som študent histórie a tá taliančina mi príde celkom vhodná a navyše tam mám aj rodinu takže s tou by som začal, popritom možno aj tá španielčina by sa šikla diki ľudia
francúzština je komplikovaná a určite nie ľahká na naučenie...
ja sa učím taliančinu a tiež sa o nej nedá povedať, že je jednoduchá...teda, ona nie je komplikovaná, ale taliani sú taliani...všetko si uľahčujú a potom to tak aj vyzerá..
a tiež ide o to, či ten jazyk mieniš používať aj v praxi...ja som si taliančinu vybrala preto, lebo je to akoby jednoduchšia verzia latinčiny... a s tou sa pri ďalšom štúdiu určite stretnem..
ale zvažovala som aj francúzštinu, keďže ma zaujala aj diplomacia...no ostala som pri taliančine..
@greenbunny ... tak neviem, mne sa to zdá ľahké... oproti nemčine mi francúzština ide ako po masle.. ale možno to bude tým že mám k nej priam posvätný vzťah
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ja sa učím taliančinu a tiež sa o nej nedá povedať, že je jednoduchá...teda, ona nie je komplikovaná, ale taliani sú taliani...všetko si uľahčujú a potom to tak aj vyzerá..
a tiež ide o to, či ten jazyk mieniš používať aj v praxi...ja som si taliančinu vybrala preto, lebo je to akoby jednoduchšia verzia latinčiny... a s tou sa pri ďalšom štúdiu určite stretnem..
ale zvažovala som aj francúzštinu, keďže ma zaujala aj diplomacia...no ostala som pri taliančine..
ale treba to naozaj zvážiť...
Hlavne slová ako curva a penisola,či picina
A čo sa týka náročnosti,tak...je to ľahšie ako francúzština a máš tam aj dosť slov z angličtiny,takže asi tak
francúzštinu určite radšej ale musím povedať že som mal výbornú profesorku a to spraví veľa