Je to 9 mojich najneobľúbenejších potravín, ktoré nemôžem ani cítiť. Všetko z toho spája, že majú extrémne výraznú chuť a väčšina aj výrazný zápach. Celkovo neznášam kyslé jedla a hnijúcu (kvasiacu, fermentovanú) zeleninu
@lejla32@2 Potom si neviem predstaviť, aké jedlá ti veľmi vadia, pretože už snáď nič nemá tak výraznú chuť Teda okrem cesnaku, ale ten mi chutí.
Zaujímalo by ma preto, či ti je nejaká potravina tak "hnusná", že máš pocit, že by si ju v okamihu vyvrátila. Pretoze ja mám taký pocit u tých mnou spominanych
Ja milujem kôpor a najviac v tekvicovom prívarku alebo s údeným lososom v tortile s cottage syrom a ladovým šalátom
Ale ja som skôr háklivá na horké chute a preto neznášam pečienku a okrem toho všetky vnútornosti to som nemala nikdy rada, inak zjem skoro hocičo. A tiež mi vadí čo sa týka tej horkosti pivo a káva, mne z toho neskutočne vykrúca hubu, že to neviem ani prehltnúť, hlavne to pivo to tiež nechápem, jak to niekomu môže chutiť, káva mi keď tak chutí len taká slabučká a to v nej musí byť aj mlieko a cukor inak nie, no v dezertoch mám kávovú chuť rada ale tiež nesmie byť velmi výrazná ako napr. Princesky od Sedity, tie milujem
Zavynace a tiez utopence by som to nedal do kategorie "neznasam", skor mam kategoriu "preco by som to jedol?" V kategorii "neznasam" ako surovniny, nemam nic. Max sa tam tlaci pretlak. Ale ten je tiez preco by som pouzil pretlak ked mozem konzervovane paradajky?
akozeeee cvikla, olivy a kopor su take ze nevyhladavam ale zjem, do kategorie neznasam by som nezaradila asi iba rozne divne spracovane masove veci (jem maso, myslim tlacenky a ine smakociny)
@ladydoga@4 Ja mám presne také pocity pri kyslom, ako ty pri horkom Čo sa týka horkých veci, tiež mi to síce nechutí, ale zjem/vypijem, nemám s tým väčší problem... Celkovo kyslá a horká chuť mi prídu nepríjemné. Jedine kyslé, čo mi nevadí sú voda s citrónom, lesné ovocie a citrusy, vitamín C, kyslé zizalky a lyzatka posypané práškom. Lenže tieto moje výnimky mi ani nesmrdia, ostatné kyslé veci hej
Tak asi všetko by som zjedol, už je to rozdielne či to mám rád skôr upečené alebo to rád jem aj surové. A z tohto takisto mám niektoré veci viacej rád, niektoré menej. Ozaj neznášam držkovú, dnes som ju asi cítil ako som bol pri jednom dome, tak v duchu som si prial a modlil sa, aby ma nepozvali na obed pri držkovej polievke. Nechcel som ich uraziť, keď by mi naservírovali iba to. To už len cítim prejde ma chuť na nejaký obed, ale vymazal som ten pach z mysle. Polievka našťastie bola dobrá a kuracia nožka s tarhoňou chutila.
V poslednom čase mi lezie na nervy kôpor, mama ho obľubuje rada robí kôprovú omáčku, no ja už som ho jakosi prejedení a už mi je dosť aromatický v tom.
@mariquittka@nats@samsebou30 Akékoľvek jedlá z vnutornosti či jazyka a pod., ako napr. tie držky a tlačenka, tiež vôbec nedavam. Príde mi to nechutne už len keď si predstavím, že sú to vnútornosti. Nechápem, ako to môže niekomu chutiť
z tohoto zoznamu len samotné kyslé uhorky by som nezjedla samostane, ale napríklad na chlebíčku mi nevadia, ale nevyhľadávam ich a nedávam si ich ani k rezňu napr. ale v zemiakovom šaláte sú must takže nemôžem povedať že "neznášam" niečo z tohoto zoznamu, sú to fajn veci. niečo čo som nikdy nejedla doteraz a ani nechcem skúšať sú držky, tlačenka, jaternica, smrdí mi baranina, capina.. asi je toho viac ale nenapadne mi všetko
XDDD Je to v podstate cele o tom ze jedia divne veci XDDD Ja som v podstate ako ten chlapik a stale rozmyslam co ako by chutilo a chcu vsetko ochutnat XDDD
@abstraktdepres@25 Tiež nemám rada varený hrášok, vlastne akúkoľvek tepelne upravenú zeleninu. Ale ta je takmer bez chuti (čiže dokážem ju zjesť), ale tie mnou uvedené potraviny majú extrémne výraznú chuť.
Zeleninu ja mozem Skor mi vadi drzkova, zabijackove veci a tie zavinace napr. Nemam rada borsc a plnenu papriku vlastne aj polievky s mliekom, mukou a octom. Kapustnicu mam rada
Vždy keď otvorím pohár s uhorkami , tak si najprv lognem Už sa mi viackrát stalo , že som skôr vypil nálev , ňam , ňam Ešte by som spomenul lahodný aspik , kvašáky , huspeninu a domáce utopence
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Zaujímalo by ma preto, či ti je nejaká potravina tak "hnusná", že máš pocit, že by si ju v okamihu vyvrátila. Pretoze ja mám taký pocit u tých mnou spominanych
Ale ja som skôr háklivá na horké chute a preto neznášam pečienku a okrem toho všetky vnútornosti to som nemala nikdy rada, inak zjem skoro hocičo. A tiež mi vadí čo sa týka tej horkosti pivo a káva, mne z toho neskutočne vykrúca hubu, že to neviem ani prehltnúť, hlavne to pivo to tiež nechápem, jak to niekomu môže chutiť, káva mi keď tak chutí len taká slabučká a to v nej musí byť aj mlieko a cukor inak nie, no v dezertoch mám kávovú chuť rada ale tiež nesmie byť velmi výrazná ako napr. Princesky od Sedity, tie milujem
Jedine co mi fakt nechuti sú krúpy a hlavne v polievke
V poslednom čase mi lezie na nervy kôpor, mama ho obľubuje rada robí kôprovú omáčku, no ja už som ho jakosi prejedení a už mi je dosť aromatický v tom.
XDDD Je to v podstate cele o tom ze jedia divne veci XDDD Ja som v podstate ako ten chlapik a stale rozmyslam co ako by chutilo a chcu vsetko ochutnat XDDD