BORDER COLLIE jednoznacne! Milujem borderky, je to jedno z mojich troch najoblubenejsich plemien. A nie len vyzorovo su nadherne, ale maju aj fantasticku povahu, su nesmierne ineigentne a sikovne s mnozstvom energie, uzasne psy
Myslím že vyberať medzi westíkom a border kóliou podľa krásy je úplne nezodpovedné a stupidne nakoľko tie plemená sú úplne odlišné čo sa týka nárokov, požadovanej starostlivosti, atď
@mirage_a no hej, tie plemena su sice dost odlisne, ale to nic nemeni na veci, ze niektore z nich mozeme mat radsej. Jednoducho niekomu sa viac pacia mensie, niekomu vacsie, niekomu ovciarske, niekomu teriery, niekomu krizence, niekomu vsetky rovnako... Ved sa tu nebavime o narokoch na starostlivost, ale o sympatiach k tomu ktoremu plemenu
ono v konecnom dosledku aj tak vzdy zalezi hlavne na konkretnom jedincovi, ale to neznamena, ze nemozem obdivovat obzvlast niektore plemena
Na to, kolko sa tu zaklada nezmyselnych diskusii, je tato podla mna este celkom v pohode.
@azizi ja nehovorím o tom že sa niekomu nemôžu páčiť rôzne plemená. Aj mne sa napríklad páči JR terier a Cane Corso čo sú úplne odlišné psy. Len hovorím že ak si medzi nimi chce vybrať psa ktorého si kúpi na základe toho ktorí je krajší tak je to vrcholne nezodpovedné. Preto toľko psov končí na ulici, v útulkoch,na reťaziach alebo pozatváraných vo voliérach... lebo ľudia si vyberajú plemená podľa toho ako vyzerajú a nie podľa toho čo ten pes vyžaduje.
Moja susedka si napríklad pred dvoma rokmi kúpila bordo dogu...len preto lebo sa jej páčila. Chcela si kúpiť niečo malé ale keď videla šteniatka...zobrala si jedno. A preto jej zostal doma 80 kilový pes odkázaný na "vychádzky" po záhrade.Pretože ho nedokázala vycvičiť,prispôsobiť sa tomu čo ten pes potrebuje a vybrala si len podľa toho že sa jej proste páčil.
NoOO Ze nebol to asi najlepsi napad robit tuto anketu alee... mate prawdu Pes sa neda sudit podla krasy... Ja mam westíka A vobec so si ho nevyberala podla toho aký je pekný ale podla povahy a či je vhodný do bytu Moja naj kamka ma borderku A ona si ju vyberala tiaz podla povahy a podla toho ci je vhodna do bytu Obidva psi su pekny A rovnako šikovný Ze bebik
@mirage_a tak to sme sa mozno aj trosku zle pochopili to je jasne ze clovek by sa nemal rozhodovat len podla toho, ktore plemeno sa mu viac paci. Mne sa odmalicka neskutocne pacili borderky, ale kedze byvam v byte, snazila som sa vyberat skorej z mensich plemien, rozhodovala som sa medzi seltiou a papillonom, nakoniec vyhral papillon a vobec to nelutujem. Ale jeden z mojich najvacsich snov je mat dom, border koliu a venovat sa s nou naplno agility. Aj s mojou havou sme chodili, ale koli istym problemom sme to museli teraz nechat. V kazdom pripade borderku by som si zaobstarala az ked by som si bola ista, ze jej dokazem poskytnut vsetko co potrebuje a kedze zastavam nazor, ze su to psi ako stvoreni pre pracu a tento instinkt by sa u nich mal co najviac podporovat, predoze to k nim jednoducho patri. Tak ako aj pasenie a o tom snivam tiez Len chce to aj viac casu a kedze som na skole, kde mame same povinne cvika, dlhe labaky atd. tak toho mam teraz bohuzial nedostatok
Ale otazka neznela, ze ktoreho psika si radsej vybrat, ale ktory sa vam viacej paci. Keby si mam vybrat medzi tymito dvomi plemenami, tak sa momentalne urcite rozhodnem pre westika poznam ich viac a aj jedneho hrozne zlateho a mimoriadne vnimaveho a sikovneho... Kedysi som dokonca uvazovala aj nad cairn terierom a oni su dokonca tusim aj pribuzni
Fakt je, ze pri vybere sa treba rozhodovat najma na zalade povahy psika, ci mu dokazeme venovat vsetko co potrebuje, tak ako aj potrebny vycvik ale vela ludi to podcenuje, alebo sa tym vobec nezaobera a to nie je dobre to s tebou uplne suhlasim...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Noo Ale westici su krajsi ... A preto som tam dala steniatka by wedeli ze du to mensie plemena WESTICI vyhrávajúú
» www.birdz.sk/webka/suny/foto...
Ale inak mam rada vsetkych psikov
ono v konecnom dosledku aj tak vzdy zalezi hlavne na konkretnom jedincovi, ale to neznamena, ze nemozem obdivovat obzvlast niektore plemena
Na to, kolko sa tu zaklada nezmyselnych diskusii, je tato podla mna este celkom v pohode.
Moja susedka si napríklad pred dvoma rokmi kúpila bordo dogu...len preto lebo sa jej páčila. Chcela si kúpiť niečo malé ale keď videla šteniatka...zobrala si jedno. A preto jej zostal doma 80 kilový pes odkázaný na "vychádzky" po záhrade.Pretože ho nedokázala vycvičiť,prispôsobiť sa tomu čo ten pes potrebuje a vybrala si len podľa toho že sa jej proste páčil.
* Ale tuto foto som si neodpustila
inak ma dostala ta fotka co ma jessiqa ta co borderka posledna co rozmysla
Ale otazka neznela, ze ktoreho psika si radsej vybrat, ale ktory sa vam viacej paci. Keby si mam vybrat medzi tymito dvomi plemenami, tak sa momentalne urcite rozhodnem pre westika poznam ich viac a aj jedneho hrozne zlateho a mimoriadne vnimaveho a sikovneho... Kedysi som dokonca uvazovala aj nad cairn terierom a oni su dokonca tusim aj pribuzni
Fakt je, ze pri vybere sa treba rozhodovat najma na zalade povahy psika, ci mu dokazeme venovat vsetko co potrebuje, tak ako aj potrebny vycvik ale vela ludi to podcenuje, alebo sa tym vobec nezaobera a to nie je dobre to s tebou uplne suhlasim...