už som dávnejšie čítala v časaku v rubrike retro o brutálnom filme: Mechanický pomaranč, väčší šok bol, že v pohode o desiatej davaju ten film, no teda, no ak ho chcete vidieť, ide na čete dva vo štvrtok buduci tyzden, tušim je to 25, je o mladom Alexovi,
jasne ze sa ti oplati, teda ja keby som mala na vyber idem, ale jasne, ze ty mozes mat iny nazor.
daj si stranku www.premiere.cz, alebo daky filmovy prehliadac, urcite daco najdes. Ten film je o takom násilí, ze reziserovi chodili vyhrazky smrti, proste provokativny film, je tam nieco aj o Bethowenovi, haha, reziser si myslel, ze točí čiernu komediu, no asi to tak nebol v eurotelevizii pisu o co ide
no ved hej, ja som to este nevidela, ale viem, ze je to zaner tvrdsi, asi potom filme zmenim nazor, ze Kult hakoveho kriza bol najdrsnejsi, aky som kedy videla
je to celkom soft.... nechcem vypadat ako niekto kto ma namiesto zaludka nakovu, ale clockwork orange je predovsedkym o zabave, sarkazme a ciernom humore (ci ako sa to sklonuje). piesen singin in the rain je....krasna. film bol nakruteny podla romanu, ktory som zial este necital, ale chcem to napravit. v nejakych hlasovaniach bol mechanicky vyhlaseny za najlepsi film VB za tie sedemdesiate roky. a ostatne bez tohto snimku by asi nevznikla krasna kapelka MOLOKO...
no bol to parada film, pacil sa mi,aj som sa narehlila, hoci viem, ze spisovatelovi do smiechu nebolo,ale bolo to brutal, ved kubrick vlastne natocil ciernu komediu...a ludom sa nepaci preto, lebo odsuduju nasilie, nedokazu sa nan pozerat tak ako Alex vo filme neskor, ale o tom to je, nasilie je sucast ludstva, nasa skvrna, neodstranitelna,co sa stalo sa neodstane, a ludia sa vzdy robia, ze sa nic nedeje, vsetko sa ututlava, niektore su pekne svine, vsetky tie filmy o druhej svetovej vojne, poukazuju na myslienky, blabla ale ked sa uz natoci nieco ako Umucenie krista ci Mechanicky pomaranc, uz nedobre, a pri tom je to realita, lebo to sa naozaj deje, nie je to vymysel...
to úžasný,skvelý,brutálny,super film...veľmi kvalitný...Kubrick je super režisér....videla som skrňoro všetky jeho filmy....ale mechanický pomaranč to je fakt super a je to aj veľmi vtipné...
Uplne skvela "podivana"...a nemyslim si,ze je to nejak prehnane brutalne, i ked isty cas bol tento film vo VB zakazany...kazdopadne tento film robi takym skvostom predovsetkym famozny herecky vykon Malcolma McDowella,a tie jeho oci....
wau ludia ani som netusila ze tento film videl ste tolki videli...no super film ani neviem co dodat, inak isiel kedysi davno aj na dvojke nasej slovenskej
a odporúčam teraz mimo kubricka, ďalší skvelý režisér Sokurov, dvadsiateho januára, dvojka, o desiatej: Otec i syn... skvelý film, ktorý mi už druhý raz neutečie!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
daj si stranku www.premiere.cz, alebo daky filmovy prehliadac, urcite daco najdes. Ten film je o takom násilí, ze reziserovi chodili vyhrazky smrti, proste provokativny film, je tam nieco aj o Bethowenovi, haha, reziser si myslel, ze točí čiernu komediu, no asi to tak nebol v eurotelevizii pisu o co ide
takze pite moloko! a ultranasilie? co uz!
hej ten co napisal roman,to preto, lebo jeho tehotnu zenu prepadli...