Mám otázku. Viem, že sa môžem spýtať vedúceho ale boh vie kedy odpovie. Môžem kopírovať do svojej diplomovej práce celé kapitoly z predchádzajúcich semestrálnych prác? Teda pred diplomovou prácou sme museli k téme vypracovať dve semestrálne práce. A obzvl
podla mna hej. ked si vsimnem, plno profesorov, ak napriklad vydavaju niekolko knih na podobnu temu, zvyknu v nich aj na 3x popisat to iste, co v predchadzajucich. maximalne to doplnia o nejake malickosti. podla mna je ok, ak student svoje vysledky a pracu moze pouzit tam, kde mu to vyhovuje
@trdelniiiq Hej nad tým som rozmýšľal len oni tie knihy asi nepreháňajú kontrolou originality. Či to nejak špeciálne necitovať alebo tak. Google neporadil v tomto smere.
odcitovať nemusí... veď by to divne vyzeralo, navyše nám povedali na kurze k tomu určenom, že z vlastných prác môžme čerpať voľne, len ich stačí uviesť v literatúre a samozrejme je dôležité neokopírovať celú prácu do diplomky. Nás takto upozornili, že keby sme chceli, tak môžme použiť v diplomke časti z bakalárky, ale určite nie celú, pretože diplomka má byť novým samostatným (nadväzujúcim) dielom a nie derivátom nejakého predchádzajúceho diela.
ja som z mojej bakalárky použila takmer dve celé kapitoly, lebo som ich mala s menšími obmenami takmer totožné s diplomkou. bolo by zbytočné opäť tie isté knihy si vypožičiavať a opäť to isté opisovať.
jediná veci, ktorú som spravila bola, že som sa s nimi pohrala, vyšperkovala text, parafrázovala trochu a niečo doplnila, či vynechala.
no je pravda, že som to písala na dvoch odlišných školách.
ale podľa mňa by si isto mohol. lebo tie semestrálky sú tvoje práce. teda nebudeš sa priživovať na práci niekoho iného.
max čo by si mohol pre korektnosť spraviť, dať do zoznamu literatúry aj tieto semestrálky ako využitá literatúra aj keď ich v texte nebudeš mať zaznačené ako citácie.
@james144 Ja som to robil tiež. Bolo mi povedané, že vraj keď aj beriem z vlastného zdroja, aj tak by som tam ako zdroj citácií mal uviesť seba, ale ja som sa na to vykašľal. Nebola to síce ani seminárka ale ani bakalárka - bolo to niečo medzi tým a malo to asi 50 strán z čoho som okolo 30 od seba drzo okopíroval s minimálnymi úpravami.
"Abych předešel možným nedorozuměním, podotýkám již na tomto místě, že pevnou
součástí této studie jsou některé mé starší texty, psané již s vědomím, že zde budou
zahrnuty. V inkriminovaných pasážích – někdy doslova převzatých, častěji však výrazně
přepracovaných – na své dříve publikované texty neodkazuji, a proto považuji za vhodné
upozornit na tomto místě, že se jedná o články Tělesnost a kyberkultura (Macek 2003a) a
Digitální média a ideál svobody (Macek 2002), slovníková hesla v Revue pro média (Macek
2003b, 2003c, 2003d) a esej Kyberkulturní tělo optikou genderu (vypracovaný v rámci kurzu
Pohlaví a gender – genderová struktura společnosti prof. Dr.phil. Gerlindy Šmausové)."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
jediná veci, ktorú som spravila bola, že som sa s nimi pohrala, vyšperkovala text, parafrázovala trochu a niečo doplnila, či vynechala.
no je pravda, že som to písala na dvoch odlišných školách.
ale podľa mňa by si isto mohol. lebo tie semestrálky sú tvoje práce. teda nebudeš sa priživovať na práci niekoho iného.
max čo by si mohol pre korektnosť spraviť, dať do zoznamu literatúry aj tieto semestrálky ako využitá literatúra aj keď ich v texte nebudeš mať zaznačené ako citácie.
"Abych předešel možným nedorozuměním, podotýkám již na tomto místě, že pevnou
součástí této studie jsou některé mé starší texty, psané již s vědomím, že zde budou
zahrnuty. V inkriminovaných pasážích – někdy doslova převzatých, častěji však výrazně
přepracovaných – na své dříve publikované texty neodkazuji, a proto považuji za vhodné
upozornit na tomto místě, že se jedná o články Tělesnost a kyberkultura (Macek 2003a) a
Digitální média a ideál svobody (Macek 2002), slovníková hesla v Revue pro média (Macek
2003b, 2003c, 2003d) a esej Kyberkulturní tělo optikou genderu (vypracovaný v rámci kurzu
Pohlaví a gender – genderová struktura společnosti prof. Dr.phil. Gerlindy Šmausové)."