@hluzar primáty sú inteligentné a musíš si uvedomiť,že bibliu aspoň ak myslíš pentateuch písal Mojžiš cca 5 000 rokov p.n.l., tak to treba brať s nadhľadom...
@insomnya nie doslovne,ale všetky dnešné organizmy sú príbuzné a v konečnom dôsledku vznikli z jedného alebo niekoľko málo spoločných počiatočných druhov/jedincov
@11@corvuscorax To som tam kde napísal? Nie, nie sme opice... ale nebudem všetkých hádzať (či skôr vyhadzovať) do (resp. z) jedného vreca... môžem hovoriť len za seba
neviem či z opice ale je zaujímavé, podľa výskumov bolo dokázané, že ľudia v štádiu vývoja, dávno dávno dávno pred homosapiens ...ešte tie jaskynné typy mali neuveriteľnú silu, žena sa silou neodlišovala od muža, a boli silní asi ako dnešní profesionální kulturisti ... a to bola len prirodzená sila. Človek bol vážne silný druh. Dnes sa vyvíjame ale len psychicky a fyzicky upadáme. Ak to bude takto pokračovať skončíme ako v niakom sci-fi filme na vznášajúcich prenášadlách pretože už nebudeme schopní vlastného pohybu.
Ale tiež sa vraví, že vývoj akýkoľvek má priebeh sínusoidy. Podľa toho keď ľudia dosiahnu najvyššieho bodu inteligencie a vyspelosti tak by sa mali vrátiť naspäť
Osobne verím v evolúciu, všetky živočíchy sa vyvíjali, človek má tú výhodu (nevýhodu), že dokáže o tom premýšlať a kedže nevie dať na otázky odpoveď tak si vytvára vlastné odpovede. ...
Viete si predstaviť, že by nás niečo lovilo? Že by sme boli niekde v strede potravinového reťazca? a s tým rozumom ako máme-to ,že sme pomerne intelig. tvor .............
vobec si to neodporuje.... pretoze boh zariadil, aby sme sa vyvinuli z opice. ake proste. ze je v biblii stvorenie sveta opisane ako sedem dni... berte to preboha obrazne.
biblia, berte vsetko obrazne absolutne vsetko obrazne, nieje tam ani zmienka pravdy , ten co to tvoril, alebo daval do kopy , chcel nanutit ludom, aby brali vsetko obrazne, hlupak uveril , asi tak , samozrejme rajcovne je ako pan boh , prevratil kabat, v starom zakone sa vyhrazal na kazdej strane, zabijal male deti, prvorodenych, kde patrilil aj nemluvniatka, a v novom zakone, ten boh je sama laska , chodte do prdele s somarinami, ze to bola zmluva s izraelcanm ak sa najde aspon jedna chybycka, o com ludia hlasaju, ze je dokonale, tak to jednoducho dokonale nieje, vas boh, je len kniha, chces prist o vlastne ja? riad sa knihou ha ha ha , srandisti , no nic uz radsej mlcim, bo tu rozputam valku
ospravedlnujem sa za gramaticke chyby, ale clovek trosku mudrejsi precita, rovnako ako si vie domysliet, ake mnozstvo je dva a dve , napriklad dva biblie,
@corvuscorax no a to som este nezacal pisat, veci typu, upalovanie carodejnic,, ked mi manik povie ze to bolo davno, tak nech si vyhlada rok 1996 co sa dialo v kostoloch a ine take zverstva, za BOHA, a eb prepichnut novorodenca na kopiju, ved co to bol pohan,,, clovek pochopi, preco ta cirkev zmenila orientaciu na lasku,, pretoze ludia by ju zvrhli skor ci neskor, nacele s tym bohom ala mr. bombastik
@corvuscorax , veru veru, dalej vyvolany mor v europe, a ine take svinstva, zabijanie v kostoloch , kde hlavnym akterom hercom bol knaz s mnichmi a mniskami , dost krute, ked obycajni ludia sa sli skryt do kostola, pretoze mali pocit, ze tam na nich nic zle neciha a hold, v jame levovej ,strasne vela veci , kazdy konzervativny krestan, uricte pochopil, ze antikrist zasadol na papezsky tron, v casoch karola wojtilu, lebo co ten stvaral, to sa muselo protivit skutocnim krestanom, najvacsi bol je, ked farar zehna vojakom alebo zbraniam, ved tusim aj teraz cirkev robia nejake zmeny , co sa tyka globaneho oteplovania atd atd , no a nepochybujem o asexualite rimokatolickych knazov, , strasne vela veci by sa dalo rozpisavat, len veriaci je slepa ovca,, ktori nevidi tu pretvarku cez mur zvany cirkev nacele s bibliou , sakra inak ja som fanaticky antigodista
@corvuscorax , ale nie, kto chce verit, nech veri dristom, no nech to nenukaju nasilu ludom, ze zhori clovek v pekle, deti male strasia na nabozenstve... a podobne ja vam neviem, ved najvacsi klamari su krestania , ale tak vazne, jezisko nosi darceky ok uz som psst
@ HA HA HA , ake video , sakra, nie ja sa nehnevam,ja si rad poklabosim s veriacimi , ktori mi aj tak na koniec povedia , alebo napisu, chlapce si na dobrej ceste, ale zatial tu pravu len hladas
ehm..nwm ci som zatial ja zle pochopil Darwinovu teoriu....ale podla mna on nehovori, ze ludia su z opice....aspon ja mam taky pocit. .......a taktiez teoria evolucie ma vela nejasnosti....a taktiez cirkev (aspon katolicka) jej neodporuje, len ked dobre viem, tak trva na tom, ze clovek vznikol umyselne, nie nahodu a to z Bozej vole.....takto to ja chapem..ale nwm ci dobre..
@elemia niekedy mám pocit,že niečo je .... ale bojím sa nad tým uvažovať do detailov ,lebo som dosť vedecky založená, a mala by som pocit,že sa jedná o nejakú duševnú chorobu
no nikomu nevyvraciam jeho vieru a nevnucujem tú moju
Darwinova teória hovorí len o tom, že ľudia a opice majú len rovnakých predkov...
Zväčša sa ľudia delia na:
Kreacionistov a Darwinistov.
Kreacionisti tvrdia, že človeka stvoril Boh
Darwinisti tvrdia že sa život to postupne vyvíjalo
Vznikla tretia odnož niečo medzi darawinistami a kreacionistami, ktorá tvrdí, že Darwin mal pravdu, ale Boh transcendentne riadil evolúciu.
Čiže buď je to náhoda, alebo zámer.
Inak len malú pikošku....keby nevyhynuli dinosauri, neboli by sme tu....
Po náraze asteroidu sa zmenila klíma a dinosauri vyhynuli...do popredia sa dostali cicavce.
Čiže v podstate sme po fyzickej stránke len zvieratá a od zvierat nás po psychike odlišuje len sebareflexia, ktorá sa u nás prirodzeným spôsobom vyvinula.
Keby teoreticky teraz vyhynú ľudia, je pravdepodobné, že po čase by sa mohla vyvinúť znova nejaká inteligentná forma života, schopná sebareflexie.
@puco90 Súhlas: keby nevyhynuli dinosauri, neboli by sme tu....
Po náraze asteroidu sa zmenila klíma a dinosauri vyhynuli...do popredia sa dostali cicavce.
Čiže v podstate sme po fyzickej stránke len zvieratá a od zvierat nás po psychike odlišuje len sebareflexia, ktorá sa u nás prirodzeným spôsobom vyvinula.
Keby teoreticky teraz vyhynú ľudia, je pravdepodobné, že po čase by sa mohla vyvinúť znova nejaká inteligentná forma života, schopná sebareflexie.
Teória všetkého alebo jednotná teória poľa je hypotetická teória, ktorá by zjednotila fyzikálny pohľad na makro- a mikrosvet.
Vychádza z predpokladu, že vesmír je možné pochopiť na základe jednotného fyzikálneho prístupu.
Ako prvý na jednotnej teórii poľa pracoval Albert Einstein, ale neúspešne.
Teória všetkého by sa mala dosiahnuť zlúčením kvantovej mechaniky a všeobecnej teórie relativity, alebo by sme sa k nej takto mali aspoň priblížiť. Preto sú nádeje vkladané hlavne do teórie kvantovej gravitácie a súvisiacej M-teórie (teória superstrún a teória p-brán). Ako vraví známy a významný súčasný fyzik Stephen Hawking, ktorý na Teórii všetkého pracuje už desaťročia, „Teória všetkého by mala pomocou jednotných zákonov popisovať správanie subatomárnych častíc i kôp galaxií.“
@34 neodporuje si to. pozri, aky moze byt clovek krásny fyzicky aj psychicky ci duchovne...
mohli sme sa vyvinut z opice. a pozri, ako pekne sme sa vyvinuli... ako vyzeráme. kolko ludi, muzov a zien je pre opacne pohlavie a zial aj pre rovnake krásnych.
a výraz "na obraz Boží" neznamená, ze mame vyzerať ako Boh, ale ze má byt vidno, ze sme jeho deti, ktoré ho poslúchajú. cize tu ide o nase vnutro, nase správanie atd. nie o nas vyzor. koniec koncov existuje nieco krajšie ako človek zo vsetkych stvorení? som presvedčený, ze nie. a okrem zoofilov (škoda, ze su), človek (bud muz alebo zena) je pre nas pritazlivy - to vravi statistika.
kdesi som počul že u Boha je jeden deň ako zopár miliónov rokov na zemi , takže ak sa v biblii píše že Boh stvoril človeka za jeden deň tak to je pravda , pretože na
Zemi sa človek vyvíjal veľmi dlho ,takže som dospel k záveru že ak Darwin aj cirkev má pravdu
sme viac ako vsetky ostatne zivocichy, pretoze Boh nam dal rozum. mozeme vymysliet nieco, co ziadny iny zivocich nikdy nedokaze. takze sme "nad zviera". dalsi dôvod: Boh urcil, aby clovek pouzival stvorenia pre svoju potrebu, potechu, ale neprekracoval medze slobody. my mozeme byt slobodní, zvieratá nemozu byt.
ak tymto skutocnostiam neveris, nie je to môj problem. hovorim len to, co hlasa Cirkev a comu verim.
mnohe zvierata su tu pre cloveka. kone, kozy, kravy, ovce, prasiatka... naucili sme sa ich pouzivat, aby nas zivot bol lahsi, aby sme mali potraviny, oblecenie... nevravim, ze vsetci nosia kabaty z ovcej vlny ja si myslim, ze keby nam Boh nedal rozum, tak vyvinutim z opice nikdy neobjavime skutocnosti, aké ľudské pokolenie objavilo..
@corvuscorax - pravda ako taká neexistuje, aspoň pre nás ľudí určite nie ... my sme tu len a chvíľu ... a ani ja nemám pravdu, nikto ju nemá, vieme akurát to, že tu sme, nič viac, len to vieme na isto
@99 pravda neexistuje? ako to, ze vies, kedy klames a kedy nie? a nehrajme sa na doslovné hry. niekto mozno nevie, kedy klame, ale to tu nechcem riesit pravda existuje. ale vyzera to, akoby to bola nejaka osoba rad by som pochopil, preco tu prezentujes takuto myslienku
@corvuscorax hej, je to možné, že si vzdychnem "och bože, prečo zase ja" alebo dačo podobné...netvrdím, že neverím v existenciu nejakej vyššej sily, len že neverím v to, že nás stvoril...
@106 to hovoris o urcitych nazoroch, postojoch, ktore by bolo nutne viac specifikovat, a mozno by sme zistili, ze jeden z tych dvoch ma pravdu. a aj keby nemal ani jeden, pravda by predsalen existovala, lebo ludia su omylni. tato skutocnost, ktoru si tu vyzdvihol, nevylucuje, ze pravda neexistuje.
skutocnost, ze tvoj nick je corvuscorax, je pravda takze absolutne ju vylucovat je totálny nezmysel.
prečo ľudí presviedčať o svojej pravde, keď aj tak nevieme kto tú pravdu vlastne má. a ak niekto trvrdí že LEN tá jeho pravda je tá pravá, tak je to blbec a neoplatí sa s ním diskutovať.
@116 v ziadnom pripade nie je AUTOMATICKY blbec. a blbec koniec-koncov nikto nie je, pretoze kazdy ma svoju dôstojnost, aj ked pacha neviem aké zlá. "právo na dobré meno" má kazdy. aj on, aj ked porusuje práve toto právo tým, ze uraza niekoho iného. toto právo mu ostáva. porusenie tohto práva sa netrestá odnatím tohto práva, ale inym spôsobom. aspon tak to ma byt v demokratickych statoch
@corvuscorax maximálne tak si vypiť. načo tu niečo riešiť, aj tak sa to dozvieme až po smrti, kto mal pravdu, stráta času. takže, radšej nalej za jeden.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
123 komentov
tu sa nezaprie,že nie sme z opice
evolúcia
keď som našla to video,tak mi to napadlo... vypadajú ako opice na stromoch
Ale tiež sa vraví, že vývoj akýkoľvek má priebeh sínusoidy. Podľa toho keď ľudia dosiahnu najvyššieho bodu inteligencie a vyspelosti tak by sa mali vrátiť naspäť
Osobne verím v evolúciu, všetky živočíchy sa vyvíjali, človek má tú výhodu (nevýhodu), že dokáže o tom premýšlať a kedže nevie dať na otázky odpoveď tak si vytvára vlastné odpovede. ...
Viete si predstaviť, že by nás niečo lovilo? Že by sme boli niekde v strede potravinového reťazca? a s tým rozumom ako máme-to ,že sme pomerne intelig. tvor .............
potrebujem sa niekomu pochváliť nutne a nemám sa komu,tak to chcem dať sem
no nikomu nevyvraciam jeho vieru a nevnucujem tú moju
www.megavideo.com/?v=D2WKTRWI
» www.megavideo.com/?v=... D2WKTRWI
treba vymazat medzeru medzi znamienkom rovna sa a D.potom to mozno pojde.
všetci si pozrite ten dokument a čo vy na to?
» www.tvina.sk/index.php?zobra...
» www.birdz.sk/forum/preco-sa-...
Darwinova teória hovorí len o tom, že ľudia a opice majú len rovnakých predkov...
Zväčša sa ľudia delia na:
Kreacionistov a Darwinistov.
Kreacionisti tvrdia, že človeka stvoril Boh
Darwinisti tvrdia že sa život to postupne vyvíjalo
Vznikla tretia odnož niečo medzi darawinistami a kreacionistami, ktorá tvrdí, že Darwin mal pravdu, ale Boh transcendentne riadil evolúciu.
Čiže buď je to náhoda, alebo zámer.
Inak len malú pikošku....keby nevyhynuli dinosauri, neboli by sme tu....
Ale zaujímalo by ma, že keď tu bude náš druh teoreticky ešte napríklad 500 000 rokov, či sa aj naša sebareflexia vyvinie do nejakého nového rozmeru.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Teória všetkého alebo jednotná teória poľa je hypotetická teória, ktorá by zjednotila fyzikálny pohľad na makro- a mikrosvet.
Vychádza z predpokladu, že vesmír je možné pochopiť na základe jednotného fyzikálneho prístupu.
Ako prvý na jednotnej teórii poľa pracoval Albert Einstein, ale neúspešne.
Teória všetkého by sa mala dosiahnuť zlúčením kvantovej mechaniky a všeobecnej teórie relativity, alebo by sme sa k nej takto mali aspoň priblížiť. Preto sú nádeje vkladané hlavne do teórie kvantovej gravitácie a súvisiacej M-teórie (teória superstrún a teória p-brán). Ako vraví známy a významný súčasný fyzik Stephen Hawking, ktorý na Teórii všetkého pracuje už desaťročia, „Teória všetkého by mala pomocou jednotných zákonov popisovať správanie subatomárnych častíc i kôp galaxií.“
mohli sme sa vyvinut z opice. a pozri, ako pekne sme sa vyvinuli... ako vyzeráme. kolko ludi, muzov a zien je pre opacne pohlavie a zial aj pre rovnake krásnych.
a výraz "na obraz Boží" neznamená, ze mame vyzerať ako Boh, ale ze má byt vidno, ze sme jeho deti, ktoré ho poslúchajú. cize tu ide o nase vnutro, nase správanie atd. nie o nas vyzor. koniec koncov existuje nieco krajšie ako človek zo vsetkych stvorení? som presvedčený, ze nie. a okrem zoofilov (škoda, ze su), človek (bud muz alebo zena) je pre nas pritazlivy - to vravi statistika.
človek nie je nad zviera- sme tiež zvieratá,len sme sa vyvinuli inak
Zemi sa človek vyvíjal veľmi dlho ,takže som dospel k záveru že ak Darwin aj cirkev má pravdu
ak tymto skutocnostiam neveris, nie je to môj problem. hovorim len to, co hlasa Cirkev a comu verim.
mnohe zvierata su tu pre cloveka. kone, kozy, kravy, ovce, prasiatka... naucili sme sa ich pouzivat, aby nas zivot bol lahsi, aby sme mali potraviny, oblecenie... nevravim, ze vsetci nosia kabaty z ovcej vlny ja si myslim, ze keby nam Boh nedal rozum, tak vyvinutim z opice nikdy neobjavime skutocnosti, aké ľudské pokolenie objavilo..
Alebo keď ľudská rasa vyhynie, tak po čase sa môže nejaký iný druh vyvinúť na našu úroveň.
že sme z "opice"
vieš, si predstaviť, čo všetko by sme vedeli a dokázali?
a to nie len ty,ale úplne všetci... je to zaujímavý postreh-nemyslíš?
Mňa by len zaujímalo, či nadobudneme aj nejaký nový rozmer sebareflexie.
@puco90 podľa mňa áno,ale možno sa všetko skončí, takzvaným koncom sveta a budeme sa napr.pásť a všetko začne odznova
skutocnost, ze tvoj nick je corvuscorax, je pravda takze absolutne ju vylucovat je totálny nezmysel.