Ked to vezmes z realneho pohladu tak asi medicina... hoci nemas zakladny plat nejaky extremny zarobis si na uplatkoch , tiez nemusis kupovat kavu, dezerty, cokolady atd.
medina - je tam obrovský nával a keď sa tam už aj dostaneš veľmi otázne či skončíš ak skončíš minimálne 5 rokov atestácia potom ďalšie vzdelávanie a robiť za pár eur v slovenskej nemocnici sa neoplatí. Ak by mala byť medicína lukratívna práca tak len v zahraničí...
právo - ak sa z teba stane kvalitný právnik čo si tiež vyžaduje čas budeš mať dobré finančné ohodnotenie aj doma a myslím si, že núdzu o klientov mať nebudeš
architektúra - určite je to zaujímavý odbor, ale myslím si, že je veľmi ťažké sa v tomto odvetví uživiť aspoň tu na Slovensku určite.
Akoo, co mi hovorili znami, co studovali na gympli, potom pravo alebo ekonomiku - dnes je takych ludi strasne vela... Ekonomicke univerzity a pravnicke - velmi vela ludi studuje. A potom co? Potom si kde najdete pracu... Najlepsie je ucit sa nieco, kde vas po studiu aj zoberu niekde do roboty.. takze podla mna architektura.
Doplnenie: k tej medicine: takisto sa oplati, ale viete, taky humanitny odbor, nato musite byt cviceni (praca s neprisposobivimi ludmi a tak...).a nehovorim ze studentov mediciny nieje malo !
podla niektorych tychto pesimistickych pohladov je najlepsie byt dobre financne zabezpeceny rodinou, nejake to milionove dedicstvo k tomu a srat na akukolvek pracu?? neakreditovane skoly, nezamestnanost...ale aj tak treba volaco robit
PS: osobne tiez rozmylsam o prave, vsak existuju zahranicne studijne programy. Dokonca poznam takeho, ktory teraz zije ako pravnik v Parizi...
ono to sú sice 3 prestižne, ale úplne úplne odlišné odbory......ťažko ale povedať.....u nas v SR asi ani prestížne VŠ neexistuje ...vzmáhajú sa síce teraz rôzne sukromné hlavne v BA, ale kvalitu zatial posudit neviem
každý z týchto oborov tu bude potrený vždy. keď sa na to pozrem subjektívnejšie, šiel by som do architektúry, minimálne v zahraničí sa dá s tím perfektne presadiť (samozrejme aj na Slovensku)
keby som sa na to pozrel objektívne, výjde mi medika, proste to sa nedá naučiť doma na kolene, z toho vyplíva že tá tu bude mať vždy svoje miesto a prácu dostanú iba vzdelaní ľudia v tomto obore.. Len medicína je ťažká jak sviňa
pravo? tona vystudovanych ludi co nemaju pracu, pretoze pravnikov je plna rit aj trocha a na to aby si zarobil tazke prachy sa musis vypracovat
medicina: u nas mas dobry pocit ale peniaze nic moc pokial nevystudujes zubarinu alebo nieco podobne co si hodis ako sukromnu ambulanciu a nevytlcies z toho prachy.
architektura: mas rozne odbory a stavat sa bude vzdy. voda( ti co do toho aspon trocha vidia vedia ze nehovorim o vode z vodovodu), byty etc, je vela moznosti a su v tom tiez dobre peniaze.
zhrnutie: pravo by som okaslala zvysoka, neprijde mi to vobec lukrativne. ja hlasujem za architekturu
@frxxx roman neviem teda nejak sa mi to nezda ty zovseobecnovac, neviem ci akurat vsetci lekari su uplatkari,pravnici prizivnici a najviac sa mi nepacilo to s architektmi. nemyslim si ze su to nicitelia miest, ked som videla par novych navrhov od architektov na zlepsenie bratislavy praveze to bolo celkom fajne, oni nie su devastatori, tiez sa chytaju za hlavu ze co to je po bratislave vystavane. bohuzial niekedy nemaju na vyber bo peniaze su peniaze... a ked chce niekto hnusny presklenny kolos v centre mesta tak si nepomozu.
"povolanie(skola) nieje lukrativne, ale clovek ktory ho poriadne a poctivo odvadza(studuje) !!!!" ze akoze clovek je lukrativny?
nerozumiem ti krupica,nerozumiem.
no a moj nazor k tematike......neviem. ale viem ze architekti spadaju do kategorie najohrozenejsich tendenciou k alkoholizmu
@majajaj neviem povedat ktore z danych povolani je najlukrativnejsie(mam taky pocit ze momentalna moda spolocnosti je medicina) ... len ci je praca jedneho z nich dobre odvedena
ak chces peniaze pravo!ak chces robit pracu preto lebo ta bavi tak si vyber jednu z druhych moznosti ale s tym ze medicina je velmi obtiazna a zle ohodnotena a architektura tiez nepatri k najlepsie hodnotenym pracam ,tolko moj nazor
Architektura... ale jedine v tom prípade že ťa to naozaj baví. Musíš byť dobrý, vedieť sa presadiť. Je veľká možnosť že sa uplatníš niekde v zahraničí ale to má vlastne aj medicína.
Medicína ma nikdy nelákala ale určite je to dobrá škola. Títo ľudia budú potrební vždy!
A právo? Nehorázne množstvo nezamestnaných ľudí... Každý si pod slovom VŠ Práva predstavuje hneď po promócii prácu snov a veľký balík peňazí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
kazdorocny naval na vysoke skoly (Na UK 1500, ale skor trepem)
po absolvovani mas siroke spektrum institucii, kde mozes robit (banka, advokat, poradca, exekutor, statna sprava, notar...)
v pripade advokatskej kancelarie si sam sebe panom, mas "volno", kedykolvek chces, a nehovorim o prachoch, ktore sa ti tam tocia
Medicina...
studujes to najdlhsie, ale len vseobecne lekarstvo, atestaciu si robis AZ po absolvovani
vzdelavas sa vlastne cely zivot
nie vzdy najlepsie platove ohodnotenie
Architektura...
mozes byt na volnej nohe, co ti tiez zarucuje urcitu volnost, ale zas ked sa zakazky nesypu, tak ti to je na pat veci
Tolko moj pohlad
právo - ak sa z teba stane kvalitný právnik čo si tiež vyžaduje čas budeš mať dobré finančné ohodnotenie aj doma a myslím si, že núdzu o klientov mať nebudeš
architektúra - určite je to zaujímavý odbor, ale myslím si, že je veľmi ťažké sa v tomto odvetví uživiť aspoň tu na Slovensku určite.
pravo - prizivnici spolocnosti
architekti - devastatori miest
NIC!!!co by malo byt na nich take lukrativne?povolanie(skola) nieje lukrativne, ale clovek ktory ho poriadne a poctivo odvadza(studuje) !!!!
PS: osobne tiez rozmylsam o prave, vsak existuju zahranicne studijne programy. Dokonca poznam takeho, ktory teraz zije ako pravnik v Parizi...
keby som sa na to pozrel objektívne, výjde mi medika, proste to sa nedá naučiť doma na kolene, z toho vyplíva že tá tu bude mať vždy svoje miesto a prácu dostanú iba vzdelaní ľudia v tomto obore.. Len medicína je ťažká jak sviňa
medicina: u nas mas dobry pocit ale peniaze nic moc pokial nevystudujes zubarinu alebo nieco podobne co si hodis ako sukromnu ambulanciu a nevytlcies z toho prachy.
architektura: mas rozne odbory a stavat sa bude vzdy. voda( ti co do toho aspon trocha vidia vedia ze nehovorim o vode z vodovodu), byty etc, je vela moznosti a su v tom tiez dobre peniaze.
zhrnutie: pravo by som okaslala zvysoka, neprijde mi to vobec lukrativne. ja hlasujem za architekturu
"povolanie(skola) nieje lukrativne, ale clovek ktory ho poriadne a poctivo odvadza(studuje) !!!!" ze akoze clovek je lukrativny?
nerozumiem ti krupica,nerozumiem.
no a moj nazor k tematike......neviem. ale viem ze architekti spadaju do kategorie najohrozenejsich tendenciou k alkoholizmu
zboznujem studentikov co este nedostudovali a tvaria sa jak majstri sveta lebo chodia na pravo...ci na medicinku alebo ja nevim co...
a ta architektura na sr?no comment radsej...
Medicína ma nikdy nelákala ale určite je to dobrá škola. Títo ľudia budú potrební vždy!
A právo? Nehorázne množstvo nezamestnaných ľudí... Každý si pod slovom VŠ Práva predstavuje hneď po promócii prácu snov a veľký balík peňazí.
U mňa víťazí architektúra.