Lebo povahovo su teda uuuuplne ine. Na co psa vlastne potrebujes? Podla toho si to musis zvazit, kazdy z nich potrebuje uplne inu starostlivost a podmienky.
Božeeee takéto detiská by som zaradom KASALA!!!! Pretože pes sa nevyberá podľa toho či sa Ti páči!!! Ale podľa jeho charakteru a času, ktorý mu môžeš venovať!!!! Kúp si radšej škrečka!!! - kynologička-
@11 asi tak...o kóliu budeš musieť viac dbať si myslím....ja do budúcnosti plánujem slovenského ovčiaka, aljašského malamúta alebo huskyho...tieto psy najviac zbožňujem
ako ja viem samozrejme ze sa pes nevybera podla krasy.@16 civava nie mam skor rada velke psy, @12 nie nechcem , @11 a ja viem mam toho dost vela nastudovane
Z tychto dvoch mam radsej povahu NO, ale inak by som si vybral bud @1 alebo anglickeho mastiffa.. Ale ty sa asi rozhodujes len podla vyzoru, tak nad tymito plemenami radsej ani neuvazuj, lebo to moze dopadnut velmi zle. Ci uz pre teba, pre okolie, alebo pre toho psa.
Mali sme oboch, kólia bola staručká a chudinka odovzaná osudu, vlčica mala aj viac rokov ako tá kólia, rozchodila asi všetky psíe aj ľudské choroby, asi dvadsať šteniatok, a bola najlepší pes ever!
@sprejerka007 prečo si dala na výber zrovna týchto dvoch?
Vieš, ak sa pozeráš pri psovi iba na vzhľad, tak ti neodporúčam žiadneho. Treba si naštudovať povahu - každý pes potrebuje niečo iné, niektorí sú hyperaktívni a treba im venovať veľa času a ak ho nemáš, ten pes sa nebude mať dobre.
Niektorí sú ľahšie vycvičiteľní, niektorí zase nie - mala si už psa? Vieš ho cvičiť? Ak nie, tak si určite neber niečo ťažko vycvičiteľné (nehovoríme tu o žiadnych cirkusantských kúskoch, ale spoň základy ako "zostaň" "sadni" atď...)
Bývaš v byte, alebo v dome? Bude môcť pes byť na dvore?
A potom sú ďalšie veci ako napríklad predpoklady na ochorenia u psov - neviem, ako kólie, ale vlčiak sa ti v zdraví - ak sa oňho budeš dobre starať - dožije tak 10-11 rokov, potom im začínajú odchádzať zadné kĺby.
Čo sa týka kólie, jednoznačne jej treba venovať veľa pozornosti, čo sa týka srsti. Nehovoriac o tom, že ak bývaš v byte, neodporúčam ani jedno. Viem, ako pĺzne ovčiak - mám jedného doma - a kólia, to si nechcem ani predstaviť.
1.Ak si začiatočník, odporučila by som skôr niečo krátkosrsté. (nenáročné na vonkajšiu údržbu - a vieš čo to je, hľadať ovčiakovi kliešťa? O kólii nehovoriac).
2.Určite "spoločenského" psa - žiadne "bojové" plemeno - hlavne ak si psíčkar-začiatočník. Pri "bojovom" psovi musíš zase veľa času venovať socializácii. Ja osobne mám psov od decka, doma mám dvoch a aj keď sa mi "bojové" plemená strašne páčia, netrúfla by som si na ne.
Predpokladám, že ofrfleš, ale odporúčam boxera. Nenáročný, veľmi spoločenský, stredne cvičiteľný. Alebo labradora.
Alebo si niečo na tento štýl vybrať v útulku - čo tam po rase? Okrem ovčiaka máme doma mixku, ktorú manžel zachránil na ceste dobitú a vyhladovanú a je to ten najvďačnejší pes, akého som kedy videla. A krásny
Okrem toho, že potešíš seba psíkom, tak aj nejakému vyvolenému "zachrániš život". Premysli si to.
@mefistofel je síce krásny, ale zbláznil si sa? 11ročnej babe, ktorá si psa vyberá podľa výzoru? To je trochu tvrdý oriešok na ňu, nemyslíš? ČVčka majú - podľa mňa - dosť osobitú povahu a v rukách "decka", ktoré ešte možno ani nemalo psa...
@fleur1301 no nevsimol sm si ze ma 11r :/ , ono ako CSV je velmi poslusny a dobry pes, len on ma este take vlcie instinkty, takze potrebuje si najst vodcu svorky(teda alfu), a no mas pravdu 11rocne dieta by to nedokazalo....
@mefistofel veď toto, o tú časť vlka tam ide. Ja nehovorím, že je zlý ale na jednej strane, potrebuje alfu a na druhej strane, je to podľa mňa povaha psa, na ktorú človek musí byť už trošku skúsenejší "psíčkar", aby ho vedel odhadnúť a aby ho chápal. Lebo vlci sú síce divé zvery, ale na druhej strane, dosť plaché.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ee, jednoducho sa mi páčil a máme ho už 4 roky a nemáme s ním žiaden problém. Stačí sa psovi venovať.
Ja som si psíka nevyberala podľa rasy ani veľkosti. Proste nastala láska na prvý pohľad, a vzala som si ju
Československy Vlčiak!
@sprejerka007 prečo si dala na výber zrovna týchto dvoch?
Vieš, ak sa pozeráš pri psovi iba na vzhľad, tak ti neodporúčam žiadneho. Treba si naštudovať povahu - každý pes potrebuje niečo iné, niektorí sú hyperaktívni a treba im venovať veľa času a ak ho nemáš, ten pes sa nebude mať dobre.
Niektorí sú ľahšie vycvičiteľní, niektorí zase nie - mala si už psa? Vieš ho cvičiť? Ak nie, tak si určite neber niečo ťažko vycvičiteľné (nehovoríme tu o žiadnych cirkusantských kúskoch, ale spoň základy ako "zostaň" "sadni" atď...)
Bývaš v byte, alebo v dome? Bude môcť pes byť na dvore?
A potom sú ďalšie veci ako napríklad predpoklady na ochorenia u psov - neviem, ako kólie, ale vlčiak sa ti v zdraví - ak sa oňho budeš dobre starať - dožije tak 10-11 rokov, potom im začínajú odchádzať zadné kĺby.
Čo sa týka kólie, jednoznačne jej treba venovať veľa pozornosti, čo sa týka srsti. Nehovoriac o tom, že ak bývaš v byte, neodporúčam ani jedno. Viem, ako pĺzne ovčiak - mám jedného doma - a kólia, to si nechcem ani predstaviť.
1.Ak si začiatočník, odporučila by som skôr niečo krátkosrsté. (nenáročné na vonkajšiu údržbu - a vieš čo to je, hľadať ovčiakovi kliešťa? O kólii nehovoriac).
2.Určite "spoločenského" psa - žiadne "bojové" plemeno - hlavne ak si psíčkar-začiatočník. Pri "bojovom" psovi musíš zase veľa času venovať socializácii. Ja osobne mám psov od decka, doma mám dvoch a aj keď sa mi "bojové" plemená strašne páčia, netrúfla by som si na ne.
Predpokladám, že ofrfleš, ale odporúčam boxera. Nenáročný, veľmi spoločenský, stredne cvičiteľný. Alebo labradora.
Alebo si niečo na tento štýl vybrať v útulku - čo tam po rase? Okrem ovčiaka máme doma mixku, ktorú manžel zachránil na ceste dobitú a vyhladovanú a je to ten najvďačnejší pes, akého som kedy videla. A krásny
Okrem toho, že potešíš seba psíkom, tak aj nejakému vyvolenému "zachrániš život". Premysli si to.