njaprv si daj zmerať oko u očného alebo v optike a skúšobné si daj... ja som vxskúšala už x šošoviek a nesedia mi, rpsote ich neznesiem... poslednú možnosť ešte využijem a vzdám tol
@mardzerin Ďakujem za rady, ešte by som sa chcela opýtať že ked si kupim mesačné šošovky kde je sú 3 páry tak to každý ten pár je na mesiac ? číže mi vídu na 3 mesiace nie ?
ja chcem tiež šošovky, ale ešte som nebola v optikem očný vravek že oni mi tam povedia čo a jak ..a kolko tak stojí jedna krabička? či ako sa to kupuje?
Najprv treba ísť k očnému, presnejšie kontaktológovi. Ten vám oči vyšetrí a zmeria potrebné veci. Podľa vašich očí, dioptrií a zakrivenia prípadne astigmatizmu a podobne ti dá na výber z niekoľkých druhov šošoviek. Môžeš si vybrať potom z ponúknutých aké chceš, hlavne upozorňujem na to, že šetriť sa na šošovkách neoplatí. Príde ti tzv. skúšobný balík kde budeš mať aj malý roztok a doktor ti prvý krát u neho s nasadením pomôže a vysvetlí ti čo by si s nimi nemala robiť a podobne. Ak ti šošovky sadnú tak si potom môžeš objednávať z netu. Ale určite prvý krát nie.
Čo sa týka ceny ja mám dvojtýždňové kde sú tri páry a stoja 33 €, ale vzhľadom na to, že mám šošovky na 100% nosenie a nenosím ich celé dva týždne môžem ich nosiť predĺžene takže namiesto dvoch týždňov mám pár na mesiac. Ale o tom tiež povie kontaktológ pri návšteve
Inak najlepšie sú jednodňové, už sa predávajú aj balenia kde je 30 párov a je to naozaj super, úplne inak sa tie oči cítia keď majú furt nové Ale bohužiaľ na moje dioptrie sa jednodňovky zháňajú ťažko
@ladylolita a jednodnové nevieš asi aká cena?.. máš velké diotrie či preoč ťažko zohnať? lebo kamoška má také ako ja dioptrie a ona pohode zoženie na nete takže ja sa len bojím toho aby mi to bolo príjemne nosiť a aby mi oči zle nereagovali
@mata399 no ten môj druh stojí 30 párov 25 eur inak ako ti sedia zistíš pri tom balíčku prvom a ak ti sedieť nebudú vyskúšať iné...
No ja mám na šošovky 4,50 a sú predajné len do 4,00 To je ako naschvál.. Mimochodom mne sa markantne rozlišujú dioptrie na šošovkách a okuliaroch, na okuliaroch mám 1,50 a 2,00. Väčšina ľudí má také isté dioptrie aj na šošovkách, neviem prečo mne to tak vyskočilo
@nixxina Neviem ako je to možné najprv som mala rovnaké ale videla som blbo tak mi musel doktor upravovať dioptrie až kým sme sa dostali na 4,50 no ale okuliare ostali nezmenené a vidím dobre
ja som si hneď prvé kupovala z netu- nebola som u žiadneho kontaktológa, proste som si objednala šošovky- dokonca trojmesačné- trocha som sa potrápila kým som si nasadila prvý krát šošovky- a na to mi stačilo si pozrieť pár videí na nete- veď aj u toho kontaktológa si ich musíš nasadiť sám tak čo a už vyše roka a pol nosím úspešne šošovky a mala som jediný problém- v grécku som mala suché oči s klímy v robote a vypadla mi šošovky a ja som si ju takú špinavú dala s5 do oka a uchytila si zápal spojiviek a žila som tam tak jeden a pol mesiaca ale žijem aj oči sú už zdravé
ešte konkrétne k otázke- z netu sa to oplatí, je to o polovicu lacnejšie ako v obchodoch-napríklad teraz som si objednala 6 párov šošoviek /dva balíky-rozdielnosť dioptrií/ a k tomu dva velké roztoky a vyšlo ma to 45 euro.
to zakrivenie a priemer šošovky by som neriešila aj tak je takmer u všetkých šošoviek len a len zakrivenie 8.6 tuším a priemer 14.2, občas 14.00
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
pokial vies zakrivenie oka a dioptrie nieje s tym problem
su o 50% lacnejsie jak v obchode
pokial nevies ake mas tie "rozmery" sosovky nekupovala by som cez net ale jedny v obchode a potom z netu
Inak s objednávkami cez internet nie je žiadny problém Nakupujem tak šošovky pravidelne...
Ak šošovky už nosíš, tak to zakrivenie musí byť vyobrazené na obale ...
Čo sa týka ceny ja mám dvojtýždňové kde sú tri páry a stoja 33 €, ale vzhľadom na to, že mám šošovky na 100% nosenie a nenosím ich celé dva týždne môžem ich nosiť predĺžene takže namiesto dvoch týždňov mám pár na mesiac. Ale o tom tiež povie kontaktológ pri návšteve
No ja mám na šošovky 4,50 a sú predajné len do 4,00 To je ako naschvál.. Mimochodom mne sa markantne rozlišujú dioptrie na šošovkách a okuliaroch, na okuliaroch mám 1,50 a 2,00. Väčšina ľudí má také isté dioptrie aj na šošovkách, neviem prečo mne to tak vyskočilo
ja mam rovnake toto som nepocula nikdy
to zakrivenie a priemer šošovky by som neriešila aj tak je takmer u všetkých šošoviek len a len zakrivenie 8.6 tuším a priemer 14.2, občas 14.00