@krutafunebracka asi myslel katatónnu schizofréniu, to je schzízofrénia s negatívnymi príznakmi (pozítívne príznaky zneju ze su pozitívne, ale su este horsie ) ide o mutizmus (strata reci) anhedóniu (strata schopnosti tešiť sa) a katatóniu - grimasovanie, manierovanie, flexibilitas cerea - to máš ako živú žinienku, že sa dajú do neprirodzenej polohy a zostanú v nej.
katatónna schizofrénia sa ešte do dnešných čias lieči elektrokonvulzívne (elektrošoky)
mame v psychiatrii od Bleurela obrazky k tomu, ale radsej ich nevidiet. lakla som sa ich normalne prvy raz.
k tej schizofrenii..keby je niekto z vas zalubeny do osoby, ktora ju ma a nevie to tak tieto ..akozne wykywy nalad..su dost krute.. a je s takym clovekom tazko.. takze schiza urcite neni mi sympaticka..ptz som si s nou dost zazila..
no ziadne choroby toboz psychicke nie su sympaticke. ale tak dajme tomu ze neuroza pretoze ona je v podstate celkom "zdrava".. potom depresia spolu s insomniou, amnezia - zelezi od toho aka, ak je len docasna sposobena sokom tak je to viac fajn ako autizmus a skleroza, ale zavaznejsia porucha je fakt neprijemna. schizofrenia ide ruka v ruke povacsinou so psychozami a paranojami, takze nie dakujem.
hej a ten clovek vie stat aj niekolko rokov v jednej (hoc aj velmi divnej) poze, tvrdiac, ze sa jednoducho nemoze pohnut a potom sa mu z toho urobia rozne modrinoidne veci a tak, "otekliny"
@sisska Niekoľko rokov? To pán Kafka nespomínal v knihe Zaujímavé, že to vychádza z psychiky, že to nie je porucha telesná... Inak pripomína mi to paralýzu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
katatónna schizofrénia sa ešte do dnešných čias lieči elektrokonvulzívne (elektrošoky)
mame v psychiatrii od Bleurela obrazky k tomu, ale radsej ich nevidiet. lakla som sa ich normalne prvy raz.
1, 2, 4, 5 - viac-menej trpím týmito možnosťami, 9 som mal, ale ani k 7 mi nechýbalo veľa... A práve preto dokážem o tom otvorene hovoriť
Miesto "najsympatickejšia" by tam bolo vhodnejšie "najprijateľnejšia" (z daného výberu).
Čo by si chcel zažiť?
a) natrhnuté ucho
b) vybité zuby
c) zlomený nos
d) triesku v oku
e) zlomenú sánku
f) silný otras mozgu
g) preliačinu v lebke
h) spálené čelo
i) do kosti rozbitú bradu
j) upchanú cievku v mozgu
Ja osobne by som najradsej bral Tourretov syndrom (hadam som to dobre napisaa)
hej a ten clovek vie stat aj niekolko rokov v jednej (hoc aj velmi divnej) poze, tvrdiac, ze sa jednoducho nemoze pohnut a potom sa mu z toho urobia rozne modrinoidne veci a tak, "otekliny"
žiaľ áno
To teda nie