No...co ja viem, tak EMO su ludia, ktori si hovoria, ze su EMOcionalni.vsetko prezivaju naplno a preto mavaju depresie z tohto sveta, ktory je taky zly...preto tie ziletky cez zapastie.
No lenze tych emov co sa na emo iba hraju je moc vela a tych skutocnych je len malicko..
jejda jak moja psoluziacka.. najprv to bola veeelka jebnuta hiphperka, nosila mikiny s kamusnou az po rit a gate XXXYL (nieco na sposob hiphoperky daiany), pocuvala ritmusa a podobne hovna no a teraz je zo dna na den emo, prefarbila si vlasy na cierno, nosi cierne oblecenie, nalakovala si nechty na cierno, no a zevraj je emo...
lenze ona vobec neni taka prava emacka, vobec nemava depresie len ma proste chut sa niekam zaradit tak chce byt emo... furt sa rehoce, nosi srdieckove oblecenie a podobne, proste ziaden emo, ale cele zosity ma popisane napismi EMO a podobne... aj tu na birdz ma v profile napisane ze je emacka ale... ona ani nevie co to je
takze emo je stari zivotny styl..a s dnesnym emo nema skoro nic spolocne...pravy emaci su proti tyraniu zvieratam,drogam,alkoholu a cigaretam...pravy emo niekedy byva vegetarian lebo je proti konzumacii zvierat...pravy emo sa snazi zlepsit svet,ked vidi aky je strasny...je dost emocialny a neboji sa prejavit svoje pocity a vobec NIEJE PRAVDA ze musi mat smutny vyraz a plakat..no a novy emo...novy emaci len vyzeraju ako emo aby boli in...pricom im vobec nejde o to co bolo v starom emo....emo je zivotny styl..lenze je mnoho emakov ktory si myslia ze su emo ked sa tvaria smutne a nosia cierne oblecenie vlasy a linky.....cize asi tolko k EMO...a este rezanie zil nieje nic ine ako vymysleny pozersky trik....ano niektory emo sa rezu na vyjadrenie bolesti okoliu..ale nieje vobec pravda ze kazdy emo sa musi rezat....je to len fama!!!
Zaujimave, ze pred rokom, dvomi si na to nikto ani nespomenul a nikto ani netusil, ze nieco take existuje emo je novodoba hovadina, ktoru sem nejaky magor doniesol a vsetci ako spravni debili to opakuju, pretoze je to cool.
emo is for the children sak to vobec neni prirodzene obliekat sa porat do cerneho a tverit sa jak zbludile duse... zivot treba zit no ne ... treba vidiet vo svete to dobre a nie myslet len na to zle ved vam raz stoho jebne
suhlasim s 33kitty33 ...ja sa do ema sice moc nestaram...ale akoze tie decka co sa na emo iba hraju to je uplne strasne...oni si nieco precitaju na internete a podla tooh sa taky snazia byt...co je uplne trapne...iba preto z eje to napisane na nete si zacnu rezat zapastia...raz som si citala jeden blog...a ta baba tma pisala ze nemohla som si kupit to tricko musim si reznut to mi urcite pomoze...no ma to zmysel koli tricku si rezat zapastie?!...aleb jedna moja kamaratka...mala pred sebou caj a hovori aha emo caj...a vsetko je podla nej emo...
...ja chápem EMO...ako Emotion...vyjadrovanie svojich emócii...aj na oblečení, na celkovom image ..atď..emo nie je len čierna...
v EMO hudbe spevák prechádza od šepkania až k kričaniu...čo je taktiež emocionálne...
EMO chce zlepšit svet...proti týraniu zvierat...proti hladu...atď..aale EMO človek nemusí byť stále smutný kvoly tomuto všetkému...
rezanie žíl a veľa krve partí skôr k gothic...takže nechápem prečo veľa ľudí emo prekrúca....
tým by bolo potvrdené ,že EMO je len atrapa na gothic...čo nie je...
emo je o niečom inom...
sebapoškodzovanie....pri rezaní sa uvoľňujú endorfíny ,ktoré zmierňujú bolesť... napr. je dokázané ,že keď vás veľmi bolí noha...a porežete sa...bolesť to zmierni...ale na zmierňovanie bolesti máme už iné metódy v medicíne
aaaaale rezať sa pre neakú hlúposť... potom príde neaký závažný problém v živote...a psychika človeka je na dne...
ale myslím ,že v živote sú rôzne obdobia...ako napr. puberta...keď mladí ľudia chcú skúšat všeliaké veci...
suhlasim s 33kitty33 - naozaj vela ludi nechape ocom je emo....a este by som rada napisala jedu uvahu...citajte pozorne!..Moja_úvaha_na_tému-- ----------------------------- ----------------------------- PREČO JE EMO SKÔR URÁŽKA NEŽ POCTA alebo AKO EMOKIDS DOJEBALI EMO. ----------------------------- ----------------------------- ----------------------------- Žáner emo (dnes označovaný ako emocore) sa vyčlenil z pôvodného hardcore (punkového, pretože existuje aj techno hardcore) koncom osemdesiatych a začiatkom deväťdesiatych rokov. Aká to bola vlastne zmena? V prejave - spevák chvíľu kričí, šepká, stoná - jednoducho prežíva tú hudbu a texty. ----------------------------- Z emo sa časom stala subkultúra, teda prerástla aj do životného štýlu, názorov na svet a pod. Tí uvedomelejší sa napokon pretransformovali až do sXe (straight edge) - život a myslenie založené na odmietaní nie len nelegálnych, ale aj legálnych drog, tabaku, alkoholu, niektorí dokonca aj kofeínu, samozrejme byť vegánom alebo aspoň vegetariánom, v odmietaní konzumného spôsobu života, návrat k prírode, resp. lepšie súžitie s ňou. Teda nebyť likvidátor prírody, ale jeho súčasť. ----------------------------- Hudobne sa emo zrodilo okolo skupín ako Rites Of Spring, Embrace, One Last Wish a ďalšími z vtedajšej washingtonskej HC scény, pokračovalo to kapelami ako Moss Icon, Sunny Day Real Estate a mnohými ďalšími. ----------------------------- Avšak okolo roku 2000 komercionalizácia tohto štýlu spôsobila výrazné rozdelenie komunity. Jedna časť je verná tzv. "old school" a komerčne úspešné novinky, resp. najmä to čo ich sprevádza a čo defacto nie je súčasť akejsi prirodzenej evolúcie, odmieta. Tá druhá je podstatne početnejšia, avšak kvalitatívne na tom horšie, tam ide viac o imidž ako o vnútro. Je to éra skupín ako Fall Out Boy, AFI, From First to Last, Funeral for a Friend, Hawthorne Heights, Matchbook Romance, My Chemical Romance, Panic! At The Disco, Silverstein, Something Corporate, The Starting Line, Taking Back Sunday, The Used... Tie sú často svojím soundom už mimo pôvodného emocore, ich texty sú ďaleko melodickejšie, popovejšie. Avšak neprinášajú nič nové. ----------------------------- Je pomerne ľahko rozoznať človeka, ktorý pozná a počúva kapely ktoré sa radia k old-school a človeka, ktorý pozná emo len vďaka tej novodobej popularizácii alebo dokonca pozná iba hudbu prezentovanú na MTV. Netvrdím však, že nové "emo" kapely už zo zásady nepočúvam, to nie. Ak má kapela dobré songy s dobrými textami, nebudem sa nasilu tváriť, že sa mi to nepáči. ----------------------------- Ak dokončím úplnú charakteristiku o emo, patrí tam ešte niečo ako DIY (Do it yourself - sprav si sám) - týka sa to obliekania, módy, doplnkov a pod. Teda nenabehnúť do obchodu a nenakupovať tuctové veci (prejav konzumného spôsobu života), ale buď si ich vyrobiť sám, alebo prispôsobiť už vyrobené tak, že sú zmenené na nepoznanie. Najme tašky, kabelky, bundy, rôzne opasky, náramky, brože a pod. V tomto je zrejmá jednoznačná snaha o originalitu, čo emokids úplne vynechali. Nakúpia hovadiny a vyzerajú rovnako, jeden jak druhý. ----------------------------- A čo súčasťou emo určite nie je??? Napr. smutný look, kdejaké mašličky a sponky vo vlasoch dievčat, najlepšie ostro farebné, kontrastujúce s farbou vlasov (ružová, fialová, žltá a pod.) ( TOTO VŠETKO JE SÚČASŤ HARAJUKU MÓDY), prúžky a kocky (prívrženci ska škrípu zubami keď to vidia), plač (ako prejav emócií) žiletky, krv (to je skôr doména štýlu goth) a už vyššie spomenuté tuctové braky z obchodu. O bi- či homosexualite nehovorím. Práve tieto veci priniesli do emo tzv. emokids - mládež vo veku 12-17 rokov (áno, dobre čítate, 12 ročné deti, ktoré sa ešte nevedia ani poriadne podpísať, sa už prejavujú takto radikálne!!!) ktorej sa zapáčila móda Harajuku (vyslovuje sa Haráádž-kh - viď môj album!!!) z Japonska, pretransformovali ju z manga a anime (japonské kreslené komixy, filmy a seriály, vizuálne veľmi silné a pútavé) do reality a skĺbili so štýlom emo. A tým ho kompletne dojebali. To že všetky tieto veci nemajú s pôvodným emo nič spoločné, hádam netreba dodávať, ale im to nevysvetlíte. Sú zadubené. ----------------------------- Základný problém súčasnej generácie detí tiež je, že rodičia na nich nemajú čas. Nedokážu na nich vplývať a vychovávať ich, tak si hľadajú nejaké začlenenie mimo rodiny. Pocit "niekam patriť", byť "niekto", byť šťastný a mať pekný život. Ale konfrontácia s realitou je bolestná, len beznádej, bolesť, prázdnota, sklamanie (prvé nepodarené lásky), nepochopenie a spolu s absenciou kreativity to napokon vyústi do toho, že už takéto deti nepochopiteľne myslia na samovraždy (nechal ma chlapec/dievča, zabijem sa!!!), ubližujú si (bolesť po porezaní žiletkou je predsa "cool" a navyše odplavuje smútok, stres. Strašná kravina!) a občas to končí aj smrťou - viď nick rapidsk8t. ----------------------------- Emo NEZNAMENÁ, že teraz chcem nasilu prejavovať svoje emócie! Len preto, že to má taký názov? Ale ten je odvodený od reakcií publika na prejavy spevákov v počiatkoch emo, nemá byť návodom, ako sa má správať prívrženec tohto štýlu! Tu je ZÁKLADNÝ OMYL v chápaní emo. Emo nie je o tom, že tie emócie máte prejavovať vy!!! To je pozostatok označenia z minulosti, tak to už pochopte! Dôraz sa kladie na antikonzumný život, nesúhlas s rabovaním a ničením prírody (má to teda blízko k Greanpeace), zabíjaním zvierat kôli móde, popr. jedlu. Aby sme sa správali naozaj humánnejšie a nie ako kráľ tvorstva, ktorý svoje postavenie iba zneužíva. Čo myslíte, ako dlho tu vydržíme, ak si sami otravujeme vzduch, rieky, moria a pôdu odpadkami, chemikáliami, o účinku atómových zbraní alebo paliva nehovoriac? Zadusíme sa o chvíľu sami. Alebo vaše deti. Pochopené??? ----------------------------- Všetky tie obrázky zničených sŕdc, mŕtvych a plačúcich ľudí, anjelov, dorezaných rúk, krvi a pod. sú IBA VÝTVARNÝM vyjadrením smútku nad tým, ako sa správame k Zemi a sebe navzájom, NIE JE TO NÁVOD, ČO MÁTE ROBIŤ!!! ----------------------------- Vážené emokids! Kľudne behajte po svete v tých ružovo-čiernych tuctových prúžkovaných handrách, dávajte si mašličky a sponočky do vlasov, lakujte si nechty na čierno, robte také účesy, že neuvidíte ani na jedno oko, plačte, zmaľujte sa že vás vlastná mater nespozná, na Pokec nahádžte kopec fotiek, ktoré nafotíte "tradičným emo spôsobom - zhora" natoľko, že si skoro krk idete vykrútiť, ale preboha začnite s tým AŽ POTOM, keď si uvedomíte pravú podstatu emo a budete ju aj nejakým spôsobom presadzovať. A samozrejme zabudnete na rezanie sa, nútený plač, "prejavovanie emócií" umelým vyvolávaním si depresíí a ďalšie nezmysly!!! V opačnom prípade to dopadne tak, že sa svojou stupiditou veľmi blížite k tým tzv. "hiphop-erom" ktorí tiež chápu hiphop natoľko "hlboko", že počúvajú Eminem-a, 50 Cent-a, hodia na seba šiltovku, XXXXL veci, polkilovú reťaz, začnú používať Rytmusov oplzlý slovník a myslia si, akých veľkých gangstrov alebo bossov to z nich spravilo. To nepotrebuje komentár. A z emo neostane nič, len to čo dojebete, resp. ste už dojebali a to je vlastne koniec emo ako takého. Každý sa takémuto štýlu otočí chrbtom a keď povyrastiete, tak pochopíte sami, že to bola hovadina a postavíte sa tiež proti tomu. Ale človek, ktorý chápe nevyhnutnosť zmeny životného štýlu, aby sme sa tu všetci na Zemi cítili a aj fungovali lepšie, tomu toto myslenie ostane do smrti! ----------------------------- A prestaňte už konečne riešiť iné štýly a žánre, ako je napr. hiphop, techno a pod. Emo totiž nie je o tom, že "pravý emo" môže počúvať iba takúto hudbu. To je blud! Súčasťou "emo myslenia" je aj to, že je súkromná vec každého, čo si púšťa do sluchátok, tak sa do toho nestarajte! Dôležité je ako sa jedinec správa, nie či počúva U2, Queen alebo Eminem-a. ----------------------------- ----------------------------- ----------------------------- Nasledujúca úvaha je prevzatá z blogu Lucasa Perného - » perny.blog.sme.sk ----------------------------- Emo vs. rocky šesťdesiate, sedemdesiate a osemdesiate ----------------------------- Nenachádzate podobnosť emo skupín, obliekania, účesov a ich nálad s rokmi šesťdesiatymi? ----------------------------- Nebolo tu už niečo podobné kedysi dávno? ----------------------------- Nenarážam na všetky kapely ale iba niektoré. Ide hlavne o The Doors (image Raya Manzareka, povaha Jima Morrisona, slovíčko krv na každom kroku), Jefferson Airplane (účesy), The Cure, The Zombies (melancholické skladby), Joy Division, Kula Shaker/Beatles podobnosť s Blink 182? ----------------------------- Donedávno som ani nevedel čo slovíčko emo znamená. Nedalo mi a začal som sa o to zaujímať... ----------------------------- Prvé čo ma napadlo bol svojský účes Ray Manzareka a jedna diskusia o filme The Doors. Problém je v tom, že The Doors bola kapela, ktorej myšlienky boli síce dosť depresívne ale Morrison bol aj chlapík z ktorého sršala zábava, na čo sa vo filme The Doors dosť zabúda. Náhodou som narazil na jeden článok v diskusii o Depeche Mode. Našiel som ho ako v spojitosti Doors + emo : ----------------------------- » www.depechemode.sk/forum/viewthrea... Zaujala má táto reakcia. Ktorú napísal istý uživateľ s nickom Monghi, pred ktorým zložím svoj cilinder : ...a nemáte pocit, že je to len nálepka na to všetko, čo tu už bolo? 80-te roky minulého storočia boli vrcholom všetkého v kultúre (tu patrí aj hudba), nič vynimočne a prevratné sa tu odvtedy neobjavilo a uz ani neobjaví. Všetko odvtedy je len to stare v novom šate. To, na čo sa tu hrajú vyznávači EMO-štýlu, to v podstate začali uz The Beatles v neskoršej tvorbe, The Doors, Joy Division z toho urobili doslova chrámovu kultúru, v elektronike to rozpracovali Neubauten, Das Ich, Depeche Mode a The Cure to posunuli doslova širokym masám, The Mission, Fields Of The Nephelim, The Sisters Of Mercy, prakticky cela goth scéna, v 90-tych rokoch to rozpracovali Radiohead, Nine Inch Nails, ale aj takí Ministry, či Marilyn Manson… a všetky tieto EMO kapely sa verejne k vyššie spomenutym kapelam hlásia... ----------------------------- Takže, opät nič nové, “depkárenie” tu bolo vždy, prešli sme tým všetci, aj keď si to nechceme priznať… spomente si, akí ste bývali depesaci, kjuraci, niektorí doslova súťažili, kto bude vyzerat ponúrejšie… nič nové a hlavne nič také, čo by stálo za pozornost. Do roka je po emo štýle a bude zasa čosi nove, čo bude len to stare, ale s novým plášťom. ----------------------------- Další detail som si všimol v obliekaní My Chemical Romance a českej bigbítovej skupiny The Matadors. Reakcia Mr. Moongiho ma až na toľko zaujala že som začal hladať ďalšie podobnosti. Nachádzam ich už v roku 1964 v textoch niektorých bluesových skladieb, v ktorých je tiež dosť veľká dávka depky. Ide hlavne o The Animals a zopár ich textovo precítených skladieb. Tak isto The Zombies a ich melanchólia. Naj-emo kapela svojej doby boli ale The Doors. Nie vždy. Len v určitom období - album Strange Days to má už v názve a Waiting For The Sun je ďalším dôkazom. Depresívna atmosféra je ale už na prvom albume Doors. O albumoch Morrison Hotel a L.A. Woman sa to už ale nedá povedať. To už ich striedajú Pink Floyd s depresívnym The Wall v roku 1980. Čo dodať na záver? Stačí sa len na chvílku pozrieť dozadu a zistíte že všetko tu už naozaj bolo. Tak ako to bol rock and roll v rokoch päťdesiatych a jeho znovuzrodenie punkom v rokoch sedemdesiatych alebo rebélia Rolling Stones, ktorá sa prejavila ako AC/DC v rokoch osemdesiatych... ----------------------------- ----------------------------- tento vyssie spomenuty v plnom zneni a dalsie weby kde sa pomerne zdravo ludia zamysleli nad podstatou sucasneho emo a tym, co sa emo-m len snazi byt: » perny.blog.sme.sk /c/120400/Emo-vs-rocky-sestdesiate-sedemdesiate-a-osemdesiate.html ----------------------------- » www.depechemode.sk/forum/viewthrea... ----------------------------- » jaroslavpetras.blog.sme.sk/c/116218/EMO-ch... ----------------------------- » www.famous.estranky.cz/clanky/hudba/pr... ----------------------------- » www.inblog.cz/jak-byt-emo/... (dost jasna parodia) ----------------------------- ----------------------------- ---------------
ja myslim ze EMO neni nic je to mozno hudba a moda
ale ty akoze EMaci su len poplaznene male deti ktore si porezu rucicky a smeju sa pri tom a ty pravý no asi nic ako asi sa obliekaju tak pocuvaju tu hudbu a proste nic ine
ja cely zivot pocuvam roznu hudbu ale hlavne HIP HOP a nebudem gvoli tomu hovorit aky su metlaci a EMaci a PUNKeri atĎ jebnuty.....to je o cloveku a ne o hudbe ktoru pocuva
emo je zivotny styl pocuvame punkrock a obliekame sa hlavne do cierno-ruzovej arby ale aj do vsetkych inych ale musi tam byt neco cierne.mame ofinu do aspom polky tvare cierne,hnede,blond,cervene s akymikolvek farbami a co ces ete vedet davame kedykolvek najavo svoje pocity to je asi vsetko
podla mna emo nema svoj vlastny styl...aspon tych co vidim na ulici...je to hybrid punku gothic a ani nevem coho..neznasam ked si emaci hovoria punkacai.. haha...keby ste mali aspon vlatny styl hudby a obliekania..ale snazite sa vsetko skopirovat z punku...ale o tej hudbe ktoru pocuvate sa neda ani povedat zeby to bol punk..=D...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Nie som v obraze a mozem byt.
jejda jak moja psoluziacka.. najprv to bola veeelka jebnuta hiphperka, nosila mikiny s kamusnou az po rit a gate XXXYL (nieco na sposob hiphoperky daiany), pocuvala ritmusa a podobne hovna no a teraz je zo dna na den emo, prefarbila si vlasy na cierno, nosi cierne oblecenie, nalakovala si nechty na cierno, no a zevraj je emo...
lenze ona vobec neni taka prava emacka, vobec nemava depresie len ma proste chut sa niekam zaradit tak chce byt emo... furt sa rehoce, nosi srdieckove oblecenie a podobne, proste ziaden emo, ale cele zosity ma popisane napismi EMO a podobne... aj tu na birdz ma v profile napisane ze je emacka ale... ona ani nevie co to je
a ja s emom nemam nic spolocne (len pre istotu)
Emo je len sprosta moda
6. takych je vela
8. nebol by som si isty
...ja chápem EMO...ako Emotion...vyjadrovanie svojich emócii...aj na oblečení, na celkovom image ..atď..emo nie je len čierna...
v EMO hudbe spevák prechádza od šepkania až k kričaniu...čo je taktiež emocionálne...
EMO chce zlepšit svet...proti týraniu zvierat...proti hladu...atď..aale EMO človek nemusí byť stále smutný kvoly tomuto všetkému...
rezanie žíl a veľa krve partí skôr k gothic...takže nechápem prečo veľa ľudí emo prekrúca....
tým by bolo potvrdené ,že EMO je len atrapa na gothic...čo nie je...
emo je o niečom inom...
sebapoškodzovanie....pri rezaní sa uvoľňujú endorfíny ,ktoré zmierňujú bolesť... napr. je dokázané ,že keď vás veľmi bolí noha...a porežete sa...bolesť to zmierni...ale na zmierňovanie bolesti máme už iné metódy v medicíne
aaaaale rezať sa pre neakú hlúposť... potom príde neaký závažný problém v živote...a psychika človeka je na dne...
ale myslím ,že v živote sú rôzne obdobia...ako napr. puberta...keď mladí ľudia chcú skúšat všeliaké veci...
niekto sa musí poučit na svojich chybách
ale ty akoze EMaci su len poplaznene male deti ktore si porezu rucicky a smeju sa pri tom a ty pravý no asi nic ako asi sa obliekaju tak pocuvaju tu hudbu a proste nic ine
ja cely zivot pocuvam roznu hudbu ale hlavne HIP HOP a nebudem gvoli tomu hovorit aky su metlaci a EMaci a PUNKeri atĎ jebnuty.....to je o cloveku a ne o hudbe ktoru pocuva