prva cast vety je dobre, "Nacionalista je clovek presvedceny o vynimocnosti vlastneho naroda" alebo skor ma rad svoj narod svoju vlast a vsetko s tym spojene, pripadne robi nieco pre svoju vlast/narod....
ALE nevedie ho to k netolerantnosti, nenavisti, ci agresii k inym narodom a podobne. to je šovinizmus.
ked sa to tak zobere aj Ludovit Stur, alebo Antona Bernolaka mozeme povazovat za nacionalista....
Jurij a Lukáš, chlapci, chcete povedať, že profesorove poznámky z nosky klamu? :/ ako je tam napísané presne čo som napísala a ďalšia veta je že: extrémnymi formami nacionalizmu sú šovinizmus a antisemitizmus ( a ďalej je tam toto rozpitvávané)
Nacionalista rieši iba svoju krajinu a národ, rešpektuje iné národy, pokiaľ sa nejebú do jeho krajiny atď. Skrátene povedané. Ak sa jebe do druhých, tak je to nacionálny šovinista.
@mariavs trosku mas pomylene pojmy :/ , skus si precitat @8
rasizmus a nacionalizmus viacmenej nemaju nic spolocneho, pripadne tie extremne formy nacionalizmu tam skor je im jedno na farbe pleti, ale skor tam ide o stat z ktoreho pochadzaju.
A nech hejterom vybuchnú cikule. Čakám už iba na ľavicových "intelektuálov", ktorí budú písať tie svoje bludy o neofašizme, deportáciach a pod. pičovinách a budú mať narážky
@mariavs asi si nesledovala hlavných aktérov nepokojov v UK, Francúzsku a pod. Takisto aj Nemecku. Takže multikultúra nás obohacuje? žiadna ríša, ktorá bola multikultúrna, nebola stabilná. Existovala možno dlhú dobu, ale akú mala vládu, rozdelenie a samosprávu?
Ach Londýn a tí Pakoši, ktorí rozbíjali obchody a pálili autá ach Francúzsko a zapálené ulice Berlín - Kreuzberg - štvrť s najvyššou kriminalitou to je tak krásne, harmonické
@sturmer veď ono, všetko by to bolo v poriadku, nevedomá mládež predsa už nemôže prekvapiť snáď žiadneho jedinca dnešnej doby, avšak od tejto vrstvy by som čakala indiferentnosť... Ale keď sa niekto zapojí do témy o nacionalizme s priamym útokom na druhého, pričomž nevenuje významu jednotlivých slovíčok ani 3 minúty hoc aj na tete wiki, je to už pomerne alarmujúca situácia...
p.s.: je to tak, podľa nej by si už mal byť v base, a dúfam, že na druhej strane bojuje za legalizáciu marihuany alebo tak nejak...
@mariavs na margo UK a multikulturalizmu... ked som chvilu prebyvala v Anglicku, v rodine, tak som sa dobrých pár hodín o tom so ženskou, čo som u nich bývala, rozprávala... že boli v minulosti príliš benevolentní a teraz nik netuší, ako bojovať proti tomu, že v Anglicku je už snáď viac cudzincov, ako samotných Angličanom... že ich národ závidí takým, ako sme my, ktorí sa spamätali skôr... ale áno, krásny, veľký Londýn
@ssnehulienka ja som zas minule cital asi vo forbes nejaky rozhovor s jednym panom (pravdepodobne to bol riaditel nejakej banky/niekto velmi velmi dolezity z ekonomickeho sektoru), a ten tvrdil, ze je prave ze rad, ze londyn ma taku obrovsku varietu narodnosti a cudzincov a vsetkeho mozneho
@trdelniiiq tak ako, keby som bola na nejakej vysokej, vyzehlenej a dobre paltenej pozicii a moj prijem by zalezal priamo od zakaznikov, tak by som zrejem cesala na to, ako sa citim ako priemerny anglican... lebo to by mi zivobytie neprinieslo
@ssnehulienka samozrejme, len on tam nieco vravel o tom, ze to prospieva ekonomike a ze ma rad cudzincov a nvm co..zabudol som na to, takze radsej nevravim nic, nech netrepem 2 na 3
@trdelniiiq no ved ono, ekonomike to prospevat kludne aj moze, a jedna vec je, ze tym padom by to malo prospevat aj samotnym obcanom... ale druha vec je, ze na nazor ludi, ktori s cudzincami ziju, sa jaksi nik nepyta... ale tiez jako do tejto problematiky moc nevidim, len ma vedia pobavit tie nazory akoze "pozrite sa na Londyn, aky je krasny aako sa tam maju vsetci radi a ziju v symbioze!"
inak ten mechanizmus z tvojej poslednej vety je prave to co chyba velmi vela ludom
@mariavs áno, prekukla si ju! Počas vojny totiž slúžila v jednotkách SS! zásah do ČIERNEHO!
A inak, vedela si, že v koncentračných táboroch boli okrem Židov, Cigánov, homosexuálov, politických väzňov a vojnových zajatcov aj niektorí užívatelia, registrovaní na sme.sk, zvlášť tí, ktorí študujú filozofiu a majú liberálne srdiečko, obdivujú Beňovú, považujú futbal za primitívny šport, kritizujú Dobšinského rozprávky a považujú drogy za fajn vec?
acionalizmus je slepy a chory ale zas si prosim pekne nepleťte nacionalizmu so zdravou sympatiou k vlastným ľudom a vlastnej krajine.
@mariavs v mnohom s tebou človek musí súhlasiť a @sturmer by sa do teba asi mal navazat trochu jemnejsie ... Ale nemyslím že by zrovna slovenskú spoločnosť bohvieako obohatilo keby sme si sem nasťahovali tlupy nekvalifikovaných prisťahovalcov, často dosť odlišnými sociálnymi návykmi, aby rozširovali masu našich vlastných nezamestnaných. slovensko ma dost prisne protiprisťahovalecké zákony a pevne dúfam ze to tak zostane.
@mariavs nahoda? jaka nahoda? ja som stary esesák, ujo @sturmer rád potvrdí
jedna pani? jedna pani obyvateľka Anglicka a neviem či si si všimla, ale všeobecne sa dosť rieši multikulturalizmus, ktory narodom prepasta cez hlavu... ale hlavne ze pekny Londyn s vela odlisnymi ludmi...
Na celom multikulturalizme je najkrajsie to, ze sa v zasade jedna o tiche tolerovanie vystrelkov cudzich "kultur".
Multikulturalizmus by mohol fungovat, ale nefunguje. Europa sa hraje na zem zaslubenu, multikulturnu a tolerantnu, ale robia to aj krajiny, ktorych kulturu tu my tolerujeme?
Akurat to vedie k tomu, ze tu na seba navzajom ukazujeme aki sme netolerantni a rasisti. Na zaklade toho akurat pozitivne diskriminujeme kohokolvek "cudzieho", len aby sme nahodou nevyzerali zle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Si Slovak, je jasne, ze drzis svojim, keď prehraju, tak predsa nebudeš preklinat vsetky ostatne týmy, tak to neries
celkovo nasa spolocnost privelmi toleruje rasizmus. ludia sa boja s tym nieco robit. slovensko je xenofobne skrz na skrz.
ps.nazionalizmus nie je choroba..
a ty urcote nie si nacionalista kedze fandis druhemu statu..jebni si po hlave...chudak
prva cast vety je dobre, "Nacionalista je clovek presvedceny o vynimocnosti vlastneho naroda" alebo skor ma rad svoj narod svoju vlast a vsetko s tym spojene, pripadne robi nieco pre svoju vlast/narod....
ALE nevedie ho to k netolerantnosti, nenavisti, ci agresii k inym narodom a podobne. to je šovinizmus.
ked sa to tak zobere aj Ludovit Stur, alebo Antona Bernolaka mozeme povazovat za nacionalista....
» sk.wikipedia.org/wiki/Nacionaliz...
Jurij a Lukáš, chlapci, chcete povedať, že profesorove poznámky z nosky klamu? :/ ako je tam napísané presne čo som napísala a ďalšia veta je že: extrémnymi formami nacionalizmu sú šovinizmus a antisemitizmus ( a ďalej je tam toto rozpitvávané)
@majo @mcvpn trapas
Nebudem riešiť nejaký hokej, to s politikou a pod. nemá nič
ono musis aj rozdelovat take formy bez toho to nejde :/
fašizmom
nacizmom
nacionalizmom
a potom do niečoho rýp. A zisti si svoj pôvod.
nenavist plodi nenavist...ak podporujes nacionalizmus si divny
Nacionalista rieši iba svoju krajinu a národ, rešpektuje iné národy, pokiaľ sa nejebú do jeho krajiny atď. Skrátene povedané. Ak sa jebe do druhých, tak je to nacionálny šovinista.
rasizmus a nacionalizmus viacmenej nemaju nic spolocneho, pripadne tie extremne formy nacionalizmu tam skor je im jedno na farbe pleti, ale skor tam ide o stat z ktoreho pochadzaju.
Ty si radšej kúp 2,5 litra rozumu ohľadom histórie, minimálne.
A to ako mudro som chcela vyzerat
@strumer tiež dobre, ze hovoris, v zosite o sovinizme nic napisane nemam (sch)
cim viac je spolocnost kozmopolitna tym viac moze ziskat. staci si pozriet londyn ci pariz.
osobne nefandim v ziadnom sporte nejakemu specifickemu narodu ani nam. ved je to jedno, vsetci sme deti jednej a tej istej planety.
p.s.: je to tak, podľa nej by si už mal byť v base, a dúfam, že na druhej strane bojuje za legalizáciu marihuany alebo tak nejak...
inak ten mechanizmus z tvojej poslednej vety je prave to co chyba velmi vela ludom
(sarcasm)
tu ma uz nic neprekvapi
a mas uzasne argumenty. jedna pani ti to povedala. a nam zavidia hej? dobra si
A inak, vedela si, že v koncentračných táboroch boli okrem Židov, Cigánov, homosexuálov, politických väzňov a vojnových zajatcov aj niektorí užívatelia, registrovaní na sme.sk, zvlášť tí, ktorí študujú filozofiu a majú liberálne srdiečko, obdivujú Beňovú, považujú futbal za primitívny šport, kritizujú Dobšinského rozprávky a považujú drogy za fajn vec?
@mariavs v mnohom s tebou človek musí súhlasiť a @sturmer by sa do teba asi mal navazat trochu jemnejsie ... Ale nemyslím že by zrovna slovenskú spoločnosť bohvieako obohatilo keby sme si sem nasťahovali tlupy nekvalifikovaných prisťahovalcov, často dosť odlišnými sociálnymi návykmi, aby rozširovali masu našich vlastných nezamestnaných. slovensko ma dost prisne protiprisťahovalecké zákony a pevne dúfam ze to tak zostane.
a @hovoriacipes neboj sa, nie si nacionalista
jedna pani? jedna pani obyvateľka Anglicka a neviem či si si všimla, ale všeobecne sa dosť rieši multikulturalizmus, ktory narodom prepasta cez hlavu... ale hlavne ze pekny Londyn s vela odlisnymi ludmi...
Multikulturalizmus by mohol fungovat, ale nefunguje. Europa sa hraje na zem zaslubenu, multikulturnu a tolerantnu, ale robia to aj krajiny, ktorych kulturu tu my tolerujeme?
Akurat to vedie k tomu, ze tu na seba navzajom ukazujeme aki sme netolerantni a rasisti. Na zaklade toho akurat pozitivne diskriminujeme kohokolvek "cudzieho", len aby sme nahodou nevyzerali zle.
citujem "radsej si dam 5x po sebe hobbita ako toto. zial slovenska hrdost je nekonecna rovnako ako nacionalizmus co je v nas.
Reakcia k téme: Vzal hlavu a gamby z úst odrezal. Dobšinského rozprávky nevhodné pre deti"
zabite to kym to vrhne .....