vodu lebo ju potrebujem nie každý deň, ale celý deň, vzduch preto isté, zem lebo zem je matička všetkého živého a napokon oheň...do keľu, ako si mám zapáliť cigaretu bez ohňa???
Keď Boh stvoril svet, dal mu do vienka štyri elementy, tie majú za úlohu držať svet pohromade a sú priamo v súvislosti aj s ľudským telom....
Udržujú ho v chode a pôsobia naň....
Oheň, vzduch, voda a zem, sú v človeku a on z nich pozostáva.
Od ohňa má telo,
od vzduchu dych,
od vody krv a
od zeme svaly.
Človek ďakuje ohňu aj za svoju silu a schopnosť vidieť, vzduchu za sluch, vode za pohyblivosť a zemi za chôdzu. Aj svetu sa dobre darí, ak sú tieto prvky v kompozícii a správne vykonávajú svoju funkciu. Tak ako teplo, rosa a dážď sa v čase striedajú kvôli zachovaniu správneho stavu zeme a plodov, čím zabezpečujú dobrú úrodu a zdravie. Ak spadnú na zem naraz, náhle a nie vo svojom čase, zničí sa úroda a zdravie....
@zajkousko ale to bolo pre to dievča čo založilp tu anketu ale myslela som tie živly že všetci hovoria 4 ale je ich 6 (oheň,voda,zem.vzduch+kov a drevo
@paulinka24 tak prečo by som sa mala kvôli tomu hádať? ak je ich 6, tak v pohode... ja poznám len 4, ale ak je ich fakt 6, tak len ďakujem za novú informáciu
Dal som Oheň lebo ak by som mohol nejaký z tých živlov aj ovládať tak rozhodne by to bol oheň! Karyuu no Hokko! (jak Natsu z FairyTail)
Ale inak tak normálne mam veľmi rád vodu a plávanie od kedy som videl diely anime "Free! Iwatobi Swim Club" tak neustále myslím na to kedy konečne si zase zaplávem :3
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Udržujú ho v chode a pôsobia naň....
Oheň, vzduch, voda a zem, sú v človeku a on z nich pozostáva.
Od ohňa má telo,
od vzduchu dych,
od vody krv a
od zeme svaly.
Človek ďakuje ohňu aj za svoju silu a schopnosť vidieť, vzduchu za sluch, vode za pohyblivosť a zemi za chôdzu. Aj svetu sa dobre darí, ak sú tieto prvky v kompozícii a správne vykonávajú svoju funkciu. Tak ako teplo, rosa a dážď sa v čase striedajú kvôli zachovaniu správneho stavu zeme a plodov, čím zabezpečujú dobrú úrodu a zdravie. Ak spadnú na zem naraz, náhle a nie vo svojom čase, zničí sa úroda a zdravie....
filip
a medzi nimi sa neviem rozhodnúť ..
sú to Božie slová a ja "nikto" sa nebudem stavať proti zákonom .......filip
su dve rozdelenia kde su 4zivly a potom kde je 5 zivlou
teda ako tu pise alebo druhe je ohen, zem, kov, voda drevo
nesnazim sa hadat, len komentujem ze miesas hrusky z jablkami
preto som napisal ze je bud 4 alebo 5. O 6 asi este ani nikde nebolo pisane
trosku tam mas zmetok, musis si to este raz precitat, lebo miesas dokopy dve rozdielne veci teda nie az tak rozdielne ale su. Ale stane sa kazdemu....
alebo potom takto jednoduchsie
Ale inak tak normálne mam veľmi rád vodu a plávanie od kedy som videl diely anime "Free! Iwatobi Swim Club" tak neustále myslím na to kedy konečne si zase zaplávem :3