Ahojte myslite že sa nejak da zdokonaliť v kresleni ? veľmi by som chcel vedieť pekne kresliť a veľmi ma to aj bavy každy deň kreslim ale nejak úchvatne to nieje. Za nejake kurzy si veľmi plaťit nechcem a niekde som čiatl že na kreslenie talent netreb
moc moc kresli ... ono si ruka zvykne časom a naučíš sa aj nejaké ťahy, kt. budú také svojské pre teba
ja si myslím, že ku kresleniu treba minimálne fantáziu ... a ak nie, tak obrekslovať z obrázkov... skús tak, že si nájdeš obrázok, sprav cez ten obrázok mriežku, na výkres si sprav rovnakú, a potom po políčkach kresli
Talent sa vysoko precenuje! Taktiez prax sa precenuje, teda pokial si nechces sadnut na karlov most a skicovat, pri skicovom kresleni je prax potrebna, aby si to mal "v ruke". Ale pokial chces len kreslit portrety z fotky tak nepotrebujes robit kvanta kresieb. Potrebujes ovladat techniku, vyznat sa v materialoch a mat bozsku trpezlivost. Dovod preco mnoho ludi chodi na umelecke skoly a aj tak kreslia ako 8 rocny je ten, ze ani jednu z tychto veci nevedia/nemaju a rovnako to nevedia ani ich ucitelia. Pozri moj fotoalbum, ak myslis, ze neviem o com hovorim
Ale ide aj o to čo chceš kresliť, real postavy , anémáče, mangu, krajinky a pod. na výber je veľa. Ale ak ti môžem poradiť, najprv sa nauč jedno potom druhé... A súhlasím aj s tým že knihy a videá veľa pomôžu, cez net ti len ťažko pomôžeme, ale každopádne veľa štastia-....
Urcite musis stale kreslit Ja odmalicka kreslim a stale sa to zlepsuje. Skusaj nove veci, je jedno ci sa ti podaria alebo nie skusaj dalej. Mne velmi pomaha kde pozeram nejake videa na youtube mne osobne to pomohlo. Vela stastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ja tiez od prirody toho moc nemam, ale snazim sa velmi jemne si vsimat detaily a potom ich reprodukovat..
potom sú veci, ktoré sa s trpezlivosťou dajú obkukať z návodou, čo si trebárs aj vygúgliš a potom sú veci, na čo asi treba mať talent
ale myslím si že také to bežné kreslenie sa naučiť dá, ak máš trpelivosť
Keď si nechceš platiť kurzy, kúp si knihu. Pozeraj videá na youtube. Všímaj si ako a s čím tieňujú. Napodobňuj, skúšaj, trénuj.
Po čase si porovnaj staré a nové výkresy a uvidíš, že sa to zlepšilo.
ja si myslím, že ku kresleniu treba minimálne fantáziu ... a ak nie, tak obrekslovať z obrázkov... skús tak, že si nájdeš obrázok, sprav cez ten obrázok mriežku, na výkres si sprav rovnakú, a potom po políčkach kresli
stači mať dobru fantáziu , a musiš vedieť využivať pravu hemisferu mozgu
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...