Čaute birdzáci, mám dilemu. Mám na výber z dvoch NB. Jeden má super, veľkú pamäť (1000G a OS Windows 8 no slabý procesor a druhý má pamäť o polovicu menšiu (500G , je bez OS (aj keď to by v podstate nebol problém, kamarát by mi to dokázal spraviť do
a keď ti chcú dať na Mac, tak prečo si nekúpiš nejaký o polovicu lacnejší, ale výkonnejšý ako tieto dva?? veď tieto sú veľmi lacné a keby si kúpiš za 700, tak to budeš mať super a aj tak o polku lacnejšie jak od Applu
@lenkaska1 Mám tetu vo Švajčiarsku, mac tam šiel po Vianociach z 1000frna 500fr, čo je v prepočte asi 430€ čiže je to tak narovnako ibaže mne je mamka ochotná investovať do nového nb maximálne 350€, zvyšok si dokladám sama
pretoze ak to tam mas cenovo narovnako, siel by som potom do macu..samozrejme, zalezi na tom, ci bude stacit kapacitne na tvoje naroky s velkou filmovou kniznicou, ktoru chces nosit na HDD
@cassienka jednoznacne je lepsi ten Acer a celkom o dost vyrazne lepsi.... len ten acer tam ma Linux a nie windows operacny system. ale tak ked si spravis update na linux ubuntu(zadarmo len si to musis stiahnut ak ho tam nahodou uz nebudes mať) tak to je skoro ako windows....
BTW: Leonovo určite , procák je síce 2,2 ghz ale je to séria Sandy-Bride tento tip sa vyrába 35 nm technológiou čo znamená lepšiu priepusnosť. Taktiež je zdielaný s Grafikou intel HD 3000 čo je aj na moje počudovanie naozaj výkonná interná zdielaná grafika .
Teraz do ľudskej reči. Mafia 2 mi ide v pohode na ntb s 1,6ghz dual procesore. Čomu stále sám neverím .
@cassienka aháá, tak chápem už nebolo mi to jasné, že buď taký drahý alebo taký lacný.. inak to je aký Mac?? to by som brala, nemôže mi to poslať? veď aj keby nevyužijem, predá sa za 1000
@cassienka ak ti nevadi, ze nebude ma 1 tb pamat, myslim, ze za tu cenu (v pripade, ze je to nejaky model z roku 2012 a nie stare skladove zasoby spred 2 rokov) by som sa ja osobne rozhodol pre mac
@cassienka este ked citam ze OS by nebol problem, tak jednoznacne ten ACER, ani nemusis rozmyslat nad tym druhym, ako som pisal v @11 , ten acer ma ovela lepsie parametre. Jediny rozdiel je ze to ma len 500GB a nie 1TB... ale pokial tam neplanujes mat aspon 100 hier, 500 filmou tak ti to je uplne zbytocne takze ACER.....
a co sa tyka Mac, tak tie su velmi predrazene, takze by si musela pridat aspon 100-200€ aby si sa vyrovnala tymto parametrom.
nemyslím, že by si vyslovene potrebovala viac ako 500gb.. ale pokiaľ to chceš teda na to , čo píšeš a financie problém niesú, tak osobne ako majiteľ jedného odporúčam macbook.
@lenkaska1 vážne netuším čo je to zač viem len že to je od Apple a bol zlacnený na povianočné výpredaje o 50%. Ale ak pôjdeš náhodou v najbližšej dobe okolo Zurichu, zastav sa, môžno čosi nájdeš
btw. ostatným ďakujem, nakoniec si predsa asi len vezmem ten acer, pokiaľ teda z toho mac nič nebude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Acer by som neodporúčala.. no neviem
BTW: Leonovo určite , procák je síce 2,2 ghz ale je to séria Sandy-Bride tento tip sa vyrába 35 nm technológiou čo znamená lepšiu priepusnosť. Taktiež je zdielaný s Grafikou intel HD 3000 čo je aj na moje počudovanie naozaj výkonná interná zdielaná grafika .
Teraz do ľudskej reči. Mafia 2 mi ide v pohode na ntb s 1,6ghz dual procesore. Čomu stále sám neverím .
Za tú cenu ber Leonovo určite .
a co sa tyka Mac, tak tie su velmi predrazene, takze by si musela pridat aspon 100-200€ aby si sa vyrovnala tymto parametrom.
btw. ostatným ďakujem, nakoniec si predsa asi len vezmem ten acer, pokiaľ teda z toho mac nič nebude