Ahoj aj ja mam ten problem.Len to čo ti viem povedať je toľko, že mesacne stoja okolo 600sk/pár, možeš sa v nich kúpať len si davaj pozor aby ti ich voda nevyplavila.A keď zistíš, že sú zlé(zle budeš vidieť)tak si zbehneš pre ďalšie.
Susenejablko-cize, kebyze ich nosim, ze napr 2y do tyzdna, tak mozem mat jeden par aj dlhsie ako mesiac, nie?? lebo nechchela by som ich zatial nosit stale...
* je veľa druhov, od jednorázových - ktoré sú podľa mňa najlepšie, ale vychádzajú najdrahšie - po trojmesačné, ktoré ťa vyjdú najlacnejšie, ale roztok je otrava (ale zvykneš si)
* 1 balenie trojmesačných=1200 korún + cca 600 za roztok, v tom balení sú dva páry, takže na pol roka ťa to vyjde okolo 2 tisíc
* ja by som sa s nimi aj tak radšej nekúpala
a perlička na záver, sestra má hnedé oči, nie je jej ich vidno vôbec, ja mám modré oči, a keď mám šošovky, je to strašne vidno strašne sa mi potom lesknú no ale šak pohoda aj na to sa dá zvyknúť
No, zalezi aj od vtoho, ci si kratkozraka alebo dalekozraka. Lebo ja som dalekozraka a ako mi doktorka povedala, pre dalekozrakych je asi len 10% kontaktnych sosoviek. Myslim, ze tie pre dalekozrakych su lacnejsie, lebo ich mam tak na 9 mesiacov a stali ma dokopy do 2000Sk, predtym to bola znacka Formula, teraz neviem.
A kupat sa v nich mozes, aj ked si trochu treba davat pozor, ale nemozes (teda aspon myslim) mat pod vodou otvorene oci.
su rozne druhy .. najlepsie ale aj najdrahsie su take ktore si das na jeden den a potom vyhodis .. ja som nosil take ktore sa vyberali a po mesiaci vyberali ale aj take ktore som mal tyzden alebo aj mesiac vkuse .. niektori lekari su proti tomu .. ale mne to vyhovovalo .. vybral som len ked som siel do vody .. drahsie ties neboli .. ale nakoniec tak ci onak najlepsia je laserova operacia a mas pokoj ..
Luc.ka ano to su tie a preco bala? Je s tym este menej starosti ako s obycajnymi a ked nahodou sa stane ze skrabu lebo mas suchsie oci (to sa mi za cca rok stalo asi 2krat tak len kvapnes trocha do oka a ides dalej)
Kartushqa: potapas sa da v kazdych Problem je ze ak nemas okuliare tak sa ti moze stat ze pri nejakom tvojom zabere alebo prude vody ti ich jednoducho vyplavi z oka (overene . Totiz ked sa ti dostane voda do oka tak sa porusi ta prilnavost sosovky - to si mozes vyskusat aj v sprche, ze ked si lejes vodu na hlavu a voda ti vniken do oci tak sa tie sosovky zacnu "odlepovat" lebo ta voda sa dostane aj pod ne.
Btw neodporucal by som nosit sosovky dlhsie nez su napisane teda tyzdenne tyzden, dnove den atd pretoze potom sa ti moze zrak posrat este viac. To samozrejme neplati v pripade ze mas napr mesacne a nosich ich tyzden dva v tom mesiaci. Snad chapete...
Životnosť samotnej šošovky závisí od prostredia, kde sa pohybuješ. Ak si každý deň v zafajčenom prostedí, nie je to to pravé orechové, lebo dym ich veĽmi, veľmi poškodzuje. A čo sa týka tej vody, tiež by som to neskúšala.
Mne doktorka povedala, že ak sa o ne dobre staráš, čiže máš kvalitný roztok, nie si v dyme, prachu apod., tak mesačné vydržia aj 2 mesiace. Prípadne ak ich nenosíš stále, vydržia aj viac.
Ja poznám, ak sú už moc zničené, nedajú sa mi dobre nasadiť, v oku sú nepohodlné a zle s nimi vidím, čiže potom hneď vymieňam.
A keď som bola u očného naposledy, tak mi povedal, že sa až čuduje, že mám také "dobre udržiavané oči, aj keď používam šošovky" - takže som rada že očká sú OK. Lebo poznám aj takých, čo roztok zamieňajú za vodu Vážne!
presne to ist ako v 7. prispevku, len dodam u mna to funguje tak ze po mesiaci by sa mali vymenit, ale ja ich mam vzdy dlhsie - tri mesiace a viac. A nevadi to mojim ocom, aj doktor mi to potvrdil
No já mám teraz šošovky druhý deň... a mám taký problém že sice ich tam cítim ,ale to si snád zvyknem,ale taký že ked sa kukám dlhšie na jeden bod tak v pohode,ale ked pohnem očami niekam inam tak vidim cez ne rozmazane a chvílu to trvá než zaostrim... Čím by to mohlo byť? máte s tým niekto skúsenosti?
ja mám teraz týždeň,tak ešte len skúšam...
ale zatiaľ mi vyhovujú...
len keď na nete čítam že 6 šošoviek,tak je ako 6 párov,alebo 6 šošoviek(3 páry)?
lebo som z toho mierne zmätená...
pocuj to co ti v tej optike priratali k tym cockam aj nove okuliare ? take ceny to hadam nie, internet to isti, sosovky pouzivam dost dlho a kadeco som preskusal, najlepsie su jednorazovky... rano das do oka vecer vyhodis - ziadna starost, len to dost stoji co je dost veelky handicap...
ahojte ideme z ocom na kupalisko a rada by som vedela ci sa da v sosovkach aj kupat...aj ponarat..pouzivam ACUVE ADVANCE with hydraclear. ake mate skusenosti z ponaranim v sosovkach? vyplavi mi ich z oka?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Alebo opuzi Google
4-jablcko tak tak...aspon jeden z dvoch ludi pochopil moj zamer
znacka-Johnons and Johnsons-ACUVUE
v jednom baleni-6 parov
kazdy jeden sa moze nosit mesiac
kazdy den (vecer) pred spanim treba dat do roztoku
da sa v tom aj kupat
segra tiez odporuca optika
- 6parov ale su aj mensie balenia
- mozes nosit nonstop cely mesiac
- uf to si presne nepatam ale zhruba nieco cez 1000
- da, ale treba davat pozor na tobogany, plavanie pod vodou s otvorenymi ocami atp pretoze potom ti ich vyplavi a v bazene tu sosovku uz nenajdes
* bausch & lomb
* je veľa druhov, od jednorázových - ktoré sú podľa mňa najlepšie, ale vychádzajú najdrahšie - po trojmesačné, ktoré ťa vyjdú najlacnejšie, ale roztok je otrava (ale zvykneš si)
* 1 balenie trojmesačných=1200 korún + cca 600 za roztok, v tom balení sú dva páry, takže na pol roka ťa to vyjde okolo 2 tisíc
* ja by som sa s nimi aj tak radšej nekúpala
a perlička na záver, sestra má hnedé oči, nie je jej ich vidno vôbec, ja mám modré oči, a keď mám šošovky, je to strašne vidno strašne sa mi potom lesknú no ale šak pohoda aj na to sa dá zvyknúť
A kupat sa v nich mozes, aj ked si trochu treba davat pozor, ale nemozes (teda aspon myslim) mat pod vodou otvorene oci.
-pocet parov zavisi od toho, ake balenie si kupis.
-existuju rozne druhy, od jednorazovych cez mesacne az po rocne. Ja mam mesacne, ale vydrzia v pohode aj dlhsie ako mesiac.
-moje mesacne jeden par ma vychadza na 450 sk
-myslim, ze v jednorazovych sa da aj potapat. To su nejake specialne. Aj v tych mojich sa da kupat, ale potapat by som sa neskusala.
Kartushqa: potapas sa da v kazdych Problem je ze ak nemas okuliare tak sa ti moze stat ze pri nejakom tvojom zabere alebo prude vody ti ich jednoducho vyplavi z oka (overene . Totiz ked sa ti dostane voda do oka tak sa porusi ta prilnavost sosovky - to si mozes vyskusat aj v sprche, ze ked si lejes vodu na hlavu a voda ti vniken do oci tak sa tie sosovky zacnu "odlepovat" lebo ta voda sa dostane aj pod ne.
Btw neodporucal by som nosit sosovky dlhsie nez su napisane teda tyzdenne tyzden, dnove den atd pretoze potom sa ti moze zrak posrat este viac. To samozrejme neplati v pripade ze mas napr mesacne a nosich ich tyzden dva v tom mesiaci. Snad chapete...
Mne doktorka povedala, že ak sa o ne dobre staráš, čiže máš kvalitný roztok, nie si v dyme, prachu apod., tak mesačné vydržia aj 2 mesiace. Prípadne ak ich nenosíš stále, vydržia aj viac.
Ja poznám, ak sú už moc zničené, nedajú sa mi dobre nasadiť, v oku sú nepohodlné a zle s nimi vidím, čiže potom hneď vymieňam.
Na noc samozrejme vždy von..no a ešte niečo?
Ja mám Surevue
ale zatiaľ mi vyhovujú...
len keď na nete čítam že 6 šošoviek,tak je ako 6 párov,alebo 6 šošoviek(3 páry)?
lebo som z toho mierne zmätená...
» www.omladnut.sk/kontaktne-sosov...