Čaute, už dlhšie si lámem hlavu nad tým, prečo chcú ľudia v dnešnej dobe študovať právo aj napriek tomu, že vedia aké je to s uplatnením a korupciou na Slovensku. Tým sa nechcem nikoho dotknúť, sám som mal ísť na právo, žiaľ nie z vlastného presvedčenia,
ale inak o tej korupcii a hnusnom systéme viem tiež, a to a ešte milión iných vecí ma odradilo od práva, ale tak, vyštudovať právo ešte neznamená robiť advokáta
skrátka bez práva sa človek nepohne ani na krok (kam sa len pozrieš, máš tam nejaké veci s právnickej terminológie)....ja neviem ako to vysvetliť, ale ja som si napríklad vybral právo ako alternatívu k politológií (úzko súvisiace odbory)
ja tiež rozmyšlam o štúdiu práva ( avšak už ako o dalšom pokračovani v študiu ) tak jasne právo ti dava možnosť vedieť sa orietnovať v zákonoch čo je hlavne na Slovensku na nezaplatenie,
pravdaže nemusiš byť automaticky právnik, tak isto maš aj viacerov druhov práva - a nemusiš sa orietnovať len na trestne, rodinne....
čo sa týka korupcie a finačneho ohodnotenia je na tebe či ostaneš na Slovensku alebo študuješ dalej v zahraniči a na tebe aký budeš dobrý...
Na druhej strane nie je to také lahké a pokial si nevyberieš správne zameranie aj v práve
ja právo už študujem a ak ho aj doštudujem,tak som zatiaľ v štádiu, že nechcem byť advokátka, je x právnických profesií, to,že niekto vyštuduje právo neznamená, že si pobeží zakladať advokátsku kanceláriu, to je dosť podstatné si uvedomiť, veľa ľudí má skreslené predstavy
@amirai Len tých x právnických profesií už obsadilo x absolventov práva pekných pár rôčkov dozadu, preto sa nezamestnanosť u absolventov práva len zvyšuje a zvyšuje Ale chápem, čo už má človek robiť, keď to už študuje ...
@nikisweet Ja som tu prvý semester, zatiaľ som vo svojom živle,aj keď či ma to neprestane baviť si ešte nemôžem dovoliť povedať,predsa len je to krátky čas. Tým že ma to baví a mám to svoje,kde pre seba vidím perspektívu,tak to neberiem ako" , čo už má človek robiť, keď to už študuje". Nepripadá mi,že všetky právnické profesie sú obsadené. Resp. skôr ma zaujíma,ktoré profesie máš na mysli a sú preplnené. Okrem advokácie samozrejme
no otázka bola "kto chce ísť na právo" a ty "chcem a presnejšie na trestné", nemyslela som to v zlom, ale ľudí,ktorí si myslia,že sa dá vyložene "vyučiť" na trestné právo je asi toľko,čo ľudí,ktorí si pre zmenu myslia,že každý z tých 400 ľudí,čo ide na právo,bude riešiť advokáciu len upresnenie kvôli tomu,že je to bežné,nič viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
a okrem toho tam myslím treba maturitu z občianskej, a to by som sa zabila, keby som z nej musela maturovať, navyše po anglicky
a ne nejdem :lD
pravdaže nemusiš byť automaticky právnik, tak isto maš aj viacerov druhov práva - a nemusiš sa orietnovať len na trestne, rodinne....
čo sa týka korupcie a finačneho ohodnotenia je na tebe či ostaneš na Slovensku alebo študuješ dalej v zahraniči a na tebe aký budeš dobrý...
Na druhej strane nie je to také lahké a pokial si nevyberieš správne zameranie aj v práve
pretože sa snažim vyhnuť konfliktu s rodičmi oni to zhodnotili že to sa oplati