@aguri500 to my berieme teraz... na gyme... sacharidy v pohode... len tie lipidy... a všetko naraz sa to učiť... nič moc ... somz za tým 3 hodiny strávila, a nič neviem... a na akú školu ty chodíš?
@aguri500 no... ja o inej škole ako o medicíne ani neuvažujem... len tá chémia ma zabííja... ... biolu zbožňujem, hlavne anatómiu, ale tá chémia, amen tma... des...
@somslavka zachvilu mam skusku z anatomie... teraz tu anaomiu zboznujes ale pockaj ako ju budes neznasat ked budes mat pred skuskou chemia je len dva semestre to sa da zvladnut.
@bress to nás je už dosť... teda... tu je ozaj veľa ľudí, takto zameryných ... @aguri500 no na tú pitevňu, sa neviem dočkať ... mám ísť v lete s jedným kamarátom, na takú exkurziu ... sa teším ako malá
@laciskoo ja onedlho uvidím takú ozajstnú ... a to aj niečo z nej bude tiecť? ja že to už je všetko stuhnuté ... však ten rigor mortis, či ako sa to volá...
@aguri500 veru, dnes som bol kvôli tomu v škole, a ešte určite raz pôjdem, lebo skutočne niektoré sú v stave, že ich rozoznáš iba na základe toho ako sú rozpadnuté a nekvalitné, hľadať tam nejaké znaky nehrozí
@aguri500 Tak keď bude nejaká patologická histológia, tak bude vhodné vedieť porovnať fyziologický a patologický stav, čo potrebuje skoro každý, ale ukazovať mi retikulárne vlákna je skutočne na hovno
@aguri500 Pravda, ale tak možno keby si potreboval zistiť či je nádor malígny alebo benígny, zišlo by sa ti, aj keď internistovi.. no hej, to neviem .. Na druhej strane, taký patológ a súdny, pre takého je histola alfa omega
nemam nejaky vyhraneny vzťah ku chemie hlavne nie ak to ma isť do hlbky danych slučenin zvladam popisať čo su lipidy sacharidy aj jednotlive ich charakteristiky ale nikdy som nechapal načo mi kedy budu ich vzorce
v prvaku sme bralli anorganiku,celkom poho...len ma moc nebavili tie orbitaly a stavba obalu atomu ale nakoniec celkom chapem ..a teraz v druhaku sme brali tabulku a prvky to ma nebavilo..same biflovacky a teraz sme zacali orgnaiku to sa zatial da uvidime ako bude dalej,lebo z CH chcem maturovat
biochémia je najväčší masaker... všetky cykly, metabolizmy, metabolity a enzýmy, koenzýmy a počty uvolnenej spotrebovanej energie...hororr!!!! zlatá organika!
na gympli? som nemala rada anorganiku, a ostatne som vsetko vedela... teraz?? vsetko je hnus! najviac biochemia, ako pise @shaolingirl a anorganiku stale rada nemam
Z celej biochémie je možno najťažšie pochopiť metabolické procesy (nie len jednotlivé cykly, skôr ich prepojiť). Tam sa ukáže, ako vie človek spájať menšie celky do väčších. Ale keďže sa začína brať až ku koncu štúdia chémie na SŠ, prejavia sa na nej všetky nedostatky a diery vo vedomostiach. (Niečo na spôsob, aha, no a ako zapíšem glycerol?
A z organiky to pre ľudí začína byť ťažké zhruba pri mechanizmoch reakcií náročnejších syntéz.
A anorganika je ťažká až niekde okolo teórii kryštálových polí a usporiadania atómov v komplexoch, avšak zvládnuteľná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
@somslavka Hej, chodím
@somslavka mas sa na co tesit
@somslavka To je v pohoda, ale anatomické mŕtvoly nie sú také, z tých už nič netečie ..
@somslavka drzim palce
@aguri500 áno, my to máme naraz, skôr sa desím tej praktickej skúšky, tam sa je ľahko pomýliť...
Mimochodom, dala si tu iba tri, pričom je ich o niečo viac, napr. fyzikálna chémia a analytická chémia.
A z organiky to pre ľudí začína byť ťažké zhruba pri mechanizmoch reakcií náročnejších syntéz.
A anorganika je ťažká až niekde okolo teórii kryštálových polí a usporiadania atómov v komplexoch, avšak zvládnuteľná.
Inak, zabudla si na fyzikálnu chémiu.