@h8u dnes som sa ta isiel pytat ci v pondelok nebudes v BA nahodou ze by sme sli na CS stretko co bude ale este nezverejnili miesto,no zjavne ani nebudes mat cas
a da sa icčkam velmi lahko vyhnuť, ten nevlastný brat šiel teraz normálnym rýchlikom do košíc, trvalo to 5:50 a icečkom by to bolo 5.. to až taký rozdiel neni
@tangerina to je super, odkial si? ja si ju práve tiež musím ísť v pondelok vybaviť lebo mám český isic a ten neplatí.. mohla by si aj ty a vo štvrtok by sme mohli ísť niekam!
@h8u 1. trieda je parada hlavne na dlhsie tratie. Do Kosic je to must have. Navyse v ICckach maju pivo a tych usetrenych 50 minut mozes presediet na dalsom pive
@tommyhot mne ale nejde o to aby som ušetrila čas alebo sa mala ako v hoteli, a myslim že nikomu kto si ten lístok bude kupovať, ja sa nikam neponáhlam, nemám ani ciel, proste chcem len tak ísť.. preto mi neva ísŤ aj 10 hodin vlakom a vidieť pekné veci z neho a tak
@h8u tych 10 hodin nevadi ani mne, ale zaparena 2. trieda je v tomto teple samovrazda. Navyse obycajny vlak, ktory nema ani (vychladene) obcerstvenie, tak to uz je uplne cele zle. Isiel som pred 3 tyzdnami z Prahy 2. triedou a nebyt toho piva, tak tam asi zdochnem. A to este neboli az take horucavy.
@h8u ja som z Nového Mesta (inak, ja som tá holka, čo na poslednom brnenskom stretku tak málo rozprávala, takže ak ti to aj po tomto zistení nebude vadiť, tak ok...ak bude, tak v pohode
no ja idem práve budúci týždeň do Brna, takže keď tak, ja by som až ten ďalší mohla, vlastne potom už úplne stále
@tommyhot no ty chudáčik, úplne chápem h8u o tom čo píše, tripy nemajú byť o pohodlí ale o zážitkoch. Keby som nevedela kto to píše, tak si myslím, že nejaká slečinka sorráč
@tangerina pockaj ktore stretko myslis, je mi znamy tvoj nick ale neviem nejako lebo co si vybavujem stretka tak o kazdom viem kto tam bol. ale jasne ze mi to nevadi boze, ved dohodneme sa teda potom a dalsi tyzden nieco dame
@h8u Banská Bystrica nie je moc zaujímavé mesto, ak možem poradiť obehaj všetky hrady zámky a jaskyne a ak nejaké mesto tak určite Banská Štiavnica a Kremnica.
znie to super! ale peniaze budem mať až za pár týždňov a potom sa vlastne aj tak budem sa musieť učiť ale neskôr sa pridám/ozvem ak to bude stále aktuálne
@h8u tak ja neviem, to bolo ešte v novembri/decembri, neviem som tá čudná oranžovovlasá alysiina kamoška už dúfam vieš a v pohode, ja pôjdem úplne hocikam, tak potom
vysvetluj to tym ktori maju mesacne 400e v hrubom, co na vychodnom Slovensku nie je ziadnou vynimkou...must have budu pre nich asi skor zaplatene ucty a potraviny ako nejaka prva trieda
@katkaz dnes som bol v banskej stiavnici a nepride mi to nejak extra zaujimave,je to akoby kusok zo stareho mesta v BA,nic speci podla mna za cim by sa tam oplatilo cestovat...slovensko je pre mna na jedno kopyto
@lenuli ti co maju 400 v hrubom si v prvom rade nekupuju veci, ktore nevyhnutne nepotrebuju a ktore vyuziju, citujem "len tak niekam". Vola sa to rebricek hodnot.
@joplinka aky zazitok je byt v najvacsich horucavach prepoteny a smradlavy v spinavom zaparenom vlaku? Mne osobne by to pokazilo cely den. Este v tom ICcku si aspon mozes kupit studene pivo, ale v obycajnych slovenskych vlakoch akurat tak zdochnes od tepla
@tommyhot eh, rebricek hodnot tu zbytocne pleties kopec ludi chodi z vychodu do BA na tyzdnovky, takze cestuju lebo musia a pochybujem ze ak maju nieco pod hranicou priemerneho platu tak si budu teraz dva mesiace kazdy tyzden cestovat 1.triedou
ale nemusis to automaticky aplikovat na tento pripad... len som tym chcela povedat, ze to nie je MUST HAVE, pretoze vacsina ludi dokaze bez toho uplne v pohode prezit, pod must have si predstavim nieco ine ako nadstandardne sluzby
@endorphin na niektorych tratiach ano, ale to nie su statne vlaky, na ktore sa vztahuje tato akcia. Napriklad Komarno BA jazdi relativne v pohode sukromny vlak.
@joplinka tak asi si pod pojmom klimatizacia predstavujeme rozdielne veci aj v kancli mame udajne klimu, preco ale chodime domov ako zo sauny nam uz nikto nepovedal
chodit niekam po slovensku vo vlakoch (ak to nie su tie nove dvojposchodove) alebo klasicke vagony, je utrpenie. len 2 hodinova cesta v horucavach cloveka uplne odrovna, to by som si teda vobec neuzil ani tu cestu, ani by sa mi nechcelo potom este chodit niekde po hradoch/na tury
@mefistofel na Krivan by mal vyliezt kazdy Slovak, takze za Krivan som rozhodne
a k tomu listku...ako kazde leto kvasim doma, takze toto velmi moc vitam, tiez spolucnost sa ani neda vyvazit peniazmi, nemam nic na robote takze to berem vsetkymi desiatimi, a neskor sa moze ist aj stanovat ... hmm @h8u... velice chcem spoznat tvoje pásavčie ja
@tommyhot napr na trase PD-BA chodí klimamtizovaný rýchlik .. viezla som sa aj v prvej triede.. rozdiel bol jedine v tom, že medzi jednotlivými štvorkami bolo sklo a nebolo v jednom rade 8 sedačiek, ale 6...
poviem ti, radšej chodím starými vlakmi .. nové rýchliky sú len zrýchlené osobáky a stoja za h*vno
@sisssa081 to zalezi aj od toho v akej 1. triede si sa viezla. Ja som sa viezol v takej, kde bolo asi o 60% menej sedaciek, ticho, klud, cistucke koberce a super hajzel (co po pive iste kazdy oceni)
@h8u som z presburgu a ten stvrtok myslis uz dnes ? .. ked uz dnes tak to mi daj racej cislo nech nemusim len na internet ked to chcem riesit (do spravy)
@tommyhot v novom rýchliku, ktorý začal premávť niekedy začiatkom roka .. neviem , či práve 60% menej, lebo mne vychádza -1/4 celku = 25% v porovnaní s druhou triedou
v 2.tr tiež chodila aj obsluha s vozíkom, len teplotu nápojov nemám zistenú , pretože si pred cestou kúpim vždy veĺkú fľašu minerálky, ktoré oni nemajú
ešte k vychladenému pivu ... zober si termotašku a kúp v potravinách také, čo majú v chladiacich boxoch
ježiš všetci že tolko peňazi veď to je 35 eur o_______O
sieťove "jednokrajinne" listky v europe sa pohybuju v 10 aj viac násobne väčších sumách omg, pre porovnanie najlacnejšie ich majú bulharsku, srbsko, rumunsko, polsko, grécko.. v každej z týchto krajín je ponuka lístkov nasledovná:
môžete cestovať ľubovolné 3 dni v mesiaci = 53€
6 dní = 86€
8 dní = 100€.
A to som dala tie NAJLACNEJŠIE z celej európy. Napríklad nemecko, anglicko, švédsko.. každá krajina trojdňový 144€, 8 dňový 218€.
A teraz si to porovnajte s 35 blbými eurami za celý MESIAC absolútne neobmedzeného cestovania po krajine.
@tommyhot tými úvodzovkami si zrejme myslel kvalitu jedla no nwm dá sa to prežiť aj v obyčajnom rýchliku a aj dlhšia cesta mimo SVK ak máš pálenku a jedlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Hneď by som si kúpila ten lístok
len som si zabudla vybaviť tú fialovú preukážku
a da sa icčkam velmi lahko vyhnuť, ten nevlastný brat šiel teraz normálnym rýchlikom do košíc, trvalo to 5:50 a icečkom by to bolo 5.. to až taký rozdiel neni
no ja idem práve budúci týždeň do Brna, takže keď tak, ja by som až ten ďalší mohla, vlastne potom už úplne stále
vysvetluj to tym ktori maju mesacne 400e v hrubom, co na vychodnom Slovensku nie je ziadnou vynimkou...must have budu pre nich asi skor zaplatene ucty a potraviny ako nejaka prva trieda
@joplinka aky zazitok je byt v najvacsich horucavach prepoteny a smradlavy v spinavom zaparenom vlaku? Mne osobne by to pokazilo cely den. Este v tom ICcku si aspon mozes kupit studene pivo, ale v obycajnych slovenskych vlakoch akurat tak zdochnes od tepla
ale nemusis to automaticky aplikovat na tento pripad... len som tym chcela povedat, ze to nie je MUST HAVE, pretoze vacsina ludi dokaze bez toho uplne v pohode prezit, pod must have si predstavim nieco ine ako nadstandardne sluzby
Keď si konečne zoženiem brigádu aj ja si dovolím takýto výlet
@h8u som z ruzomberka, ale tak ak by sa slo tymto smerom, tak naskocim a pridam sa urcite
@joplinka tak asi si pod pojmom klimatizacia predstavujeme rozdielne veci aj v kancli mame udajne klimu, preco ale chodime domov ako zo sauny nam uz nikto nepovedal
chodit niekam po slovensku vo vlakoch (ak to nie su tie nove dvojposchodove) alebo klasicke vagony, je utrpenie. len 2 hodinova cesta v horucavach cloveka uplne odrovna, to by som si teda vobec neuzil ani tu cestu, ani by sa mi nechcelo potom este chodit niekde po hradoch/na tury
kazdopadne, niekto z okolia ba kto by vo stvrtok realne s tym listkom niekam siel?
a k tomu listku...ako kazde leto kvasim doma, takze toto velmi moc vitam, tiez spolucnost sa ani neda vyvazit peniazmi, nemam nic na robote takze to berem vsetkymi desiatimi, a neskor sa moze ist aj stanovat ... hmm @h8u... velice chcem spoznat tvoje pásavčie ja
@tommyhot napr na trase PD-BA chodí klimamtizovaný rýchlik .. viezla som sa aj v prvej triede.. rozdiel bol jedine v tom, že medzi jednotlivými štvorkami bolo sklo a nebolo v jednom rade 8 sedačiek, ale 6...
poviem ti, radšej chodím starými vlakmi .. nové rýchliky sú len zrýchlené osobáky a stoja za h*vno
ale inak, ked budem mat peniaze niekedy v auguste, mozno by som siel
prečo nemám tú slovenskú zľavovú kartičku
piči piči piči piči
v 2.tr tiež chodila aj obsluha s vozíkom, len teplotu nápojov nemám zistenú , pretože si pred cestou kúpim vždy veĺkú fľašu minerálky, ktoré oni nemajú
ešte k vychladenému pivu ... zober si termotašku a kúp v potravinách také, čo majú v chladiacich boxoch
->Partyslava
sieťove "jednokrajinne" listky v europe sa pohybuju v 10 aj viac násobne väčších sumách omg, pre porovnanie najlacnejšie ich majú bulharsku, srbsko, rumunsko, polsko, grécko.. v každej z týchto krajín je ponuka lístkov nasledovná:
môžete cestovať ľubovolné 3 dni v mesiaci = 53€
6 dní = 86€
8 dní = 100€.
A to som dala tie NAJLACNEJŠIE z celej európy. Napríklad nemecko, anglicko, švédsko.. každá krajina trojdňový 144€, 8 dňový 218€.
A teraz si to porovnajte s 35 blbými eurami za celý MESIAC absolútne neobmedzeného cestovania po krajine.
Ešte stále je to vela?
ale nemôžem, len som nadšená