nosím šošovky, musíš prísť na ten princíp ako si ich tam vložiť, ale nie je to nič strašné...len občas sa stane, že sa s tým seriem polhodinu, ale to fakt len občas, keď mám zlý deň a vôbec to ani nevnímaš, keď ich máš nasadené
pár dní kým sa to naučíš dať do oka, a vytiahnuť, ak teraz nemáš problém dotnúť sa prstom oka, tak nebudeš mať moc problém ani s tým. a v oku o tom nevieš, iba ak je napr poškodená alebo špinavá šošovka, tak to reže
13 kludne. radim ti tu k veci, ktomu co potrebujes vediet.vyznam sa v tom takze viem co a preco pisem.ale pre mna za mna si sposob poskodenie rohovky. potom tu budes vzlykat
hej je hlúposť si objednávať šošovky prvý krát cez net... skús ísť pred tým očnej nech to povie akeé parametre by si mal použiť lebo mne sa stalo, že som mala zlé zakrivenie a z toho som dostala zápal rohovky, čo nie je žiadna sranda.. takže vážne sa skús poradiť s odborníkom alebo si v optike dohodni termín s kontaktológom...
@vlozkadotopanok pýtal som si odpoveď na otázku či nie je nepríjemné vkladať si šošovku do oka, nie tvoje vysoko odbornícke poznatky o šošovkách so gtfo
Ja by som si tam tú šošovku nedokázala vložiť. A keby aj náhodou hej, už by som ju asi nikdy nevytiahla Mám neskutočne citlivé oči, aj ma štípu stále. Dokonca keď niekto niečo hodí do vzduchu 10m odo mňa, tak automaticky žmúrim. A kvapky sa mi ešte nikdy nepodarilo kvapnúť do otvoreného oka. Takže myslím, že je to individuálne. Pokiaľ nežmúriš očami hneď ako niečo treskne a vieš si to teoreticky predstaviť, že by si sa toho oka niečim dotýkal, tak s tým nebudeš mať asi zas až taký problém. Ale ja by som si zvyknúť nedokázala.
Nie, je to v pohode... Ako už bolo spomenuté musíš zistiť ako na to pri nasádzaní a pri prvých pokusoch aj pri vyberaní... Píš si, že sa spočiatku u teba bude prejavovať prirodzený reflex zatvoriť oko... Ale časom to prejde Zo začiatku možno treba trochu experimentovať s technikami nasádzania a zistiť, ktorá ti vyhovuje...
Samozrejme, ak dodržiavaš hygienu a máš správnu techniku vkladania, tak nemáš problém so začervením Ak ich neumývaš a nestaráš sa o ne oko sa ti môže začervenať...
ďalšia vec je, či sa ti bude chcieť stávať kvôli šošovkám o polhodinu skôr ako zvyčajne a potom tráviť ďalších 3 - 5 minút pri nasádzaní...
ja platim za jeden par zhruba 160 euro rocne, nepocitam k tomu roztoky,kvapky.
autor> chcela som konkretnne otazky pretoze v suvislosti so sosovkami je vela informacii kt.. by si ako zaciatocnik mal ovladat ale poslal si ma jemne do kelu tak ti mozem nasrat
pre mna za mna kup si sajrajt, a potomsa nezabudni pochvalit zapalom spojiviek.
On si berie len " kozmetické " prečo by si mal dojebať oči?! Nebude to mať predsa non stop a pochybujem,že nejaká očná lekárka do piče, ti predpíše šošovky s takým napísom ešte keď ti ich netreba,niekomu to po večeroch dobre jebe
schizoš, zvykneš si v pohode... ale odporučila by som ti, aby si si nasadzovanie a vyberanie skúsil v prítomnosti niekoho, kto má s čočkami skúsenosti. ideálne u očnej, ale no... možno postačí aktívny nositeľ
odporučím aj e-shop ak chceš
ja osobne čočky milujem... najviac pocit, keď ma bolia oči a dám si čočky, také čerstvo z roztoku vybraté... také príjemne chladivé ^.^
neviem, či tomu veríš, len som si to tam prečítala v popise, a prišlo mi to ako celkom absurdná vec obzvlášť, ak čočky normálne nenosíš, a nie si zvyknutý ich čistiť
no môj overený e-shop je tento » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/... ale asi ti bude nanič, lebo tam majú maximálne nejaké farebné a tónovacie, nie hentaké krejzy s nápismi ale keď raz budeš slepý a budeš potrebovať dioptrické... tak sa zíde
@azizi samozrejme to záleží od životného štýlu a ranných "rituálov"... Ale ak padá z domu pár minút po vstaní, tak šošovky ho tento zvyk donútia zmeniť Pretože ich nemožno nasadiť bezprostredne po vstaní ako okuliare, treba 20 - 30 minút počkať, kvôli slznému filmu
Samozrejme ak niekto (veľmi dlho) raňajkuje doma a nie po ceste do práce/školy, tak sa veľa pre neho nemení...
Ja osobne som začal stávať skôr kvôli tomu, že občas sa mi stočila šošovka a keďže by som nerád niekam chodil ako idiot so šošovkou na hranici vonkajšej časti oka, tak som si nechával / nechávam čas na jej vybratie
objednávať z netu šošovky je najlepšia vec, pretože napr. moja očná predáva za skoro 50€ to, čo si z netu objednám za nejakých 28€.
parametre, v ktorých sa čočky líšia, je zakrivenie a priemer. pričom v prípade toho, čo si chceš kúpiť ty, je to bezpredmetné, pretože hentie farebné a ozdobné určite vyrábajú len v jednej veľkosti. ono oba parametre nie sú také dôležité, možno by to bolo problémom pri pravidelnom nosení, lebo ja mám napríklad jednorázové, ktoré sa vyrábajú iba v jednej veľkosti, a tá je väčšia, ako moje normálne 3mesačné čočky. a ja cítim rozdiel, lebo tej čočke trochu dlhšie trvá, kým sa mi prilepí k oku.
a materiál? srsly? líšia sa tak akurát v obsahu vody, čo je zase pri takom občasnom nosení zbytočné riešiť vo všeobecnosti platí, čím vyšší obsah vody, tým "príjemnejšie" nosenie, ja mám napr. len niečo cez 30%, a viem aj o takých, čo majú vyše 50%, a vôbec s tými mojimi nemám problém.
@azizi@23 ja som bola taká istá. JA SAMA som vždy bojovala s VLASTNÝM okom, aby som si doň dala kvapky... ver mi, človek je prispôsobivý, a aj citlivosť oka je prispôsobivá, ak chceš a máš trpezlivosť.
tipujem, že máš šošovky od očnej robené na mieru, s x zakriveniami a neviem akými korektúrami zraku - ok, sú veci, ktoré sa proste nedajú tak ľahko zohnať v e-shope. chápem, že to nemyslíš zle, ale tuto chlapec to pravdepodobne nemá v pláne nosiť denne x rokov. takže chill out.
@mm47 Veď preto... Takže ti nezvýšili dioptrie o 2, ale len o 0,5 čo je dosť podstaný rozdiel, pretože si neposunul dioptriu k väčšej, len si sa posunul na jednej dioptrií o 0,25 A povedal by som, že to nie je nič nezvyčajné... Takých ľudí je určite veľa... Ja mám k.š. 3 roky aj niečo a zvyšovali mi len raz... Ale ľudí, ktorým zvýšili aj o dve bude dosť... viď. stenatko
@tomas71 Nechcem nijak zavadzat, len doplnim. Cocky som dostala v 12 rokoch, teda v obdobi puberty, ked sa zrak najviac meni. Navyse, tatko mal -10, predpokladam, ze je to dedicne. @mm47 Sa mi zda, ze je uz za pubertou a preto by sa mu zrak nemal nejak rapidne zhorsovat, vzhladom na vek. Ale nic neslubujem!
@stenatko no v podstate som ich ja dostal tak v 18 , 17. hlavne v prvom obdobi sa to menilo , tieto mam uz nejaky rok , aj viac a stale som na rovnakych zatial chvalabohu , -2.75 a -1.5
Pytal som sa lebo som si cital o operacii ze by sa nemalo ist kym sa zrak neustali , mne sa zjavne neustalil vtedy , tak snad teraz.
ono ak má tvoj zrak tendenciu zhoršovať sa, tak by sa ti zhoršil, či by si nosil čočky, či okuliare.
ja som napr. začala s čočkami cca pred troma rokmi, a už predtým som mala niekoľko rokov rovnaké dioptrie. a doteraz mám rovnaké. naposledy mi očná dokonca povedala, že ešte aj nejaké zakrivenie, či čo to bolo presne, ja neviem, čo som vtedy mala, teraz už nemám.
ja som mal akoze dioptricke namiesto okuliarov ale nejak mi to nesedelo no ale ty ked nemas problem zo zrakom a chces len tieto "stylove" alebo ako to nazvat tak to nwm , kamarat to mal a nerobilo mu to problem ale zas on je kkt mozno aj robilo a povedal ze je to v pohode takze tazko povedat
@stenatko hej zrak sa už zhoršuje len pomaly, lebo rast sa už aj u chalanov zastavuje... Ale na druhej strane očný väčšinou zvyšujú dioptrie pomaly, aby tam neboli veľké skoky... Teda počas puberty ti môže porucha zraku "rásť" oveľa rýchlejšie ako dioptrie, ktoré ju majú korigovať a po puberte sa to potom postupne dorovnáva... Preto je ešte zvyšovanie dioptrie vo veku 20-22 rokov predpokladám bežné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Oznámil?
ale záleží od typu človeka, niekto šošovky nemôže lebo mu vadia, režú ho a slzia oči..
ale zvykneš si odporúčam..
a aké chceš?
» www.hiraxshop.sk/sosovky/terror-...
tieto.
teda respektíve túto -.-
objednavat sosovky z netu je blbost
nikdy si ich nemal v oku,nevies parametre,zakriveine,material ani priemer sosoviek.
len si pekne objednaj naslepo ked mas vela prachov
a moj zlaty nebud papulnaty. ty si ten co nieco potrebuje tak sa spravaj adekvatne k tomu.
zalezi od farby tvojich oci
ziadna zo sosoviek nekryje tak ako je to na fotkach
vidim ze je to zas jedna z tych serioznych stranok na kt.sa daju ludia nachytat
a setrit na svojom zraku,to uz chce inu odvahu
@vlozkadotopanok pýtal som si odpoveď na otázku či nie je nepríjemné vkladať si šošovku do oka, nie tvoje vysoko odbornícke poznatky o šošovkách so gtfo
Samozrejme, ak dodržiavaš hygienu a máš správnu techniku vkladania, tak nemáš problém so začervením Ak ich neumývaš a nestaráš sa o ne oko sa ti môže začervenať...
ďalšia vec je, či sa ti bude chcieť stávať kvôli šošovkám o polhodinu skôr ako zvyčajne a potom tráviť ďalších 3 - 5 minút pri nasádzaní...
autor> chcela som konkretnne otazky pretoze v suvislosti so sosovkami je vela informacii kt.. by si ako zaciatocnik mal ovladat ale poslal si ma jemne do kelu tak ti mozem nasrat
pre mna za mna kup si sajrajt, a potomsa nezabudni pochvalit zapalom spojiviek.
pripadne sa vydrb aj na to a oslepni.
blahozelam k takemu zmyslaniu
No, ano, za mesiac si na cocky vyjebem 20 euro. Ale mne sa to oplati vzhladom na stav mojho zraku, vzhladom na brigadu, sport, atd...
On si berie len " kozmetické " prečo by si mal dojebať oči?! Nebude to mať predsa non stop a pochybujem,že nejaká očná lekárka do piče, ti predpíše šošovky s takým napísom ešte keď ti ich netreba,niekomu to po večeroch dobre jebe
PS : Ospravedlňujem sa za nadávky.
odporučím aj e-shop ak chceš
ja osobne čočky milujem... najviac pocit, keď ma bolia oči a dám si čočky, také čerstvo z roztoku vybraté... také príjemne chladivé ^.^
som si kukla, čo to chceš hlavne never tomu, že ti vydrží rok
ale proste sa mi mega lúbia ^^
Proste cítim potrebu pozerať sa na niekohos tým že mi z očí bude svietiť "Fuck Me"
Ale neurazím sa ak mi dáš aj ten eshop
Inak som jediny kto zacal na istej dioptrii a posunul ju k vacsej uz dva krat odkedy ma sosovky ?
neviem, či tomu veríš, len som si to tam prečítala v popise, a prišlo mi to ako celkom absurdná vec obzvlášť, ak čočky normálne nenosíš, a nie si zvyknutý ich čistiť
no môj overený e-shop je tento » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/... ale asi ti bude nanič, lebo tam majú maximálne nejaké farebné a tónovacie, nie hentaké krejzy s nápismi ale keď raz budeš slepý a budeš potrebovať dioptrické... tak sa zíde
Samozrejme ak niekto (veľmi dlho) raňajkuje doma a nie po ceste do práce/školy, tak sa veľa pre neho nemení...
Ja osobne som začal stávať skôr kvôli tomu, že občas sa mi stočila šošovka a keďže by som nerád niekam chodil ako idiot so šošovkou na hranici vonkajšej časti oka, tak som si nechával / nechávam čas na jej vybratie
tak tieto:
» 147.32.8.168/files/images/fi...
objednávať z netu šošovky je najlepšia vec, pretože napr. moja očná predáva za skoro 50€ to, čo si z netu objednám za nejakých 28€.
parametre, v ktorých sa čočky líšia, je zakrivenie a priemer. pričom v prípade toho, čo si chceš kúpiť ty, je to bezpredmetné, pretože hentie farebné a ozdobné určite vyrábajú len v jednej veľkosti. ono oba parametre nie sú také dôležité, možno by to bolo problémom pri pravidelnom nosení, lebo ja mám napríklad jednorázové, ktoré sa vyrábajú iba v jednej veľkosti, a tá je väčšia, ako moje normálne 3mesačné čočky. a ja cítim rozdiel, lebo tej čočke trochu dlhšie trvá, kým sa mi prilepí k oku.
a materiál? srsly? líšia sa tak akurát v obsahu vody, čo je zase pri takom občasnom nosení zbytočné riešiť vo všeobecnosti platí, čím vyšší obsah vody, tým "príjemnejšie" nosenie, ja mám napr. len niečo cez 30%, a viem aj o takých, čo majú vyše 50%, a vôbec s tými mojimi nemám problém.
ale neskúšal som. odhovorili ma. a už to k životu nepotrebujem. som viac menej bez mangy aj anime a je to ok
tipujem, že máš šošovky od očnej robené na mieru, s x zakriveniami a neviem akými korektúrami zraku - ok, sú veci, ktoré sa proste nedajú tak ľahko zohnať v e-shope. chápem, že to nemyslíš zle, ale tuto chlapec to pravdepodobne nemá v pláne nosiť denne x rokov. takže chill out.
@azizi nie je zač
Pytal som sa lebo som si cital o operacii ze by sa nemalo ist kym sa zrak neustali , mne sa zjavne neustalil vtedy , tak snad teraz.
ono ak má tvoj zrak tendenciu zhoršovať sa, tak by sa ti zhoršil, či by si nosil čočky, či okuliare.
ja som napr. začala s čočkami cca pred troma rokmi, a už predtým som mala niekoľko rokov rovnaké dioptrie. a doteraz mám rovnaké. naposledy mi očná dokonca povedala, že ešte aj nejaké zakrivenie, či čo to bolo presne, ja neviem, čo som vtedy mala, teraz už nemám.