kazdopadne, nejaku nadej asi maju, lebo sledujem, ze v poslednej dobe tam silneju protiputinovske aktivity, hold nadpolovicna vacsina sa stale nezaprie.
Žiaden. Nepoznám celý svet a precestoval som toho málo, ale snáď všade som sa stretol aj s dobrými, milými a šikovnými ľuďmi. Nesympatické sú mi len vlády a režimy niektorých štátov, ale nie národy ako také. K niektorým národom sa staviam rezervovane (liberáli mi možno povedali, že k nim mám predsudky), lebo mám s nimi horšie skúsenosti a väčšina z tých ľudí čo som stretol bola nevzdelaná, lenivá či hlučná (Rómovia) alebo ich vnímam zle na základe histórie, správ v médiach či podľa ich vystupovania na internete (Turci, Maďari), ale rozhodne to nevzťahujem na všetkých príslušníkov daného národa. Verím, že aj mnohí Maďari, Číňania, Severokórejci, Venezuelčania, Turci či Rómovia sú fajn ľudia.
nikdy som nemlala rada orientálne krajiny, ani ich jazyky (hlavne čína a japonsko, ale aj ostatné) oproti tomu že mainstreamová kultúra sa orientuje na tieto krajiny
a okrem toho ešte nemám rada napr. nemecko aj nemčinu
Žiadny národ mi nieje nesympatický, ale politika niektorých štátov mi je nesympatická, tak napriklad: USA, pretože si myslia že sú krály sveta, a môžu si všetko dovoliť, Rusko, pretože tam vládnu kryptokomunisti, Čína, pretože sa všade rozťahujú, pretože anektovali Tibet a Ujgursko, a sú zároveň komunisti a kapitalisti, čo je nezlučitelné, buď som to alebo to, Nemecko, pretože si myslia že sa štáty EU s nich poserú, Španielsko, pretože ten policajný zásah v Katalánsku bol nedemokratický, zato by si zaslúžili sankcie od EU a OSN, a EÚ, pretože to je neomarxistická a neoliberálna organizácia pod diktátom Nemecka!.
@freedef Tak to má šťastie, že si ju nepozval lebo neznášať apriori Rusko a Rusov, len zato, že sú Rusmi je vrchol primitivizmu. No a s idiotom človek moc teda nepokecá...
Odkedy žijem v UK nemám rád Rumunov ... majú isté pozície a cítia sa ... jednoducho ľudia čo predtým mali hovno a teraz hrajú formy a vyvyšujú sa nad ostatných.
Potom mi občas lezú na nervy Poliaci, ale nie všetci sú pripečení.
No a Rusov a Američanov nemusím tiež ...
Amerika, USA, teda konkrétne tých nafúkaných podnikavcov tam, ktorí idú cez mŕtvoly, nezastavia sa pred ničím a myslia si, že im patrí celý svet. Američania sú síce hrdí na to, že žijú v USA, ale stále mi to nesedí s tým pomenovaním národ. Pre mňa je to krajina plná podnikavých prisťahovalcov a top špekulantov z celého sveta spolu s "otrokmi" z minulosti. Národ "milión" národností, kultúr, zoskupení...
Najviac asi Amerika. Mám pocit, že všetko je tam len pozlátko na kope hnoja. Ale inak asi žiaden iný štát, snažím sa hodnotiť veci a ľudí individuálne. Každopádne, každý národ je v niečom nahovno.
aj ked samozrejme nemozno tvrdit, ze sa mi automaticky v hlave nevynaraju nejake asociacie, distancujem sa od takychto odpovedi...
casto sal udia dopustaju tej chyby, ze oznacia skupinu ludi/narod za nesympaticky, lebo poznali jedneho madara/rusa neviemkoho a maju zle skusenosti, alebo si vsimaju politiku ich vlady a podobne, a nic z toho nehovori o tom, aki su realne ludia v tej krajine... co keby sme si nejak zacali uvedomovat, by bolo trosku jednoduchsie potom
nie že by mi nebol niekto nesympatický ale nenávidím na Švédoch, že sa na teba budú usmievať aj keby čo bolo, ale pravdu do očí nepovedia, oni si navzájom nechávajú len lístočky keď je nejaký problém. trtkovia proste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ktory narod ti je nesympaticky a preco prave rusko?
a okrem toho ešte nemám rada napr. nemecko aj nemčinu
(akurát v poslednej dobe sa pomaly celá krajina správa ako extra šovinistické a xenofóbne kurvy )
Slováci ešte nedozreli k tomu aby neodcudzovali ľudí podľa národnosti?
Zaškatulkovať milióny ľudí, bože
Naozaj ma to zaujíma odpíš!
@Muaykelo - maďari sú skvelí... to len politikom občas hrabe
Potom mi občas lezú na nervy Poliaci, ale nie všetci sú pripečení.
No a Rusov a Američanov nemusím tiež ...
ale @melancholik to za mňa vystihol v zásade úplne presne
casto sal udia dopustaju tej chyby, ze oznacia skupinu ludi/narod za nesympaticky, lebo poznali jedneho madara/rusa neviemkoho a maju zle skusenosti, alebo si vsimaju politiku ich vlady a podobne, a nic z toho nehovori o tom, aki su realne ludia v tej krajine... co keby sme si nejak zacali uvedomovat, by bolo trosku jednoduchsie potom
Ale co narobi clovek, ked je madar?