Taliancina je krajsia, spanielcina ma "spinavsie nezrozumitelnejsie" vyjadrovanie...ale je to jedno, kedze oba jazyky su si velmi podobne a talian so spanielom si rozumeju aj ked kazdy rozprava svojim jazykom...
Nesuhlasim s waynom,spanielcina ma krasnu zvucnost a nemam pocit ze by som mala spinavsie a nezrozumitelnejsie vyjadrovanie...ide samozrejme o dialekty a kto ako rozprava,ale to je rovnake ako v spanielcine tak aj v taliancine. Su to vsak velmi podobne jazyky to je pravda,ale zase az tak moc si nerozumeju. S talianmi si najlepsie rozumeju ti,co vedia katalancinu(samostatny dialekt spanielciny) alebo dialekt z mallorky. Inak cistokrvny spaniel si az tak s talianom nepokeca.
@strangelove mam tu v Londyne skvele kamosky : Cristina je spanielka original z Barcelony a Giovanna je z Monreale, teda je sicilcanka...oba rozpravaju svojim jazykom, teda jedna spanielcinou a druha taliancinou a rozumeju si, pretoze tie jazyky su si vazne velmi podobne...
@purenarcissism tiež by ma zaujímalo čo by si povedala na portugalčinu skoro v každom slove sa vyslovuje niečo so Š mne to znie ako zmeska španielčiny a maďarčiny
@alysia mne ano, ja som mala hodiny s Fatimou na FF čo je rodený portugalka a keď prvú hodinu spustila tak mi to fest pripominalo polštinu ale možno to bol len môj pocit
momentálne sa neviem rozhodnúť, ale kedysi som dosť hejtovala španielčinu ...po piatich rokoch, čo počúvam Španielov, sa mi začína dosť páčiť ..už bolo na čase
Keď mne sa oba páčia a španielčinu som sa aj učil.. a chcel som sa aj taliančinu a tiež aj francúzština sa mi páči /keď sme pri tých románskych jazykoch)... ( nakoniec francúzštinu som sa začal učiť ale som lenivý )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Hlavne ked mi daco po taliansky povie frajir.
...jaj. a vyhrala by u mňa aj tak francúzština
Som asi rusofil