Aká je vaša najobľúbenejšia krimi? Ideálne v knižnej podobe, ale pokojne sa môžte podeliť i o vynikajúce seriály, či filmy. Ja osobne milujem všetky s nadpriemerne bystrým až geniálnym vyšetrovateľom, a preferenčne mi najviac ulahodili severské krimi.
Ako vazneho detektiva mam rada Poirota a vtipneho Colomba. A knihy co mam oblubene... K nim mam skor citovu vazbu, ci uz mi zostali po mamine, tato mi doniesol stare knihy od babky alebo mi ich niekto dal a ich je straasne vela. A niektore su fakt shity no...
Hercule Poirot (v podani Davida Sucheta)
Maigret (v podaní Bruna Cremera alebo Rowana Atkinsona)
Miss Fisher's Murder Mysteries
Big Ben
Pfarrer Braun (v podaní Ottfrieda Fischera)
Columbo
Tak z televíznych, čo už boli spomenutí - Columbo, Poirot, Sherlock, True Detective, Mindhunter, Bosch. Čo sa týka kníh, až tak veľa detektívok načítaných nemám. Čítal som niektoré knihy so Sherlockom Holmesom od A.C. Doyla. Zo súčasných autorov - prečítal som niekoľko od Michaela Connellyho s vyšetrovateľom Harrym Boschom, detektívom zo starej školy a môžem len odporučiť. Mne to bolo odporučené z viacerých strán. Na základe tých kníh natočili seriál Bosch. Odporúčal by som najprv prečítať knihy, ak si nechceš vyspoilovať zápletky A z trošku netradičnejších - tuzemský autor Juraj Červenák má sériu historických detektívok Stein a Barbarič, zasadenú na územie Uhorska v čase protitureckých bojov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Maigret (v podaní Bruna Cremera alebo Rowana Atkinsona)
Miss Fisher's Murder Mysteries
Big Ben
Pfarrer Braun (v podaní Ottfrieda Fischera)
Columbo
všetko sú to TV seriály
Jussi Adler Olsen - prípady oddelenia Q
Mo Hayder - séria s Jackom Cafferym
a nesbo samozrejme