V mojom odbore musím počas 6 semestrov nazbierať minimálne 180 kreditov, čo vychádza 30 kreditov na semester. Spravil som si rozvrh na jesenný semester, v ktorom mám súčet kreditov za odbory 48.
ta, jasne ze to zvladnes. ja som si najebala hrozne vela kreditov tiez, ale zas mas istotu ze ked nejaky predmet neurobis tak budes mat dostatok kreditov na prechod do dalsieho rocnika.
no, nie som si istý, či bude niekto schopný rozumnej odpovede z toho dôvodu, že nikto z nás nevie, aké predmety si si vlastne zapísal ale ak ťa to poteší, tak ja mám na tento semester zapísané predmety za 44 kreditov a spolužiak mal v pláne dokonca zapísať si na celý rok predmety za 125 kreditov (kým nezistil, že maximum na rok je 90 . ale určite je dobré v prvom a druhom ročníku ten počet 30 kreditov za semester aspoň mierne prekročiť, keďže v poslednom ročníku je lepšie nechať si čas na štátnice atď. a ešte som chcel dačo napísať, ale musím ísť jesť
ja sa napríklad svojich 44 kreditov príliš nebojím, pretože nezanedbateľnú časť z nich tvoria voliteľné predmety, na ktoré sa prípadne môžem úplne vykašľať, ak by som náhodou nestíhal
no podla mna je to velmi vela, ak ti vychadza dobre rozvrh, tak by si to mal stihat, no ci zvladnes urobit vsetky zapocty a skusky, to uvidis sam neskor. no ak to urobis, bude to len dobre, budes mat nadbeh a neskor si toho das menej
Hlavne nedopadni ako ja - na posledný rok mi ostalo dokopy 72 kreditov, takže tento semester budem až do konca skúškového nadávať ako chorá vrana (keďže mám popri tom vraj pracovať na bakalárke a učiť sa na štátnice...)
rada od naivnej , čiže mňa. za dva semestre sme mali mať teda 6O kreditov, optimálne, ja som mala vždy okolo 72 - 74. tiež ma všetko zaujímalo a nechcela som si nechat niečo ujsť. navyše, som kvoli svojmu naslednemu rozvrhu od nevidím do nevidím mohla zostat v meste, v ktorom studujem, čož mi vyhovovalo. intrák. nie doma.
druhá vec však je, že niektoré predmety ťa môžu nadchnúť, ale zistíš, že vyučujúci je slizký pamrd, ktorý sa živí strachom študentom počas skúškového a mohol by ti to pekne vsetko osladiť, ocukrit, opepřiť, proste okoreniť.
takže. na toto som prišla. zapíš si za 60 +/- nejaké rezervné (lebo na fakalara budes mat okolo prace vela veci, o jedne dva predmety menej ti príde len vhod) a mozes chodit na predmet, aj ked nan nie sizapísany. nebudes mat z neho skusku, ale mozes si odsediet teoriu aj prax ak ta to bude bavit, ak nie, tak tam druhy raz neprijdeš
lebo skuskove byva masaker. aj ked v povinne volitelnych je may. zapocet, ale uz to, ze musis pisat seminarky je o hubu.
ja som v pravaku kvoli jednemu predmetu nebola pripustena k dalsim dvom a tak som mala o 22 kreditov menej (medzi nimi 8kreditove a 6 kreditove predmety), a tak som rada ze som si zapisala v prvaku tolko predmetov, nebyt toho tak sa do druhaku ani nedostanem prosto rezervu treba a ja som to zvladala.
cim viac kreditov si das na zaciatku o to menej ti ostane na neskor V prvom rocniku je dobre ybavit sa volitelnzch predmetov a nechat si uy len tie povinne... POinformuj sa na predmety,kde netreba chodit a povinna je len skuska,materialy si zozenies a mas to bez problemov,budes mat sice vela predmetov zapisanych ale nebudes na vsetky chodit,len na tie potrebne sa budes sustredit a mas klud.
aj ja si robím v druháku rezervu na tretiak, bakalárku, štátnice...ale či to vyjde....netuším...prinajhoršom okašlem výberové a budem v tretiaku drieť 24/7.
hm, koncim uz skolu pomaly, a ked sa pozriem spetne na kazdy jeden semester, ja by som popravde s mojou skolou a s tzmi predmetmi mala mesniu pravdepodobnost, ze skoncim s cistym řejstríkem... kazdy semester som mala nejaky tazsi predmet, ktory mi zapratal najmenej dva tyzdne ucenia, koncili sme vzdy v druhej polovici maja s tym, ze skuskove este len zacalo, a koncila som zaciatkom jula, skusok som nikdy nemala menej nez styri priemerne, ale to sa striedalo, najtazsi som mala v druhom na konci, o bc case najmanej rada spominam ... tolko kreditov by som si urcite nedavala nikdy... v zimnom som mala len 36 a isla som zdochnut uceniím, asi aj preto, ze predmetov tazsich bolo viac
@takzvany@17 Aj na matfyze sú kredity za telesnú, ale v podstate väčšina rád ktoré dostal, platia tak všeobecne, nezávisle od toho, aké sú to predmety...
P.S.: K tej telesnej... sú to síce ľahko získané kredity, ale zároveň tá telesná môže byť dosť časovo náročná... najmä pokiaľ na ňu musíš dochádzať cez pol mesta... (vlastná skúsenosť... ešte vzhľadom na rozvrh som tou hodinou telesnej zabila pol dňa... )
@galinka ide asi o to, že nie je kredit ako kredit. náročnosť niektorých predmetov je často nedocenená kreditmi a naopak. napríklad kredity za spomínanú telesnú sú na škole inej ako FTVŠ absolútnym nezmyslom, nakoľko ten predmet nevyžaduje žiadnu prípravu a nesúvisí s ostatným učivom. kredity sa nedávajú za cestovanie ale za preukázané vedomosti.
navyše kredity od jedného skúšajúceho sa môžu získavať podstatne ťažšie ako kredity od iného skúšajúceho, v rámci toho istého predmetu.
či je 48 kreditov veľa alebo málo, to je diskutabilné. ešte keď si predstavím za jaké pičoviny sa musia dávať kredity na škole kde sa učí o divadle, tak mi je až zle.
@takzvany@25 Nič to nemení na tom, že rady ako "keď si toho dáš viac a niečo neurobíš, aspoň budeš mať stále väčšiu šancu že nevyletíš", prípadne "radšej mať toho nazbieraného teraz viac než to potom v treťom ročníku doháňať" stále platia. A je jedno či je kredit ako kredit
A s tou telesnou - myslím že tam sú tie kredity skôr motivačné, inak by sa na tú telesnú takmer všetci vybodli. Pritom dnešný spôsob života je taký, že ľudia sa veľmi málo hýbu (vidím aj na sebe), takže aj tá hodina telesnej týždenne je dobrá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a mudry si predsa
ale podľa mňa to zvládneš.
Hlavne nedopadni ako ja - na posledný rok mi ostalo dokopy 72 kreditov, takže tento semester budem až do konca skúškového nadávať ako chorá vrana (keďže mám popri tom vraj pracovať na bakalárke a učiť sa na štátnice...)
rada od naivnej , čiže mňa. za dva semestre sme mali mať teda 6O kreditov, optimálne, ja som mala vždy okolo 72 - 74. tiež ma všetko zaujímalo a nechcela som si nechat niečo ujsť. navyše, som kvoli svojmu naslednemu rozvrhu od nevidím do nevidím mohla zostat v meste, v ktorom studujem, čož mi vyhovovalo. intrák. nie doma.
druhá vec však je, že niektoré predmety ťa môžu nadchnúť, ale zistíš, že vyučujúci je slizký pamrd, ktorý sa živí strachom študentom počas skúškového a mohol by ti to pekne vsetko osladiť, ocukrit, opepřiť, proste okoreniť.
takže. na toto som prišla. zapíš si za 60 +/- nejaké rezervné (lebo na fakalara budes mat okolo prace vela veci, o jedne dva predmety menej ti príde len vhod) a mozes chodit na predmet, aj ked nan nie sizapísany. nebudes mat z neho skusku, ale mozes si odsediet teoriu aj prax ak ta to bude bavit, ak nie, tak tam druhy raz neprijdeš
lebo skuskove byva masaker. aj ked v povinne volitelnych je may. zapocet, ale uz to, ze musis pisat seminarky je o hubu.
nie je to všade rovnaké
napríklad na EUBA dostávajú tí budúci "inžinieri" ekonómie kredity aj za telesnú výchovu
potom o čom sa tu bavíme
ja mám inak 32 len a rozvrh mám celkom naprataný, nedala som si ani žiaden výberový na zimu..
P.S.: K tej telesnej... sú to síce ľahko získané kredity, ale zároveň tá telesná môže byť dosť časovo náročná... najmä pokiaľ na ňu musíš dochádzať cez pol mesta... (vlastná skúsenosť... ešte vzhľadom na rozvrh som tou hodinou telesnej zabila pol dňa... )
navyše kredity od jedného skúšajúceho sa môžu získavať podstatne ťažšie ako kredity od iného skúšajúceho, v rámci toho istého predmetu.
či je 48 kreditov veľa alebo málo, to je diskutabilné. ešte keď si predstavím za jaké pičoviny sa musia dávať kredity na škole kde sa učí o divadle, tak mi je až zle.
A s tou telesnou - myslím že tam sú tie kredity skôr motivačné, inak by sa na tú telesnú takmer všetci vybodli. Pritom dnešný spôsob života je taký, že ľudia sa veľmi málo hýbu (vidím aj na sebe), takže aj tá hodina telesnej týždenne je dobrá.