Hodláme kúpiť vzduchovku, alebo, LEPŠIE, nejakú krátku zbraň, 4,5mm, do 3000sk, ale nič o tom vlastne nevieme, nevedel by niekto poradiť? Akú značku, ako často treba zbraň čistiť? Ďakujem
Vzduchovku a na co ze vam bude? Zalezi aj od toho, ked len tak si strielat na zahrade tak myslim ze stara dobra Slavia (i ked ktovie ci sa este vyraba) by mala stacit. Na sportove strelbu zabudnite na 3000 a pridajte este jednu 0.
Kratku zbran myslite kratku vzduchovku alebo?
Btw cistit velmi netreba kedze vzduchovka ako nazov napoveda pouziva stlaceny vzduch a teda sa nejako nezasiera pokial nebudete do hlavne rvat spinu a pod. Cistit treba strelne zbrane co pozivaju pusny prach a klasicke naboje
Slavia este vyraba su 630,631,635 myslim ze aj 632 ale neisom isty .....630 je klasika lahka z kratsou spruzinou bez mechanickej poistky spuste a nabijania ....co je podla mna nevyhoda hlavne kôli tej poistke spuste moze sa dost lahko stat uraz pri neopatrnom zaobchadzani .....631 je robustnejsi model hrubsia dlhsia spruha moznost dat dvojitu ale natahovanie je obtiaznejsie .....ma poistku spuste a natahovania ....635 je to iste co 631 novsi dizajn akurat..... na vsetky je mozne pripevnit puskohlad ak mas zaujem ..... optimalna vzdialenost na strelbu je 10m pri dvojitej spruhe viac .... vzduchovka ma nastavovanie mieridel nastranu aj horizontalne ....horizontalne mas take kolecko mas tam cisla od 1-9 priblizne to je od metrov cim vyssie cislo tym väcsia vzdialenost rovnako ako pri vz.58 metna vyska ....len tam to je 800m a vyssie ...a do strany je taka skrutka ale na zastrelovanie vzduchovky odporucam niekoho kto z tym vie ....pripadne ist na to pokus omyl .....este nieco ??? .....aha kratke vzduchove zbrane nemam z nimi ziadne skusenosti ..a este let projektilu a jeho dolet zavysi aj od pouziteho streliva ci pouzijes diabolky alebo klasicke gulicky pripadne sipky co su dost drahe .....
a este o udrzbe myslim ze neaky ten olej je sucast balenia .... hlaven vydrzi dlho namazana a ked nie to zistis tym ked sa do nej pozries .("zlomis" hlaven a pozries proti svetlu ked sa bude lesknut je to OK....a ako spoznas ci su je privelmi nenamazal ...ked sa bude lesknut a uvidis vrtanie hlavne (take spirali) tak je to OK .....a piest a spruhu to uz je od vyroby namazane ked to drzis v suchu je to OK
@3 pokial nemaju sportovu vzduchovku urcenu na sutaze tak myslim ze puskohlad je total zbytocnost Na 10m stacia mechanicke a oko
Btw na zastrelovanie to chce tak cas cca 4hodiny, nejaky stol, terc a najlepsie uzavretu miestnost Potom uz len dat terc na pozadovanu vzdialenost, sadnut si za stol a zo vzduchovky strielat z opory nech to je presnejsie. Uzavreta miestnost samozrejme kvoli eliminacii vetra a dalsich poveternostnych podmienok. Samozrejme toto robit len ked ma niekto z vas aspon nejake skusenosti so zbranami, znalosti balistiky tiez dost pomozu a hlavne dotycny musi byt zodpovedny a predvidat. Inak to radsej nerobte lebo pridete k urazu.
@5 tak moja po uprave striela ucinne na 20-25m rozsekam nou flasu od Finlandie ....ale puskohlad tiez nemam ale len som uviedol pre zaujimavost ze je taka moznost ....
tak ja mam spôsob zastrelby ´zlozitejsi ....ked je velmi rozladena ...tak prve horizone urcenie mieridiel ...aby sa potom dalo podla toho kolecka ....dam neaky hruby drot ale taky dlhsi a dam ho vodorovne zo streleckym postavenim a zanho nieco kontrastne napr. nove biele dvere a palim ked sa dostanem na tu vysku ktoru chcem tak dam zas neaky drot kolmy a zastrelavam ju na rozptyl do stran ....a ked to je ako tak vytiahnem terce a idem to ladit uplne jemne ale to uz nie na 10m ale to ladim na tykych 15 pre presnost a pouzivam pocas ladenia jednotne strelivo ....
podla mna je velmi kratka ....aspon pre mna a pre vyysich ludi moze byt manipulacia obtiaznejsia ....a nemam moc v laske na puskach ten moderny dizajn ....
@3 Aky je kvalitativny rozdiel medzi diabolkou a brokom? Zistila som, ze sipky su drahe, nad tym neuvazujem. Jasne ze nechcem inak, ako cisto pre konicek
ziadam o radu ked nabijam moju slaviu 630 tak mi ju vistreli teda tu hlaven neviem co je stym us som vimenil aj zachitku piestu a zdalo sa my ze je aj na pieste zvrtnuta ta stredna tič takze primem dobru radu a popripade bi som si chcel aj zohnat zachovali piest na slaviu 630 alebo aj nejaku zachovanu slaviu 630 do 30 euro dopredu dakujem za rady
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Kratku zbran myslite kratku vzduchovku alebo?
Btw cistit velmi netreba kedze vzduchovka ako nazov napoveda pouziva stlaceny vzduch a teda sa nejako nezasiera pokial nebudete do hlavne rvat spinu a pod. Cistit treba strelne zbrane co pozivaju pusny prach a klasicke naboje
Btw na zastrelovanie to chce tak cas cca 4hodiny, nejaky stol, terc a najlepsie uzavretu miestnost Potom uz len dat terc na pozadovanu vzdialenost, sadnut si za stol a zo vzduchovky strielat z opory nech to je presnejsie. Uzavreta miestnost samozrejme kvoli eliminacii vetra a dalsich poveternostnych podmienok. Samozrejme toto robit len ked ma niekto z vas aspon nejake skusenosti so zbranami, znalosti balistiky tiez dost pomozu a hlavne dotycny musi byt zodpovedny a predvidat. Inak to radsej nerobte lebo pridete k urazu.
tak ja mam spôsob zastrelby ´zlozitejsi ....ked je velmi rozladena ...tak prve horizone urcenie mieridiel ...aby sa potom dalo podla toho kolecka ....dam neaky hruby drot ale taky dlhsi a dam ho vodorovne zo streleckym postavenim a zanho nieco kontrastne napr. nove biele dvere a palim ked sa dostanem na tu vysku ktoru chcem tak dam zas neaky drot kolmy a zastrelavam ju na rozptyl do stran ....a ked to je ako tak vytiahnem terce a idem to ladit uplne jemne ale to uz nie na 10m ale to ladim na tykych 15 pre presnost a pouzivam pocas ladenia jednotne strelivo ....
najdes ju na stranke www.pistole.sk
Ked tak este skus sa poobzerat po airsoftovych zbraniach ...
@6 Po uprave?
@9 vazne? To je od Teba mile
@10 , 11 no hej, moderný design.. to nemusím tiež (naviac neviem, ci by nas tamta nevysla aj drahsie)
@12 utekaj, na co este cakas?
Všetkým ďakujem