K čomu je vlastne dobrá Konfirmacia ?? Neviem či mám isť konfirmovať alebo nie (všetci v mojej rodine ju maju) lebo teraz je najvyšší čas aby som sa začala učiť.... ale nwm či to budem stihať po pri škole ked som v škole aj do piatej a ešte ma strašne odr
to ani neviem, čo je, určite sa na to pozriem, ale s týmto výrokom som sa stretol nedávno:
Konfirmačné skreslenie selektuje informácie, ktoré nezapadajú do nám drahých názorov, a stará sa, aby sme rýchlo zabudli na dobré argumenty protivníka aj hlúpe argumenty, s ktorými sme prišli my.
Myslim, ze na prijatie cloveka do evanjelickeho zboru a na to, aby si sa mohla vydavat v kostole (tusim). Ja som sa konfirmoval este niekedy v 8-9 rocniku na zs. My sme sa tam rozpravali o roznych temach, piekli si hranolky a jedli brat mal konfirmaciu teraz v 1-2 rocniku na strednej a nasiel si tam partiu, s ktorou sa stretava dodnes. Nikto z nas pritom nie je veriaci ale aj jemu, aj mne sa tam v podstate pacilo a berieme to ako jednu zo skusenosti, spoznali sme novych ludi, etc
Vďaka konfirmácii som začala počúvať Nirvanu :tralala:
Tak ako @3 (Stretla som tam super ľudí, ale inak to bola trochu otrava - musela som to absolvovať kvôli ev. gymnáziu), ale hodinka raz do týždňa nie je nič hrozné...
Konfirmácia je potvrdenie tvojej viery v evanjelicku cirkev Augsburskeho vyznania. Podmienky pre pripustenie ku konfirmacii si urcuje farar miestneho cirkevneho zboru. U nás je to 2 roky kazdy pondelok od 13 do 15 rokov. Je to formou kruzkov, kde sa zabavas a popritom sa aj dozvies nieco nove ako zit, ako si ziskat dobre zamestnanie, priatelov a tak, ale formou vykladu biblickych pribehov ktore su aplikovane na sucasny zivot a poviem Ti, je to velmi uzitocne.
Ja doporucujem, je to v pohode je to ako kruzok kde ziskas priatelov. Ja som bol konfirmovany v maji 2014.
Každopádne je to ako birmovka, skvelý spôsob spoznať skvelých ľudí. My sme sa takto na stretkách stále rozprávali a jedli, niekedy sme namiesto rozprávania proste išli kuknúť film k niekomu Ako rozhodne fajn strávené dva roky života, určite ti to niečo dá. Neviem ako si to predstavujú ateisti /sama sa za neho z časti považujem, ale to je nadlho/ ale v podstate sa len stretávate a kecáte totálne o všetkom, žiadny drísty ti tam do hlavy nepchajú /aspoň nám nie/
@cathy A to je dôvod prečo sa mi viac páči evanjelická viera ako rimokatolícka... Rimokatolíci ti tlačia kaleráby do hlavy, evanjelici s tebou normálne rozprávajú...
@tralalibang vtip je v tom, že ja som chodila ku katolíkom tj mám birmovku nie konfirmáciu a bolo to tak ako som opisovala, takže tamto je diskutabilné, ale v zásade s tebou súhlasím.
Ja mam brantrancov katolikov a bol som na ich vyucovani pozriet na birmovku a to je strasne ako v skole, hroza. Evanjelici to maju uplne ine, skakali sme aj na trampoline, hrali stolny hokej a vselico a blbli ... no radsej tu ani nebudem moc pisat...
@cathy Ja som na birmovku nešla, totálne ma odradila katechétka v škola, lebo takú hlúpu fanatičku nestretneš na každom kroku... Najhoršie bolo, že sa splnilo všetko to, čo som si myslela, že sa bude diať na tých birmovných stretnutiach sa tam aj dialo, to boli úplné kaleráby do hlavy keď mi to kamaráti popisovali...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Konfirmačné skreslenie selektuje informácie, ktoré nezapadajú do nám drahých názorov, a stará sa, aby sme rýchlo zabudli na dobré argumenty protivníka aj hlúpe argumenty, s ktorými sme prišli my.
zdroj:
» dennik.tyzden.sk/elena-akacsova/...
Tak ako @3 (Stretla som tam super ľudí, ale inak to bola trochu otrava - musela som to absolvovať kvôli ev. gymnáziu), ale hodinka raz do týždňa nie je nič hrozné...
Ja doporucujem, je to v pohode je to ako kruzok kde ziskas priatelov. Ja som bol konfirmovany v maji 2014.