieta, mozu vzdy rodicia).
a za nazorom, ze matky z niekedy nezmyselnych pricin (ako som uz pisala, elbo sa boja, co povedia susedia ak sa to zisti) nechaju svoje dieta mlatit alebo znasilnovat otcom, a teda v konecnom dosledku mozu aj ony za znicene detstvo a mozno aj cely zivot toho dietata, si stojim.
kto chce, výhovorku si nájde.
ja bohuzial chcem mat aj osobny zivot O________-o a podme, este aj za to ma zjebte.. aj ked je to uplne prirodzene ale tu su tusim vsetci svati O________o
kriste, máš 16, času a energie, ako už NIKDY mať nebudeš, tak nechápem, o čom točíš. fakt nechápem.
a energiu nemam, lebo ja bezne spim tak 5 hodin, stravu mam katastrofalnu a skola ma absolutne vystavuje, niekedy tam aj zaspim. cize ak nikdy nemam mat viac energie tak myslim ze za 5 rokov zomriem na starobu.
@162 Teraz čo akože sa ti máme skladať na cestovné alebo ťa máme ľutovať? ja som chodil tiež 60km na strednú a nesťažujem sa a tiež som vydržal 4 roky čakať hodinu a pol na autobus po škole
Si ako myslíš teraz, že dospelí ľudia, alebo študenti, čo aby mali na nájom, tak musia mať aj 2 práce nemajú osobný život?
Čo asi tak môže byť Tvoj deň?
Vstanem o šiestej pred siedmou idem z domu o ôsmej začína škola. O druhej končím (najneskôr), o pol štvrtej som najneskôr doma. A čo teraz? Spať idem okolo jednej, keď hovorím, že spím 5 hodín, takže mám celých 8,5 hodiny voľna, z čoho 2 dám na priateľa, čo je celých 6,5 hodiny. Hodina na večeru. Denne máš 5,5 hodiny voľna a cez víkend máš cca 15 hodín voľna, keďže 5 hodín spíš, 2 si z priateľom a tak 2 hodiny ješ a ostatné veci.
Nevidím jedinú časovú prekážku v Tvojom osobnom živote prečo nemať tak 2 dni v týždni 4 hodiny brigádu a jeden deň cez víkend 8-12 hodín.
A len Ťa pripravujem, že v budúcnosti na tom s voľným časom budeš OMNOHO horšie, a tú brigádu mať budeš, pretože ju BUDEŠ POTREBOVAŤ! (pokiaľ nemáš bohatých rodičov, že?)
inak hej, pri tomto tvojom stareckom ufrflanom prístupe sa nebudem diviť, ak budeš o tri roky zošuvérená stará babka, ktorá bude búchať deti paličkou v šaline, aby ju pustili si sadnúť.
"Mám priateľku/priateľa."
A čo teraz ako? V živote už nepohneme prstom, alebo čo?