Koľko % ľudí na Slovensku si myslíte že je nakazených, alebo prekonalo koronavirus ?
V Spaniesku robili ešte v júni testy na koronavirus na nahodnych ľuďoch, a v Madride málo koronavirus okolo 10% ľudí, a mimo Madridu okolo 5%. To však bolo ešte v Júni, a teda takmer pred 4 mesiacmi a dovolenkovou sezónou, takže aktuálne tie čísla môžu byť oveľa vyššie. Aj v New Yorku robili testy na nahodnych ľuďoch a pozitívnych bolo okolo 10%.
Prečo neurobíme aj na Slovensku celoplošné testovanie na náhodne okoloidúcich ľudí ?
Tak ono by to bolo také testovanie ktoré by slúžilo čisto len na informačné účely koľko ľudí je v skutočnosti nakazených, a teda aj keď by si bol pozitívny nešiel by si do karantény, alebo by ti ani nemuseli výsledky poslať kebyže nechceš vedieť či si alebo nie si pozitívny.
Horšie je podľa mňa výter z hrdla, pritom ťa napína na vracanie.
Ale výter z nosa je úplne v pohode, to máš také isté ako keď sa špáraš v nose, a pre teba je nepríjemný zážitok špáranie v nose ? Nikdy si sa nešpáral v nose ?
Pri vytere z hrdla by som ich ogrcal to by bola sranda aspon a ano sparam sa v nose ked si vyberam susne :S ale to si nedrbnem prsty az niekde do mozgu ale len tam kde su susne
@sasi2680
Tak to neviem, viem len že som bol na vyteroch nosa pred niekolkymi rokmi, a naozaj to nebolo nejaké nepríjemné.
A inak v Rakúsku sú ževraj nejaké nové testy, dostaneš nejaku vodu, vykloktas ju a potom vyplujes, a z toho potom zisťujú koronavirus. Bratovi tak zisťovali.
Nejak tomu nerozumiem, veď len denne sa na Slovensku spraví okolo 9000 testov.
Nehovor mi teda že keď denne Slovensko robí 9000 testov, žeby predstavoval finančný problém kebyže jeden deň spraví trebárs 25 tisíc testov na náhodne okolo idúcich ľudí ?
jeden ten test stojí od 50-70 € tak si vyrátaj kolko by stálo otestovať 5,5 milióna ludí,druhá vec je že aký by to malo význam?dnes niekoho otestuješ a bude negatívny ale kludne sa može nakaziť zajtra alebo o týždeň
Ja sa už dlho neviem rozhodnúť, či si vážne tak sprostý alebo si troll. Ak si troll, tak pred tebou skladám imaginárny klobúk, lebo to robíš mega dobre.
@hetfield Ja si naozaj nepamätám že by som v úvodnom príspevku tvrdil že sa majú otestovať všetci. Aj ten zdroj čo som v úvode uviedol,hovori o otestovaní asi 60 tisíc ľudí v Španielsku.
Na Slovensku by sa teda mohlo otestovať okolo 25 tisíc náhodných ludi.
Aký by to malo význam ? Aby sme zistili koľko % ľudí je na Slovensku v skutočnosti asi nakazených. Akoze keď je na Slovensku reálne nakazenych, alebo prekonalo koronavirus 10% Slovákov, potom sú všetky opatrenia proti koronavirusu zbytocne.
@tralalibang Veľmi ťa prosím, uved presne čo v mojom úvodnom príspevku sa ti zdá ako trollovanie, lebo mám taký pocit že si môj príspevok zle pochopila, podobne ako Hetfield.
@tomas55555 da sa aj zadarmo dobrovolne na slovensku?? Lebo zatial viem iba o tom, ze si to musis zacvakat
V CR to bolo zadarmo (s tym teda, ze mohli odmietnut test, pokial uz mali niektorej demo skupiny prilis vela)
@tomas55555 ty si dobre mimo, jak vždy a btw pri koronovom výtere ti idú paličkou podstatne hlbšie než pri bežnom výtere z nosa a naozaj to nie je nič extra príjemné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
V Spaniesku robili ešte v júni testy na koronavirus na nahodnych ľuďoch, a v Madride málo koronavirus okolo 10% ľudí, a mimo Madridu okolo 5%. To však bolo ešte v Júni, a teda takmer pred 4 mesiacmi a dovolenkovou sezónou, takže aktuálne tie čísla môžu byť oveľa vyššie. Aj v New Yorku robili testy na nahodnych ľuďoch a pozitívnych bolo okolo 10%.
Prečo neurobíme aj na Slovensku celoplošné testovanie na náhodne okoloidúcich ľudí ?
» www.newscientist.com/article/mg24632...
Akoze neexistuje ?
Prečo nie ? A kebyže ti za to dajú 10 euro ?
Ale nvm, co zistili ja som chcel ist, ale vraj to bolo len pre cechurov
Tak ono by to bolo také testovanie ktoré by slúžilo čisto len na informačné účely koľko ľudí je v skutočnosti nakazených, a teda aj keď by si bol pozitívny nešiel by si do karantény, alebo by ti ani nemuseli výsledky poslať kebyže nechceš vedieť či si alebo nie si pozitívny.
Aku neprijemnu vec ? Žeby ti spravili výter z nosa ?
Horšie je podľa mňa výter z hrdla, pritom ťa napína na vracanie.
Ale výter z nosa je úplne v pohode, to máš také isté ako keď sa špáraš v nose, a pre teba je nepríjemný zážitok špáranie v nose ? Nikdy si sa nešpáral v nose ?
Myslím že tou výterovou paličkou sa nedá dostať ďalej, než kde sa dá dostať prstami v nose.
A tie šušne ktoré si vytahujes z bodu, potom aj zješ? Ak áno, chutia ti ?
Ty gurmán :S
Tak to neviem, viem len že som bol na vyteroch nosa pred niekolkymi rokmi, a naozaj to nebolo nejaké nepríjemné.
A inak v Rakúsku sú ževraj nejaké nové testy, dostaneš nejaku vodu, vykloktas ju a potom vyplujes, a z toho potom zisťujú koronavirus. Bratovi tak zisťovali.
@Kassiar neni zac a dobru chut k obedu no vidis uz ani sol neni! To co byvala
Nejak tomu nerozumiem, veď len denne sa na Slovensku spraví okolo 9000 testov.
Nehovor mi teda že keď denne Slovensko robí 9000 testov, žeby predstavoval finančný problém kebyže jeden deň spraví trebárs 25 tisíc testov na náhodne okolo idúcich ľudí ?
Preco nemôžeš aspoň raz namiesto tychto tvojich vykrikov do tmy, napísať nejaké racionálne protiargumenty súvisiace s témou ?
Na Slovensku by sa teda mohlo otestovať okolo 25 tisíc náhodných ludi.
Aký by to malo význam ? Aby sme zistili koľko % ľudí je na Slovensku v skutočnosti asi nakazených. Akoze keď je na Slovensku reálne nakazenych, alebo prekonalo koronavirus 10% Slovákov, potom sú všetky opatrenia proti koronavirusu zbytocne.
Ďakujem za tvoju šťavnatú diskusiu s veľmi zaujímavými argumentami. Si klenotom každej diskusie.
Lenže ak zistíme že nakazených a tých čo prekonali koronavírus je okolo 10% potom budeme vedieť že proti koronavírusove opatrenia sú zbytočné.
V CR to bolo zadarmo (s tym teda, ze mohli odmietnut test, pokial uz mali niektorej demo skupiny prilis vela)
No hej všetky, i ked možno tie rúška by som ponechal, aspon v interiéri nech sa nosia.
@Drazoal
Tak to neviem.
No a v čom som "mimo" ? Však povedz konkrétne v čom hovorím zle.
Aha, takže to nie je ako bežný výter nosa, som bol v tom že to je ako bežný výter nosa.