@4 sak to je na tom to smutne ze ked chces vidiet svoju oblubenu kapelu tak si to casto nemozes ani dovolit a koncerty by nemali byt iba pre tych ktori na to maju
@66janica6 Teraz som v Bratislave Ale tak ja by som išiel na akýkoľvek fajn koncert, síce Eluveite nepoznám. No Korpiklaani by mohli mať skvelé vystúpenie Ich hudbu aj trochu poznám. Ale vieš čo chýba? Financie A musel by som polku republiky kvôli tomu precestovať, takže odpoveď znie, nie
Sociálne príspevky? ... Nie len obligátne školské poukazy?
Ale tak nie priamo o to mi šlo, skôr som si musel rýpnuť do formulácie "koncerty by nemali byť len pre tých, čo si ich môžu dovoliť" ... Ale veď predsa všetko je pre tých, čo si to môžu dovoliť, nejak nerozumiem takému tvrdeniu ako bolo vyššie ...
Veď ja rozumiem, že niekto na koncert jednoducho nemá, stáva sa mi to predsa často, aj tomu, že ho to hnevá, len tvrdeniu "koncerty by nemali byť len pre tých, čo si to môžu dovoliť" nerozumiem ... Majú byť pre tých, čo si to nemôžu dovoliť, alebo? ... Nejak neviem, čo by @diablo7 chcel s tými koncertmi urobiť ...
@tunidlo Ja som nehovoril o sociálnych príspevkoch Len proste o prísevkoch Ale súhlasím s @22
@diablo7 Možno to má byť motivácia od štátu, aby si človek zarobil, ktovie
IMHO, keby každý chodil na tie koncerty, na ktoré chce, všetko by bolo preplnené, to by sa mi nepáčilo Takto je to fajn, aj keď na to človek nemá peniaze. Nech si ten, kto tam chce chodiť, ušetrí. Ako vždy vlastne
Teraz neviem, či som saprávne pochopil, ak nie, tak som nič nepovedal ...
Ale v @22 som písal ironicky, taký systém by uberal ľuďom motiváciu do práce a duplom do vzdelávania, predsa je nezmysel, aby vrátnik dostával rovnakú plácu ako vedec, ktorý potrebuje na svoju prácu dlhé roky vzdelávania a oveľa viac duševnej námahy ...
Korpiklaani mám na zoznam kapiel ktoré raz musím vidieť naživo Ich hudba je skvelá a naživo musia byť ešte lepší, ale neviem či pôjdem keďže Bratislavu mám pomerne ďaleko a financií tiež nemám na rozdavanie
@tunidlo inak to co si napisal je nezmysel " aby vrátnik dostával rovnakú plácu ako vedec, ktorý potrebuje na svoju prácu dlhé roky vzdelávania a oveľa viac duševnej námahy ... " si nemyslim ze nejaky vedec sa narobi viac ako vratnik alebo robotnik a niekto musi robit aj pracu vratnika
už dva roky som nadmieru fascinovaná tým, ako sa ľudia tlačia na koncerty, samozrejme, podľa starého slovenského pravidla za málo peňazí veľa muziky. Stará zlatá Praha, kde mi ešte aj poďakovali, že vstupné bolo len toľko, čo bolo!
@transplantovana stare zlate slovensko co ti poviem buduci vikend chcem ist na koncert (Co este neviem ci sa bude dat kvoli skurvenej praci) a za listok som vyplacla 50 libier na jeden den prosim pekne.
@transplantovana to by mohli rovno zavriet, uz ked su tri eura vstupne je to vela a ludia sa otacaju medzi dverami ide vsak aj o to, ze co to je za koncert, party etc, podla toho su ludia schopni vyvalit prachy ale v poslednej dobe uz nie su ochotni tusim za nic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A mali by na koncerty dávať nejaké sociálne príspevky?
@66janica6 neni slava ako slava nezabudaj ze sa bavime o prevazne undergroundovych kapelach
Sociálne príspevky? ... Nie len obligátne školské poukazy?
Ale tak nie priamo o to mi šlo, skôr som si musel rýpnuť do formulácie "koncerty by nemali byť len pre tých, čo si ich môžu dovoliť" ... Ale veď predsa všetko je pre tých, čo si to môžu dovoliť, nejak nerozumiem takému tvrdeniu ako bolo vyššie ...
Veď ja rozumiem, že niekto na koncert jednoducho nemá, stáva sa mi to predsa často, aj tomu, že ho to hnevá, len tvrdeniu "koncerty by nemali byť len pre tých, čo si to môžu dovoliť" nerozumiem ... Majú byť pre tých, čo si to nemôžu dovoliť, alebo? ... Nejak neviem, čo by @diablo7 chcel s tými koncertmi urobiť ...
To by tak potom mohlo byť rovno všetko, nie?
Tí, ktorí budú mať nižší plat, by mohli mať lacnejší chlieb ...
No a to potom môžeme rovno všetky platy zarovnať na rovnakú úroveň ...
@diablo7 Možno to má byť motivácia od štátu, aby si človek zarobil, ktovie
IMHO, keby každý chodil na tie koncerty, na ktoré chce, všetko by bolo preplnené, to by sa mi nepáčilo Takto je to fajn, aj keď na to človek nemá peniaze. Nech si ten, kto tam chce chodiť, ušetrí. Ako vždy vlastne
Teraz neviem, či som saprávne pochopil, ak nie, tak som nič nepovedal ...
Ale v @22 som písal ironicky, taký systém by uberal ľuďom motiváciu do práce a duplom do vzdelávania, predsa je nezmysel, aby vrátnik dostával rovnakú plácu ako vedec, ktorý potrebuje na svoju prácu dlhé roky vzdelávania a oveľa viac duševnej námahy ...
Osobne na Korpiklaani ani Eluveitie ist nechcem, ale mozno ma tam nakoniec niekto dotiahne... uf to je odpoved
Tak to je prirodzené, nemôžem zasa od každého človeka, ktorý ma nepozná očakávať, že vie, kde mám hranice irónie a sarkazmu ...
Stane sa, hlavu som si o stenu zatiaľ trieskal len pár krát
Ale takých skutočných nechápavcov sa veľa nenájde, našťastie ...
A čo by na tom preboha bolo skvelé? ...
Je ti jasné, že potom by rôzne výšky platu úplne stratili zmysel?
A niekto musí robiť aj prácu vrátnika, ale kto sa prosím ťa bude x rokov vzdelávať, aby mohol robiť vedca, keď mu stačí robiť vrátnika bez vzdelania?
A písal som tam o duševnej námahe a tej majú na sebe napríklad spomínaní vedci oveľa viac ako napríklad spomínaní vrátnici ...
Preboha, však vrátnik má takmer nulovú zodpovednosť a doslova nulovú potrebnú kvalifikáciu ...
A podobných príkladov sa dá nájsť na kilá ...
A to, že niekto musí robiť aj vrátnika ešte neznamená, že je to práca rovnocenná s ľubovoľnou inou
k teme: nejdem