to sa neda porovnavat. pokec a birdz su len cisto slovenske weby. takze komunita na nich je dost obmedzena z hladiska nazorou, vedomosti,skusenosti a poznatkou. kto chce skutocne sa prezentovat a komunikovat z ludmi, a nie len z "ludmi zo sidliska" ,da prednost zahranicnym webom. ono to aj z hladiska vlastnej tvorby, je nieco robit a davat na slovensky web uplne zbytocne.
@swen Tak mne napríklad velmi vyhovuje, ze je Birdz slovensky web, je to tu jednoduchsie, komornejsie a uplne mi staci vymenit si nazory len s par ludmi, pripadne pisat si len tak viac-menej pre seba, utriedit myslienky... Ale inak viem ako to myslis
@swen a ak sa na to pozeráš s hladiska vlastnej tvorby, tak:
a) ak si veľmi šikovný NEPOTREBUJEŠ žiaden komunitný web na prezentáciu
b) ak si MENEJ šikovný alebo MENEJ skúsený, tak skôr sa presadíš v MENŠEJ KONKURENCIÍ "ľudí z tvojej vlasti" (kľudne to volaj sídlisko), ako na zahraničnom webe v konkurencií stoviek tisíc šikovnejších Číňanov, Indov či Američanov...
@Tomas@15 to ano, ale predsa...nieje problem sa tam zoznamovat a pisat si z ludmy zo zahranicia.
@Tomas@16 poznam ludii, co maju nick tu, aj na pokeci, a vsetky svoje fotky, obrazky maju na FB alebo na inich zahranicnich weboch. (dokonca tu nemaju na webkach nic) . neviem cim to bude. asi tym ze po tej udalosti zo zaciatku roka z pokecom, kopec ludiii stratilo doveru v slovenske weby. a vsetko sa to sustreduje na FB (ja FB nemam . preto aj ja hladam web, kde si mozem z ludmi pisat, kde chodit ludia pravidelne. umna je Birdz.sk (tento web ) jednickou. lebo oproti pokecu tu vydim iste vyhody(na druhej strane tu chyba chat, a email).
@swen tak ale na BIRDZ nie sú zaheslované albumy, iné je keď niekto si dá svoje tajné erotické fotky na Pokec.sk a potom mu nejaký hacker zistí heslo. Na BIRDZ nie sú až také zneužívateľné dáta. Všetko čo zverejní na BIRDZi je teoreticky verejné, čiže to sa nejak moc zneužívať nedá, keď to je verejné...
Neviem či sa sústreďujú na FB kvôli tomu, že stratili dôveru k slovenským webom. FB je náhrada za mobilný telefón, FB je komunikačný nástroj namiesto smskovania s priateľmi.
Pokec je o spoznávaní cudzích ľudí, BIRDZ viac menej tiež. To sú komunitné stránky. FB ľudia nepoužívajú ako náhradu za Pokec, FB ľudia používajú ako náhradu za mobilný telefón.
no FB ma vraj chat, ja som na FB nikdy nebol. ale aspon tak som pocul. a mna dost mrziii, ze ludia premiestnily svoju pozornost a aktivity na FB, lebo ja FB nechcem, a inak sa z mnohymi kontaktovat neviem. tak som odkazany len na email raz za tyzden.
ako som pisal, kazdy, teda vetsina ludiii co poznam, travi viac casu pisanim na FB ,ako na vsetkich ostatnich slovenskich weboch dokopi. a neverim ze FB maju ako nahradu za mobilni telefon, kedze maju aj ICQ, ale nanom travia minimun casu.
@swen takto, mobilný telefón používali mladí ľudia na dohadovanie si stretnutí - že idú hrať futbal, že idú spolu na chatu, že niekto sa s niekym rozišiel, teraz to začínajú riešiť zadarmo cez FB.
Pokec stále slúži na zoznamovanie+nezáväzné kecanie o ničom, Birdz stále slúži na zoznamovanie+prezentovanie tvorby, FB nikdy primárne neslúžil na zoznamovanie, ale na komunikáciu s priateľmi, čiže svojim spôsobom nahrádza veci ako ICQ, MSN a mobilný telefón...
@tomas dobre budem konkretny-SKYPE. je vsade ,vo vsetkom, je rychlejsii a praktickejsiii nez fb. a je ties zadarmo.
lenze to iste ako pokec,robii aj fb, ci nie? Birdz porovnavam skor z myspace a este jednim webom, ktoreho nazou nechcem skomolit, ale ties je o vlastnej tvorbe(kreslene obrasky). napriklad...nakreslim nejaky obrazok, alebo pokus o nejake umelecke foto. kde ho skor dam? na web, kde chodii 3milioni ludii, kde riskuje clovek ze ho vysmeju kamarati zo sidliska, plus hamba na cele mesto. alebo na web, kde si to pozrie 100milionou ludii, kde vetsina byva v inej krajine, kde je vyspelejsia spolocnost, takze ked si dam napriklad modre vlasy,tak cloveka nevysmeju, a aj keby, byvaju predsa stovky km, a cloveka to tak neranii, neuraziii, ako ked dakto zo sidliska cloveka strapni a urazii, plus este ukaze svojim kamaratom a potom clovek moze chodit po kanaloch. preto ja si na kazdom zahranicnom webe, davam inu krajinu ako byvam. lebo viem aky su ludiaa na slovensku. z tohto hladiska je podla mna lepsie, sa prezentovat na zahranicnich weboch, a nie na slovenskich.
aj tu som mal raz davnejsie blog, a vetsina komentarou tam bola takich, ze cloveka nasrali, a nie potesili. preto som ho hned aj zmazal. ja nemam potrebu,ani chut robit vlastnu tvorbu, niekde, kde su ludia zly. kde cloveka urazaju a zosmiesnuju. preto pre slovenske weby uz nikdy ziadnu vlastnu tvorbu nespravym. radsej si vsetky obrasky,vsetky fotky,blogy dam na zahranicne weby. tam si to minimalne 10 krat viac ludiiii pozrie.
tolko na vysvetlenie, preco akukolvek vlastnu prezentaciu na slovenskom internete povazujem za zbytocnu a bezpredmetnu.
@swen áno Skype je primárne určený na telefonovanie, ja som to ale nemyslel tak, že čo je vhodné na náhradu mobilov, ja som to myslel skôr tak, že z Facebooku sa sama od seba stala náhrada mobilného telefónu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
2. Facebook
3. Pokec (aj keď len kvôli e-mailu)
4. ICQ
5. Skype
Twitter - To ani poriadne neviem co je.
Birdz - Som tu kazdy den a to najma kvoli foru
Pokec - Nie som tam registrivana a uz ani nebudem.
MySpace - Tiez prilis nepoznam.
ICQ - Nemam rada pisanie sprav, to uz radsej vybavit veci telefonicky. Aj ked niekedy sa zide.
twitter- nepoznám
birdz považujem skôr za dobre miesto vyjadrenia si svojho názoru, proste miesto pre seba a svoju tvorbu
na pokec chodím len kvôli jednému človeku
myspace nepoužívam vôbec
a už moc ani ICQ
skôr skype teraz vedie..
každopádne Birdz je fajn, len niekedy (teraz) ma vážne sere.
2. Facebook
3. Twitter
4. Icq
(podľa toho ako často ta chodím)
a) ak si veľmi šikovný NEPOTREBUJEŠ žiaden komunitný web na prezentáciu
b) ak si MENEJ šikovný alebo MENEJ skúsený, tak skôr sa presadíš v MENŠEJ KONKURENCIÍ "ľudí z tvojej vlasti" (kľudne to volaj sídlisko), ako na zahraničnom webe v konkurencií stoviek tisíc šikovnejších Číňanov, Indov či Američanov...
2. skype
3. birdz
4. pokec
2. skype
3. facebook
2. MSN
3. birdz
2.fb
3.msn
4.birdz
@Tomas @16 poznam ludii, co maju nick tu, aj na pokeci, a vsetky svoje fotky, obrazky maju na FB alebo na inich zahranicnich weboch. (dokonca tu nemaju na webkach nic) . neviem cim to bude. asi tym ze po tej udalosti zo zaciatku roka z pokecom, kopec ludiii stratilo doveru v slovenske weby. a vsetko sa to sustreduje na FB (ja FB nemam . preto aj ja hladam web, kde si mozem z ludmi pisat, kde chodit ludia pravidelne. umna je Birdz.sk (tento web ) jednickou. lebo oproti pokecu tu vydim iste vyhody(na druhej strane tu chyba chat, a email).
Neviem či sa sústreďujú na FB kvôli tomu, že stratili dôveru k slovenským webom. FB je náhrada za mobilný telefón, FB je komunikačný nástroj namiesto smskovania s priateľmi.
Pokec je o spoznávaní cudzích ľudí, BIRDZ viac menej tiež. To sú komunitné stránky. FB ľudia nepoužívajú ako náhradu za Pokec, FB ľudia používajú ako náhradu za mobilný telefón.
no FB ma vraj chat, ja som na FB nikdy nebol. ale aspon tak som pocul. a mna dost mrziii, ze ludia premiestnily svoju pozornost a aktivity na FB, lebo ja FB nechcem, a inak sa z mnohymi kontaktovat neviem. tak som odkazany len na email raz za tyzden.
ako som pisal, kazdy, teda vetsina ludiii co poznam, travi viac casu pisanim na FB ,ako na vsetkich ostatnich slovenskich weboch dokopi. a neverim ze FB maju ako nahradu za mobilni telefon, kedze maju aj ICQ, ale nanom travia minimun casu.
Pokec stále slúži na zoznamovanie+nezáväzné kecanie o ničom, Birdz stále slúži na zoznamovanie+prezentovanie tvorby, FB nikdy primárne neslúžil na zoznamovanie, ale na komunikáciu s priateľmi, čiže svojim spôsobom nahrádza veci ako ICQ, MSN a mobilný telefón...
lenze to iste ako pokec,robii aj fb, ci nie? Birdz porovnavam skor z myspace a este jednim webom, ktoreho nazou nechcem skomolit, ale ties je o vlastnej tvorbe(kreslene obrasky). napriklad...nakreslim nejaky obrazok, alebo pokus o nejake umelecke foto. kde ho skor dam? na web, kde chodii 3milioni ludii, kde riskuje clovek ze ho vysmeju kamarati zo sidliska, plus hamba na cele mesto. alebo na web, kde si to pozrie 100milionou ludii, kde vetsina byva v inej krajine, kde je vyspelejsia spolocnost, takze ked si dam napriklad modre vlasy,tak cloveka nevysmeju, a aj keby, byvaju predsa stovky km, a cloveka to tak neranii, neuraziii, ako ked dakto zo sidliska cloveka strapni a urazii, plus este ukaze svojim kamaratom a potom clovek moze chodit po kanaloch. preto ja si na kazdom zahranicnom webe, davam inu krajinu ako byvam. lebo viem aky su ludiaa na slovensku. z tohto hladiska je podla mna lepsie, sa prezentovat na zahranicnich weboch, a nie na slovenskich.
aj tu som mal raz davnejsie blog, a vetsina komentarou tam bola takich, ze cloveka nasrali, a nie potesili. preto som ho hned aj zmazal. ja nemam potrebu,ani chut robit vlastnu tvorbu, niekde, kde su ludia zly. kde cloveka urazaju a zosmiesnuju. preto pre slovenske weby uz nikdy ziadnu vlastnu tvorbu nespravym. radsej si vsetky obrasky,vsetky fotky,blogy dam na zahranicne weby. tam si to minimalne 10 krat viac ludiiii pozrie.
tolko na vysvetlenie, preco akukolvek vlastnu prezentaciu na slovenskom internete povazujem za zbytocnu a bezpredmetnu.