Ktoré jedlo pre vás predstavuje niečo, čo si doprajete len raz za čas? Niečo, čo si nemôžete dovoliť/nechcete jesť pravidelne z rôznych dôvodov? (1.koment)
Napríklad preto, že je to pre vás príliš drahé a vy sa snažíte nemíňať veľa peňazí, je to obrovská kalorická bomba a vy chcete papať zdravšie alebo sa vám to jedlo spája len s nejakou špeciálnou udalosťou a nejete ho často, aby vám nezovšednelo.
Nesledujem si kalórie už... Robil som to asi tri mesiace, lebo som chcel nabrať riadne ale to boli nervy pri tom, tak som to radšej nechal tak. Snažím sa stravovať pestro, ale keď mám chúťky tak zájdem do mesta a dám si kebab u Aliho s čo najviac chili a potom to zmyselne jem cestou na vlak. Alebo prídem s gastráčom do Jednoty a beriem čo mi oči kážu. Ale pred pandémiou som bol v ZA na asi najlepšej pizzy v okolí. Zabudol som ako sa volá, ale vyzerá to tam ako vo vinárni a možno to aj bola bývalá vináreň, ale majú tam najlepšiu pizzu akú som v živote jedol. Tá vôňa sa nedá opísať normálnymi slovami. Len som to zacítil a už mi doslova tiekli sliny z úst. A keď som si kusol tak to bol neskutočný pôžitok. Tá zmes rôznych ingrediencií je niečo na čo budem spomínať ešte dlho... Dúfam, že neskrachujú, po lockdowne tam musím hneď ísť.
steak z lososa (kvôli cene)
pečené rebierka (lebo ich je veľmi ťažké zohnať a vyrezávať z bôčika sa mi ich nechce)
cestoviny s opraženým prosciutom, šamiňónmi, pretlačeným cesnakom, olejom, chilli, rukolou a syrom (kvôli cene, spúste surovín a zdĺhavejšej príprave)
opekané zemiaky s niečim (lebo to treba šúpať, krájať, variť a smažiť a to sa mi na intráku v spoločnej kuchyni nechce)
langoše (lebo sú zložitejšie na prípravu a málokde sa dajú zohnať čerstvé)
cukrová vata (lebo ju absolútne nikde nepredávajú okrem nejakých podujatí)
belgické pralinky (kvôli cene)
Zatiaľ asi toľko
Keď budem mať vlastné bývanie a vlastnú kuchyňu, tak budem určite variť viac...
Rozmýšľam ci take mam, guilty pleasure v jedle by pre mna bolo niečo vo viem, ze je objektívne jedlo nízkej kvality, ale chuti mi - ale napr aj keď miniem veľa na dobre jedlo, tak sa necítim guilty skôr opačne a to iste platí pri vysoko-kalorických jedlách nikdy necítim žiadnu vinu
Asi nemám guilty pleasure :o v jedle
A ešte chrumkavá kačka v čínskej reštaurácii s ryžou s ostrokyslou polievkou a pizza v pizzerii - pretože nerada chodím do reštaurácií a jedlo si nezvyknem objednávať domov...
A ešte palacinky, lebo sa mi ich nechce robiť, aj keď zrovna nedávno som robila a podarili sa super! Krehké, jemné, tenké... Asi prvý krát v živote sa mi tak podarili
Inak k téme... Pre mňa to je jednoznačne kurací burger z Hollywoodu.... Ako nie je to najdrahší burger, takže by som si ho mohla dopriať aj častejšie, ale je to veľmi kalorické a ja nechcem byť veľrybka...
A ak mám čas, chuť, peniaze a ľudí.... Tak občas spravím cheesecake
raffaello a ferrero rocher guličky, keď je väčšie balenie, tak to proste MUSÍM zjesť celé. takže si to doprajem len občas, lebo pre žalúdok to nie je nič moc. a ešte hranolky z mekáča.
sladke a slane chujovinky s malou vyzivovou hodnotou, veci vonku, ktore si mozem doma spravit/kupit v potravinach ovela lacnejsie, alkohol, hocico po 8pm alebo aj po 7pm...
najhorsie je, ze u mna to "guilty" prevazuje nad tym "pleasure", takze dakedy prilis spekulujem a analyzujem namiesto toho, aby som si vychutnal prehresok
áno, vedro kuraciny z KFC, dobré pikantné sú super. alebo no keď napríklad som bol služobne v bystrici, tak som bol v čínskej reštike kde si naberieš koľko chceš. tam v europe. je tam super. minule som skoro nedojedol, ale to som jedol už tretí tanier, ale dal som ho nakoniec v živote som sa tak dobre necítil ako tam
Uplne naozaj nejake nivove stangle ale aj capovana kofola ( sushi, veternik a keksik mila alebo lina... vzdy citim vycitku ale zaroven.. zijem len raz!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Hríbiky lebo sa nikde v okolí nedajú nazbierať.
Medovníky som nejedla ani nepamätám
A čo ja viem čo také. Zväčša si také jedlá asi proste len nemôžem dovoliť finančne.
A sushi..a ešte tatarák! To som mala asi 2x v živote a zamilovala som sa ale kedy to budem mať znovu neviem
pečené rebierka (lebo ich je veľmi ťažké zohnať a vyrezávať z bôčika sa mi ich nechce)
cestoviny s opraženým prosciutom, šamiňónmi, pretlačeným cesnakom, olejom, chilli, rukolou a syrom (kvôli cene, spúste surovín a zdĺhavejšej príprave)
opekané zemiaky s niečim (lebo to treba šúpať, krájať, variť a smažiť a to sa mi na intráku v spoločnej kuchyni nechce)
langoše (lebo sú zložitejšie na prípravu a málokde sa dajú zohnať čerstvé)
cukrová vata (lebo ju absolútne nikde nepredávajú okrem nejakých podujatí)
belgické pralinky (kvôli cene)
Zatiaľ asi toľko
Keď budem mať vlastné bývanie a vlastnú kuchyňu, tak budem určite variť viac...
Asi nemám guilty pleasure :o v jedle
A ak mám čas, chuť, peniaze a ľudí.... Tak občas spravím cheesecake
najhorsie je, ze u mna to "guilty" prevazuje nad tym "pleasure", takze dakedy prilis spekulujem a analyzujem namiesto toho, aby som si vychutnal prehresok