ja som sa učila ruštinu veľa veľa a určite neľutujem a chcem sa začať nemčinu a taliančinu milujem čiže... všetky sa nauč postupne, nič nie je na škodu
@6 ja som sa na základke učila nemčinu čiže nejaké základy mám ale nemám chuť zatiaľ v nej pokračovať ale na druhej strane je to jazyk ktorý vyžijem , ale veľmi sa mi páči taliančina ale bojím sa že či ju využijem ...
@michew ak chces cez letné prázdniny si nasetrit 500 e a radovat sa z toho tak nemčina... ak chces niečo velké rozbehnuť dlhodobo na tom pracovať a celý život na tom zarábať 100 000 týždenne, rustina............
Alebo takto by som to este vysvetlil... aby si mal vacsi prehlad...
Ak chces cez letné prázdniny zarábať pár stoviek eur, potom sa radovať a machrovať pred babami že más nové Nike-y za 100e, mať len taký obyčajný život ale byť moderné oblečení atd, raz za rok si cosi odoprieť a zato ísť na týžden do Chorvátska, tak Nemčina..
Ale ak chces niečo mega rozbehnuť, vytvoriť si nejaku sukromnu ropnu spoločnosť, proste cosi fakt velké a chodiť po stretnutiach politických veciach atd, proste stále sa rozrastať, reklamy, atd, stavať si domy chaty po celom svete, tak rustina..
@rapid Ty kokot v rusku si zalozis sukromnu ropnu spločnosť a ak vies byť dobrý kapitalista budes mať aj 200 000 týždenne ked nič nevies do veci tak nepis o tom..
@toxo Boha toto je kokot...
Ty si zadrrel ulne odveci vec...
Tebe moze byt u pici co Rusi chcu pojdes tam a podla zakona si tam mozes zalozit co chces len musis byt sikovny presadit sa a byt uspesny...
A to je len priklad...
Nemčinu využiješ najviac. Ale musíš ju ovládať dokonale (ak si chceš nájsť podriadnu prácu), nemci sú na svoj jazyk hákliví.
Taliančinu okrem talianska nevyužiješ nikde. Problém je že Taliansku je nezamestananosť, na druhej strane Taliani sú leniví takže pracovitý Slovák by tam nemal mať problém nájsť si prácu.
No a Ruštinu využiješ jedine ak by si chcel pracovať pre ruskú mafiu, trbárs obchod so zbraňami drogami a bielym masom.
@rapid Aspon dočítaj koment kokotko, to bol len príklad... -.-
v Rusku ak si sikovní a dobrý kapitalista, môžes rozbehnuť vseličo čo ti bude dávať.... vela... eur..
keď mňa TAK fascinuje nemčina posledne dni... len už cez leto musim mastrovať ruštinu a začať sa učiť polštinu (dať za dva roky štátnice z nej...why not) ale práve vtedy keď ma toho človek najviac, uprednostíuplne najviac čosi čo nesúri!
@rapid Samozrejme najsikovnejsi ludia rozbehnu cosi aj v Taliansku ci nemecku...
Ale takéto velké projekty rozbehnes pravdepodobne v Rusku, v Nemecku môžes možno tak lestit topánky za 5e/hodina...
Akože pre obyčajných chudobných ludi čo sa nevedia presadiť je výhodnejsie Nemecko kedze tam dá sa povedať že skoro každý má aspon na Adidas tričko...
Ale tí čo chcu mať viac, pre tých je výhodnejsie cosi rozbehnuť v Rusku lebo tam su vacsie sance na také vacsie projekty..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ak chces cez letné prázdniny zarábať pár stoviek eur, potom sa radovať a machrovať pred babami že más nové Nike-y za 100e, mať len taký obyčajný život ale byť moderné oblečení atd, raz za rok si cosi odoprieť a zato ísť na týžden do Chorvátska, tak Nemčina..
Ale ak chces niečo mega rozbehnuť, vytvoriť si nejaku sukromnu ropnu spoločnosť, proste cosi fakt velké a chodiť po stretnutiach politických veciach atd, proste stále sa rozrastať, reklamy, atd, stavať si domy chaty po celom svete, tak rustina..
Ty si zadrrel ulne odveci vec...
Tebe moze byt u pici co Rusi chcu pojdes tam a podla zakona si tam mozes zalozit co chces len musis byt sikovny presadit sa a byt uspesny...
A to je len priklad...
Taliančinu okrem talianska nevyužiješ nikde. Problém je že Taliansku je nezamestananosť, na druhej strane Taliani sú leniví takže pracovitý Slovák by tam nemal mať problém nájsť si prácu.
No a Ruštinu využiješ jedine ak by si chcel pracovať pre ruskú mafiu, trbárs obchod so zbraňami drogami a bielym masom.
v Rusku ak si sikovní a dobrý kapitalista, môžes rozbehnuť vseličo čo ti bude dávať.... vela... eur..
(pre grammar nazis: jo ja viem že to nie je s kostolnym poriadkom)
Ale takéto velké projekty rozbehnes pravdepodobne v Rusku, v Nemecku môžes možno tak lestit topánky za 5e/hodina...
Akože pre obyčajných chudobných ludi čo sa nevedia presadiť je výhodnejsie Nemecko kedze tam dá sa povedať že skoro každý má aspon na Adidas tričko...
Ale tí čo chcu mať viac, pre tých je výhodnejsie cosi rozbehnuť v Rusku lebo tam su vacsie sance na také vacsie projekty..
@sexywoman si cital nejaky poucny clanok v slabikari zas?
ja bych šla do južných krajín, kde by sa taliančina hodila.