Ahojte,
Už dlhšiu dobu vediem rozhovor s jedným chlapi, ktorý nie je Slovák. Chcela by som s ním volať alebo neskôr aj ísť možno von, len problém je ten že moja angličtina nie je dobrá natoľko aby som si v nej verila sa s ním naživo rozprávať plus k tomu
budem mať určite aj stres. Maturovalo som pred 3 rokmi a moja angličtina vtedy bola na celkom fajn úrovni keďže som bola nútená stále rozprávať. No teraz to už nie je bohvie čo tak som sa chcela poradiť ako by som sa mihla zlepšiť v konverzovaní po anglicky. On vie že moja angličtina nie je dobrá, povedala som mu to hneď a aj to, že toho sa najviac bojím a nie toho žeby som sa s ním stretnúť nechcela.. veď aj pri písaní s ním som používala prekladač na niektoré frázy a vetne spojenia ktorým som nerozumela. Niekto sa vie dorozumiet rukami nohami no ja som ten typ že mám z toho strach, a na druhej strane chcela by som ho viac spoznať. Tymto vás prosím o radu ako sa zlepšiť a hlavne zahodiť strach za hlavu a nabrať odvahu sa pustiť to takejto komunikácie.
Veď normálne, ak to nie je truľo, tak ťa podporí a pomocou komunikácie kde ťa bude doplňovať, opravovať sa rýchlo zlepšíš... samozrejme ide o to, či sa bude chcieť tiež som mal kedysi blok, mne pomohlo, že som si zrazu musel v Dánsku vybavovať rôzne papiere po úradoch, nikto mi nepomohol, dali mi adresu a choď... tak si predstav ako som sa ja cítil. Všetko sa dá ak sa chce a ak nejde o život, ide o hovno. A tebe o život nejde. Proste sa ho narovinu spýtaj či ti s tým pomôže a bude chápať, že nie si rodená hovoriaca a tvoje prešľapy tolerovať nech sú už akékoľvek.
staci to cvicit s niekym kto vie po anglicky na takej urovni aby ta vedel popripade aj opravit takych ludi je habadej vsade mozne aj na birdzi isto niekolko..
To by bol pre mňa horor, naposledy som mal anglinu na strednej a 10 rokov robí svoje.. Nie nadarmo by som ju chcel o dosť zlepšiť, aspoň do stavu v čase strednej, kedy som aj zvládal konverzovať a nevyprchalo mi toľko slovíčok a gramatika.. Skúsim aspoň ako samouk, uvidím čo to dá, lebo hentak na hodinách by som sa jazyk lepšie naučil.
@domi19 no na som sa zdokonalil hlavne ked som mal spolubyvajuceho na byte, ktory bol z kolumbie. Vyse roka som viacej komunikoval v anglictine, ako v slovencine, kedze on po slovensky vobec nevedel. Odvtedy si to udrziavam citanim knih, pozeranim filmov a serialov v origo zneni a hlavne hravam hry s ludmi z celeho sveta a hovorime spolu cez voip. Este ked boli normalne otvorene bary, tak u nas v nitre v mariatchi casto boli cudzinci, hlavne studenti a turisti a aj tam som si vzdy fajne pokecal.
@2 aj to, co spomina freak, ak ozrejmis osobe, s ktorou komunikujes, ze nie si native speaker, casto to pochopi a spolupracuje. Aj ja to obcas pouzivam, ked pride rec na nejaku odbornejsiu temu.
Zlepšíš sa tak že s ním pôjdeš ja som na tom bola podobne a skončilo to tak že sme 6h sedeli v čajovni a on ma učil po turecky a ja som mu do angličtiny prekladala nezmyselné slovenské jazykolamy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov