potrebovala by som od vas pomoct trochu ......uz asi dva roky chcem hrozne chodit na bicie.....a rodicia mi nechcu dovolit .....ako ocko by mi aj dovolil on je taky typ ze mu je to jedno, ale mamka nesuhlasila ani vtedy ked som jej povedala ze si sama zap
choď na nich cez city... presvedči ich že je to lepšie jak keby si mala niekde húliť a ožierať sa jak rovesníci.. však to je pekné že ťa to chytá k umeniu neviem prečo by ti to mali zakázať, zvláštni rodičia
nechod na nich nijak proste normalne musis byt uprimna... povedz im to, co si nam tu napisala... povedz im, ze to myslis naozaj vazne a povedz im: keby som bola taka lahostajna voci vam ako su vsetci iny, nepytala by som sa Vas a rovno by som sa prihlasila... lenze vy nechapete ze mi na vas zalezi? potrebujem vediet vas nazor, kludne som vas mohla oklamat, ale vy si neviete ani vazit ze vam chcem povedat pravdu...
je to moj zivot, mozem si ho zariadit ako chcem, ale zalezi mi na vas... preto sa tam neprihlasim bez vasho suhlasu, ale bude ma to mrziet.. myslela som ze ked budem hovorit pravdu, pochopite to...
Toto nechápem, keby som ja chcela chodiť na nejaký hudobný nástroj, tatko mi už zháňa celý orchester a vôbec by ma od toho ani on, ani mama neodhovárali.
Skús im stále opakovať, že chceš chodiť na bicie a buď ťa zamknú v izbe, alebo ťa tam prihlásia sami
normálne, citové vidieranie... hádž sa o zem, nežer, nerozprávaj sa s nimi bubny sa dajú kúpiť za 150€ nejaké staré amati a čo takto sa na nich vysrať a normálne sa prihlásiť? šak do zušky podpis rodiča tušim nepotrebuješ a k niekomu čo učí súkromne už duplom ne.
povedz im, ze ak ta nepihlasia na bicie a nekupia ti ich zacnes fetovat Toto je vyhrazka A spytaj sa ich: Toto chcete? Viete ako ludia zacinaju fetovat? Tak, ze sa nudia!! A JA SA NUDIIM Matka chyti paniku a fotrovi to bude jedno Takze mas to v suchu
choď za nejakou hudobnou učiteľkou a spýtaj sa, či na to máš. Potom doma argumentuj, že máš na to nadanie.
Hľadaj samé pozitíva, ktoré to prináša. Proste musíš vedieť z toho vykľučkovať, mať na svojej strany presvedčivé argumenty a vedieť pohotovo odpoveď na mamine negatívne argumenty
@Aduska218 normalne sa prihlas a kasli na presviedcanie, ak si to mozes zaplatit sama neviem co je ich do toho co robis vo svojom volnom case... ale ako bolo povedane bicie nekupuj, prejde ta to, ak ti to vydrzi viac ako rok (mozno aj polrok staci) potom uvazuj o kupe
@Bluepanter to je sice pekne a velakrat ucinne, ale niektore mamy neuzaujimau argumenty proste povedia nie, a koniec bodky, ked sa ich opytas: preco? tak ti vacsina odpovie: lebo.
ja som aj tak za tu uprimnost, co som pisala vyssie mne osobne to stale zabralo... dokonca aj ked som mala 15 a chcela ist do blavy na vikend... moja mama nesuhlasila samozrejme a zamietla vsetky argumenty a pozitiva...
nakoniec som jej povedala pravdu, ze som ju mohla kludne oklamat atd. atd. a vtedy ma az pustila...
odvtedy si stale vazi ze jej hovorim pravdu a vacsinou suhlasi
Ked si tie bicie kupis, tak na ne budes hrat ci ta to prejde ci nie, lebo budes vediet, ze si za ne dala peniaze a treba ich vyuzit.A bubenik sa uzivi v hocijakej kapele, ci dychovke, alebo rock, alebo nejaky iny zaner...len nedavaj na tie "rady", ze rodicom povies, ze zacnes fetovat.
Suhlasim z @19 , normalne chod v juni do Zusky, riadne sa prihlas a cvicenie sa da vybavit aj tak, ze budes chodit cvicit do Zusky.
Rodicia sa asi boja hluku, ze?A ze nemas hudobne nadanie...ja myslim, ze pri bicich treba hlavne skompenzovat ruky a nohy, to je najtazsie, ale neviemake hudobne nadanie na to newpotrebujes, skor rytmicke citenie, co sa podla mna da naucit.
Najviac samoukov, ktorych poznam, sa naucilo hrat na bicie.Az za nimi je gitara.
skus kompromis... na tvojom mierste by som sa s rodicmi dohodla, ze sa prihlasis do zusky, ale ze zatial bicie kupovat este nebudes - lebo po prve su dost drahe (tiez by ma zaujimalo, kde by si nejake za tych 150euro nasla.. tolko stoji tak jedna ride-ka)a po druhe, ak este nevies hrat, nemas rytmus, nevies oddelit ruku od nohy a tak, tak to pre tvojich rodicov bude utrpenie pocuvat to a aj pre susedov, ak nemas vyborne odhlucnenu skusobnu a po tretie, mozno ta to nakoniec omrzi
a djembe ti URCITE stacit nebude, ak zacinas hrat, ide hlavne o to, aby si dokazala zahrat pravidelne a ZAROVEN rozne rytmy s kazdou koncatinou, tu ti ziadne djembe rytmicak, hideku a kopak nenahradi... to uz fakt radsej cvic na vankusoch
ono s tým talentom to je dosť... hmm... jak by som to povedal...
mechanicky sa hocičo na svete dokáže naučiť hocikto. aj priemerný šimpanz sa naučí hrať 1/16stiny na 200bpm, ale druhá strana je kreativita, ono je kopa technicky namakaných hudobníkov, čo nezložia nič.
a aby ste ma pochopili
toto dokáže každý, kto má v sebe trochu sebazaprenia, chuti cvičiť.
resp. keď sme pri bicích:
toto sa naučí hrať aj opica a aj vymyslí podobný pattern
@ Dad0 ...david ty debil...ty sa mi tu do majich diskusii neplet ..ty si brat a ty si fuurt proti mne DDDDDDDD .... a taky janko z juskovej ..on ma jaky perfektny skuch a ucil sa na tom pomaly 5 rokov .....
a diki za vsetky prispevky ...postupne budem vseetko skusat ........snaad ....ale ved aj na djembe ..ako nemozes tam zapojita j nohy hej ale na kazdom mieste je iny zvuk ......ale chapem ze sa jedno djembe nevyrovna bicim ...a DIKI
hm vies mozno neskor ti dovolia,onis a asi boja ze ti kupia bicie,vyhodia zato bvela penazi a po dvoch rokoch ta to prejde,tak mozno o par rokov zmenia nazor,alebo aj ty,tak si skus nane nasetrit,alebo neviem presviedcaj ich dalej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
je to moj zivot, mozem si ho zariadit ako chcem, ale zalezi mi na vas... preto sa tam neprihlasim bez vasho suhlasu, ale bude ma to mrziet.. myslela som ze ked budem hovorit pravdu, pochopite to...
tak by som to povedala ja
Skús im stále opakovať, že chceš chodiť na bicie a buď ťa zamknú v izbe, alebo ťa tam prihlásia sami
normálne, citové vidieranie... hádž sa o zem, nežer, nerozprávaj sa s nimi bubny sa dajú kúpiť za 150€ nejaké staré amati a čo takto sa na nich vysrať a normálne sa prihlásiť? šak do zušky podpis rodiča tušim nepotrebuješ a k niekomu čo učí súkromne už duplom ne.
ved okej, ale toto je diskusia o niecom inom, pokial dobre vidim
@hajzelodkosti
choď za nejakou hudobnou učiteľkou a spýtaj sa, či na to máš. Potom doma argumentuj, že máš na to nadanie.
Hľadaj samé pozitíva, ktoré to prináša. Proste musíš vedieť z toho vykľučkovať, mať na svojej strany presvedčivé argumenty a vedieť pohotovo odpoveď na mamine negatívne argumenty
ja som aj tak za tu uprimnost, co som pisala vyssie mne osobne to stale zabralo... dokonca aj ked som mala 15 a chcela ist do blavy na vikend... moja mama nesuhlasila samozrejme a zamietla vsetky argumenty a pozitiva...
nakoniec som jej povedala pravdu, ze som ju mohla kludne oklamat atd. atd. a vtedy ma az pustila...
odvtedy si stale vazi ze jej hovorim pravdu a vacsinou suhlasi
Suhlasim z @19 , normalne chod v juni do Zusky, riadne sa prihlas a cvicenie sa da vybavit aj tak, ze budes chodit cvicit do Zusky.
Rodicia sa asi boja hluku, ze?A ze nemas hudobne nadanie...ja myslim, ze pri bicich treba hlavne skompenzovat ruky a nohy, to je najtazsie, ale neviemake hudobne nadanie na to newpotrebujes, skor rytmicke citenie, co sa podla mna da naucit.
Najviac samoukov, ktorych poznam, sa naucilo hrat na bicie.Az za nimi je gitara.
a djembe ti URCITE stacit nebude, ak zacinas hrat, ide hlavne o to, aby si dokazala zahrat pravidelne a ZAROVEN rozne rytmy s kazdou koncatinou, tu ti ziadne djembe rytmicak, hideku a kopak nenahradi... to uz fakt radsej cvic na vankusoch
mechanicky sa hocičo na svete dokáže naučiť hocikto. aj priemerný šimpanz sa naučí hrať 1/16stiny na 200bpm, ale druhá strana je kreativita, ono je kopa technicky namakaných hudobníkov, čo nezložia nič.
a aby ste ma pochopili
resp. keď sme pri bicích:
toto sa naučí hrať aj opica a aj vymyslí podobný pattern
a na toto treba mať trochu v hlave...